Salkkujen tuotto-%


Pari viikkoa kun olisi odottanut viime vuoden pahimpaan dippiin niin saisi 12kk tuoton kaunisteltua 60%:iin mutta ehkä mennään tällä vähän rehellisemmällä. Ei ollut viime vuonna kasvuosakkeita salkussa ja tuplasin salkun joskus syyskuun tienoilla kun ostettavaa alkoi olla niin valtavasti kuukauden pari liian aikaisin mutta tärkeintä että lisäsin näin jälkikäteen ajatellen. 90% osakkeista ollut suomalaisia toki salkku on paljon kiertänyt. Laitoin summatkin näkyviin niin kaikki näkee että ihan nappikauppaa tässä, itselle toki merkittävä summa mutta ei tässä rikkaita olla, että ei tarvitse kenenkään sukulaisiani kaapata miljoona lunnaiden toivossa.( tai no mikä ettei)

22 tykkäystä

Sijoittamista takana: 3,2 vuotta
Keskimääräinen vuosituotto: -7,9%

Helmikuun tuotto: -3,2%
S&P 500: -2,6%
Nasdaq 100: -0,5%

YTD: -3,5%
S&P 500: 3,4%
Nasdaq 100: 10,1%

Kokonaistuotto (2.1.2020): -22,9%
S&P 500: 22,9%
Nasdaq 100: 37,9%

Drawdown: 46,5%

Ei hirveän hyvä kuukausi taaskaan vaikka en tuolle SP500:lle ihan hirveäasti hävinnytkään. Mielenkiintoinen huomio että SP500 ja oma kokonaistuottoni ovat samat, omani on vain miinus merkkinen :smiley: YTD tuotoissa lähes sama tilanne. Saapi nähdä mihin nuo kurssit jatkavat tästä. Ensikuussa pitäisi olla hieman rauhallisempaa menoa omalla kohdalla sillä toinen strategia myy kaiken tänään kunhan USA:n pörssi aukeaa, eli osake paino tippuu noin ~70%:iin.

10 tykkäystä

Tammikuun tuotto: 6,49%
Helmikuun tuotto: 1,14%
Alkuvuoden tuotto euroissa: 156 313€.

Sijoitusomaisuus kaikkien aikojen huipussaan… :money_mouth_face:

…mutta silti tässä kärvistellään päivät palkkatöissä :man_factory_worker:

53 tykkäystä

Laitetaas tänne updatea salkun tuottoon. Eli vuosi 2022 oli omassa salkussa todella paha - olisi voinut tosin olla pahempikin kun oli Qt, Kamuxit, Tokmannit yms salkussa. Onnistuin kuitenkin vähentämään hyvissä ajoin, mutta lähdin liian ajoissa samoihin mukaan → ajoitus on haastavaa!

Eli vuosi 2022 meni -38,41% merkeissä.
Tämä vuosi on startannut ihan hyvin YTD = +17,1%
Viimeisin 3 vuotta on + 77%
Ja jos otetaan ajanjakso esim. tuolta 2008, jolloin aloittelin niin tuotto on noin +300%

Ihan ok mennyt ottaen huomioon, että olen innokas osake-harrastelija, joka on oikeastaan vasta viimeiset 6 vuotta käyttänyt aikaa osake-analyysien lukemiseen :smiley:

Ei huippua, mutta ei huonostikaan. Näillä mennään ja nyt on tullut enemmän varjeltua kassaa sekä tehtyä hyvin harkiten ja harvoin pieniä ostoja verrattuna salkun kokoon (tällä hetkellä 310k€ ja ikää 40vee)

23 tykkäystä

Oletko avannut missään salkkusi yhtiöitä? Ei summina vaan lähinnä valinnoilla😄

Muistelisin että löytyy screenshotteinakin… en kyllä osaa yhtään sanoa koska viimeksi. Muistelen kyllä nähneeni. Alla linkki ketjuun. Luulisi löytyvän haulla.


Lisäksi PYN Elite 120 000 €, erilaisia kiinteistörahastoja ~380 000 €, korkorahastoja ~100 000 €, private equity ~100 000 €, muuta sälää ~110 000 € ja käteistä reilut 50 000€.

Jos kysytään miksi kyseiset laput päätyneet salkkuun niin vaikuttajat ovat olleet Inderesin suositukset, Pyysingin Akin peesailut sekä REIT-sijoituksissa Jussi Askolan suositukset. Sijoittamisen tavoitteena ei niinkään ole tuoton maksimointi vaan riskikorjattu tuotto. Jos saan vuodessa 100 000 € nettotuottoa sijoituksista se riittänee elintasoni ylläpitoon. Nykyisellään päälle vielä palkka joka on nettona 6-numeroinen vuodessa.

64 tykkäystä

:+1: Mikäs sai Sampon osuutta keventelemään?

