Reka Industrial - Tolkuton kassa ja kumia maailmalle

Oliskohan nyt niin, että ajatus omien osakkeiden ostamisesta on tullut kaikille selväksi?! Uskon niin. V

4 tykkäystä

Reka jälleen Kauppalehden mallisalkun #1

5 tykkäystä

Päivän pöhinäosake? :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Eikai tämä mitään pöhinää vaadi. Yhtiö on vaan todella halpa pörssiarvon ollessa alle kassan. Sopii arvosijoittajan pukinkonttiin.

3 tykkäystä

Tässä kun nyt ollaan tilanteessa, että ennen stategian päivitystä ei todennäköisesti mr.markkina anna tälle kiskalle yhtään isompaa markkina-arvoa (vaikka kassa pullottaa) voitaisiin keskustella aiheesta hallituksen strategiatyö. Tai oikeammin joku viisaampi jos osaisi valaista kuinka kauan noissa yleensä kestää, mitä siinä otetaan huomioon ja voiko näitä kuinka lennosta toteuttaa tällaisissa tilanteissa?

Joku strategiahan on ollut aikaisemminkin ja tämä tehty varmaan aika pitkälle kaapeli liiketoiminnan päälle. Onko tuon vanhan strategian hyödyntäminen ja justeeraaminen ihan tuhoon tuomittu idea? Onko aikaisemmin kumi liiketoiminnalla ollut mitään strategiaa ittessään? Jos on ollut niin eihän siinä sitten.

Minulle tämä hallituksen strategiatyö yleisestikin ihan uusi aihe enkä varmaan näe kaikkia sen ulottuvuuksia. Tätäkin voisi minulle hieman valaista. Onko aiheesta kirjoitettu vastaavanlaista yksinkertaista ja kaiken kattavaa raamattua kuin tälläisten tilanteiden hyödyntämisestä sijoittajana (mallia:Grahamin ja Toddin Security Analysis ja intelligent investor)?

2 tykkäystä

Kirjoitin X:n puolelle pienen ketjun Rekasta, ketjun aktiivilukijoille ei juuri mitään uutta. Yhtiö on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen ja jännä nähdä mitä isolla kassalla tullaan tekemään :slightly_smiling_face:

Tässä vielä screenshotit Äxättömille:



32 tykkäystä

Toivottavasti huomenna vuosikatsauksessa saamme kuulla strategiatyön etenemisestä ja tulevaisuuden suunnitelmista… Ja toivottavasti yhtiössä makaaville rahoille on saatu hyvää korkotuottoa.

Alkaa vähän kyllästyttää odottelu ja kaupankäynti on aivan jäissä. Omaa pottia ei tunnu saavan myytyä pörssissä kuin 5 lappua kerrallaan…

5 tykkäystä

https://news.alertir.com/reka/fi/lehdistotiedotteet/reka-industrial-oyj%3A-reka-kaapelin-yrityskauppa-toteutettiin-reka-industrialin-strategiatyo-vauhdissa-2204612

Voitonjakoesitys

Emoyhtiön jakokelpoiset varat 31.12.2023 olivat 20 965 526,40 euroa, josta tilikauden tulos oli 19 151 673,01 euroa. Hallitus ehdottaa varsinaiselle yhtiökokoukselle, että tilikaudelta 2023 maksetaan osinkoa 2,00 euroa osaketta kohti. Tilikaudelta 2022 maksettiin osinkoa 0,20 euroa osaketta kohti. Vuonna 2023 maksettiin osingon lisäksi pääoman palautusta 0,20 euroa osaketta kohti.

8 tykkäystä

Noin 30prosentin osinko. Nordean ja Fortumin voi unohtaa.

6 tykkäystä

Ja käyttökate koko vuodelta 1,2M€ → Viimeinen Q4 meni sitten pakkaselle, miltä trendi näytti jo vuoden mittaan. Kumiliiketoiminnan arvo ei ainakaan tältä osin näytä paranevan.

