Salkkujen tuotto-%

On tullut mietittyä, minkä verran paljastaisi seikkailujaan täällä tai muualla, mutta ehkä sijoittajien kirjoon yksi uhkapelurikin vielä mahtuu.

Pari vuotta pienimuotoista indeksijoittamista vaihtui 2021-22 vähän kaikkeen vivuttamisesta shorttaamiseen. Tuottokäyrä ei kuvaisi todellisuutta kovin hyvin 3v taakse (tuolloin vielä toinen aot käytössä sekä sittemmin suljettu ost), mutta ytd yllä kuvaa ensimmäisen viikon lopulta lähtien aika lailla koko sijoitushistorian tuottoa sekä prosentuaalisesti että euromääräisesti.

Salkun sisältö ja sijoitusaste on vaihdellut paljon ja nopeastikin. Tällä hetkellä salkussa on noin oman pääoman verran Intrumia, noin puolikas Stockaa, ~1.5x muuta Suomea/Ruotsia ja noin puolikas Euroopan ulkopuolisia. Tarkoituksena toki olisi päästä keventelemään etenkin Intrumia ja aikanaan siirtää painoa globaaliin indeksiin. Loputkin bioteknot lähti lopulta toissa viikolla salkusta, näihin palaamiseksi pitäisi olla enemmän turvaväliä salkun lainoitusarvossa.

10 tykkäystä

Muiden kiireiden vuoksi en ole tänä vuonna tehnyt Nordnetin osakesalkulle YHTÄÄN MITÄÄN koko vuonna. Ei ostoja eikä myyntejä. Passiivisuus on kyllä kannattanut, salkun tuotto on ollut tähän asti varsin mukava. Tässä lähiaikoina on tarkoitus aktivoitua, lähinnä parantamalla salkun hajautusta. Mutta isossa kuvassa vuosi 2023 jäänee passiiviseksi “välivuodeksi”.

image

21 tykkäystä

Saako kysyä minkälaisia omistuksia salkussa on roikkunut tänä vuonna?

1 tykkäys

Harvia ja pienellä osuudella Berkshire Hathaway. Eli hyvin riskipitoinen salkku. Nordnetin salkkuni on hyvin keskittynyt, hajautusta tulee sitten rahastoilla, jotka ovat Nordnetin ulkopuolella.

7 tykkäystä

Q3 katsaus!

Indeksisalkussa torjuntavoitto. Salkku on suomettunut pitkin vuotta, toivottavasti betsi siitä että Hesuli on halpa, on voittava.

Osakepoimintapainotteisemmassa salkussa ajoitukset ovat menneet hyvin. Salkussa lähinnä Revenio, Talenom, Qt, Tietoevry, Valmet.

Referenssiksi koko ajan tuotto. Alkutaival oli pitkälti uimahallin saunasta saatujen pörssivihjeiden varassa, Elcoteccia, YIT:tä, Fortsaa, Rautaruukkia ym. Siihen nähden ei täysin kamala suoritus :sweat_smile:

12 tykkäystä

Nordnetin salkkuni koko on se noin 88 000 euroa.

image

Tämä vuosi on mennyt oikein hyvin ja tulee huomoida muutama seikka. Vuosina 2018-2019 laitoin aika vähän rahaa sijoittamiseen, 2020 rupesin laittamaan selkeästi enemmän ja vuodesta 2021 alkaen olen laittanut “kaiken” sijoittamiseen. Vuosina 2022-2023 tulotasoni on noussut aika paljon, mutta en edellenkään ole hyvätuloinen, mutta suhteellisesti tulotasoni on noussut paljon. :slight_smile:

Kryptoillani menee paremmin kuin pitkään aikaan, vaikka ei siltä näytä ehkä teistä (Näiden arvo on se 2000 euroa.):
image

PYN Elite on mulla aika paljon tappiolla, mutta uskon tämän olevan pitkässä juoksussa oikein hyvä sijoitus.
image

Tähän vuoteen olen toistaiseksi oikein tyytyväinen, mutta kyllä tähän vuoteen vielä monet itkupotkuraget mahtuu. :cowboy_hat_face:

36 tykkäystä

Taitaa olla pääsalkun historian vihrein päivä:

34 tykkäystä

Ytd nyt taas tyydyttävällä tasolla, minkä itse näin asuntovelallisena määrittelen yli euribor 3 kk vuoden keskiarvoksi. Salkku ensin reilu kuukudessa tullut 10% alas, ja seuraavaalla kuukaudella 10% ylös. Mun väsynyt sielu ei kestä tämmösiä liikkeitä.

