Sähkönmyyntisopimukset ja niiden hinnat

On tossa pientä pomppua nähtävissä. Kulutusennusteen päälle noustu komeasti. Kyllä tästä norskille pitäisi isompi lasku saada. Tehokkaiden markkinoiden pitäisi ajaa tollaset firmat konkurssiin.

5 tykkäystä

Kulutus noussut tähän mennessä n. 1300 MW, meillä taasen napsahti lämmitys pois päältä klo 15 ja tänään lämmitetään tunnelmanluojaksi takkaa. Koska miksi ei? Vielä yli vuosi jäljellä kiinteää alle viiden sentin sopimusta, eli en valita minäkään. Kaiken kaikkiaan erikoinen kämmi, ei voi muuta sanoa!

4 tykkäystä

Tämähän on tätä paljon haettua joustoa jossa sähkön kulutus reagoi hintaan. Ei tästä pidä itkeä. Paitsi ehkä se tumpelo joka kämmäsi Norjalaisfirmassa ja nyt saattaa olla CV:tä rustaamassa ajan tasalle…

3 tykkäystä

Siinä sitä olisikin tekemistä, on muistaakseni jenkkipörssin Top100 yhtiöissä.

1 tykkäys

Ruuhka Suomessa pakkanenkin sopivasti alkoi kiristymään, niin onhan tuossa käppyrässä varmaan luonnollistakin kohoumaa, kun varataan lämpöä taloon jne. Ettei vaan ole pelkästään ilmaisten “ämpärin” metsästäjien pelleilyä.

2 tykkäystä

“Paskan ostit” :face_with_diagonal_mouth:

Sähköä kannattaa käyttää reilusti halvalla hinnalla, mutta murto-osan alennus ei kompensoi turhaa sähkönkäyttöä. Alennuksen pitäisi kompensoida siirtomaksut ja sähköverot, mutta sehän ei toteudu noissa hybridisoppareissa.

Se on poijjat kohta tällä pörssisähköllä yksi jenkki osinko-osake tienattu ja se kasvaa korkoa korolle lopun ikää ja maksaa tulevat sähköt :sunglasses:

Tämä ei tule toistumaan!

5 tykkäystä

Nooh, tiedä häntä kuinka “paska”.
Nyt sopimus 8.00 senttiä/kwh +/- kulutusvaikutus.
Lokakuussa oli +0.19 senttiä vaikutus, joten aika halvalla menee.

Mulla vilp lämmittää taloa ja koneellinen ilmanvaihto kokoajan päällä niin ei oikein voi säädellä kulutusta halpoihin aikoihin. :+1:

4 tykkäystä

Positiivinen yllätys ollut pörssisähkön alkutaival (9.11.-23.11.) rivarissa. Kulutusjakauma on ollut ilman mitään temppuja 50/50 yön ja päiväsähkön välillä. Keskimäärinkin hinta on ollut 11 sentin tietämillä, vaikka välissä on ollut kalliita päiviä.

Lämminvesivaraaja aiheuttaa kulutuspiikin aina juuri 22:00 jälkeen ja taitaa muutama patterikin siinä mennä päälle yöksi. Ilmalämpöpumppu puksuttaa yöt ja päivät omaan tahtiinsa.

Voi se sähkölläkin sähkönkulutus siis jakautua ihan kivasti ilman supertemppuja, vaikkei olisikaan sähköautoa tai jaksa lämmittää tulipesää. Ajattelin vain sitä myyttiä bustata, että sähkönkulutus keskittyisi pelkästään päiväsajalle.

2 tykkäystä

Ilmeisesti yösähköohjaus? Suomessa niin paljon tuon perässä varaajia yms. että pörssisähkön hinta ei siksi varmaan vielä laske tuohon aikaan kovin alas. Jos noiden käynnistymistä saisit ajoitettua 2h myöhemmälle niin olisi paljon halvempaa. Tietenkin sillä edellytyksellä että ehtisivät ennen aamua lämmetä riittävästi.
Elenialla tämän ohjauksen voi tehdä itse netissä. Voi valita automaattisesti x kpl vuorokauden halvimpia tunteja tai räpsiä täpät aikajanalle haluamiinsa kohtiin.

2 tykkäystä

Varmaankin juuri se. Toki jos saisi vielä myöhemmälle niin aina parempi. Täytyypä selvitellä onko mahollista vaikuttaa vai vaatiiko jotain taloyhtiökohtaisempaa settiä. Tattis! :slight_smile:

2 tykkäystä

Myös Carunan alueella voi yösähköimpulssin asettaa tulemaan päälle haluamallaan tunnilla.

Itse ajastan yösähkökytkimen (esim lämminvesivaraaja) (ja muita kuormia, esim lattialämmöt) päälle sähkömiehen asentaman Shelly-kytkimen avulla, helposti sovelluksen kautta, halvat tunnithan vaihtelevat ja paneelien tuotantokin on usein paras käyttää itse

5 tykkäystä

35€ näyttäisi rikastuneen eilisen sähkönkulutuksen vuoksi. Ei nyt kovin ihmeellisiä temppuja tullut tehtyä, sauna, ruoan teko uunissa, lattilämmitykset vähän kovemmalla kuin yleensä ja kaikki ladattavat vekottimet täyteen.

