SAAB - Sinkoja ja sukellusveneitä

Sijoittaja.fi sivuilla on melko laaja juttu puolustusteollisuuteen sijoittamisesta, Juttu on julkaistu maaliskuussa 2023 mutta ihan käypää valuuttaa edelleenkin. Saabia pidetään hyvänä vaihtoehtona sijoituksille, kun verrataan kuutta isoa firmaa.

Poimin tähän jotain lainauksia ja laitan loppuun linkin koko juttuun. Boldaukset omia.

Saab on pohjoismaiden suurin puolustusteollisuuden yhtiö noin 78,8 miljardin kruunun markkina arvolla. Saabilla on noin 18 000 työntekijä maailmanlaajuisesti.

Suomen puolustusvoimat on hankkinut Saab Bofors Dynamicsilta muun muassa RBS 15 -meritorjuntaohjuksia, RBS 70 -ilmatorjuntaohjuksia, Tp 45 -torpedoja sekä NLAW-panssarintorjuntaohjuksia. NLAW:n Saab on kehittänyt yhteistyössä Thalesin kanssa.

Suomi ilmoitti helmikuun 2023 lopussa ostavansa lisää NLAW-panssarintorjuntaohjuksia ja joulukuun 2022 lopussa ostavansa lisää RBS 70 -ilmatorjuntaohjuksia. Tilausten arvo on yhteensä noin 112 miljoonaa euroa. Saabin ja muidenkin puolustusteollisuuden yhtiöiden tilauskirjat pullistelevat Venäjän jatkaessa raakaa hyökkäyssotaansa Ukrainassa. Osa hankinnoista liittyy oman puolustuksen vahvistamiseen, mutta myös Ukrainaan luovutetun kaluston korvaamiseen.

Konsensussuositusten perusteella Eurooppalaiset Saab, BAE Systems ja Rheinmetall ovat analyytikoiden suosikit. Konsensus lasketaan yhtiötä seuraavien analyytikoiden antamien suositusten mukaan, jossa 1 = osta ja 5 = myy. Osakekohtaisen tuloksen kasvuennuste kolmen vuoden ajanjaksolla on Rheinmetallille (26,1 %) ja Saabille korkein (20,2 %). Raytheon Tecnologies (11,9 %) ja BAE Systems (10,8 %) pärjäävät myös hyvin mutta Lockheed Martin (2,0 %) ja Northrop Grummann (-4,6 %) jäävät selkeästi jälkeen odotetussa tuloskasvussa.

Artikkeli on tosiaan jo 6kk vanha, mutta eiköhän tuosta jotain saa irti, etenkin kun aseisiin ja erilaisiin puolustustarvikkeisiin investoidaan varmaan vielä vuosia/vuosikymmen eikä niitä osteta kuin irtokarkkeja, vaan tapaavat olla pitkäkestoisia prosesseja.

2 tykkäystä

Saab Q3 2023 results: Growth momentum in an evolving market

Saab presents the results for January-September 2023.

“The geopolitical tensions are impacting our industry and driving the largest increase in defence investments in the last 30 years, particularly in Europe. In the third quarter, high demand for Saab’s broad defence portfolio continued to result in significant order intake, strong sales growth and improved profitability,” says Micael Johansson, President and CEO, Saab.

Key highlights Q3 2023

  • Order intake amounted to SEK 14,977m (7,772) with strong growth in all order sizes in the quarter.
  • Sales increased to SEK 11,527m (8,751) with an organic growth of 31%, driven by growth in all business areas.
  • EBITDA increased 28% and amounted to SEK 1,424m (1,115), corresponding to an EBITDA margin of 12.4% (12.7).
  • Operating income (EBIT) increased 51% and amounted to SEK 859m (568). The EBIT margin was 7.5% (6.5) with improvements in several business areas in the quarter.
  • Net income for the period increased to SEK 656m (324) and earnings per share amounted to SEK 4.84 (2.28).
  • Operational cash flow in the quarter was SEK -2,058m (559) mainly due to timing of customer payments combined with higher investments.
  • Net liquidity position in the quarter was SEK 1.4 bn (0.4).
  • Upgraded outlook for organic sales growth 2023: organic sales growth to be between 19-23%, compared to previous outlook of 16-20%.

For more information and explanations of the above key ratios, please see www.saab.com/investors/financials/financial-data.