1 tykkäys

Rajallinen nousuvara osakkeen hinnassa. Keventelin myös Cityconia hintaan 6,9€, ostan ~6,5€ hinnoilla takaisin. Kuten Pyysing toteaa se on kauppa joka kannattaa.

3 tykkäystä

Vuosi 2023 on jatkunut noususuhdanteessa.

helmikuu 2023: + 2,52 %
vuoden alusta 2023: + 8,43%
viimeiset 12 kk: - 1,17%

Toivottavasti suunta pysyy ylöspäin. Maailmanmeno on kuitenkin vaikeasti ennakoitavissa, kun on monia jännitteitä ympäri maailmaa. Työmarkkinoillakin on rauhatonta, kun inflaatio jyllää ja ihmisten maksuvoima pienenee.

2 tykkäystä

Asia👍 kirjoittelit tuolla taannoin, että vältät myyntejä, mutta toki ajat muuttuvat😄

Hienoa @superg !! Hattu pois täältä :+1::+1::saluting_face:

Sijoitusprosessini ei ole mitenkään tieteellinen, yksi päivä vain tuntui siltä että Sampoa on salkussa paljon ja siinä on rajallisesti nousuvaraa. Edit: Olen näköjään myynyt Sampoa loka-marraskuussa 2 100 osaketta keskihintaan 45,90 €. Nyt saisin ne näköjään ostettua takaisin halvemmalla. Alle 45 € hintaan voisin ostaakin :thinking:

Citycon taas seilaa kuuden ja seitsemän euron välillä. Jos ostan 10 000 lappua hintaan 6,30 € ja myyn samat seuraavassa kuussa 50 senttiä kalliimmalla, jää vaivannäöstä käteen muutama touhutonni.

Se että omaisuuteni lasketaan miljoonissa ei tosiaankaan tarkoita että olisin keskimääräistä parempi sijoittaja. Vaikka olenkin voittanut osakeindeksit lyhyellä kolmen vuoden sijoitusurallani olen vain tikkaa heittävä apina :man_shrugging: Eli älkää vain kukaan peesatko liikkeitäni :see_no_evil:

47 tykkäystä

Ost.

Kamuxin myötä salkku q4 osarien osalta taputeltu. Ytd+8%.

Puolustusmoodissa mennään edelleen, ei niinkään käteisen osalta, mutta lähinnä hajautuksen ja yhtiövalintojen suhteen.
Keskitetään sitten taas kun oma näkemys mahdollisesti ehkä hiukan kirkastuu.

Olen pähkäillyt, että johtuuko oman näkemyksen hämärtyminen suhteessa sijoitusuran alkuaikoihin mutkikkaasta markkinatilanteesta vai siitä, että nykyään tulee tutkiskeltua pörssiin liittyviä asioita syvällisemmin. Luultavasti molemmista.
Toisaalta henkilökohtainen epävarmuus on aiheuttanut tiukemman takertumisen omaan sijoitussuunnitelmaan, joten salkussa ei ole tapahtunut isoja peliliikkeitä.

Salkun viisi isointa:

BRKB, Investor AB, Evolution, Kamux ja Orion.

Aot

Sampo, Tokmanni, Eq, Nokia ja pohjoismaisia indeksirahastoja.
Aotille lisäsin joulukuussa 5k pääomaa ja sijoittelen sen ajallisesti hajautten indeksirahastoihin.

13 tykkäystä

Niin se vuosi taas lähti samalla kaavalla käyntiin mihin se viime vuonnakin päätyi.

37 tykkäystä

Jaetaan tänne nyt ihan lukujen kera, kyllä meinaa itsellä sydän pysähtyä kun omaa salkkua katson.
Osakesijoittaminen alkoi hyvin tietämättä mistään mitään ja tuli lähdettyä mukaan kaikkiin fomo firmoihin (harvia, kamux jne) kun hinnat olivat huipuissaan. Ainut mikä itsellä plussalla on Suomen indeksirahasto. Tappion määrä minun varoihin nähden hyvinkin suuri ja ei voi kun ainoastaan katua kun lähti osakkeisiin sijoittamaan, mutta lojukoot nyt salkussa kun kerran on sinne ostettu.

Pitäsköhän tällaisesta suoriutumisesta vaikka ottaa jo jokin tatuointi otsaan? :joy:

Lisätään tähän vielä sekin että kun laskurilla katsoin niin realistisesti salkun arvo on noin -21,5%…

23 tykkäystä

Hyvin on alkanut vuosi 2023.

Tosin, jos vertaa max ( noin 4 vuotta) niin ei se nyt vielä auta hihkua…

Mutta vielä on 7 vuotta eläkepäiville. :grin:

26 tykkäystä

Olen mestari sijoittaja. Mikä pörssiromahdus LMAO.

Syyllinen löytyy peilistä.

24 tykkäystä

Vielä ollaan kuivilla vuoden alotuksesta. Viikon päästä jo varmaan punasella.

10 tykkäystä

Kallis harrastus…

64 tykkäystä