Eli tyhjennetään kassa, jolla olisi kaiketi ollut tarkoitus tehdä yritysostoja sekä kehittää toimintaa. Nyt siitä saisi sentään korkoakin, ei menisi inflaation nakerrukseen.

Tölkkiä potkitaan siis vielä eteenpäin, strategiaa on ollut vuosi aikaa rakentaa.

Mutta kyllä suomalaisille osingot kelpaa :rofl:
image

22 tykkäystä

Suomalaiset kyllä rakastavat osinkoja. :grinning: Näen toisaalta ehdotetun “jättiosingon” myös positiivisena signaalina, sillä:

i) Jaetaan omistajille takaisin varoja, joille ei ole riittävän tuoton omaavia investointikohteita tarjolla.

ii) Kassa ja likvidivat varat osingon jälkeen ovat yhä riittävät ajatellen uusia kasvuinvestointeja. Kassa ja likvidit varat olivat 31.12.2023 noin 38.5 MEUR, josta jaetaan varoja pois noin 12.0 MEUR (6.0m osaketta x 2.00 osinko/osake). Eli investointikassaa on yhä +25 MEUR.

Riski “hölmöistä” investoinneista ei ole täysin poistunut, mutta tuo osinko on jossain määrin signaali omistajaystävällisesta ajattelusta ja vähentää “agenttiongelmaa” (etenkin pääomistaja).

Ja täysin samaa mieltä, että strategiatyö on kestänyt liian kauan… nyt iso määrä varoja sijoitettuna matalalla tuotolla. Toisaalta paikoitellen laskeneet arvotustasot positiivinen asia.

7 tykkäystä

Mielestäni erinomaisen hyvä pohdinta! Tilanne ja työ jatkuu kinnostavana. V

1 tykkäys

Tässä markkinassa jos olet teollisfirmojen ostopuolena, niin riski hölmöille ostoille on minimaalinen, koska hinnat ovat pohjamudissa. Haasteena ei ole se, etteikö löytyisi ostettavaa vaan se, että myyjät eivät ymmärrettävästi haluaisi myydä yrityksiään huonoon hintaan.

Lähtökohtaisesti pidän osinkoa ja strategiatyön venymistä negatiivisena signaalina siitä, että pääomia ei olla saatu tuottamaan ja nyt niitä päätetään palauttaa omistajille sen sijaan että investoitaisiin liiketoimintaan ja yritysostoihin. Tämän kokoisen firman pitäisi yrittää kasvaa aggressiivisesti ja nyt on riskinä ettei kassaa jää riittävästi asemoida yhtiötä riittävän vahvasti seuraavaa nousukautta ajatellen.

17 tykkäystä

@Iikka:ta tuore tviittiketju Rekasta. :slight_smile:

14 tykkäystä

Päädyin itse realisoimaan positioni osarin jälkeen.

Teesi yksinkertainen: riittävä arvostustason korjaus / tuotto tapahtunut, paremman riski-tuottosuhteen omaavia sijoituskohteita tarjolla.

6 tykkäystä

Hallituksen jäsen myy ennen uuden strategian julkaisua.

6 tykkäystä

Yhtiökokous lähestyy ja silloin valitaan uusi hallitus. Olisiko hallituspaikka katkolla?

2 tykkäystä

Kommentoin omaa sijoitustani, en yhtiön asioita täällä. Olen ollut avoin täällä ja muuallakin omasta portfoliostani. Reka on ja on ollut ylivoimaisesti suurin sijoitukseni (minä + yhtiöni 5.5%) Tilanne on hyvä ja katsoin tämän hetken hyväksi vähän hajauttaa salkkuani. Ja nyt kurssi on kohtuullisen hyvä. Lisää sijoituksistani: https://www.salkunrakentaja.fi/2024/02/mina-sijoittaja/

10 tykkäystä

Tammikuussa minä olin ainoa merkittävä TOP50 - myyjä. Osakkeenomistajat | Reka Industrial

5 tykkäystä

Ei olisi pitänyt aliarvioida suomalaisten osinkotuotto % innostusta… :smiley: exitin ajoittaminen on aina hankalaa.

10 tykkäystä