Presentation of Saab’s Q3 results 2023

Saab’s CEO and President Micael Johansson and CFO and deputy CEO Christian Luiga will present Saab’s interim report for Q3 2023.

Date: Thursday 26 October at 10.00 a.m. (CET).

You are welcome to watch the live webcast or dial in to the conference call. It is possible to post questions over the conference call and from the webcast page.


Saab Q3 2023 tulokset: Kasvuvauhti kehittyvillä markkinoilla
Saab esittelee tulokset tammi-syyskuulta 2023.

"Geopoliittiset jännitteet vaikuttavat toimialaamme ja kasvattavat eniten puolustusinvestointeja viimeisen 30 vuoden aikana, erityisesti Euroopassa. Kolmannella vuosineljänneksellä Saabin laajan puolustustarvikkeen korkea kysyntä johti edelleen merkittäviin tilauskertymiin, vahvaan myynnin kasvuun ja parantuneeseen kannattavuuteen”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.

Tärkeimmät kohokohdat Q3 2023

Saadut tilaukset olivat 14 977 miljoonaa kruunua (7 772), ja kaikki tilaukset kasvoivat voimakkaasti neljänneksen aikana.
Liikevaihto nousi 11 527 milj. kruunuun (8 751), ja orgaaninen kasvu oli 31 %, mikä johtui kasvusta kaikilla liiketoiminta-alueilla.
Käyttökate kasvoi 28 % ja oli 1 424 MSEK (1 115), mikä vastaa 12,4 % (12,7) käyttökateprosenttia.
Liiketulos (EBIT) kasvoi 51 % ja oli 859 miljoonaa kruunua (568). Liikevoittomarginaali oli 7,5 % (6,5) ja parannuksia useilla liiketoiminta-alueilla neljänneksellä.
Kauden nettotulos nousi 656 miljoonaan kruunuun (324) ja osakekohtainen tulos oli 4,84 kruunua (2,28).
Operatiivinen kassavirta neljänneksellä oli -2 058 miljoonaa kruunua (559), mikä johtui pääasiassa asiakkaiden maksujen ajoituksesta yhdistettynä suurempiin investointeihin.
Nettolikviditeettiasema neljänneksellä oli 1,4 mrd. kruunua (0,4).
Parannetut näkymät orgaaniselle myynnin kasvulle 2023: orgaanisen myynnin kasvu 19-23 % aiemman 16-20 %:n välillä.
Lisätietoja ja selityksiä yllä olevista tunnusluvuista on osoitteessa www.saab.com/investors/financials/financial-data.

Saabin vuoden 2023 kolmannen neljänneksen tulosten esittely

Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson sekä talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja Christian Luiga esittelevät Saabin osavuosikatsauksen vuoden 2023 kolmannelta neljännekseltä.

Päivämäärä: Torstai 26. lokakuuta klo 10.00 (CET).

Tervetuloa katsomaan suoraa webcast-lähetystä tai soittamaan konferenssipuheluun. On mahdollista lähettää kysymyksiä konferenssipuhelun kautta ja webcast-sivulta.


Katsotaan mitä sijoittajat tykkäävät ja miten kurssi reagoi. Mukavasti tullut sijoittajakirjeiden mukaa uusia tilauksia viime aikoina. Ei mitään miljardien sukellusvene- tai hävittäjäkauppoja, vaan ihan perussettiä. Sinkoja, päivityksiä jne.

4 tykkäystä

Tänä iltana, pörssin sulkeuduttua, tulla tärähti melkoinen uutinen. Pienempiä uutisia on tullut paljonkin, mutta ne eivät ole juuri kurssia heilauttaneet, maanantaina luulisi jotain tapahtuvan. Ja ymmärrettävistä syistä jätetään paljon yksityiskohtia avaamatta.

Konekäännös:

Saab saa puolustustarviketilauksia
Saab on tänään saanut länsimaan hallitukselta tilauksen useista puolustusjärjestelmistä ja -varusteista. Tilauksen arvo on noin 4,3 miljardia kruunua ja toimitukset suunnitellaan vuosille 2025-2027.

Tilaus sisältää järjestelmiä ja laitteita Saabin liiketoiminta-alueilta Dynamics and Surveillance.

“Olemme ylpeitä voidessamme myötävaikuttaa asiakkaidemme turvallisuuteen ja näemme edelleen suurta kiinnostusta maailman johtavia tuotteitamme ja ratkaisujamme kohtaan”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.

