SAAB - Sinkoja ja sukellusveneitä

Tämmönen uutinen mennyt multa täysin ohi. Puolivahingossa huomasin. Eli Suappi on näköjään splittaamassa osakkeet neljään osaan. Jo vain tuo passaa. Tänään tuli taas uusi ath ja hinta lähenee jo 900 kruunua.

Ja komiaa on ollut kiito. Ytd 45% Kyllä maistuu :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Jatkan yksinpuhelua.

Tilauksia sataa tasaiseen tahtiin ja kurssi tykkää. Enkat paukkuu viikosta toiseen.

Saab saa Carl-Gustafin tilauksen Naton tuki- ja hankintavirastolta
Saab on saanut NATO Support and Procurement Agencyltä (NSPA) tilauksen kannettavasta, monitoimiasejärjestelmästä Carl-Gustaf®. Tilauksen arvo on noin 60 miljoonaa euroa (700 milj. kruunua) ja sopimuskausi on 2024-2027.

Tilaus on tehty neljän Naton jäsenmaan puolesta Saabin ja NSPA:n välisen Carl-Gustafia koskevan puitesopimuksen puitteissa, mukaan lukien ammukset ja varusteet.

“Olemme ylpeitä, että NSPA on jälleen valinnut luotettavan, luotettavan ja tehokkaan Carl-Gustaf-järjestelmämme”, sanoo Saabin Dynamics-liiketoiminta-alueen johtaja Görgen Johansson.

Carl-Gustaf on todistetusti tuottanut tuloksia taistelukentällä, ja se tarjoaa sotilaiden tarvitseman tehokkuuden. Carl-Gustafin laaja ammustyyppivalikoima tekee siitä joustavan ja kykenevän käsittelemään missä tahansa tilanteessa, oli kyseessä sitten panssaroidun ajoneuvon tai rakenteen tuhoaminen tai taistelukentän valaiseminen yöoperaatioiden aikana.

Carl-Gustaf-järjestelmää toimitetaan yli 40 maahan ympäri maailmaa.
Lue lisää: Carl-Gustaf system is a weapon system that is a recoilless and also a multi-purpose weapon system

3 tykkäystä

Saab hävisi Hollannin sukellusvene-kilpailutuksen.
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/dutch-government-picks-frances-naval-group-submarines-order-2024-03-15/

Ilmeisesti ranskalainen kilpailija kykeni puskemaan hinnan huomattavan alas, koska Ranskan valtio lupautui tukemaan hanketta taloudellisesti, eli kuittaa todennäköiset tappiot.

Saab ja Damen yrittävät seuraavaksi voittaa Kanadan hankintakilpailua:

Sinkoa pukkaa tuotantolinjalta minkä ehtii, mutta megakaupat lipsuvat harmittavan usein näpeistä.

1 tykkäys

Tuo on kyllä totta. Totta on myös varmaan se, ettei noita megakauppoja solmita kovinkaan usein. Niissä liikkuu sellaiset rahat ja niitä pohditaan ja valmistellaan vuosia. Suomen hävittäjäkauppojakin suunniteltiin ja pohjustettiin varmaan vuosikymmen.

Olishan se näin osakkeenomistajan vinkkelistä toki mukavaa, kun esim. joku maa vaihtaisi hävittäjänsä kokonaan Gripeneihin. Mutta kyllä tämä “nappikauppakin” sopii kaltaiselleni nappikauppaa tekevälle. Kurssikehytys on kaunista katseltavaa ja katotaan mitä ensi kuun splittaus tekee vaihdolle ja kurssille. Vaihtohan on ihan älytön muutenkin. Esim tänään vaikkapa Fortumilla 39milj ja Saabilla 680milj.

Rok rok!

2 tykkäystä

Lisää tilauksia satelee

Suomessa myös hankinta käynnissä, toki mahdotonta sanoa onko hankinnassa valvonnan laitteistoa, jota saab toimittaa Rajavartiolaitoksen monitoimilentokoneiden hankinta | Rajavartiolaitos

1 tykkäys

Kattelin tätä kurssikehitystä ja mietin, että onkohan tämä kuplautumassa. Ettei vaan kävisi samalla tavalla kuin vaikkapa Kempowerin kanssa. On tuo viime vuosien ja etenkin viimeisen puolen vuoden nousu niin älytön! Mutta löytyy sille kyllä looginen selityskin. Ei hyvältä näytä tämä maailmantilanne, vaan hyvin pelottavalta ja ahdistavalta.

