Salkkujen tuotto-%

Tässä kun tuli vuoden vaihteessa patsasteltua yli 100 ytd:llä niin tammikuu onkin sitten ollut maha lentoa :rofl:

7 tykkäystä

Sinun rohkaisemana otin asiakaspalveluun yhteyttä, ja tällä kertaa kurssigraafi korjattiin lähes heti.

Tämä aiheuttaakin nyt päinvastaisen efektin: Inderesin henkilöstöannin osakkeiden aiemmin epäreilu lisä tuottograafiin (ne näkyi, kuin ne olisi saanut ilmaiseksi mikä ei tietysti pidä paikkaansa) muuttui nyt vastatuuleksi, kun salkun graafi laskee ne ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätöksestä alkaen. :smiley:

Yhtä kaikki, 85 % vuosinousu vaihtui nyt +35 %:in maastoon. Totuus lienee n. siellä 50 % luona, mutta mieluummin salkun kurssigraafi on konservatiivinen.

Oikea korjausliike salkussa on tähän asti ollut kohtuullinen, n. 20 % lokakuun huipuista ja -8 % vuoden alusta.

Käytän sanaa kohtuullinen siksi, että onhan salkun moneen suurimpaan sijoitukseen osunut melkoinen korjausliike viime kuukausina. Esimerkiksi Qt on pakittanut 180 euron huipuista alle 110 euroon.

39 tykkäystä

Vinkki, ei tosin ilmainen. Siirrä noin puolet(56%) toiselle AOT:lle ja pyydä että alkuperinen kasa merkataan taas 0 euron hintaiseksi ja sitten siirretyt takaisin. Sen jälkeen keskihinta on 25e. Eikä kustanna kun kaksi siirtoa ja paperityötä. Eikä välttämättä edes toimi.

3 tykkäystä

Jotta olisi asiaakin viestissä, niin päivitetään oman salkun alkuvuoden tuotot. Aluksi pitää sanoa, että olen selvästi osakesijoittamisen Hannu Hanhi. Olen viimeisen 3kk aikana tehnyt useita oikea-aikaisia kevennyksiä sekä ostoja täysin tuurilla. Tämä tuuri on suojellut salkkua alkuvuodesta pahimmilta laskuilta.

Näiden muutaman onnekkaan liikkeen ansiosta salkkuni on vain 1,16% pakkasella. Minun keskitetyllä pienyhtiösalkulla mahdollisuudet olisi ollut paljon pahempaankin, joten tämä on iso torjuntavoitto. En kyllä salkun rommaamista pane pahakseni. @Verneri_Pulkkinen tapaan tässä hierotaan likaisia käsiä yhteen ja etsitään alelaarista ostokohteita.

10 tykkäystä

Tuolla toisessa ketjussa joku väitti, että laskumarkkinassa kukaan ei kerro salkkujensa negatiivisia tuottoja. En tiedä onko totta. Tässä oma panokseni tuomaan vertaistukilohtua niille, joilla tilanne samankaltainen tai vahingoniloa niille, joilla menee kivasti (ja empatiamoduuli päässä vinksahtanut).

:de: :us: :canada: Amerikka-Saksa -salkku YTD -14%
:finland: :sweden: Suomi-Ruotsi -salkku YTD -7.7%

Jatketaan niitä hyviä osakepoimintoja…

19 tykkäystä

Viime vuonna hävisin indeksille, ei kyllä tämä vuosikaan lähtenyt erityisen hyvin käyntiin. :slightly_smiling_face: Ei kai tässä, vuosi on vielä nuori kuten minäkin :upside_down_face: ja käteistä olen kerrytellyt.

Vähän harmittaa, mutta Nordnetin yleisnäkymän vilkuilun reipas vähentäminen on huomattavasti vähentänyt harmitusta, lisäksi olen hieman muutenkin yrittänyt opiskella “sijoituspsykologiaa”. @Mauri n perustamasta Sijoittamisen psykologia -ketjusta uskon, että on jonkin verran apua, varsinkin jos se pysyy laadukkaana ja vilkkaana. :slightly_smiling_face:

image

Soitan kyllä heti Nordnetin asiakaspalveluun, jos mun tuottokäyrää korjataan positiivisella tavalla. :sunglasses:
image

45 tykkäystä

Tämä on katsos kilpailu. Nousumarkkinassa kilpaillaan kenellä nousee eniten ja jos just sulla laskee niin siitä ollaan hiljaa. Laskumarkkinassa huudellaan kenellä laskee eniten ja ne joilla nousee ovat muodollisuuden vuoksi hiljempaa.

