Salkkujen tuotto-%

Tänä vuonna on toistaiseksi jatkettu siitä mihin viime vuonna jäätiin raaka-aine vetoisella salkulla. Kivihiiltä, Terästä, Tinaa ja Lannoitteita.

Pidän ihan kohtuullisena suorituksena kun ottaa huomioon salkun suuren käteispainon joka on liikkunut 30-50% välillä. Isommalla riskillä olisi toki paljon enemmänkin tuottoja ollut saavutettavissa. :face_with_monocle:

68 tykkäystä

Aika hieno startti tälle vuodelle :slightly_smiling_face:, onpa kantanut hedelmää nuo valinnat!

5 tykkäystä

Jep olisi kyllä kiva olla itsekin plussalla vuoden alusta, mutta ehkä kasvu osakkeissa pysyminen oli kuitenkin tietoinen valinta jossa oli nähtävissä kohtuullinen todennäköisyys laskulle. Itse suojasin positioista isolla käteiskasalla.

Vähän parempaa olin ehkä odottanut sinällään.

Hassua on että useampi firma on edennyt hienosti, mutta kurssissa lähinnä laskua, mutta muutamia valopilkkuja on mm. Ses imagotag ja voxtur.

Hyvä mahdollisuus että tässä vielä kiritään jos valinnat vaan ovat oikeanlaisia.

Jos tunnelma on inflatorinen ja taantuma, niin ehkä digiteknot kuitenkin voivat suhteellisesti pärjätä… Mutta riittääkö se sitten positiiviseen vuoteen, jää nähtäväksi.

Mielenkiintoinen vuosi tulossa ja ainakin omasta mielestä ostettavaa kin on ollut löydettävissä.

2021 meni lähinnä myydessä.

5 tykkäystä

We will, we will, Voxtur :heart: Toivottavasti jatkuu kehitys. Ja ehkä pyhä bumtsibum-troikka Voxtur-Fisker-Hyzon saa vielä lisää hunajata aikaan loppuvuodesta :stuck_out_tongue:

13 tykkäystä

No nii, ohitettiin vertailuindeksi edes :pray:.

7 tykkäystä

Viikko sitten YTD hädin tuskin plussan puolella ja nyt kolkutellaan ATH lukemia. Kukaan ei varmasti arvaa minkä osakkeen vetämänä.

31 tykkäystä

Pääsalkku ohi nasdaq 100, henk koht tili nyt miinus 4,xx% 2022 Ytd.

Plussalle tähdätään :pray: 2022

9 tykkäystä

Voxturin voimin Venukseen, vol. 2 :stuck_out_tongue: Oispa aina yhtä helppoa :slight_smile:

24 tykkäystä

Perästä tullaan!

Enää 0,7miinusta.

Toisaalla yhteensä ehkä 100k miinuksella vielä vuoden alusta kaikilta tililtä yhteensä.

Tavoite päätyä plussalle 2022 vuoden loppuun mennessä, reseptinä kasvuyhtiöt pääasiassa digitaaliselta sektorilta (inmode ja harvia melkein ainoat muut+ oroco ja emerita resources, jotka yhteensä n. 10% salkusta).

Isoimmat voxtur (selvä 1. Sija), perässä mm. Kaspi, talenom, aika paljon hajautettu muutoin.

Pitääkin päivittää salkun sisältö ketjuun jossain välissä.

10 tykkäystä

Laitetaan nyt kehitys kun tunne on, että kohta korjataan

OST YTD +15,30% ATH
AOT 1 YTD + 44,18% ATH
AOT 2 YTD +21,20 % ATH
AOT touhusalkku +33,66% ATH -1%

30 tykkäystä

:clap: Perttu! Ja kuka sanoi ettei tänä vuonna tehdä tuottoja! Lueskelee vaan foorumia ja poimii parhaat kuten Voxturin. Oroco tekee samat arvatenkin kun sille päälle sattuu.

16 tykkäystä

Pojan ja minun salkut YTD -1,5%. Kerran kuussa ollaan osteltu ETF:iä ja rahastoja muutamalla tuhannella eurolla. Hyvin näyttää ajallinen hajautus toimivan ja sijoitussuunnitelmassa pysyminen :slight_smile:

7 tykkäystä

No niin, tiesihän sen, mutta silti harmittaa. YTD:t edelleen tukevasti plussan puolella. ATH:t on enää muisto :grinning:

3 tykkäystä

Edelleen tuodaan tähän keskusteluun vähän toista näkökulmaa:
YTD -8,5% (tasoissa suhteessa verrokkiin OMXHGI)
Mutta miten tuollaisen YTD-lukeman onnistuu kasaamaan?