Katselin myös muiden aseteollisuuden firmojen kurssikehityksiä ja moni näyttäisi piirtävän hyvin samanlaista viivaa, lähes identtistä, joten siltä osin ei mielestäni voida puhua kuplasta, tai sitten koko sotateollisuus on ylikuumenemistilassa.

Millaisia ajatuksia herättää? Kiinnostaa lähinnä sijoitusmielessä.

3 tykkäystä

Herättää sellaisia ajatuksia että jos venäjällä sattuu jotain odottamatonta mikä johtaisi sodan nopeahkoon loppumiseen niin kurssi tulee rytinällä alas kun aletaan spekuloida että sotamateriaalin kysyntä laskisi.

Se että laskeeko se kysyntä sitten oikeasti on ehkä irrelevanttia, sijoittajat laskevat todennäköisyyden tulevaisuuden tilauksiin laskevan joka voi aiheuttaa korjausliikettä.

Sota voi kuitenkin laajentua tai jatkua nykyisen kaltaisena kulutussotana pitkäänkin jolloin kurssinousulle ei ole rajoja koska tarviketta alkaa kulumaan entistä enemmän kun Eurooppa alkaa herätä.

Tämä on täysin omaa mutua eikä tätä tule ottaa minkäänlaisena sijoitussuosituksena.

2 tykkäystä

Kysynnän lasku tuonkin vaikutuksesta olisi varsin epätodennäköistä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan osoitti selkeästi puutteet Euroopan maiden varautumisessa ja sen vuoksi vähintään seuraavan kymmenen vuoden aikana kaluston ja ammusten kysymys on erittäin suurta. Tuskinpa toista kertaa halutaan joutua täysin housut kintuissa vastaavaan tilanteeseen, etenkin kun USA’n rooliin ei välttämättä voi luottaa vastaavalla tavalla kuin ennen sen poliittisten käänteiden johdosta.

6 tykkäystä

Saab rakentaa uuden tehtaan USA:han, joka tuottaa lähitaistelu-aseita ja komponentteja GLSDB:ään. Tuotanto alkaa vuonna 2026. Yhtiön yksi kasvuajuri on muuntautua USA-yhtiöksi, joka on protektionismin takia välttämätöntä markkinoille pääsemiseksi.

https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/swedens-saab-plans-new-us-munitions-facility-strengthen-supply-chain-2024-03-26/


T-7 saattaa olla Japanin tähtäimessä. Toistaiseksi B&S eivät ole tehneet uusia kauppoja koneesta, koska kehitystyö 1. asiakkaalle, eli USAF:lle on yhä kesken ja myöhässä. Ykkösongelmana lienee uudentyyppinen laajemmalle painohaitarille(naiset) tarkoitettu heittoistuin.


Kurssihinta/arvostustaso on ymmärrettävästi hankala sellaiselle, joka pohtii kyytiin hyppäämistä, itse olen vain päällä istuja ja en näe mitään syytä myydä kun katsoo tilannetta Taiwanissa, Lähi-idässä ja Euroopassa.

5 tykkäystä

Tilauksia tulee tasaisesti

Saab has received an order from the Swedish Defence Materiel Administration (FMV) for the procurement of additional LITENING 5 target designator pods, including maintenance capabilities. The order is valued at SEK 390 million.

1 tykkäys

No nyt se on virallista. Osake menee neljään osaan. Varmaan ihan fiksua, kun kappalehinta on lähes 1000 kruunua. Toisaalta vaihto on kyllä vilkasta, etenkin Härmään verrattuna.

Saab toteuttaa osakejaon ja päättää täsmäytyspäivän
Saabin varsinainen yhtiökokous päätti tänään osakesplitistä, jolloin kukin osake jakautuu sarjasta riippumatta neljään saman sarjan osakkeeseen. Hallitus on nyt päättänyt, että osakesplitin täsmäytyspäivä on 8.5.2024.

Viimeinen kaupankäyntipäivä Saabin B-osakkeilla ennen osakesplitiä on 6.5.2024. Ensimmäinen kaupankäyntipäivä Saabin B-osakkeilla osakesplitin jälkeen on 7.5.2024. Osakesplitin seurauksena Saabin B-osakkeet tulevat myyntiin. vaihdettiin uudella ISIN-koodilla 7.5.2024 alkaen. Saabin B-osakkeiden uusi ISIN-koodi on SE0021921269.

Osakejako toteutetaan automaattisesti Euroclear Sweden AB:n kautta, eikä osakkeenomistajilta vaadita toimenpiteitä. Uuden osakemäärän odotetaan rekisteröitävän jokaisen osakkeenomistajan arvopaperitilille (Sw. VP-konto) 10.5.2024 mennessä.