Osakesijoitustarinani lähestyy nyt kohta 3 v, joten alkaa olla aiheellista tarkistaa pitkän aikavälin tuotot. Ottaen huomioon muutaman kuukauden väli tilin avaamisesta ja ensimmäisestä talletuksesta kun omxh25 nousi n. 10%, ihan hyviä vertailulukuja on tullut. Salkussa aina vähintään 80% ollut suomi-osakkeissa.

Pakko tähän lisätä pari asiaa kun katselin nyt tuota osto-myyntihistoriaa. Salkkuun eksyneitä osakkeita yleensä pidän vähintään muutama kuukautta, ja tämä aika pitenee riippuen kuinka hyvin olen perehtynyt kyseiseen osakkeeseen. Inderes-seuranta on myös avainasemassa, se helpottaa tiedon saantia arjen kiireessä. Olen myös edelleen huono myymään tappiolla. Kuitenkin matkan varrella on tullut irtaannuttua turskaosakkeista monta kertaa, siis ihan vaan hyvällä tuurella. Niissä yleensä yhdistävänä tekijänä Inderesin seurannan (ja toki myös foorumikeskustelun) puute, jolloin olen epävarmempi osakkeesta, ja valmis luopumaan nopeasti. Tämä on toiminut hyvin kusetusmarkkinassa. Ilman näitä tuurella irtaantumisia, tuotot olisi tod.näk. tukevasti miinuksella. Esimerkkejä löytyy kuten Viaplay, Embracer, Fortum, Sievi, NEL, Verkkokauppa, Aker offshore wind. Salkun pohjalta löytyy kuitenkin edelleen Solteq (-85%) ja Bang&Olufsen (-75%).

18 tykkäystä

Salkun YTD-tuotto alkaa kiriä kohti vertailuindeksiä, Bitcoinin ja isojen indeksien nousut ovat antaneet mukavasti nostetta. Hmm pitäisiköhän vaihtaa vertailuindeksiksi OMXH25 niin näyttäisi paremmalta…

Salkun koostumus:
Handelsbanken Eurooppa Indeksi 36%
Handelsbanken USA Undeksi 33%
Bitcoin XBTE 18%
Nordnet Indeksirahasto Suomi ESG 6%
Käteinen 7%

21 tykkäystä

image

Rehellisesti kerkesin unohtaa salkun kokonaan ja ehkä jatkan samaa :skull:

22 tykkäystä

Vuosi on mennyt hyvin tähän asti, voi olla tyytyväinen siihen nähden minkälainen tunnelma foorumillakin on ollut ajoittain :smiley: Katsellaan vuoden päästä uudelleen :slight_smile:

23 tykkäystä

Päivitän tähän vaihteeksi koko Nordnetin historiani.

Aloitin Nordnetissa n. puoli vuotta ennen finanssikriisiä, eli tuossa heti alussa oli yli puolen vuoden syvä lasku. Ehkä turhauttavin ajanjakso kuitenkin oli 2015-2019, jolloin salkku ei mennyt oikein mihinkään neljään vuoteen. Vuonna 2020 oli koronadippi, heti perään Harvian nousu ja lasku ja nyt sitten viime ajat hyvää nousua Harvian vetämänä. Koko ajalta tuotto melkein 500%, näin pitkäksi ajaksi se nyt ei mikään häikäisevä ole mutta indeksit tuli sentään voitettua, että aktiivisuus ei mennyt hukkaan. :smiley:

image

Tässä 2008-2023 -ajanjaksolla sijoitusstrategia on elänyt paljon ja salkussa on ollut vaikka mitä arvopapereita. Alla esimerkkinä finanssikriisin jälkeinen salkkuni vuodelta 2009, noista papereista ei salkussani ole enää ainuttakaan.

image

38 tykkäystä

1kk +2,32% ja tähän vielä osingot päälle. Tyytyväinen.
3kk 1,85%, vuoden alusta -0,09% ja viimeiset kolme vuotta +62,34%.

7 tykkäystä

Osakkeet osakesäästö- ja arvo-osuustileiltä. Suorien osakkeiden osuus salkusta vajaa 20%.

Joulu lähestyy ja osakepoiminnan suhteen aika vaikea vuosi takana. Kuukausi pitäisi vielä jaksaa, mutta aikamoisesta Hesulin mörnimisestä huolimatta ollaan pääsemässä plussalle. Lähinnä kotimaisia lappuja sisältävä osakesäästötili olisi jopa kaksinumeroisissa lukemissa, mutta REIT-osakkeita sisältänyt AOT painaa kokonaistulosta alaspäin. Kokonaisuuteen voin kuitenkin olla varsin tyytyväinen, sillä idioottimaisen tyhmät ostopäätökset on jätetty pois ja tuotto on tullut (oman arvioni mukaan) kohtuullisen pienellä riskillä.

