Reka Industrial - Tolkuton kassa ja kumia maailmalle

Vahvistaisivat mieluummin tasettaan…

1 tykkäys

Rekan käyttökatteen odotetaan parantuneen. :slight_smile:

Uusi ohjeistus on: “Vuonna 2022 käyttökatteen (miljoonaa euroa) odotetaan parantuvan edellyttäen, että COVID-19 pandemian ja geopoliittisen tilanteen aiheuttamat vallitsevat olosuhteet eivät olennaisesti vaikuta yhtiön toimituskykyyn. Käyttökatteeseen tulee myös vaikuttamaan oleellisesti, missä määrin ja kuinka nopeasti pystymme siirtämään jatkuvan kustannusnousun myyntihintoihin sekä metallien hintavaihtelut.”

Aiempi ohjeistus oli: “Vuonna 2022 käyttökatteen (miljoonaa euroa) odotetaan pysyvän samalla tasolla tai parantuvan edellyttäen, että COVID-19 pandemian ja geopoliittisen tilanteen aiheuttamat vallitsevat olosuhteet eivät olennaisesti vaikuta yhtiön toimituskykyyn. Käyttökatteeseen tulee myös vaikuttamaan oleellisesti, missä määrin ja kuinka nopeasti pystymme siirtämään jatkuvan materiaalikustannusnousun myyntihintoihin sekä metallien hintavaihtelut.”

3 tykkäystä

@Petri_Gostowski on antanut kommentinsa Rekan ohjeistuksen nostosta. :slight_smile:

Luokitus neliportaisen asteikon korkeimman riskin tasolle lievästi pohdituttaa, kun yhtiö on sekä toimintansa että kurssitasonsa puolesta pärjännyt kuluvana myllerrysten vuonna hyvin. Vaihto toki on yleensä hyvin pientä. Jonkin verran riskiä tässä toki on, mutta uskon kyllä laadukkaille kaapeleille kysyntää riittävän sekä energia- että tietoliikennepuolen infran mullistusten myötä.

1 tykkäys

Sitten olisi vielä tällainen lyhyehkö uutinen, ei maksumuuria. :slight_smile:

EDIT:

Tässä on @Petri_Gostowski:n kommentit tästä em. mukavasta diilistä. :slight_smile:

Ulkomarkkinoiden tilaukset ovat mielestämme tärkeitä päänavauksia ja ne voivat olla pitkässä juoksussa lyhyen tähtäimen rahallista arvoa merkityksellisimpiä, mikäli ne johtavat pitkäaikaisin asiakassuhteisiin.

5 tykkäystä

Eipä näytä juuri kellään olevan kiinnostusta tähän yhtiöön, koska aamun pääuutinen jäänyt jakamatta täällä: Reka Industrial myy Reka Kaapelin 53 miljoonalla eurolla – Rekan strategia menossa uusiksi | Kauppalehti

Yhtiöhän näyttää olevan kovin velkaantunut, joten taseongelmat kyllä nyt ratkeavat, mutta samalla liikevaihdon ja -voiton pääasiallinen lähde myydään. Enpä ole itsekään vaivautunut yhtiöön tutustumaan, mielenkiinnolla kuitenkin odotan @Petri_Gostowski kommenttia :slight_smile:

4 tykkäystä

Huomenta, minä äkkiä laskin että tulossa olisi 9€ per osake. Taitaa just treidata 6€ hinnalla…

Rekan sivuilla Inderesin palvelussa yritysarvoksi on merkitty 59 miljoonaa 35 miljoonan markkina-arvolla. Nyt saatiin siis 53 miljoonaa euroa, joten kumiliiketoiminnan arvoksi on jätetty sellainen 6 miljoonaa.

Kaivoin Q3/22 tiedotteesta seuraavat asiat kumitoimialasta:
" Kumitoimiala

Kumitoimialan liikevaihto oli 23,1 miljoonaa euroa (18,3 miljoonaa euroa). Käyttökate oli 2,1 miljoonaa euroa (1,4 miljoonaa euroa).

Kumitoimialan käyttökatetta rasittavat Puolan tehtaan ylityöt ja henkilöstön suuri vaihtuvuus. Prosesseja ja tekniikoita kehitetään edelleen ja vuokratyövoiman määrää on lisätty.“”

Eli tälle vuodelle käyttökatetta tulisi n. 3 miljoonaa euroa tasaisen vauhdin taulukolla

Reka Kumin liikevaihto oli 2021 12 miljoonaa ja liikevoitto 640 000 euroa. Toki tuosta liikevoitosta on vaikea sanoa, miten se jatkuu, mutta ei yhtiö myynnin jälkeen ole P/S kertoimellakkaan hassummin hinnoiteltu

Ostin 2000 osaketta

2 tykkäystä

Hyppäsin itsekin mukaan :smiley: Näyttää Inderesin ennuste kumin osalta olevan 31M lkv /2022 niin 6-7M EV on maistuva :wink:

Tuosta kannattaa vähentää konsernin velat pois ennen kuin painaa ostonappia… :wink:

3 tykkäystä

On kyllä. Jos verrokkirhyhmää katselee, niin Inderesin edellisen raportin mukaan EV/EBITDA on pyöriny 6-16 välillä tälle vuodelle. Huomattavasti pienenevällä, mutta velattomalla Rekalla on näihin lukuihin matkaa.

