En nopealla selailulla löytänyt ketjua, joka sisältäisi pohdintaa sähkön hinnannousun vaikutuksesta kuluttamiseen ja sitä kautta vaikuttaisi välillisesti pörssiyrityksiin.
Tässä olisi mielenkiintoista hakea vähän pidempiä ketjutuksia, ei pelkästään suoraa yhteyttä.
Esimerkiksi voisiko uunin käyttö ruoanlaitossa vähentyä, ja mikä vaikutus tällä on ruokailutottumukseen ja tätä kautta elintarvikkeiden menekkiin. Löytyykö yhteys esim liharuokien vähenemiseen siitä, että sähkön hinta nousee.
Tai väheneekö saunominen ja mikä vaikutus sillä voisi olla. Ovatko ihmiset sitten pitempään suihkussa ja vedenkulutus kasvaa.
Vai vaikuttaako sähkön hinta esim pelaamiseen?
2 tykkäystä
Sähkönkäytön järkeistäminen on varmasti iso trendi nyt, koska se on selkeästi ollut “liian halpaa”. Toivottavasti kysyntä ja tarjonta saadaan balanssiin ja hinnat sitä myötä ennakoitaviksi.
Sähkön pientuotantoon tai säästämiseen liittyvien laitteiden myyjät ja valmistajat varmasti hyötyvät suoraan, mutta myös välillisesti, jos saavat muuta myyntiä ohessa.
Kestääkö energiaintensiivisten pienten ja keskisuurten yritysten talous miten pitkään? Miten näiden luoma bisnes jakautuu jatkossa? Kuihtuu vai siirtyy isommille toimijoille?
Henkilökohtaisesti uunin käyttö lisääntyy ja jopa huomattavasti, koska käytössä on puilla lämpiävä sekä samalla osa talon lämmitystä. Ruoka valmistuu siellä samalla energialla ja sähköuunin käyttö vähenee. Jos saunominen kotona sähköllä vähenee niin se ehkä lisääntyy muualla uimahalleissa, saleilla ja kesämökeillä puukiukailla.
2 tykkäystä