Remedy Entertainment Oyj -ketju

Nyt onkin sitten mielenkiintoista nähdä milloin ostot loppuu. Kuu vaihtuu sopivasti niin näkee onko omistus miten muuttunut vielä kuun viimeisinä päivinä. En usko että olisivat vain 1.2 % siivua vanhan 3.8 lisäksi ostaneet vaan ostot jatkuu. Osakkeethan on käsittääkseni osteltu ihan normaalista huutarista, eikä millään blokkikaupalla.

17 tykkäystä
17 tykkäystä

Hmm, tuo on runsaan 3 millin siivu n. 300meur market capilla… Vilkaisin Remedyn pöivävolyymeja, jotka pyörivät varmaan keskimäärin 15-20keur kieppeillä. Eli vaikka Tencent olisi ostellut koko päivittäisen volyymin, olisi tuohon 1,2%:iin mennyt vajaa vuosi jos nyt laskeskelen päässä oikein.

Kyllähän tuo nyt jonkinasteisesta päättäväisyyttä kai osoittaa… tai sitten vaan joku Tencentin kesäduunari nakitettu ostamaan myyntilaita päivittäin :smiley:

6 tykkäystä

Tuo keskimääräinen 20.000 päivävolyymi on ymmärtääkseni osakkeiden kappalemääriä, eli päivävaihto osakkeella oikeasti noin 500.000€.

16 tykkäystä

Aivan, sen siitä saa kun kiireessä viisastelee. No biggie siis saada kasaan siis tuollaista pottia…

4 tykkäystä

Peliyhtiöiltaa pääsee katselemaan jälkitallenteena täältä:

Itse tykkäsin erityisesti lopun Q&A-osiosta, missä päästiin Renen ja Teron kanssa rauhassa käymään eri teemoja läpi :+1:

41 tykkäystä

Vilkaisin läpi omistajalistan muutokset, sen verran noussut kovaa viime aikoina. TOP-100 osalta lähinnä myyntejä. Monella tuntuu olevan juuri nyt kovat kylpyhuonerempat käynnissä. Näillä kahdella henkilöllä melko isot myynnissä suhteessa kokonaismäärään.

Kai se Viitikko-hype ja indeksiin pääsy ovat sitten selittäviä tekijöitä nousulle. Itse olen viime aikoina hieman pohtinut Remedyä ja lähinnä näkemys muuttunut entistä varovaisemmaksi. Mielestäni on aito riski, että “useita pelejä vuoteen 2025 mennessä” voi todellisuudessa tarkoittaa kahta peliä. Yksinkertaisesti alkaa aika loppumaan kesken, vuoden 2025 loppuun on enää kolme vuotta aikaa.

11 tykkäystä

Näin se tulee todennäköisesti olemaan. Listautumisesta asti kommunikoineet että jokatoinen vuosi voisi tulla peli ja välivuosina DLC:tä tai alihankintaa. Se vain tarkoittaa että Vanguardille ja Condorilla naftisti tilaa julkaisuputkessa kun muut asiat painaa päälle.

1 tykkäys

Redeye julkaisi päivitetyn Remedy-analyysinsä. :point_down:

9 tykkäystä

Nyt on mielenkiintoista nähden miten Callisto Protocol ja Dead Space myynneille käy. Ovat AW2 kanssa samaa genrea - survival horroria. Toki oletettavasti AW2 on enemmän psykologinen horror kun edellä mainitut ovat sci-fi/gore survival horroria.

Callisto Protocol ei ole arvioissa pärjännyt (Metacritic aavistus reilu 70). Oli itselläkin wish-listalla, mutta huonot konsensusarviot erityisesti YouTubessa johtivat siihen, että katsoin stooripätkät YouTubesta ja ajattelin että ostan ja pelaan joskus ale-laarista jos pelaan. Yllätyksettömyys on yllätys, sillä CP:n kehittäjistä osa on alkuperäisen Dead Spacen kehittäjiä.

Peli ollut 4vrk launchissa ja Steamissa reilu 14k arviota. #25 sijoitus “Top Sellers” listalla Steamissa tällä hetkellä. US PS storessa #4. Kritiikki kohdistunut mm. siihen, että pelissä ei ole innovoitu mitään uutta ja on enemmän action ja jumpscare horror kuin survival horror. Myyntiarviot toistaiseksi muutama sataa tuhatta euroa. Voinee sanoa, että peli on flopannut odotuksiin nähden. Peliltä voinee odottaa muutaman miljoonan kopion myyntiä, kun ynnätään konsolimyynti, mutta jättihitin voinee sulkea tässä vaiheessa pois.