Muutama makein poiminta tässä:
Jo kotiutettuina laskutähtinä mm.
Aspo -30 % kotiutettu tappio suhteessa vuoden alkuun (isohko omistus)
LeadDesk -30 % kotiutettu tappio suhteessa vuoden alkuun (pieni omistus)

Vielä ollaan mukana isohkosti, vaikkei YTD kehitys mairittele:
Tecnotree YTD -22%
Dovre YTD -10%

Laskua loiventaa mm.:
Taalerin myynti, josta kirjattiin tälle vuodelle +19% (keskikokoinen omistus)

Ehkä se vielä tästä lähtee, kun taas ehtii toukokuun loppupuolelta käyttää enemmän aikaa sijoitusharrastukseen. Tällainen puolivillainen päivän-parin viiveellä tapahtuva reagointi näin turbulenttiin tilanteeseen ei ainakaan ole optimaalinen sijoitusstrategia. Onneksi edelleen salkun koko liikkuu moniin verrattuna mikrosarjassa, joten prosentit ovat tässäkin rajumpia kuin todelliset eurot.

6 tykkäystä

Noniin eiköhän itsekkin tänne päivitellä.

Nyt tuli vuosi täyteen sijoittamista, 30 % ollaan voitolla tässä leikissä. Tuotot ovat käytännössä tulleet yksin panorosta, orocco taas lasketellut ja laskenut tuota lukemaa. Hyvä vuosi kuitenkin, paljon opittu, hyvä lähteä eteenpäin!

4 tykkäystä

YTD - 15,2%, sijoitusta suoriin osakkeisiin n. 2 vuotta takana ja realistisesti olen vain tappion puolella koko tänä aikana. Olen pettynyt, sanaton ja mitä vielä… Ei ollut mun leikki tämä homma mutta tässä nyt pysytään. Rahaa en tosin suoriin osakkeisiin laita todennäköisesti enää euroakaan.

2 tykkäystä

Hyvä että laitettiin, kun nyt lähtee 20k eur pois joka päivä…

Voxtur huipusta 1,65 tasosta jo 1,35 tasolle…

4 tykkäystä

YTD -28,33% tällä hetkellä. Uskon jakavan tunnelmia monen muun kanssa, sillä salkkuni (17 osaketta) on tavallaan foorumin suosikkiosakkeiden indeksi.

En keksi, miten olisi vuosi voinut alkaa huonommin. Jopa mörnijäosakkeet mallia “wärtsilä” laskevat kuin lehmän häntä. Valmetista sulanut, mitä, 40%? Fortumista samaa luokkaa.

Pitkässä juoksussa tämä voi olla hyvä asia, sillä en aio reagoida näihin markkinakarkeloihin millään muotoa, ellei yhtiöiden liiketoiminnassa tule ongelmia. Osa näistä lapuista on lähtökohtaisesti holdissa 10+ vuotta, joten nyt niitä voi lisäillä edullisesti.

10 tykkäystä

-32% tällä hetkellä. En halua edes miettiä koko asiaa…

14 tykkäystä

Satumaisen kaunis alkuvuosi. Sijoitusuran parhaat 3kuukautta. Tämä siis kaksi päivää sitten kun oltiin ath luvuissa. Nämä kaksi viime päivää onkin sitten ollut “melkoisen” ärhäkkää alamäkeä🤣. Herranjestas. Eilen selkeästi isoin eurokohtainen droppi ja tuskimpa tämä ilta siitä paljoa jää.

Hieman eri lappuja kuin valtaosalla foorumilaisista mutta voin luvata ettei näillä muillakaan sektoreilla enää nyt vältytä pulkalta. Noh olkoon tyhmänrohkeaa mutta haluan ajaa osarikierroksen läpi isolla painolla. Ainakin tämänpäiväinen ensimmäinen salkkuni osari $SLB:ltä ja kurssi nousu markkinaa vastaan lupailee ettei kaikkea salkkua ole vielä menetetty.

8 tykkäystä