Juu, kyllä juuri näin. Mutta kuten kirjoitin mielestäni kumin osalta velaton nettohinta arvostetaan nyt 6-7M (kaupan toteumisen jälkeen) riippuen miten tuo kurssi heiluu ja vaihtaa yli 30M/a eli luokkaa 0.2 EV/SALES. Että kyllä siinä on “piilossa” olevaa arvoa. Tietty pitkässä juoksussa tullaan siihen kysymykseen kuinka hyvin varoja aletaan sijoittamaan eteenpäin vai jaetaanko massit omistajalle. Voihan se olla että Rekan johto on yhtä taitava kuin Ilkka-yhtymän vastaava :smiley:

5 tykkäystä

Kerkesikö joku kaivaa paljon tuota velkaa oli kokonaisuudessaan, nopeasti Q3 kommentista napattuna:
”Q3’22:n lopussa yhtiöllä oli korollista velkaa (ilman IFRS 16 vastuita) 22,3 MEUR”

Tein vähän laskeskelmia:
Yhtiön liiketoiminnat:

  • Kaapeliliiketoiminta 53 M€
  • Kumiliiketoiminta ?

Yhtiöarvo:

  • Markkina-arvo 35 M€
  • Korollinen nettovelka 20M€ 2021 (edellisestä laajasta raportista kesäkuulta)

Eli ei kyllä juuri mitään arvoa sijoittajat tällä hetkellä anna kumiliiketoiminnalle. Jos EBITDA olisi tälle vuodelle vaikka kolme miljoonaa euroa, niin onhan tässä turvamarginaalia.

Nyt kaivataan ehdottomasti analyytikon kommenttia. Tullee illalla

2 tykkäystä

Tässä vielä havainnollistava kuva laajasta raportista.

2 tykkäystä

Eikö tässä siirry 23milj veloista 6.5 milj uudelle omistajalle, mikäli kauppa menee läpi? Jolloin ev on jo luokkaa 6*6 + 23 - 6.5 - 53 (kauppahinta) = ei mitään

2 tykkäystä

Näin sen itsekin käsitän.

Usein pitäisi miettiä, mitä ei tiedä, mutta näkisin, että turvamarginaalia ainakin on.

Oma teesi on se, että downside on nyt rajattu, kun rahaa on käytännössä varmasti tulossa se 53 M€. Upside on sitten aika paljon enemmän ja se hahmottuu tulevien päivien aikana

2 tykkäystä

Maksumuurin takana, Hinta on ainakin hyvä.

Siis juu, näinhän se menee eli kaupan yhdeydessä siirtyy tuo 6.5M velkoja ostajalle ja karkeasti velkaa jäisi yhtiöön 16M + Kumiliiketoiminta + 53M uutta rahaa. Jos tällä omalla rautalankamallilla tämän mallintaa niin menisi näin (laskettu 6M osakkeella ja summia pyöristäen).

Rahaa tulee 9€ per osake. Maksetaan loput velat pois (16M) niin rahaa jäisi 6.25€ per osake + velaton Kumiliiketoiminta. Eli tällä hetkellä 6€ osakehinnalla kaikki jäljelle jäävä assettit tulevat ilmaiseksi tai oikeastaan negatiivisesti arvostettuna. Kovasti tuntuu muistuttavan Ilkka-yhtymän tilannetta jossa oman liiketoiminnan arvo oli pitkään negatiivinen kun pelkästään Alma omistuksen arvo oli suurempi kuin Ilkan arvo. Ikävä kyllä siellä siinä arvostuksessa oli myös järkeä kun oman sivusta seuraamisen pohjalta johto on sitä rahaa myös onnistunut polttamaan :smiley:

Mutta vielä lopuksi jos arvostaa Kumi-liikeitoiminnan samaan arvoon kuin kaapeli nyt arvostettiin niin sen arvo olisi karkeasti 10M ja 1.75€ per osake. Eli oma valuaatio olisi että 6€ tämän hetkisellä osakkehinnalla saat 8€ edestä arvoa. Tämä kumoaisi teoreeman että markkinat ovat aina oikeassa :wink:

7 tykkäystä

Reka kumi vaikuttaisi olevan näistä kahdesta ei syklisempi materiaalikustannuksien osalta ja vähemmän investointeja vaativa (0.4 milj vuonna 21 ja 0.1 vuonna 20). Liikevaihto ennusteisiin peilattuna kasvaa 20% ja käyttäkate 2.1 milj q3 v22 mennessä vrt. 1.5 milj q1-q4 v21.

Mielenkiintoista nähdä miten tämä arvostetaan.

4 tykkäystä