Toimialan luonteesta, asiakasta koskevista olosuhteista ja kansallisista turvallisuusetuista johtuen, tästä tilauksesta tai asiakkaasta ei anneta lisätietoja

17 tykkäystä

Kyselin toisessa ketjussa syitä kurssinousuun. Kiitoksia @PorssiPatruuna lle, joka linkkasi mukavan uutisen. Tuossa kuvakaappaus ja käännettynä på Finska. Loput muurin takana, mutta kyllä tuostakin varmasti olennaisimman saa irti.

4 tykkäystä

Saab ja MBDA vahvistamaan yhteistyötä
Ruotsi ja Ranska ovat ilmaisseet halunsa vahvistaa puolustusyhteistyötään uudella strategisella kumppanuudella, joka allekirjoitettiin 30. tammikuuta osana Ranskan presidentin Emmanuel Macronin valtiovierailua Ruotsiin. Panssarintorjunta ja ilmapuolustus on määritelty yhteistyön painopistealueiksi.

Tässä yhteydessä maiden välisissä suhteissa on otettu suuri uusi askel. Saabin ja MBDA:n toimitusjohtajat Micael Johansson ja Eric Béranger ilmaisivat 31. tammikuuta halukkuutensa tukea tätä prosessia panssarintorjunta- ja ilmapuolustuksen aloilla, jotka ovat erityisen tärkeitä molempien maiden asevoimille. voimakkaiden konfliktien yhteydessä. He allekirjoittivat aiesopimukset vahvistaakseen yritystensä yhteistyötä näillä kahdella alalla Ranskan ja Ruotsin korkeimpien viranomaisten läsnäollessa järjestetyssä Business Forumissa.

Macron kävi Ruotsissa kylässä, ja veti nimen paperiin. Uskon ja toivon, että näitä soppareita tulee vielä monta ja monen valtion kanssa.

Kääntäjällä käännetty pätkä pitkästä sijoittajakirjeestä.

5 tykkäystä

Kopsasin tämän tuolta puolustusketjusta myös tänne, sillä juttu koskee niin paljon Saabia.

Ja arvon kollegat ja muukin rahvas. Liittykää toki mukaan keskusteluun, ettei ihan monologiksi mene.

2 tykkäystä

Saab on saanut tilauksen panssarintorjunta-aseesta AT4 Naton tuki- ja hankintavirastolta (NSPA). Tilauksen arvo on noin 63 miljoonaa euroa (noin 700 milj. kruunua) ja toimitukset tapahtuvat vuosina 2026-2027. Tilaus kirjattiin Q4 2023.

AT4-sarja sisältää valikoiman helposti ohjattavia, kevyitä ja kertakäyttöisiä aseita, jotka on suunniteltu yhden sotilaan suoraviivaiseen käyttöön. AT4 pystyy torjumaan panssarivaunuja, raskaita taisteluajoneuvoja ja uhkia rakenteissa ja linnoituksissa, ja se palvelee myös kiinteiden laitteistojen, syöttöpisteiden ja muiden kriittisten hyödykkeiden turvaamista.

Lue lisää AT4:stä: AT4 Family | Saab

Euromääräisesti pienehkö tilaus, mutta tilaus kuitenkin. Ei tuo vielä kurssia nostata, mutta jättebra silti.

2 tykkäystä

Tänään Q4.

Orgaanisen kasvun keskivälin tavoite 15 %
Vuonna 24 orgaaninen kasvu 12-16%
Osinko päättyneeltä tilikaudelta 6,40 kr
Tulos jäi ennusteista.

4 tykkäystä

Tilauskirja kaksinkertaistui vuonna 2023 ja kasvua on näkyvissä kauas tulevaisuuteen ja kyse on paljolti kasvun hallitsemisesta. Saabin tuotteet ovat laajasti käsityötä ja kaikki tuotannonkasvu edellyttää lisää käsipareja.

Aiempina vuosina haasteena oli enemmän insinöörien löytäminen, jokaisessa sukupolvessa on rajallisesti älykkäitä ihmisiä. Tältä osin toimitusjohtaja ilmaisi tänään, että useammat ovat oivaltaneet Saabin tarkoituksen ja tehtävän yhtiönä, eli vetovoima työnantajana on parantunut.

