Osakesijoittaminen

Sanoma - aliarvostettu osinkokone?

Mikä ihme tätä laskee? Osarin yhteydessä melkein +10%, nyt lasketeltu jo nuo nousut korkojen kera pois. Tulevaisuushan näyttää hyvälle, vahva osingonmaksaja + alhainen arvostus tällä hetkellä. Toki painettu media voi menettää markkinaosuuksia sähköiselle medialle, mutta en silti pysty ymmärtämään näitä liikkeitä.

Noh, pakko ostella lisää. Mitä mietteitä muilla Sanomasta?

Sanoma jatkaa tänäänkin luisumistaan.

Itsekin ostelin aiemmin vähän Sanomaa. Ostaisin kyllä lisää jos olisi resurssia.

3 tykkäystä

Suomalaisista piensijoittajista löytyy ostajia melkein joka firmalle, joka pikkasenki enemmän dippaa. taitaa olla lopun merkit ilmassa. Paitsi jos keskuspankit vetelee taas kaneja hatuistaan :smiley:

Toihan on ihan selvä. Jos osakekurssi tippuu niin ainahan sitä joku ostaa. Eihän sitä kukaan pystyisi muuten edes myymään.

Mutta joo. Jos joku kurssi tippuu ilman oikeaa syytä ja yhtiön tulevaisuuden fundamentit ovat kunnossa, on sen ostamisella todennäköisesti odotusarvoltaan positiivinen arvo.

En minä tiedä onko Sanoma hyvä sijoitus. Juurihan minä sanoin että “ostaisin lisää jos olisi resurssia”.

Edelleenkään en usko lopun alkuun tämänkään foorumin keskustelujen perusteella, kuka osti ja mitä.

Jos tosissaan pelkäät romahdusta, ei kannata varmaan olla positiossa ollenkaan.

Ei tuo ainakaan Ahon ennusteiden pohjalta kalliilta näytä ensi vuoteen (2019e) katsoen. Missä oman näkemyksenne mukaan Sanoma on 3 tai 4 vuoden päästä?

Jos/kun mehukkaiden digituottojen osuus kasvaa voihan tästä kehkeytyä entistä vahvempi ja vakaampi kassakone. Tällä hetkellä painetun median sekulaarinen lasku tietysti painaa yläriviä, pitänee katsoa “pinnan alle”.

Juteltiin Petrin kanssa media-alasta ja yhtiöistä podissa, kannattaa kuunnella https://www.inderes.fi/fi/videot/inderespodi-jakso-23-mediasektori-ja-alan-murros

Käytiin sen verran monta uhkaa ja kysymysmerkkiä läpi, että tuo Sanoman halpa hinnoittelu tuntuu podin jälkeen suorastaan kohtuulliselta! :smiley:

1 tykkäys

Sanoman sijoittajat sivulta:

Osinkopolitiikka 2017 alkaen:

Sanoman tavoitteena on uuden osinkopolitiikan mukaisesti jakaa kasvavaa osinkoa, joka on 40–60 prosenttia vuosittaisesta liiketoiminnan rahavirrasta vähennettynä käyttöomaisuusinvestoinneilla.

Joten odotan että sanomalla on jotain pientä mielessä jos meinaavat jakaa kasvavaa osinkoa :slight_smile:

Itselläni salkussa sanomaa.

1 tykkäys

Vaalit lähestyvät ja useamman puolueen koulutuspoliittisesta ohjelmasta löytyy kirjaus maksuttomasta toisen asteen koulutuksesta. Voisikohan tässä avautua Sanomalle paikka tuoda Iddinkin formaatti myös Suomeen?

Olikohan niin, että viimeksikin Q1 aikaan hermoiltiin? Kai tämän pitäs olla aika vakaa osake suoritukseltaan? ulkoilutin 10% verran jo ja ostin takas osan, kai pitää kurssin laskiessa napata kohta positio takaisin?

Varsinkin kun se digiopetuskauppa saadaan ehkäpä loppu puoliskolla pakettiin. Digi digi…

NY Times kokeilee tällaista “emotional targeting” -mallia mainoksille. Nyt jo suksee omasta mielestään ja suojelee myös paremmin käyttäjien henkilödataa.