Dead Space remake julkaistaan vajaa 2kk kuluttua. Odotukset ovat suuret ja hakukonevertailussa dead space pessyt Calliston 100-0 (Google Trends). Alan Wake 2:n kannalta voi olla riski jos odotetut survival horrorit floppaa. Onnistumiset voivat laajentaa genren pelaajakuntaa ja pettymykset johtaa pelaajakunnan käyttämään rahansa jatkossa muihin genreihin. Toistaiseksi olen itse DS remaken hankkimassa, jos ei ihan täysi floppi ole - pääosin nostalgiasyistä ja hauskan alkuperäisen pelimekaniikan vuoksi.

14 tykkäystä

Olen kanssasi pääosin samaa mieltä. Callisto Protocol oli jälleen yksi epäonnistunut julkaisu lisää suuren ennakkohypen vauhdittamana. Ja on käsittämätöntä miten julkaisuun asti pääsee täysin pelikelvoton tuotos (PC-versio). Vaikka vika olisikin nopeasti korjattavissa, mutta mainehaitta on suuri, kun korjaukset tehdään päiviä/viikkoja julkaisun jälkeen.

Sen verran haastan näkemystäsi, että vaihtoehtoisesti AW2 verrokkien floppaamisen voi nähdä myös mahdollisuutena. Pelaajakunta on kuitenkin todennäköisesti jo melko vakioitunutta ja vannoutunutta, enkä usko pelaajien hylkäävän koko genreä floppien vuoksi. Uusien pelaajien tavoittamisessa genren pariin voi tietysti nähdä enemmän työnsarkaa pettymyksien jäljiltä. Ja jatkossa pelijulkaisuihin tulee liittymään enemmän skeptisyyttä (mikä on täysin oikein), hype ei uppoa samalla tavalla ja julkaisuhetkellä pelin tulee olla vähintään pelattavassa kunnossa kaikilla julkaisualustoilla. Tuntuu täysin älyttömältä kirjoittaa tällainen itsestäänselvyys, mutta niin monen odotetun pelin julkaisu on mennyt vihkoon jollain tavalla, erinäisistä syistä johtuen, että pelaajien usko alkaa olla jo koetuksella. Tämä tulee näkymään tulevien pelien ennakkomyynnissä, mutta jos peli on pelattavassa kunnossa ja hypelle on tarjolla jonkinlaista vastinetta, niin pelaajat kyllä löytävät taatusti kaupoille.

Eli mikäli genren odotetut AAA-luokan pelit ovat pelattavuudeltaan, tarinaltaan odotuksiin nähden selkeitä pettymyksiä, niin näkisin tämän avaavan pelipaikkoja (toivottavasti onnistuneelle) AW2 julkaisulle. Genren ystäville jää tiettyä “nälkää” näistä pettymyksistä, mitä onnistuneella julkaisulla voisi itselleen voittaa, saada uusia faneja ja niittää itselleen positiivista mainetta kolhuja kokeneiden pelitalojen keskellä. Mutta mitään keskeneräistä, bugista sontaa ei kannata väkisin lyödä markkinoille. Sijoittajien näkökulmasta julkaisun siirtäminen viikoilla tai kuukausilla ei tietenkään kuulosta hyvältä, mutta näin sekä sijoittajan että pelaajan näkökulmasta antaisin mieluummin reilusti aikaa viimeistellylle lopputulokselle.

12 tykkäystä

Noniin, on taas se aika vuodesta, kun saamme nauttia pelivuoden päätapahtumasta, nimittäin The Game Awards, ensi yönä 02.30 Suomen aikaa. Josko siellä nähtäisiin/kuultaisiin jotain myös AW2:sta. :sunglasses: :sunglasses:

12 tykkäystä

The Game Awards 2022

Pelialan vuoden isoin tapahtuma on jälleen tulevana yönä, joten kirjataan ylös vähän tietoja ja omia arvioita.

Mistä katsoa:

Milloin: Perjantaina 9.12 klo 2:30
Kesto: n. 2.5h

Viime vuonna TGA sisälsi 43 kpl pelijulkaisuja ja koko show:n kesto oli hieman päälle 3h. Tälle vuodelle Geoff on ilmeisesti pyrkinyt hieman tiivistämään, joten odotettavasti pelijulkasuja tulee olemaan noin 30 kpl.