Saabin liikevaihto koostuu paljolti pienistä ja keskisuurista tilauksista ja myös yhtiön ohjeistus nojaa näihin. Tarkoittaen että mahdolliset “megakaupat”, mitkä usein ovat kokonsa takia korkean poliittisen tason päätöksiä, muuttaisivat kasvuennustetta nykyisestä huomattavasti.


Q4:n kahden tunnin esitys alkaa n. 10minuutin kohdalla:

Esityksessä käy ilmi mm. että Suomeen tulee uusi tuotantopaikka Sirius Compact tuotteelle ja että GLSDB:lle on yli 600 kappaleen tilaus ja lisää on tulossa. Kantamaksi ilmoitettiin 160km, brösyyreissä lukee 150km.

4 tykkäystä

Tärkeimmät kohokohdat

Q4 2023 Tilauskertymä oli 31 501 miljoonaa kruunua (29 866), johon sisältyy 6 miljardia kruunua indeksilausekkeiden uudelleenarvioinnista. Keskisuurten tilausten kasvu oli 57 % ja pienten 19 %.

Konsernin liikevaihto oli 16 122 miljoonaa kruunua (13 866), ja orgaaninen myynti kasvoi 16 % useimpien liiketoiminta-alueiden vetämänä.

Käyttökate kasvoi ja oli 2 032 miljoonaa kruunua (1 883), ja käyttökateprosentti oli 12,6 % (13,6). Liiketulos parani 1 420 miljoonaan kruunuun (1 314) Surveillancen ja Kockumsin vahvan panoksen ansiosta.

Neljänneksen liikevoittoprosentti oli 8,8 % (9,5). Nettotulos oli 1 254 miljoonaa kruunua (1 154) ja osakekohtainen tulos 9,08 kruunua (8,32), kasvua 9 %. Operatiivinen kassavirta parani ja oli 3 691 miljoonaa kruunua (1 682) vuosineljänneksen aikana, mikä johtui korkeammista virstanpylväsmaksuista.
Nettolikviditeettiasema oli 2,3 mrd. kruunua (2,4) kauden lopussa.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että vuodelta 2023 osinkoa maksetaan kahdessa yhtä suuressa erässä 6,40 kruunua (5,30) osakkeelta.

Näkymät vuodelle 2024: orgaaninen myynnin kasvu 12-16 %, liikevoiton kasvu suurempi kuin orgaanisen myynnin kasvu ja positiivinen liiketoiminnan kassavirta. Orgaanisen myynnin kasvun keskipitkän aikavälin tavoite nostetaan nyt noin 15 %:iin (CAGR), aikaisemmasta noin 10 %:sta kaudelle 2023-2027.

Saabin Q4 2023 tulosten esittely ja strategian toteutuspäivitys Saabin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Micael Johansson sekä talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja Christian Luiga esittelevät tänään Saabin neljännen vuosineljänneksen ja koko vuoden 2023 tulokset ja isännöivät strategian toteutuspäivityksen.

Loppuvuoden raportti ja esitykset tapahtumasta ovat saatavilla osoitteessa: www.saab.com/investors/reports-and-presentations

Omaan silmään näyttää moni luku ja asia yhtäkkiä katsottuna hyvältä, sen vähän mitä näistä ymmärrän. Osinko on kyllä olematon. Nousee viime vuodesta, mutta on pienehkö silti. Ruotsalaista kettuilua :wink:

Täytyy.ensi yönä yrittää lueskella tarkemminen.

5 tykkäystä

Nostelin esiin muutamia mielestäni olennaisia ja mielenkiintoisia kohtia tiedotustilaisuudesta ja alimpana Reutersin jutusta. Lontoo taipuu mulla huonosti ja sijoistuslontoo vielä huonommin, joten konekääntäjällä mennään.

Olisi tuolta voinut nostaa paljon muitakin kohtia, kuten mielenkiintoisia asioita aseista, asejärjestelmistä ja tilauksista, mutta päädyin nyt tällaiseen ratkaisuun.

Micael Johansson - toimitusjohtaja
Meillä oli erittäin vahva vuosi, ja tarkastelemme nyt nykyistä markkina-asemaamme, joka tuotti lähes 78 miljardia kruunua tilauksia.

Ja tämä on tilauskertymä, joka ei perustu niin kutsutuille megakaupoille. Joten se on paljon keskikokoisia tilauksia ja myös pieniä tilauksia. Ja tietysti jahtaamme myös suuria tilauksia, mutta emme rakenna koko tulevaisuuttamme niiden varaan. Tämä on siis todella vahvaa.

