REIT - osinkotuottoa kiinteistöistä

Ei tuosta mpw:n osingon tulevasta maksusta ollut tietoa. Osinkopolitiikka säilyy ennallaan, hallitus kokoontuu myöhemmin päättämään osingosta ja sairaaloiden myyntien onnistuminen vaikuttaa. Tuolla puhelussa kuitenkin ilmeni, että sairaaloiden myynneistä on tehty voittoa hyvin ja 2 miljardin edestä on aiesopimuksia, joista osa ilmeisesti toteutuneita kauppoja ja joiden perusteella ennakoidaan myyntivoittoja tulevan. Oma arvio: Tulevien tuottojen kannalta sairaalat tuottavat vähemmän, mitä uusien lainojen korkoihin kuluisi, joten parempi maksaa erääntyvät lainat pois, kun myynnit vielä voitollisia.

4 tykkäystä

REIT-periaattteella toimivalta MAINilta taas ylimääräinen osinko. Tämän vuoden ennustettu osinkotuotto jo yli 9% nykykurssiin. 15-16 osingonmaksua vuodessa.

13 tykkäystä

Tänään lisäsin W.P. Careytä omaan REIT salkkuuni. Samalla otin vuoden tilauksen Jussi Askolan High Yield Landlordiin. Olen kohtalaisen tyytyväinen uuteen ostokseeni joka tuli STAGin tilalle. Oma uskoni on että vuoden loppuun mennessä WPC nousee ja samalla tietty saan yli 6% osinkoa. STAG on hyvä mutta joteskin oli pakottava tarve myydä kun nousi siihen 39$ hujakoille. Vaihdoin siis industrialin toiseen tulevaan industrialiin :grin:.
Nyt REIT/kiinteistö salkussa seuraavia osakkeita.
Cibus
Vonovia
CCI
O
WPC
VICI
NNN

9 tykkäystä

Itselläni ollut vajaan vuoden High Yield Landlord-palvelu käytössä (sopuhintaan jostain kampanjasta, en nyt muista mistä). Olen ollut tähän asti erittäin tyytyväinen ja ennen kaikkea oppinut myös paljon REIT sijoittamisesta yleisesti.

7 tykkäystä

Onko kukaan sisäistänyt että miksi esim EPRT-osaketta saa ostettua Nordnetistä mutta OP:sta ei? Voiko näissä olla tosiaan jotain pankkikohtaisia tulkintaeroja…

1 tykkäys

OP:n puolustukseksi sanottakoon nyt vaikka se, että REITeissä on keskimääräistä suurempi riski kaikenmaailman paperisodille yhtiötyypin muutoksen myötä. Esimerkkinä Federal Realty Investment Trustin muuttuminen johonkin partnership-muotoon. Partnershipit on siitä kenkkuja, että niissä ei ole yritysverotusta vaan verovelvollisia Yhdysvaltoihin ovat sijoittajat. Pankin tulee näissä tilanteissa toimia armottomasti ja myydä arvopaperit asiakkaan puolesta ennen yritysmuodon muuttumista ja pari piensijoittajaa ei ole varmaan riittävän suuri rahalähde siihen että OP ylläpitäisi kyvykkyyksiä näiden tilanteiden sujuvaan hoitamiseen.

2 tykkäystä

On niissä hyvinkin eroja. Voi esim. olla, että firma on sen verran pieni, ettei sitä ole kukaan lisännyt listoille “automaattisesti” ja sitten kukaan ei myöskään ole pyytänyt sen lisäämistä. Voit laittaa viestin OP:lle, niin osaavat vastata varmuudella.

Itsellä oli samanlainen kokemus OXLC:n kohdalla. Nordnetissä se löytyy listalta, mutta sitä ei voi ostaa (tulee virheilmoitus kun lähetät ostotapahtuman) ja vastaus oli, että eivät anna ostaa Nordnetin näkemyksen mukaan LP (Limited Partnership) -osakkeita. Mutta sinne voi ostaa esim. ruotsalaisia LP-osakkeita, että otappa selvää…

OP.ssa taas tuo OXLC löytyi listalta ja sitä voi ostaa. Ihan randomia nuo tuntuu olevan :slight_smile:

2 tykkäystä

Itse en pidä siitä että joku muu tekee päätökset puolestani. Aina voi avata tilin jollain toisella palveluntarjoajalla josta osto on mahdollista. Hyviä esimerkkejä typeristä estoista on EU:n esto ostaa tiettyjä ETF:iä pohjoisamerikan markkinoilta. Esim. MLPA ja MLPX ETF tuotteet ovat estettyjä, jolloin on todella hankalaa löytää vastaava tuote jota voisi ostaa.
Itselläni on osakkeita monella eri välittäjällä ja se on toiminut minulle ihan hyvin.

Mites REITien verotus toimii mikäli niitä holdaa suomessa osakesäästötilillä? Onko jokin parempi tapa sijoittaa kiinteistöihin ja saada vakaata ja korkeaa osinkotuloa?

Arvo-osuustili lienee parempi. Osakesäästötilillä menee 15% lähdevero ja vielä 30% vero nostaessa. Arvo-osuustilillä menee myös 15% lähdevero ja lopullisessa verotuksessa 10,5% lisää.

1 tykkäys

Ainoastaan Suomalaisia tai Brittiläisiä kiinteistö firmoja kannattaa pitää OST:lla. Kaikki muut kannattaa holdata AOT:llä

4 tykkäystä

Ei se ihan noin suoraviivaista ole. On monia muitakin maita mistä ei peritä lähdeveroa ja esim. Vonovia maksaa pääomanpalautuksia

3 tykkäystä

Toimiiko vonovian pääomanpalautukset ostilla verottomasti? Vai miten tämä menee?

15.6.2023 tullut ainakin nolla veroilla Osteelle. javähän lisäämtekstiä tähän kun tää vaatii vähintään 50 merkkiä…

1 tykkäys

Ok, tää olikin uusi tieto! Täytyy perehtyä tuohon tarkemmin. Aikasemmin sitä harkitsin mitta en viitsinyt OSTille ostamaan

Osaako kukaan sanoa miten verotus toimii kiinteistöyhtiöissä Lontoon pörssiin sijoitettaessa? Miten osinkoa verotetaan yms.
Kiitos jo etukäteen.

Pitäisi toimia kuten UK-yhtiöissä yleensäkin. Osinkojen lähdevero 0%, transaktiovero joka kaupasta 0,5%.

Jos tarkoitat kiinteistöyhtiöillä REIT-muotoisia yhtiöitä, lähdeverotus riippuu maksaako yhtiö osinkoa (normal dividend) vai “tulonpalautusta” (property income distribution, PID). Käsittääkseni lähes poikkeuksetta REIT = PID. PID:stä pidätetään 20% lähdevero. Ei ole nyt mitään definitiivistä lähdettä heittää, mutta vaikkapa https://www.pinsentmasons.com/out-law/guides/tax-treatment-of-reits.

Tästä on myös omakohtaista kokemusta. IBKR on minulta pidättänyt Big Yellow Groupin (BYG) PID-osingosta 20% ja osingon tyypiksi on merkitty PropertyIncomeDividend.

4 tykkäystä

Itse koin BYG:n aika kalliiksi pitkään pitoon kun huomioi tuon, että 20% ylimääräistä menee veroihin ja myin pois. Sen päällehän menee vielä Suomen täysi osinkovero.

1 tykkäys

Onpa tylsä systeemi tuo PID. Taidan pitäytyä US REITeissä ja BDC-yhtiöissä.

1 tykkäys