Samaa näkee miesten baari keskusteluissa. Nuorena miehenä testotasojen hyrrätessä kukaan ei puhu negatiivisista sänkysuorituksista tai saamattomuudesta, mutta keski-iän saavuttaessa voidaan jo parin oluen jälkeen kilpailla kenellä on hiljaisinta makuuhuoneessa. Ei puutu kuin se yksi Ferrarilla ajava lapsuuden kaveri joka narikkajonossa kaivaa lompakosta viagran ja sanoo: “otat yhden tällaisen niin kyllä sullakin lähtee kotona taas homma vaimon (=salkun) kanssa lentoon.”
Katsot hetken aprikoiden, “uhka vai mahdollisuus”, kunnes päätät tarrata kämmenellä punaisena kimmeltävään Hyzoniin.

32 tykkäystä

Pakko @Jarnis tän takia rikkoa hiljasuus ja laittaa kuva Medifilmin YTD-%:sta tällä hetkellä vaikka sitte vertaistueks kaikille, joille tää alkuvuos ei nyt oo ollu helppoa.


Kaikki, joilla YTD-% näyttää paljon rumemmalta, niin vertailuksi myös Mallisalkun YTD-% tässä alla kirjoitushetkellä:

42 tykkäystä

image

41 tykkäystä

Tätä vuotta kolme viikkoa takana, keskituotto -5000 €/vko. Tarttis ehkä löytää parempipalkkainen työ, jos aikoo tällä vauhdilla jatkaa sijoitusharrastusta koko loppuvuoden.

61 tykkäystä

Täällä YTD -19,7%. Semmosta se on välillä.

31 tykkäystä

Täällä YTD -5,18%, josta -4,32% tullut tänään…vähän heikompi päivä. Ei nää -10t€ päiviä mitään mieltä ylentäviä ole, mutta näitä stressikuoppia nyt on viimeiselle puolelle vuodelle jo muutama mahtunut. Salkussa osakepaino edelleen vaatimattomat 122%, mutta sisältää noin 3% vipushortteja, jotka vähän tasaa jos kovasti lasketellaan. Oltaiskohan salkussa muodostettu H&S-kuvio ja kohta kolkataan indeksi yläpuolelta? :thinking:
image

21 tykkäystä

Ei tunnu pahalta lasku päivät kun on hyvin harjoiteltu kulunut vuosi

87 tykkäystä

Aamulla tuntui hyvältä lähteä töihin, mut nyt dipittää!
doinks

16 tykkäystä

Mukava harrastus tämä osakesijoittaminen :upside_down_face:
Viime vuoden lopussa minulla oli hieno YTD ~60 %. Se suli kuukaudessa.

Tänään salkku pieneni yhden ilmalämpöpumpun verran. Nyt on paikallaan ottaa vähän happea tästä harrastuksesta ja keskittyä muihin harrastuksiin. Seuraavan ilmalämpöpumpun aion hankkia fyysisenä versiona.

image

29 tykkäystä

AcrobaticHomelyAztecant-max-1mb

25 tykkäystä

Mulle tuli tänään oma enkka: -12 000 € päivässä. Ei tule lämpöpumppua tännekään, eikä taida prätkäkään vaihtua uuteen ensi kesänä.

24 tykkäystä

Ei tule ilmalämpöpumppuja tännekään. Voitaisiinko käynnistää vuosi 2022 uudestaan? :upside_down_face: Screenshot 2022-01-21 at 17.44.35

35 tykkäystä


Ei tää yksittäinen päivä tosiaan niin pahalta tunnu ku on tosiaan reenailtu lokakuusta asti…

19 tykkäystä

Ihan kivasti täälläkin menee. Luulin kyl omaavani melko boomeri salkun.
suunta

19 tykkäystä