Kasvumme orgaanisesti lähes 23 % viime vuonna.

Liikevoitto kasvoi enemmän kuin liikevaihto, minkä olemme aina sanoneet, ja se oli 30 %.

Olemme nyt saaneet luvan perustaa yritys Intiaan ja omistaa 100 % itse siitä yhtiöstä, ensimmäinen puolustusalan yritys, joka sai luvan. Ja tämä tulee olemaan tärkeä ammusten tehdas Carl-Gustafin ja Carl-Gustafin valmistukseen.

Ja tietysti olemme jatkaneet rekrytointia. Olemme lisänneet yritykseemme viime vuonna nettomääräisesti 2 500 henkilöä.
Kuten sanoin, investoimme 1,3 miljardia Ruotsin kruunua enemmän kuin vuonna 22, ja jatkamme varsin suuria investointeja seuraavien kahden vuoden aikana sekä ainakin kapasiteetin rakentamiseen.

Christian Luiga - talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja

Meillä on vakaa tase. Se on hyvin samanlainen kuin viime vuoden kuva. Meillä oli myös viime vuonna nettolikviditeettiä noin 2,3 miljardia kruunua. Joten tuntuu siltä, ​​että raportoida samasta asiasta. Taloudellisen vakauden ja asemamme sekä myös tuloskasvumme vuoksi hallitus on ehdottanut yhtiökokoukselle, että osinkoa nostetaan 21 % 6,40 kruunuun verrattuna viime vuoden 5,30 kruunuun.

Lähde https://seekingalpha.com/

REUTERS
Alkukaupan aikana osakkeet saavuttivat kaikkien aikojen ennätyksen, 742 kruunua, mikä on 6,8 % nousua, ennen kuin osake nousi hieman. Osakkeen arvo on yli kolminkertaistunut Venäjän hyökkäyksen jälkeen Ukrainaan.

Kaudeksi 2023-2027 Saab nosti orgaanisen myynnin kasvutavoitteensa noin 15 prosenttiin aiemmasta 10 prosentin tavoitteesta.

Agency Partnersin analyytikko Sash Tusa sanoi, että puolustuskysynnän kasvu vaikutti rakenteelliselta, koska Euroopan maat kohtasivat suuria puolustusmenoja.

Hän lisäsi, että yhtiö näytti “todella hyvässä asemassa siinä, mitä pidämme todennäköisenä vuosikymmenen mittaisena puolustuskehityksenä”.

Lähde: https://www.reuters.com/

5 tykkäystä

Uudet tavoitehinnat:

Danske Bank: 845 SEK
Carnegie: 800 SEK

Hinta tätä kirjoittaessa: 766 SEK


Lähikuukausina pitäisi selvitä kuka voittaa Hollannin sukellusvenekilpailun. Myös Philippiinien hävittäjä-päätöstä odotetaan milloin tahansa, tässä ongelmana joko maan puolustusbudjetti tai Ruotsin vientilupa-prosessi maan ihmisoikeustilanteen takia.

3 tykkäystä

Saab saa RBS 70 NG:n tilauksen Kanadasta
Saab on saanut Kanadan hallitukselta tilauksen lyhyen kantaman ilmapuolustusjärjestelmästä RBS 70 NG. Tilauksen arvo on noin 227 miljoonaa Kanadan dollaria (1,8 miljardia kruunua), ja toimitukset alkavat vuoden 2024 aikana.

Tilaus sisältää kaikki tarvittavat laitteet RBS 70 NG:n toimintaan, mukaan lukien ampumayksiköt, ohjukset, kuljetusajoneuvot, koulutus ja tuki.

RBS 70 NG on Saabin valmistama lyhyen kantaman ilmapuolustusjärjestelmä. Sille on ominaista sen häiriintymätön lasersäteen ohjaus ja automaattinen seurantatekniikka. Saabilla on RBS 70 NG -asiakkaita maailmanlaajuisesti, mukaan lukien Brasilia, Tšekin tasavalta ja Latvia.

