Renewcell AB - Making fashion sustainable

Kiitoksia ketjun avauksesta Jaskalle. Tämä on kyllä firma, johon haluaisin sijoittaa, mutta vähän itseänikin arveluttaa, miten liiketoimintamalli tulee toimimaan. Kurssi on myös suorastaan raketoinnut IPO:n jälkeen, joten vähän myös arvostuskertoimet pelottavat.

Toisaalta kysyntä tämän kaltaisille tuotteille on nähdäkseni todella kova, joten luulisi Renecwellin osaavan tästä kakusta itselleen myös tulosta nakertaa. En näe, että kysynnän nousu vaatisi välttämättä mitään EU-regulaatiota, sillä vaateyhtiöt itsessään ovat jo kovaa vauhtia menossa tähän suuntaan. Vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat brändietu. Esimerkiksi Marimekko (jota itselläni on salkussa) kehittää kovasti kumppaneidensa kanssa vaatteidensa vastuullisuutta. Renecwellin kaltaisesta ratkaisusta en muista vielä lukeneeni, mutta jokin aika sitten julkistettiin esim. yhteistyöstä luonnonvärejä vaateteollisuuteen kehittävän yrityksen kanssa.

Mitä olen alaan Marimekonkin kautta siis tutustunut, niin näen potentiaalin todella kovana. H&M-hintaluokan tuotteissa marginaalien löytäminen voi olla haastavaa, mutta premium-tuoteluokassa näen erityisesti mahdollisuuden tahkoa paljonkin rahaa. En siis ole varma, onko tuo H&M:n omistajuus pelkästään hyvä asia. Vähän tässä myös siis pelottaa, että H&M ohjaa tätä yhtiötä oma etu mielessään, eikä niinkään Renecwellin kokonaisvaltainen etu mielessään.

Täytyy jatkaa vielä pohdintaa ja tähän tapaukseen perehtymistä.

1 tykkäys



Tähän samaan vielä Nytekniki juttu Renewcell gör sig redo att skala upp – och tecknar miljardavtal

Edit: @Helel tismalleen samaa mieltä valuaatiosta :slightly_smiling_face: jos se nyt epäselvää oli.

4 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä suoraan arvioita kuidun hinnoista ja markkinasta, joka koskettaa myös Stora ja UPMn tulevaisuuden mahdollisuuksia! Stora, Ioncellillään, rakentaa sellulinjoja, josta saadaan 3x lopputuote vs. perinteinen sellu.

2 tykkäystä

Tämä todella on siis hieman kalliimpaa kuin tavanomainen kuitu. Kuidun hinnan osuus lopputuotteesta ei todella ole välttämättä merkittävä asia, jos tavarantilaajat haluavat nimenomaan tällä kuidulla tehtyjä vaatteita. Samalla tavanomainen puuvilla asettaa hintapainetta tälle, eikä ole sanottua, etteikö kilpailijoilta olisi tulossa ihan yhtä ESG-kuituja. Avopuoliso osti kierrätyspuuvillaa joululahjaksi, ei ollut Circulose.

Lisäksi eettisen kulutuksen trendi ei nähdäkseni ole yksinomaan yrityksen puolella. Tusinamuoti ei muutu kestäväksi vain sillä, että kuitu kierrätetään. Kemialinen käsittely, värjäys ja kuljetus muodostavat merkittävän osan ympäristövaikutuksista. Toki tämä ei liiketoimintaa välttämättä haittaa.

Mutta valuaatio on jäätävän kallis, mikä haittaa sijoittamista yhtään pidemmällä aikavälillä. +100% ennestään kalliista IPOsta kertonee ajan hengestä, mutta laitanpa hälytyksen 3 vuoden päähän.

4 tykkäystä

Tästä taulukosta voisi päätellä, että Renewcellin prosessi pärjää ainoastaan tekstiileille, joissa puuvilla- ja/tai viskoosikuitua. Kilpailevat teknologiat, jotka pärjäävät polyesteri-puuvilla-sekoitteille ovat vasta suunnittelu-/pilottiasteella.