13 tykkäystä

Itselläni kerrostaloasunnossa eilinen kulutus n. 44 kWh kun normaalisti ilman saunapäivää se on n. 2-3 kWh per päivä ja saunan kanssa jotain 7-8 kWh per päivä. Ensimmäisenä tuntina meni maksimit 8,76 kWh, loput tunnit n. 3-5 kWh per tunti. Aika vaikea kerrostaloasunnossa oli saada tätä isompaa kulutusta yhdelle tunnille menemättä ihan typeryyksiin. Päällä olivat sauna, lattialämmitys täysillä, uunissa ruokaa, liesillä keittoa, vähän imurointia, jääkaappi/pakastin täysillä. Marraskuun arvioitu 12 euron lasku muuttuikin nyt 0 euroon kun perjantailta tuli -21 eur. Eihän nämä isoja summia ole, mutta hyvin kuvastaa sitä miten yksi suurikulutuksinen päivä voi muuttaa koko kuukauden laskun, oli se sitten suuntaan tai toiseen.

Propsit omalle sähkönmyyjälleni Vihreä Älyenergialle, joka eilen kommunikoi selkeästi tästä halvasta hinnasta asiakkailleen mainiten selkeästi “Sähkölaitteiden käytöllä voi tienata laitteesta riippuen useitakin euroja” kuitenkin lopussa mainiten vastuullisesta sähkön käytöstä. En tiedä miten muut sähkönmyyjät tästä kommunikoivat, mutta hyvin asiakasystävällistä tiedotusta on ollut yleensä Vihreä Älyenergialla.

10 tykkäystä

47kWh kaukolämpötalossa klo 15-23. Ei rikastunut, mutta sai laskua vähän pienemmäksi. Vain yhden pääsulakkeen sain poltettua, onneksi sinetti oli avattu jo aiemmin. Jollekin vaiheelle tuli liikaa kuormaa, uuni, sauna, pyykinpesukone, kuivausrumpu, leivänpaahdin ja astianpesukone eivät kestäneet olla päällä yhtä aikaa. Kumma.

4 tykkäystä

Siinä omat speksit vm. 2005/113 neliön omakotitalo suorasähkölämmityksellä… Tuskin tämä hupi toistuu, niin tulipahan kokeiltua. Pahoittelut jos jollekkin tuli mielipahaa tästä, ei oikein kiinnosta kun kohta vuoden työttömänä ollut ja yrittää tässä kuitenkin selvitä näistä kohonneista kustannuksista…

26 tykkäystä

Torstain kulutus 7kwh, perjantain 68kwh. Saipahan saunoa kerrankin pitkän illan…

6 tykkäystä

Voipi tosiaan olla, että Kinect Energy pyrki manipuloimaan ja on manipuloinut sähkömarkkinoita.

Myymällä yhden markkinan tyhjäksi saa sen hinnan nostetuksi ja voittoa kerätyksi sitä kautta.

Tuo Kinect Energyn toiminta voi olla pitempiaikaista ja vähän vaikuttaa, että muut markkinatoimijat kyllästyivät ja löivät näpeille - Nordpoolin mahdollistama max. negatiivinen hinta. Nakuna spekuloidessa on isot riskit.

Mielenkiinnolla seuraan, mihin tutkinta johtaa.

1 tykkäys

Jostain muistan lukeneeni että sähköpörssin tarjousmekanismi ei mahdollistaisi markkinamanipulointia. Tai ainakaan manipuloinnista hyötymistä. En tiedä tästä sen enempää. Haluaisiko @anon86311303 tai @Werther kertoa miten tästä hyödytty tai linkata noita juttuja.

Itse veikkaan, että siellä oli jokin voimalaitoksen tuotantoennuste lipsahtanut 1000-kertaisena, eli piti olla 5700 kWh luokkaa, mutta k oli vaihtunut M:ksi. Sitten se ennuste oli uinut automaattisesti laskettuun ja muodostuneeseen pörssitarjoukseen. Joko tarjousten lähetyksetkin on automatisoitu tai tämä norjalainen kaveri oli laittanut yhdellä napin painalluksella matkaan kymmeniä eri pörssitarjouksia moneen eri maahan, mutta ei ollut niitä kaikkia tarkastanut kunnolla, vaikka olisi pitänyt. Ja tämä täydellinen huolimattomuus taas saattaa johtua siitä että on liikaa tarkastettavaa yhdelle ihmiselle liian pienessä ajassa, oli jotain loppumetrien häslinkiä johonkin toiseen tarjoukseen liittyen tai että oli vain yksinkertaisesti unohtanut juuri tämän Suomen tarjouksen tarkastamisen.

Puolestaan pörssin kyllä pitäisi näitä myös tarkastella ja soittaa perään epäilyttävistä tarjouksista. En tiedä tehtiinkö näin vai ei ja jos ei niin miksi ei. Ja jos soitettiin, niin ehkä tämä Kinectin kaveri ei vain vastannut puhelimeen, koska oli esim. vessassa juuri silloin.

Eli luultavasti juurisyy on tekninen, mutta myös ihan ihmisen huolimattomuutta matkassa.

2 tykkäystä