Viime vuonna pelitrailerit voitiin jakaa käytännössä kolmeen eri kategoriaan sen keston perusteella. Noin 1-1.5min kestävät, noin 3 min kestävät ja noin 5 min kestävät. Tämän lisäksi hajontaa näkyvyyden kestoon tuli sillä perusteella, oliko pelissä esiintyvät näyttelijät tai pelin devaajat ennakkoon tai trailerin jälkeen keskustelemassa lavalla. Näiden lisäksi TGA:ssa on vahvasti esillä pelien musiikit ja viime vuoden show:ssa oli kolme musiikki esitystä, jonka yhteyteen oli yhdistetty traileri.

Jo varmistuneita peli julkaisuja show:ssa:
Star Wars Jedi Survivor
Final Fantasy XVI
Destiny 2 Lightfall DLC
Wild Hearts
Diablo 4

Vahvasti ennakoituja pelejä:
Hideo Kojiman uusi peli
GTA 6
Crash Bandicoot
Metal Gear Solid Remake
Elden Ring DLC
Hogwarts Legacy

Alan Wake 2 @ TGA:
Alan Wake 2 julkistettiin viime vuonna 4. pelinä show:ssa. Trailerin kesto oli 54s, jonka jälkeen Sami Järvi oli keskustelemassa pelistä noin kaksi minuuttia. Kokonaisuudessaan näkyvyyttä tuli AW2:lle noin kolme minuuttia. Tämä näkyvyysmäärä oli uusista julkistettavista peleistä yksi korkeimmista. Pääsääntöisesti uudet julkistettavat pelit saivat tuon noin 1-1.5min näkyvyyden (Täsmennys, uusilla julkistettavilla peleillä tarkoitan pelejä, joista kerrotaan virallisesti julkisuuteen ensimmäisen kerran).

Jos Alan Wake 2 on tänä vuonna show:ssa mukana uskon trailerin olevan pidempi ja saavan show:sta noin 5 minuutin aikaikkunan. Tässä todennäköisesti ennen traileria lavalle tulevat AW2:ssa oleva(t) näyttelijä(t). Omat veikkaukset on että lavalla nähdään vähintään kaksi ja mahdollisesti kolme näyttelijää. Alex Casey ja Saga Andersson hahmot. Itsellä on myös vahvat epäilyt ketkä nämä näyttelijät on, mutta se osunko oikeaan jää nähtäväksi. Kolmas näyttelijä tähän lisäksi olisi tietysti Alan Wake eli Ilkka Villi. Yksi mahdollisuus (noin 20% ajasta) on että Alan Wake 2 saisi yhden näistä kolmesta “musiikki slotista”. Tiedetään kuitenkin miten vahva musiikillinen osaaminen tuolla Remedyn taustalla (P.o.t.F) on ja lisäksi erittäin todennäköisesti Alan Wake 2:n tunnus kappalekkin on jo julkaistu, joten on loogista Alan Wake 2:n olevan ehdolla yhteen näistä “musiikki sloteista”. Tässä olisi näkyvyys ja mieleenjäävyys kaikkein paras koko show:ssa, joten tämä olisi paras mahdollinen skenaario joka ensi yönä voi toteutua.

Arvioin todennäköisyydeksi että Alan Wake 2 on osana TGA:ta noin 80%. Vahvat merkit on olemassa tällä hetkellä sen puolesta että AW2 olisi osana show:ta, kuten Remedyltä on henkilökuntaa (ainakin yksi) Los Angelesissa tällä hetkellä. Sami Järvi myös vaikutti käyneen pari viikkoa sitten Los Angelesissa. AW2:n markkinointi kampanjan aloitukselle ei oikeastaan ole ennen seuraavaa kesää parempaa paikkaa aloittaa ja mielestäni AW2:n tapauksessa ensi kesä olisi liian myöhäistä. Remedyllä oli muutenkin vuosi sitten tarkoitus tuoda julki jotain viime kesänä, jota he viivästyttivät. Se asia mikä ajaa tällä hetkellä tuota osallistumisen todennäköisyyttä alaspäin on se fakta, että mitään ennakko huhua AW2:n mukana olosta ei ole. Viime vuonna tähän aikaan monista eri lähteistä alkoi valumaan pieniä huhuja joiden mukaan AW2 on mukana show:ssa.

