Rovio - Arvoa pelialalta?

Olikohan joku kuulolla Rovion yhtiökokouksessa?
Kurssi laski aika haipakkaa, joten tulikohan Q&A -kysymyksissä jotain yrityskaupan etenemiseen liittyen, tai jotain muuta arvelluttavaa?

Yhtiökokouksen päätökset:
https://news.alertir.com/rovio/fi/node/1211

1 tykkäys

Kannattaa ainakin salkunhoitaja Juha Variksen tviitit lukea, oli paikalla.

Ainakin jotain spekuloi sillä että Roviolla alkaa olemaan maksimimäärä omia osakkeita, ja jos antavat rukkaset ostajaehdokkaille ja kurssi roikahtaa niin eivät pystyisi ostamaan halvalla lisää omia osakkeita elleivät mitätöisi jo hallussa olevia ennen uusia ostoja. Ja mitätöintejä eivät ole koskaan historiassa toistaiseksi tehneet…

1 tykkäys

Kärsivällisyys ei ole varsinaisesti itselläni mikään vahvuustekijä.

Kerrataas nyt sitten vielä…

Marraskuussa Playtika tarjosi 8,5…heidät käskettiin hallituksen toimesta pitää tunkkinsa.

19.1. Playtika tarjosi virallisesti (ei-sitova, ei-oikeasti oikea, alustava ja jne) 9,05. Kettään ei kiinnostanut ja hallitus meni talviunille ja/tai unohti asiaa muuten vain kommentoida :man_shrugging:

6.2. Oli sitten hallituksenkin pakko kommentoida, kun kaikki muutkin olivat kiinnostuneita. Aloitettiin strateginen selvitys, joka pitää kommenttien perusteella sisällään aivan kaikki mahdolliset vaihtoehdot: myydään, ei myydä, vaihdetaan strategiaa tai vaihdetaan koko alaa…whatever ( :roll_eyes:).

22.3. Oli pakko kommentoida, että selvitys jatkuu as usual, kun Playtika meni (taas) möläyttämään julkisuuteen, että he eivät ole enää kuvioissa mukana. Syytä, miksi heidän kanssaan ei enää leikitä, ei tiedetä. Osakkeenomistajia ei tuollaisilla turhilla yksityiskohdilla haluta kuormittaa. Onhan se myös epäolennainen tieto. Tärkein tieto on se, että tässä tehdään strategisen selvityksen ajallista maailmanennätystä.

Kertokaa nyt hyvät ihmiset minulle, että mistä voidaan keskustella näin pitkään?

Marraskuun Playtikan ensimmäisen tarjouksen jälkeen oli jo nähtävissä, että asiaan on pakko ottaa kantaa hallituksenkin toimesta ennen pitkää. Asia on siis pyörinyt heidän pöydällään siitä lähtien. Viitisen kuukautta on jo vierähtänyt ja osakkeenomistajat ovat saaneet aivan naurettavan vähän tietoa siitä, missä mennään. Itse en enää keksisi mitään juteltavaa ko. aiheesta, vaikka selvitystä olisinkin ollut tekemässä.

4 tykkäystä

Jos/kun tässä käydään aivan aitoja kauppaneuvotteluita, niin ollaan vielä oman ymmärrykseni mukaan ihan normaaleissa aikaraameissa.

Kun tehdään kunnollista due diligence- prosessia mistä vain yhtiöstä, menee siinä helposti useita kuukausia. Numeroita, organisaatiota, sopimuksia/muita sitoumuksia ja kaikkea mahdollista pengotaan näissä prosesseissa eri suunnista useiden neuvonantajien toimesta ja joka välissä pyydetään tarkennuksia kohdeyhtiöltä, joka vastaa jotain ja siitä tulee lisää kysymyksiä jne. Samaan aikaan selvitellään kaupan rahoituskeinoja rahoittajien kanssa, tarkastellaan mahdollisia kaupan kaatavia kilpailullisia yms tekijöitä, ja lopulta jos kaikki muuten on ok pitää käydä vielä neuvottelut lopullisesta tarjoushinnasta. Tällöin voidaan palata takaisin noiden jo kertaalleen läpi käytyjen numeroiden yms kimppuun, jos vaikkapa ostettava yritys tuo ilmi asioita joita ostaja ei alunperin ole osannut ottaa huomioon.

Nämä on pitkiä prosesseja. Jos/kun neuvottelut aloitettiin aidosti vasta helmikuun alussa, voidaan hyvin mennä kesään asti ennenkuin kuullaan mitään päätöksiä. Toki sekin on mahdollista, että kuullaan jo vaikka tänään. Mitä pidempään tässä kuitenkin kestää, sitä todennäköisemmältä omaan silmääni näyttää se, että lopputuloksena todella tullaan näkemään ostotarjous. Niin kauan kuin prosessi on päällä syö se rahaa ja resursseja kaikilta osapuolilta, turhan takia sitä ei siis tuskin pitkitetä.

Indikatiivisia tarjousheittoja tulee pörssiyhtiöille ymmärtääkseni aika usein, ei näihin ole tapana eikä mitään tarvettakaan ottaa mitään kantaa jos pääomistajat sanoo ettei kiinnosta. Olennaista aikataulun suhteen on se, milloin mahdolliset ostajat ovat aloittaneet oman DD:nsä. Vaikka hallitukselle kaikki olisikin selvää, niin myös ostajan pitää olla valmis kauppaan sitoutumaan ja latomaan rahaa pöytään. Jotta nämä askeleet ollaan valmiita ottaa, tulee vastuullisen ostajan tehdä iso työ missä kestää sen aikaa kuin kestää.