Osakejaon jälkeen Saabin osakkeiden kokonaismäärä on 543 383 388, josta 9 535 612 A-osaketta ja 533 847 776 B-osaketta.

1 tykkäys

Saabin tulokset Q1 2024: Täysi höyry eteenpäin liiketoimintamme kasvattamiseksi
Saab esittelee tammi-maaliskuun 2024 tulokset

“Saab aloitti vuoden 2024 toimittamalla lisääntyneitä tilauskertymiä, vahvaa myynnin kasvua ja parantunutta kannattavuutta. Olen tyytyväinen kapasiteettiin liittyvien investointien ja rekrytointien edistymiseen neljänneksellä. Paremman toimitusnäkyvyyden ja kapasiteetin lisäysten ajoituksen tukemana parannamme nyt näkemyksiämme koko vuodelle orgaanisen myynnin kasvusta”, sanoo Saabin toimitusjohtaja Micael Johansson.

Tärkeimmät kohokohdat Q1 2024

Tilausvaraukset kasvoivat 9 % ja olivat 18 495 miljoonaa kruunua (17 018), mikä johtui keskikokoisten tilausten voimakkaasta kasvusta.
Neljänneksen liikevaihto oli 14 185 miljoonaa kruunua (11 485), ja orgaaninen myynti kasvoi 24 %. Kaikki liiketoiminta-alueet ja Combitech kasvoivat ilmailun ja valvonnan vahvan panoksen myötä.
Liiketulos kasvoi 28 % ja oli 1 191 MSEK (928). Myös liikevoittomarginaali parani 8,4 %:iin (8,1) vahvan myynnin kehityksen ansiosta.
Nettotulos parani 784 miljoonaan kruunuun (735) ja osakekohtainen tulos 5,71 kruunuun (5,45).
Operatiivinen kassavirta oli -1 998 miljoonaa kruunua (3 072) vuosineljänneksen aikana, mikä johtui korkeasta investointitasosta, kasvaneesta varastosta ja alhaisemmista asiakasmaksuista.
Nettolikviditeettiasema oli 0,8 mrd. kruunua (5,3) kauden lopussa.
Parannetut myyntinäkymät 2024: orgaaninen myynnin kasvu 15-20 % verrattuna aikaisempaan 12-16 %:n ennusteeseen.
Yhtiökokous päätti jakaa 6,40 kruunua (5,30) osakkeelta osinkoa tilikaudelta 2023 ja jakaa Saabin osakkeet suhteessa 4:1.
Saabin tulosten esittely Q1 2024

Saabin toimitusjohtaja ja toimitusjohtaja Micael Johansson sekä talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja Christian Luiga esittelevät Saabin osavuosikatsauksen vuoden 2024 ensimmäiseltä neljännekseltä.

Aika: perjantaina 26. huhtikuuta klo 10.00. (CET).

Tervetuloa katsomaan suoraa webcast-lähetystä tai soittamaan konferenssipuheluun. On mahdollista lähettää kysymyksiä konferenssipuhelun kautta ja webcast-sivulta.

Suora webcast-lähetys: Q1 2024 Report.

Nättiä nättiä. Jättebra.

Tähän kun vielä lisätään se, että Ruotsi aikoo (joidenkin uutisten mukaan)kasvattaa puolustusbudjettiaan 2,5 prosenttiin bkt:stä, niin kuulostaa kauniilta, vaikka tässä tappokoneita rakennellaankin. Eiköhän tuosta Saabillekin oma siivu löydy.

(Mielenkiinnolla odotan kurssireaktiota, kun iltapäivällä heräilen. Yöputkessa ollaan.)

4 tykkäystä

Pareto nostaa tavoitehinnan 900 kruunusta 1100 kruunuun.

(vain lähdeviitelinkki)


Nousseen kurssin takia yhtiö muuttaa osakemäärää toukokuussa.

2 tykkäystä

Jos teillä on Inderes Nordic-kanava tilauksessa, niin teille on tullut vastaan tämä englanninkielinen haastattelu, jossa analyytikko @Antti_Luiro haastatteli SAAB:in Merton Kaplania. :slight_smile:

Inderes defense day is a sector day where we at Inderes got the opportunity to interview four companies in the defense sector. In this interview we get to know more about SAABs equity story when analyst Antti Luiro is interviewing Merton Kaplan, Head of Investor Relations at SAAB.