Tänä vuonna omalta osaltani Hesulin indeksin voittaminen perustui hyvin pitkälti tuuriin. Viime Black Fridayna tuli otettua pieni siivu Metaa salkkuun (myin ihan liian aikaisin pois) ja Uponorista tuli ostotarjous. Mutta haluaisin silti uskoa, että tässä olisi muutaman vuoden aikana jotain opittu. Olen vähentänyt reippaasti kaupankäynnin tahtia ja odotellut käsien päällä laadukkaiden firmojen putoamista alennuskoriin. Hyvään hintaan ostamani Marimekko (ostohinta 8,8e) ja Titanium (ostohinta 12,8e) ovat olleet hyvässä vedossa tänä vuonna ja tarjonneet osingon lisäksi myös kasvua. Admicomin kanssa näyttäisi siltä, että osuttiin lähelle pohjia ja osake onkin tuonut viime kuukausina lisää buustia salkkuun. Katsotaan, miten tässä käy ajan myötä.

Haluaisin jatkaa osinkosalkun hajautusta ja sijoitusuunnitelma ostamisen jo sallii, mutta viime aikaisen rallin jälkeen ei välttämättä sellaista no-braineria Hesulista itselle löydy. Heittelen vieläkin tuhkia päälle siitä, kun Revenio dippasi 17,5 euroon ja puhelimeen tuli ilmoitus. Enpä sitten jaksanut kesken syysloman mitään osake-appeja avata. Ajattelin, että kerkeäähän tilanteeseen sitten parin viikon päästä tutustua…

Jatketaan odottelua takatolpalla, kunnes Mr. Market päättää tarjota seuraavan syötön lapaan. Salkussa käteispaino 17,6%

20 tykkäystä

Aloin tuota aloituspäivää tarkistamaan, niin näemmä sen olin muistanut reilulla viikolla väärin. Eli tänään tyttären OST täytti 1 vuoden ja 1 viikon siihen päälle.

Tuotto käväisi eilen jo hetkellisesti 69%:ssa, toki harmillisen pienistä lähdöistä laskettuna, mutta kuitenkin. Tokihan sitten taas iltaa kohti siitä lasketeltiin alemmas. Ihan jees silti.

Omien salkkujen tuotot edelleen raskaasti miinuksella ja vaatii aikaa isosti, että täältä kuopasta vielä joskus kaivaudutaan ylös. :roll_eyes:

13 tykkäystä

Joskus pitää nostaa aina kissa pöydälle ittensä kanssa ja katsoa miten oikeasti on menny pitkällä aikavälillä.

  • Salkut alas ATH:sta 8/2021: -228.000EUR
  • 5 vuoden kehitys silti +208%

On tämä laji. Havuja prkle.

68 tykkäystä

Sijoittamista takana: 3,9 vuotta
Keskimääräinen vuosituotto: -10,8%

Kk tuotto: 0,1%
S&P 500: 8,9%
Nasdaq 100: 10,7%

YTD: -20,3%
S&P 500: 19,0%
Nasdaq 100: 45,8%

Kokonaistuotto (2.1.2020): -36,1%
S&P 500: 41,4%
Nasdaq 100: 82,6%

Drawdown: -55,7%

Plussaa vaihteeksi. Huikeat 42 euroa. Jee. :smiley:

Indeksit nousi aika pirusti tässä kuussa, eli niiltä tuli turpaan ja pahasti, mutta kiva sentään että ei tullut neljättä kuukautta putkeen miinusta. Tämä kuukausi meni 50% osakepainolla surimmaksi osaksi, eli vähän hiljaisempaa menoa kuin yleensä. Ensi kuussa taas täydellä painolla kohti syvyyksiä :upside_down_face: Jos ei kuitenkaan mennä miinukselle, niin voisi ottaa tavoitteeksi puskea tuo YTD yli tuosta -20% rajasta. Matkaa siihen ei ole paljoa, eli ihan mahdollista jos vaan suunta on oikea.

21 tykkäystä

Huonoin vuosi minun sijoitushistoriassa vaan marraskuu rimaa hipoen plussalla ja eka sitten helmikuun…OooWee! :flushed:

28 tykkäystä

ATH-lukemat ovat nyt kuun vaihteessa hyvin lähellä :crossed_fingers: “Tikkaa heittävä apina”-strategialla mennään jatkossakin.

58 tykkäystä

Voihan piru kun ei tästä meinaa mitään tulla. Enää kuukausi aikaa ja lottosalkun 1000% tuottotavoite on tuskallisen kaukana… Onneksi on sentään ollut hauskaa leikkiä treidaajaa :sunglasses:

36 tykkäystä