Osakesijoittaminen

Salkkujen tuotto-%

Hmm… Plugi itselläkin ollut suurinpana salkussa mutta YTD “vain” 14% :wink:.
Ehkä pitää olla tyytyväinen kun tarkoitus ollutkin nostaa hajautusta ja lisätä ETF:iä ja vakaampia osakkeita (vakaampia siis omasta mielestä).

1 tykkäys

11111

ja salkku tällä hetkellä:

Ehang ja Nio ylivoimaisesti suurimmat omistukset

26 tykkäystä

Tuollaisen 11 pinnaa tullut ytd:stä ylös… Ei ole hypeä tai muuta,Saassia ja tylsyyttä

Paistaa se aurinko risukasaankin:
+59729,98 € tänään

23 tykkäystä

Prosentuaalinen muutos kertoisi naapurille päivän hyvyydestä ihan eri tavalla kuin jenit ja pennit, nousun tuottaneiden lappujen nimeäminen vielä enemmän.

Oma salkku tänään +0,0 kiitos Plugin, Ballardin jne alamäen sekä genomikopioni ja lentorobottitaksien keulimisen.

4 tykkäystä

Onko Nordean sijoituspalveluissa jossain mahdollista nähdä koko OST salkun tuottokäyriä? Löysin kuvaajat yksittäisille osakkeille uuden verkkopankin kautta, mutta koko salkulle en ole löytänyt.

Siirtäkää/liputtakaa jos väärä paikka.

1 tykkäys

Nämä summat on monille täällä karkkirahoja ja prosentit häviää monelle tässä ketjussa. Olen kuitenkin aika vasta eli pääasiassa 2020 puolenvälin jälkeen alkanut allokoimaan rahaa myös osakkeisiin ja homma on vasta alussa. Tuossa siis aot+ost ja sisältää myös etf- sijoituksia joiden kehitys aika rauhallista. Tämän päivän lasku euroissa samaa luokkaa kuin maaliskuussa pienemmällä salkulla mutta kuuluu asiaan kovien nousujen jälkeen kuten mm. Plugin tapauksessa jota löytyy siivu.

Toki löytyy pörssin ulkopuolisia sijoituskohteita mutta ne ei tähän kuulu.

Ei noita kuvakaappauksia ainakaan parhaimpaan aikaan ole otettu kun tänään salkulla isointa laskua aikoihin🙂

19 tykkäystä

Hyvältähän tuo sun tuotto näyttää. Ja summat kasvaa kun vaan jaksaa olla sitkeä👌. Tänään tuli pataan itse kullekkin toisille enemmän toisille vielä enemmän😁. Mutta nämä päivät kuuluu niin asiaan🙂

26 tykkäystä

Kivasti lähti vuosi käyntiin :slightly_smiling_face:

3 tykkäystä

YTD 40,75%. Pitää, tietysti, olla tyytyväinen, vaikka muutama ison position jarruttaja on hidastanut menoa. Plugin ja Bionano Genomicsin johdolla salkku noussut. Mukava startti vuoteen, mutta tässä pitää alkaa olemaan varpasillaan yleisen menon kanssa.

7 tykkäystä

Vuoden 2021 toinen viikko valmis.
Salkun arvo nousi viikon aikana +7.33%
Olipahan viikko taas ylämäkiä ja alamäkiä riitti. Viikon tuotot pelasti jälleen kerran hajautus ja muutama onnistunut viimmeaikojen osakepoiminta. Jenkki EV kupongeista yksi sai lähteä kun sain sen plussan puolelle. Vapautuneita rahoja jyvitettiin viikon aikana jo salkussa oleviin aina dipin tullessa. Ensi viikolle jännitettävää miten saadaan korjattua perjantain lasku vai jatketaanko laskua. Jos lasku jatkuu niin loputkin jenkki EV osakkeet lähtee salkusta vaikka olisivatkin tappiolla. Niillä rahoitan ostan mahdollisia hyviä dippeja joihin pitää päästä mukaan.

21 tykkäystä

Muutaman kuukauden jälkeen jälleen salkkupäivitys tänne. Viime kuukausina salkku on tuottanut hyvin, mutta jää silti kauaksi foorumin parhaista salkuista. Suurin “virhe” oli, että en ottanut PLUGia pidempään holdiin kun hinta oli alle 5 USD.

Alkuvuonna tein pari lyhyttyä veiviä SPAC-yhtiöillä. Näistä ei mainittavaa tulosta, mutta kyllä voitoilla saa “viikon ruokaostokset”.

Aiemmilta vuosilta salkun tuottoa rumentaa “riippakiviyhtiöt”, kuten Nokia ja liian pitkään liian suurella painolla olleet finanssiosakkeet. Osittain ero johtuu myös siitä, että aiemmin salkku käsitti lähinnä globaaleja suuryhtiöitä, joiden osalta on vaikeampaa tehdä ylituottoa. Onnistumisena oli Revenion ostot joskus v. 2011, mutta silloin opiskelijana kertaostokset olivat muutaman satasen tai jopa muutaman kympin verran. Eniten noussut Reveniopotti on prosenteissa +4658%.

Vertailukohtana käytän iSharesin Core World (eli EUNL) ETF:ää. Pitkällä tähtäimellä tuottokäyrä nousi viime vuonna pitkästä aikaa EUNL:n yläpuolelle ja toivottavasti pysyykin siellä. Tuossa salkun tuottokäppyrä & vertailuindeksi (jos tuo näkyy?)

Osakesijoittamisen aloitin lähes päivälleen 14 vuotta sitten. Siitä n. vuosi aiemmin aloitin rahastoilla. Valitettavasti täydelliset tuottograafit eivät ole aivan alkuajoista asti säilyneet.