Trailerista itsestään odotan sisältävän gameplaytä. Samalla myös odotan konsepti kuvien perusteella avattavan hieman enemmän AW2:ssa olevaa New Yorkkia (tai Noir Yorkia).

26 tykkäystä

Joo, nyt on Remedy omistajana mielenkiintoinen yö tulossa. Mitä mieltä foorumilaiset ovat, voisiko Vanguardista tai Condorista tulla Reveal-trailereita? Vahvasti uskon että AW2 tulee ainakin traileria ja näen hyvät edellytykset, että ainakin Condorista saataisiin jotain vastaavaa paljastusta, kun AW2:sta julkaistiin vuosi sitten. Studiolle olisi todella kova saada palstatilaa kahdella julkistuksella.

1 tykkäys

En missään nimessä usko, että Vanguardista tai Condorista nähtäisiin tai kuultaisiin tässä vaiheessa vielä mitään uutta. Toivottavasti saataisiin edes uutta AW2-materiaalia.

Usean julkistuksen palstatila olisi kyllä tavallaan kova juttu, mutta voisi osittain heikentää AW2:n hypeä, jos osa Remedyfaneista alkaa odottaa jo seuraavaa peliä. Pelit ovat muutenkin käsittääkseni niin aikaisessa vaiheessa, ettei julkistusta kannata tehdä näin aikaisin. Mutta yöllähän se selviää…

2 tykkäystä

Taidat viitata mahdollisiin näyttelijöihin liittyen tähän uutiseen.

Olen kanssa samoilla linjoilla, että Harbour ja Comer ovat vahvoilla Alex Caseyn ja Saga Anderssonin. Mielestäni he sopisivat hyvin rooleihin.

Toisaalta Remedy yleensä käyttää tuntemattomampia näyttelijöitä heidän peleissään. Quantum Break sisälsi kuitenkin liudan tunnettuja näyttelijöitä ja voisin kuvitella että Epic satsaa siihen että peli saa näkyvyyttä roolivalinnoilla.

Hieman offtopickina, mutta muistan kanssa että Dufferin veljet - Stranger Thingsin luojat ovat isoja Control faneja.

Ensi yönä selviää meneekö veikkaus oikein.

10 tykkäystä

Juurikin nämä. Täysin samoilla ajatuksilla tuon suhteen. Ensi vuonna tulevista kauhupeleistä ei muilla oikein ole joko budjettia tai hahmoja joihin nuo kaksi sopisivat yhtä hyvin kuin Alan Wakeen.

1 tykkäys

Niin myöhään show tulossa, että parempi aamulla katsoa koostetta omasta puolesta. Nuoremmat jaksaa ja on kyllä hyvä show vuodesta toiseen.

Remedyn osalta tietty kiinnostaa nähdäänkö mitään, koska jos ei, niin sitten jäädään aika suurella varmuudella odottamaan uutista julkaisun siirtymisestä. Sen verran rakkausprojekti koko yritykselle ja sen päähenkilöille, että eivät missään nimessä tule laittamaan Alan Wake 2:sta keskeneräisenä ulos. Tekisi kyllä aika myrkkyä kassavirroille ja kurssille, joka on taas latautunut hypessä ylöspäin.

Leakkejä on taas liikkeellä (ja nämä pitää ottaa ruokalusikallisen suolaa kanssa):

Alan Wake 2 loistaa vielä poissaolollaan näissä. Odotan että yövirkut ovat linkanneet tänne trailerin aamulla jos sellainen nähdään :nerd_face:

3 tykkäystä

Onko tietoa kuinka hyvin tällaiset vuodot on yleensä osuneet oikeaan?

Sanotaan nyt vaikka niin, että tuosta puuttuu Baldurs Gate 3, jonka kehittäjä/(julkaisija?) Larian Studiosilta tuli muutama pv sitten videotiiseri TGA revealistaan :smile:

Kaikki saa valita uskovatko “4chan leakia” vai pelinkehittäjän omaa somea. Toki silti mahdollista, ettei AW2 kuulla mitään, mutta olen Ylermin kanssa samaa mieltä että tämä indikoisi pelin viivästymistä.

TGA viime vuonna 80M katsojaa, vuosi vuodelta kasvattaen viewershippiä - ei tällaista markkinointitilaisuutta yksinkertaisesti saa ohittaa.

Myöhästyminen olisi kuitenkin vahvasti ristiriidassa Teron viime kvartaalirapsan vahvistukseen, että peli on aikataulussa 2023 releaseen.

19 tykkäystä