Tämmönen (tiivistin olennaisen) tiedote tärähti postiin pörssin sulkeutmisen jälkeen. Tilauksen arvo noin 150miljoonaa euroa, joten reilua ainakin omasta mielestäni, ettei julkaistu kesken päivän. Kurssi noussut viimeaikoina komiasti, ja eiköhän huomennakin taas mennä ylöspäin :slightly_smiling_face:

1 tykkäys

Tätä on veivattu ikuisuuden:
https://news.tv5.com.ph/breaking/read/multi-role-fighters-philippines-sweden-discuss-multi-role-fighter-acquisition

The Philippines is close to sealing a deal with Sweden to acquire a squadron of 12 multi-role fighters worth 61 billion pesos, a defense spokesman said on Friday.

Director Arsenio Andolong said delegates from the Philippines and Sweden held a series of meetings, to finalize the a deal to acquire materiel and equipment to upgrade military capabilities.
Andolong said both sides are expected to sign an agreement by next month in Sweden.


Toisaalla Thaimaa tekee valintaa F-16V:n ja Gripen E:n välillä. Ratkaisu-aikataulu tuntematon, mutta joidenkin tietojen mukaan tänä keväänä.

3 tykkäystä

Neljä Gripeniä Unkariin lisää.

Tää on vähän tämmönen, että miten tähän suhtautuisi. Unkari on yksi EUn per**reikiä. Jonkin sortin lehmänkauppa. Mutta otetaan tämä nyt vähän hammasta purren ilolla vastaan näin osakkeen omistajana.

2 tykkäystä

Jättikauppa singoista Puolaan:

5 tykkäystä

Jeps. Hyvin käy kauppa eikä tuo ole ihme, kun nuo meidän itäisen naapurin lobbarit lobbaa päivästä toiseen. Saa olla pikkuusen tyhymä joka ei osta varastoja täyteen tussareita.

Ja uudet tavoitehinnat, kiitos. Kolmen viikkoa meni entisten kanssa ja yli mentiin. Päivän päätös 854,80 sek

1 tykkäys

Tämmönen uutinen mennyt multa täysin ohi. Puolivahingossa huomasin. Eli Suappi on näköjään splittaamassa osakkeet neljään osaan. Jo vain tuo passaa. Tänään tuli taas uusi ath ja hinta lähenee jo 900 kruunua.

Ja komiaa on ollut kiito. Ytd 45% Kyllä maistuu :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Jatkan yksinpuhelua.

Tilauksia sataa tasaiseen tahtiin ja kurssi tykkää. Enkat paukkuu viikosta toiseen.

Saab saa Carl-Gustafin tilauksen Naton tuki- ja hankintavirastolta
Saab on saanut NATO Support and Procurement Agencyltä (NSPA) tilauksen kannettavasta, monitoimiasejärjestelmästä Carl-Gustaf®. Tilauksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa (700 milj. kruunua) ja sopimuskausi on 2024-2027.

Tilaus on tehty neljän Naton jäsenmaan puolesta Saabin ja NSPA:n välisen Carl-Gustafia koskevan puitesopimuksen puitteissa, mukaan lukien ammukset ja varusteet.

“Olemme ylpeitä, että NSPA on jälleen valinnut luotettavan, luotettavan ja tehokkaan Carl-Gustaf-järjestelmämme”, sanoo Saabin Dynamics-liiketoiminta-alueen johtaja Görgen Johansson.

Carl-Gustaf on todistetusti tuottanut tuloksia taistelukentällä, ja se tarjoaa sotilaiden tarvitseman tehokkuuden. Carl-Gustafin laaja ammustyyppivalikoima tekee siitä joustavan ja kykenevän käsittelemään missä tahansa tilanteessa, oli kyseessä sitten panssaroidun ajoneuvon tai rakenteen tuhoaminen tai taistelukentän valaiseminen yöoperaatioiden aikana.

Carl-Gustaf-järjestelmää toimitetaan yli 40 maahan ympäri maailmaa.
Lue lisää: Carl-Gustaf system is a weapon system that is a recoilless and also a multi-purpose weapon system

3 tykkäystä

Saab hävisi Hollannin sukellusvene-kilpailutuksen.
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/dutch-government-picks-frances-naval-group-submarines-order-2024-03-15/

Ilmeisesti ranskalainen kilpailija kykeni puskemaan hinnan huomattavan alas, koska Ranskan valtio lupautui tukemaan hanketta taloudellisesti, eli kuittaa todennäköiset tappiot.

Saab ja Damen yrittävät seuraavaksi voittaa Kanadan hankintakilpailua:

Sinkoa pukkaa tuotantolinjalta minkä ehtii, mutta megakaupat lipsuvat harmittavan usein näpeistä.

1 tykkäys