Sanoman avausta odotellen. Juuri oli jossain Inden lausunnossa, että vaikka digimarkkinointi Sanomalla on hienoisessa nousussa, niin ei se korvaa tuota rysäytystä, joka on tulossa painetun mainosten laskusta. Pitää paikkaansa nykymenolla ja lyhyellä tähtäimellä, mutta jos yhtään katselevat maailmalle mitä muut tekevät niin saattavat saada hyvinkin tällaisista avauksista uusia mainostuloja, jotka halutaan nimen omaan digilehteen eikä esim faceen. Itse luen nykyään esim Hesarin mieluummin apista kuin painetusta, ja muutama mainos on osunut sieltä kohdilleen. Aikomuksena holdata siihen asti, kunnes esim painettua hesaria ei ole enää saatavilla (jos elän siihen asti).

3 tykkäystä

Sanoma myy strategisen liiketoimintayksikkönsä Sanoma Media Netherlandsin DPG Medialle1

  • mitäs mieltä tästä operaatiosta?
1 tykkäys

Lukujen perusteella tulospohjaisesti kallistui juuri ihan reilusti. Jos uskoo että saaduilla rahoilla tehdään parempi yrityskauppa niin sitten voi olla ihan hyväkin. En kylläkään oo yhtään perillä sanoman liiketoiminnasta

1 tykkäys

Uutisesta luin, että Sanoma käyttää rahat velkojensa lyhentämiseen, mutta mainitsi, että kauppa avaa mahdollisuudet M&A:han 400Me edestä eli sen verran ollaan ottamassa uutta lainaa, ilmeisesti nykyisiä paremmilla ehdoilla? Ehkä tuo paperilehdistä eroon pääseminen oli ihan viisasta, mutta se ei konkretisoidu ennenkuin jotain uutta järkevää ostettavaa on löydetty ja se kotiutettu. Joten vähän itselleni 50/50, miten tähän pitäisi suhtautua.

2 tykkäystä

Tässä Petrin nopeat kommentti videolla https://www.inderes.fi/fi/videot/sanoma-myy-hollannin-medialiiketoiminnot

Ja Sanoman oma tiedotustilaisuus webcastina https://www.inderes.fi/fi/videot/sanoma-tiedotustilaisuus-1012-klo-1100-alkaen-sanoma-myy-strategisen-liiketoimintayksikkonsa

2 tykkäystä

Juuri olen tutustumassa hommaan, kun työreissussa… Luulisin, kuitenkin, että rahalle oltaisiin mietitty jo jatkosijoituskohteita ja oletettavasti halutaan panostaa digitaaliseen liiketoimintaan etenkin koulumatskuissa?

Varmaa aika loogista, hinnasta en osaa sanoa, mutta ainakin kurssi oli nousussa indeksin ollessa miinuksella, joten varmaan ihan jees :)?

Juuri kuuntelen tuota Susanin esitystä. vaikuttaa hyvältä! myydään huonommin kannattavaa bisnestä ja ostetaan skaalautuvampaa kannattavampaa kasvavaa bisnestä tilalle?

Sanoma on yksi suosikkejani 2020 vaikka ei millään jätti panoksella olekaan. Oletin kasvua liikevaihtoon ja voittoon, nyt odotan ainakin kannattavuuden suhteellista reilua parannusta ja että jatketaan learningin rakentamista. Oletettavasti arvostuskeroimilla on mahdollista nousta.

Tämän päivän pureskelun perusteella tämä saattoi olla huonon myyntihinnan väärti, jos ostokohde on jo valmiina ja kauppa julkaistaan pian.

1 tykkäys

Susanin kommentit on ainakin sen suuntaisia, että useita mahdollisia kohteita olisi kiikarissa. Learnin on kuitenkin pienemmällä liikevahdolla tuonut hyvää voittoa verrattuna tuohon legasyyn

Itse olen seurannut Sanomaa sivusta mielenkiinnolla jonkin aikaa ja pohtinut lähtisikö mukaan. Maanantaina päädyin mukaan pienellä siivulla. Nimenomaan tuo learning-sektorin tulevaisuus näyttää houkuttelevalta. Lisäksi oman koulutustaustan ja ammatin kautta voin sanoa, että Sanomapron opetusmatskut on laadukkaita ja pesee monet muut kilpailijat mennen tullen sähköisissä opetusmateriaaleissa ja oppimisympäristöissä Suomen peruskoulun oppimateriaalikentällä. Learning-puolen uskon vaan tulevaisuudessa vahvistuvan. Tuossa päivän analyytikon videossa myös leikiteltiin mahdollisuudella, että Sanoma saattaa hyvinkin lähitulevaisuudessa erottaa Learning-puolen omaksi yhtiökseen pörssiin.

2 tykkäystä

Eikös se learning ollu jo 45% ja tuotoista 55%?

Kuvasin asiaa turhan varovaisin sanamuodon, mutta joka tapauksessa tuo puoli on mielenkiintoinen osa Sanoman tulevaisuutta!