Aiheet:

00:00 Start 00:19 SAAB in general 03:24 Drivers in the market 05:39 How is the market shaping 09:06 Competitive advantages/disadvantages 13:50 Strategy 18:52 Value for the shareholders

6 tykkäystä

Philippiinien asehankintoja sisäpiirilähteiden kautta seuraavan MaxDefensen mukaan Philippiinien hävittäjäkaupat saatetaan julkistaa kesäkuun alussa, kun Ruotsin puolustusministeri matkustaa alueelle. Gripenien lisäksi kauppa voi sisältää GlobalEye valvontakoneen. Aiempien viestien perusteella, ei ole aivan selvää tehdäänkö kaupat Gripenin C vai E-mallin koneesta.

MaxDefense Philippines | Quezon City

“MaxDefense Philippines can confirm that the Re-Horizon 3 acquisition plan included a request for new AEW&C aircraft”

3 tykkäystä

Ruotsi lähetti juuri miljardilla Saabin kalustoa ukrainaan ja osake sukelsi 5%. No eipä tässä mitään tämä osakehan on kai aina elänyt omaa elämäänsä

Saab saa suuren puolustustarviketilauksen.
Saab on tänään saanut länsimaan hallitukselta tilauksen useista puolustusjärjestelmistä ja -varusteista. Tilauksen arvo on noin 7,7 miljardia kruunua ja toimitukset suunnitellaan vuosille 2027-2028.

Tilaus sisältää järjestelmiä ja laitteita Saabin liiketoiminta-alueilta Dynamics and Surveillance.

Toimialan luonteesta, asiakasta koskevista olosuhteista ja kansallisista turvallisuusetuista johtuen näistä tilauksista tai asiakkaasta ei anneta lisätietoja.

Mukava uutinen ja mukavasti nostatti päivän kurssia. Taisi jopa ATH paukahtaa, jos en väärin katsonut, tai ainakin hyvin lähellä käytiin.

(Nyhetsbyrån Direkt) Danske Bank Markets höjer riktkursen för Saab till 294 kronor från 275 kronor. Rekommendationen köp upprepas.

DB nostaa tavoitehintaa 294 kruunuun.


Saab on kirjannut 1,14 miljardin euron tilauksen.

5 tykkäystä

Kurssinousu liittyy varmasti tähän, ja ymmärtääkseni Saab nousee kohta myös tukholman 30 indeksiin. Oli miten oli, niin hyvältä maistuu.

Saab allekirjoittaa sopimuksen ruotsalaisen FMV:n kanssa kolmannesta GlobalEyestä
Saab on tänään allekirjoittanut sopimuksen Ruotsin puolustusmateriaalihallinnon (FMV) kanssa kolmannen GlobalEye-lentokoneen toimittamisesta Ruotsiin. Tilauksen arvo on noin 2,6 miljardia kruunua ja toimitusaika on 2024-2029.

Tilaus perustuu Saabin FMV:n kanssa kesäkuusta 2022 tehtyyn sopimukseen sisältyvään optioon, joka sisälsi kaksi GlobalEye-lentokonetta sekä optiot kahden lisäkoneen hankintaan. GlobalEyellä on ruotsinkielinen nimitys S 106.

“Olemme ylpeitä voidessamme osallistua Ruotsin puolustukseen toisella GlobalEye-lentokoneella, joka tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön tilannetietoisuuden sekä kyvyn havaita varhain ja varoittaa mahdollisista uhista ilmassa, merellä tai maalla”, Micael Johansson sanoo. , Saabin toimitusjohtaja.

GlobalEye on edistynyt usean toimialueen AEW&C-ratkaisu, jossa on joukko aktiivisia ja passiivisia antureita, jotka mahdollistavat pitkän matkan havaitsemisen ja kohteiden tunnistamisen ilmassa, merellä ja maan päällä. Tarjoamalla reaaliaikaista tietoa ilmavoimien, armeijoiden ja laivaston yksiköille GlobalEye mahdollistaa paremman ympäristön tilannetietoisuuden ja uhkien varhaisen havaitsemisen.

Lisätietoja GlobalEyestä: GlobalEye

2 tykkäystä

Hävittäjien kehityssyklit ovat pitkiä, siksi Ruotsissa on käynnissä keskustelu millä Gripen E korvataan aikanaan. Pidän erittäin todennäköisenä, että Saab saa tilauksen uuden hävittäjän/hävittäjien kehittämisestä Ruotsille mikäli Saab kykenee esittämään uskottavat laskelmat. Tähän on lukuisia järkisyitä, joista osa on listattu tässä artikkelissa:

3 tykkäystä