Itseä myös mietityttää tämä pointti, jonka @Jekku nosti. Eli melko pieni prosentti kaikesta tekstiilijätteestä vaikuttaisi sopivan Renewcellin käyttöön. Näin ollen myös markkina jää väkisin pienehköksi?

3 tykkäystä

Nostellaan vanha uutinen, kun ketju olikin vajonnut aika unholaan. Tänään pitäisi tulla myös Q4 rapsa.

1 tykkäys

Törmäsin yhtiöön Nordean kautta ja lisäilläänpä tänne uusia uutisia yhtiön Sundsvalliin perustettavaan tehtaaseen liittyen:

Yhtiön sivuilta löytyy myös q1-tulos, josta otteita:

Net sales for the period amounted to SEK 601 thousand (24). • The loss after financial items amounted to SEK 19,250 thousand (-15,956).

Danish fashion house BESTSELLER launched its first garment made of Circulose® through the brands Vero Moda and Selected.

Orders and sales

Sales of Circulose® pulp amounted to 36 metric tons (22) during the period, for which some second grade material was also sold from the warehouse. Sales volumes were limited by the rate of production at the plant in Kristinehamn, where machine investments for optimized runnability and qualification of customer-adapted raw-material and product specifications were prioritized over volume production.

1 tykkäys

MFN.se > Re:NewCell AB (publ) > Renewcell publishes its annual report for 2021 vuosirapsa tuli muutama päivä sitten.

1 tykkäys

@Homeros oli tykännyt jostakin viestistä, joten päivitellään tännekkin ajankohtaisia tiedotteita ja q3

Laitetaan myös tämä viime vuoden lopulta

https://storage.mfn.se/6310431a-1f9d-4629-818d-7ae0328a03ec/renewcell-starts-deliveries-of-circulose-r-pulp-from-renewcell-1-

1 tykkäys

Nordean 11/2022 raportissa Buy ja 250 SEK tavoite.
On rallatellut 60 > 100 puolessa vuodessa.
Firmasta ei minulla tarkkoja tietoja mutta kassa kunnoss pariksi vuotta tuotannon aloitukseen.
Mukana olen tässä vähän kannustusmielessä toimintatonnilla.

Q4 tuli tänään

Webcast

2 tykkäystä

Osaako joku ketjussa sanoa paljon tuotantokapasiteettia saavat mahdutettua tuohon nykyiseen tehtaaseensa? Ymmärrän tulosmateriaaleista, että ainakin 120kt mahtuisi, mutta entä tämän jälkeen? Jos ei enempää mahdu niin löytyyköhän noita hylättyjä sellutehtaita lisää?

Negatiivinen tulosvaroitus eilen. Avauksessa tänään -51 %. Ramp up ja näin.

2 tykkäystä

Renewcellin pörssitaival on kestänyt nyt noin kolme vuotta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittänyt. Ja viime viikkojen tapahtumat ovat jo ihan omassa luokassaan: Tulosvaroitus, liikevaihtoa kirjattu etupeltoon, toimarille fudut… Ei näytä hyvältä yhtiön tulevaisuus. Eikä tämä ilouutinen taida olla muillekaan tekstiilialan innovaattoreille, kuten Infinited Fiberille tai Spinnovalle.

Juttu tilaajille.

9 tykkäystä

Eilinen tiedote.

“Re:NewCell hereby announces that its Board of Directors has decided to immediately initiate a strategic review to explore and evaluate various funding alternatives. As part of this process, the Board of Directors will consider all potential alternatives to secure funding and optimise shareholder value. Such alternatives may include additional debt funding, equity injection through the form of a rights issue, equity injection through a directed issue targeted to a financial or strategic investor or other possible strategic transactions.”

1 tykkäys

Ecotextile Talks-podcastin jakso 22.11.2023: Has Renewcell been let down by fashion brands

“Acting CEO of Renewcell Magnus Håkansson joins Ecotextile Talks to discuss the company’s current challenges in receiving a higher price for a product offering the circularity so often discussed at textile sustainability conferences.”

1 tykkäys
2 tykkäystä

Tämä alkoi olla jo odotettu lopputulema, kohti uusia pettymyksiä!

3 tykkäystä