21 tykkäystä

Rovion puolelta hiirenhiljaista, mutta Playtikaa eli ex-biiddaajaa biddataan…
Hyvä että pelifirmojen yrityskaupparintamalla kuitenkin toimintaa…

6 tykkäystä
50 tykkäystä

Mielenkiintoista kertakaikkiaan, jos pitää paikkaansa. Miljardi dollaria eli n. 900M€ joka tarkoittaisi nykykurssiin n.42% preemiota eli n. 11€ lappu. Laskinko oikein?

19 tykkäystä

Noihan tuo menee jos ja kun 1000 musd = 900 meur, ja 82,964 mkpl osaketta.

Hyvä muistaa, että Rovio omistaa itse melkoisen kasan omia osakkeita (31.3.23 6,785mkpl), ja myös melkoisen nettokassan (4Q22 lopussa likvidit varat 170,7 meur, korolliset velat 5,8 meur). Tuosta osinkoihin luvattiin 10 meur, ja tietenkin bisnestä pyöritelty.

Eli voi vastike olla 11,0 eur tai enemmänkin jos sovitaan lisäosingosta ennen yrityskauppaa, kassahan on ylisuuri bisneksen pyörittämisen kannalta kun itse liiketoiminta tuo kassavirtaa hyvin. 2022 nettorahavirta 49 meur josta 4Q 12 meur.

Mutta viimeistään ennen pörssinavausta varmaan kuullaan Rovion kommentit asiaan.

14 tykkäystä

Ylekin kirjoittanut samaa

22 tykkäystä

Huhhuh WSJ harvemmin ihan turhia huhuja levittelee. EIköhän siellä ihan tosissaan nyt diiliä hierota. Ei ollut omissa papereissa Sega käynyt oikein edes mielessä, mutta yhtiöhän olisi oikein sopiva ostaja Roviolle. Hesariin annoin jo kommentteja tähän uutiseen liittyen:

Koitan raapaista tässä kohta puolin kommenttia myös inderes.fi puolelle :slight_smile:

33 tykkäystä

Tässä on toinen Ylen juttu samasta teemasta, juttua varten on haastateltu suomalaisen pelialan kattojärjestön Neogamesin johtaja KooPee Hiltusta.

Helsingin pörssissä Rovion osake päätyi perjantaina hieman alle kahdeksaan euroon. Sen perusteella laskettuna yhtiön markkina-arvo olisi noin 645 miljoonaa euroa.

– Rovio on ollut vähän alihinnoiteltu pörssissä. 900 miljoonaa euroa kuulostaa siltä, että siellä on ymmärretty Rovion arvo paremmin kuin Playtikan tarjouksessa, KooPee Hiltunen sanoo.

10 tykkäystä

Ja tästä nopeat kommentit näin lauantain kunniaksi:

Mielenkiintoinen viikko edessä. Sitä ennen vielä aurinkoista viikonloppua kaikille! :sunglasses:

61 tykkäystä

Roviolta tiedotetta asiasta.

34 tykkäystä

Sega Sammylta tiedotetta, että tänään hallituksen pöydällä asia käsiteltävänä.

23 tykkäystä

Ehkä aikavyöhyke huomioiden asiasta voitaisi kuulla jotain jo ennen pörssin aukeamista…

En todellakaan nipota yleensä uutisoinneista, mutta vähän häiritsee, kun joissain puhutaan Segan johtoryhmästä eikä hallituksesta. Noh…kai se jonkinlainen johtoryhmä sekin on…

En vain ymmärrä, että mistä tämä vuoto on tullut ja miksi. Halutaanko nostaa rimaa julkisesti kilpailutusmielessä vai onko vain muuten lipsahtanut julkisuuteen vailla sen suurempaa ylimääräistä merkitystä.

Lisäksi kysyn, että missä on Sony? Ei ole Sony pyörinyt sen enempää spekulaatioissa. Toisaalta ei ole Segakaan :man_shrugging:. Olen edelleenkin sitä mieltä, että lopulta Sony ostaa. Hyväksyn kuitenkin väärässä olemisen, jos saan nauraa matkalla pankkiin :joy:

5 tykkäystä

Mustaa valkoisella käteistarjouksesta. Olitte oikeassa että uutista voi tulla jo ennen pörssin
aukeamista.

Mietteitä?

13 tykkäystä

Yllättävän heikko tarjous. Tai oikeastaan yllättävää on että Hedit ovat tuohon suostumassa.

Ostajaehdokkaana Sega on kuitenkin selkeästi toivotuimmasta päästä.

12 tykkäystä

Tämä osoittaa aika selkeästi että suurin syy Playtikan tarjouksen hylkäämiseen oli Playtikan huono maine Seriouslyn alasajamisen takia. Segalle myynti avaa myös mielestäni paljon enemmän uusia mahdollisuuksia kuin myynti Playtikalle.

4 tykkäystä

Jännä nähdä miten tiukalle menee tuo 90 prosentin osakkeista saaminen tarjouksen taakse. Kuitenkin vain 49% tuossa ilmoituksessa sitoutunut tarjouksen läpimenoon.

Rovio listautui 2017 11,50 euron osakekohtaiseen hintaan, joten varmasti on porukkaa mukana jotka eivät halua tappiolla myydä pois: https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000005386922.html

2 tykkäystä

Eikö ne Rovion hallussa olevat omat osakkeet tai kassa vaikuta tähän mitenkään? @Opa niistä kommentoi tuossa aikaisemmin. Huono tarjous siis tämä?

1 tykkäys