9 tykkäystä

Vasta n. 3kk sijoittanut suoraan osakkeisiin ja itsestä tuntuu että muutamaan (mm. Kamux ja Remedy) tuli sijoitettua liian myöhään… Muutama tietty osake saanut käyrän hyvin ylös mutta suurin osa miinuksella. Jospa vielä joskus ajan kanssa lähtis nousuun, tarkoitus pitää kaikkia pitkään nousi tai laski.

5 tykkäystä

Tähtisalkku(t) jatkaa kovaa menoa, onneksi ost alkaa olla 100k luokkaa, suljettuja tositioitakin jo 53 alku vuoteen… Toki monet ennalta määritettyjä stop tasoja ja osa positiota.

Toisella mandatum tilillä(firma) on tyydytty 10% tuottoon.

Ja pääsalkku kin qt huolimatta plussalla.

Zadam!

Helppo Indeksi tuo nasdaq 100 selvästi voittaa… Kö? Noh parempi olla naureskelematta liikaa.

Tämä sisältää siis aot ja ost.

Aot olis 29% plussalla, vaikka siellä on käteisenä 20%.

8 tykkäystä

Inderesin mallisalkku on 1kk vain +1% ja laahaa muutaman prosentin indeksin perässä. Sinänsä yhden kuukauden tuotto on pelkkä kuriositeetti. Mutta kun omakin noin 40 osakkeen salkku on takonut 13% enemmän niin onhan tuo poikkeuksellisen huono jakso mallisalkulle. Qt ja talenom on jo viritetty niin korkeille kertoimille että niidenkin vetoapu uhkaa hidastua. Mulla ei ole kumpaakaan salkussa.

5 tykkäystä

Tähänkö on tultu, että salkkujen tuottoja katsotaan kuukauden säteellä. :smiley:

Yleensä katsotaan minimissään 3-5 vuotta, jotta tuuri ja sattuma hieman hälventyisi taidoista.

105 tykkäystä

Tässähän pitää sen sijaan tulkita että koska mallisalkun firmoista ei ymmärtääkseni juuri ole tullut negauutisia niin tällainen “mörnintäkuukausi” kertoo lähinnä potentiaalisten ostopaikkojen olevan joissain lapuissa lähellä. Esimerkkinä nyt vaikka Remedy joka alkaa olla 35e hintalapulla jo… no jos ei halpa niin ainakin “ei-kallis”. Mutta koska se ei ole vetyä tai uusiutuvaa tai jotain kryptohullutusta josta voi saada +100% viikossa niin se ei ole juuri nyt hirveän kiinnostavaa markkinoiden mielestä…

Oma salkku, koska vahvana osana QT-Kamux-Remedy, on myös vähän mörninyt ja AMD-NVIDIA -akselin jäähdyttelyn osuminen samaan saumaan on aiheuttanut sellaisen härötilanteen että salkkua kannattelee tällä hetkellä Nokian piristyminen. Maailmankirjat sekaisin ja silleen. Hajautus on valttia :slight_smile:

Osakkeet nyt vaan välillä menee myös alaspäin ja tärkeää on ymmärtää miksi salkussa luuraava osake ei tässä kuussa raketoinut. Yleensä syy on niinkin yksinkertainen että vahvan nousun jälkeen kurssi kaipaa aikaa “sementoidakseen” aiemmat rallattelut ja siinä matkalla sitten hätähousut ja swingtreidaajat keventelevät ja lisäilevät miten parhaaksi onnistuvat.

Jos katsoo isommalla kiikarilla parin vuoden päästä niin todennäköisesti tämmöinen mörnintä-tammikuu on vain pieni kuoppa ylämäessä niin että tuskin edes erottuu…

6 tykkäystä

Salkun YTD-tuotto on hävinnyt OMXH25-indeksille. Sijoittajaura päättyikin sitten tähän häpeälliseen kuukauteen, kun muut takovat moninkertasia vuosituottoja parissa viikossa ja oma salkku “mörnii” :grin:

5 tykkäystä

No jos mallisalkku on “permabear-arvosijoittajien” tuotos niin aikamoisia ovat… kyllä siellä on vahvasti nojattu kasvuyhtiöihin edelleen. Sen voi ehkä sitten allekirjoittaa että suomiosakkeissa kunnon kasvuyrityksistä on pulaa.

Tähän on tultu, valitettavasti :smiley: edit: kuukaudessa otetaan nykyään vuoden tuotot, joten aika on kiihtynyt melkoisesti :innocent:

Mutta vakavasti kirjoitellen, katselen asiaa hieman siitäkin vinkkelistä, että teknot ja pienyhtiöt ovat nousseet lähimenneisyydessä melkoisesti ja jossain vaiheessa niitä pullistelevat salkut saattavat kohdata sektorirotaatiota tai törmätä kertoimien osalta kattoon. Toisaalta osakemarkkinat on viritetty aika polarisoituneeseen tilaan - jotkut osakkeet / sektorit nousevat raketin lailla, ja toiset eivät liiku paljoakaan. Teen havaintoja, minkälainen salkkukoostumus voisi olla sopivan puolustava mutta silti riittävästi tuottoon kallellaan jatkossa. Mallisalkku on rakennettu fiksusti, mielestäni juuri edellä mainitulla periaatteella, joten sen performointi on mielenkiintoinen yksityiskohta ja sitä on kiinnostavaa verrata omaa salkkuun. Lyhyemmällä jaksollakin on kiinnostavaa tsekata, mistä tuottoerot kumpuaa, koska multa puuttuu ainakin nuo suomi teknot + reve lähes kokonaan, jotka on olleet hyvin tärkeitä mallisalkulle. Eikä ole plugiakaan tms. 10 bäggeriä salkussa (vielä). Siksi hämmästyin.

5 tykkäystä