Seligsonin rahastot

Sitä voi merkitä myös LähiTapiolan palvelun kautta, mutta ei ole tarjolla ulkopuolisilta välittäjiltä.

4 tykkäystä

Seligsonin asiakkaaksi pääsee noin 10 minuutissa ja kuluitta, jos kiinnostaa.

2 tykkäystä

Ymmärrän toki, että asiakkuus toisella toimijalla on jonkinlainen kynnys. Haluan tässä yhteydessä kertoa, että ainakin itselleni se oli jonkinlainen kokemus. Itse olen saanut kirjeen Petri Rutaselta(RIP) merkitessäni rahastoa. Sähköpostiin tupsahti tervetuloviesti kiitos luottamuksesta. Paperinen varttiraportti on jonkinlaista “Buffetismia” parhaimmillaan. Saman raportin voi toki lukea verkosta, mutta asenne ja ajatus sijoitattamiseen tulee jotenkin eri tavalla esille kiirreettömänä, kun paperinen tupsahtaa postilaatikkoon etana postilla ja lukee jutut, jossa todetaan, että maailma jatkaa ennallaan ja sijoittamalla alhaisilla kuluilla indeksiin pärjää. Oma asiansa on sitten salkunhoitajien raportit rahastoistaan ja Oldenburgin blogi. Samanlaiseen henkilökohtaisuuteen en ole törmännyt muualla. Sijoitukset mihin on sijoitettu löytyy helposti aktiivisessa rahastossa ne kerrotaan perusteluineen. Täälkin puhutaan päällekkäisyyksistä ja Seligsonin rahastoluotaimesta saa sijoituksensa raportoitua niin näkee toisaan mihin sijoittanut. En sano, että verkkopalvelu on hieno tai uusinta uutta, enemmän se jotain vastaavaa kuin Bershire Hathawayn sivut. Tuntuu vähän jääneen edelliselle vuosituhannelle, mutta siellä on pääosin kaikki oleellinen. Jos minun pitäisi valita laittaisinko rahastoni Seligsonin palveluun vai uuteen uljaseen Nordnettiin niin valintani olisi Seligson. Kun sivut pysyy samana niin haluamansa infon löytää helposti.

37 tykkäystä

Komppaan vahvasti. Seligsonin tapa toimia herättää juurevaa luottamusta, siinä on mukana jotain peruskalliota, joka kestää, eikä järky. Pidän sivuista, joissa on omalla, leimallisella tavallaan tuotu oleellinen ja enemmänkin. Jokainen rahaston omistus on pilkulleen listattuna, eikä vain nykymuodikkaasti 10 suurinta. Rahastoluotain on mahtava, alueellista hajautusta jos haluaa viilata, toimii siinä hienosti.

En halua muuttaa Seligsonin tyylissä ja tavassa toimia mitään. Se on mainio.

16 tykkäystä

Onko jotain käytännön eroja mikäli merkitsen Seligsonin rahastoja Lähitapiolan kautta sen sijaan, että merkkaisin suoraan Seligsonille samaa rahastoa? :thinking:

1 tykkäys

LähiTapiolan vakuutuksista saa alennuksen, jos on sijoittanut 1000 euroa heidän palvelunsa kautta. Minimisijoitus on LähiTapiolan kautta 30 euroa, kun Seligsonin kautta se on 10 euroa. LähiTapiolan mobiiliappilla pystyy ainoastaan seuraamaan sijoituksia. Seligsonin Taskusalkulla onnistuu myös merkinnät ja lunastukset.

Käytännössä rahastomerkinnät voi tehdä oman verkkopankin kautta käyttämällä käyttäjäkohtaista viitenumeroa ja rahaston tilinumeroa.

Sanoisin, että suoraa Seligsonin kautta on helpompi.

11 tykkäystä

Sekä mahdollinen deal breaker, Itselleni ei ainakaan ole tullut rahastokatsausta paperisena versiona kun olen sijoittanut tapiolan kautta. :face_with_raised_eyebrow:

4 tykkäystä

Itselläni on tilit ja rahastosijoituksia molemmissa sekä Seligsonissa että LähiTapiolassa.

1 tykkäys

Avasin asiakkuuden Tapsan kautta, jonka jälkeen Seligsonille ei pystynyt avaamaan toista asiakkuutta koska tili löytyi jo tapiolasta :thinking:

1 tykkäys

Voi olla, ettei ole nykyään enää mahdollista. Silloin kun aloitin sijoittamaan LähiTapiolan kautta, niin esimerkiksi Seligsonin rahastot puuttuivat sieltä kokonaan.

1 tykkäys

Seligsonin asiakaspalvelu voi siirtää tilin Seligsonille, jos se on välttämätöntä. Global Top 25 Brands - rahastoon pystyy kuitenkin tekemään merkintöjä Tapsan kautta. Sehän oli alkuperäinen kysymys.
https://www.seligson.fi/sco/suomi/yritys/henkilosto/
Itse olen pitänyt Seligsonin tilin, koska 30 euron minimisijoitusraja on liian korkea. (̶U̶s̶k̶o̶i̶s̶i̶n̶,̶ ̶e̶t̶t̶ä̶ ̶p̶a̶p̶e̶r̶i̶s̶e̶n̶ ̶r̶a̶h̶a̶s̶t̶o̶k̶a̶t̶s̶a̶u̶k̶s̶e̶n̶ ̶v̶o̶i̶ ̶t̶i̶l̶a̶t̶a̶ ̶a̶s̶i̶a̶k̶a̶s̶p̶a̶l̶v̶e̶l̶u̶n̶ ̶k̶a̶u̶t̶t̶a̶,̶ ̶v̶a̶i̶k̶k̶a̶ ̶k̶ä̶y̶t̶t̶ö̶l̶i̶i̶t̶t̶y̶m̶ä̶ ̶o̶l̶i̶s̶i̶k̶i̶n̶ ̶L̶ä̶h̶i̶T̶a̶p̶i̶o̶l̶a̶s̶s̶a̶.̶)̶

1 tykkäys

Ei muutes voi :wink:. Tällänen vastaus tuli :face_with_raised_eyebrow:

"Hei,

kiitos yhteydenotostasi!

Valitettavasti tällä hetkelle meillä ei ole mahdollisuutta lähettää LähiTapiolan asiakkaille meidän katsauksia postitse vaikka LähiTapiolan asiakkaat sijoittaisivatkin meidän rahastoihin tietoturvasyistä. "

:grin:

1 tykkäys

Seligsonin LatAm - rahaston neuvonantajaa Flavio Adornoa on haastateltu Kauppalehdessä:
(maksumuuri)

2 tykkäystä

Maksumuurin takana on tämä juttu. Pari kommenttia:

  • Tosiaankin, monelle tulee todella isona yllätyksenä tuon rahaston koko. 8 MILJOONAA EUROA. Tämä on selvästi pienin rahasto mitä Seligson operoi, muissa on pilkun paikka eri paikassa. MIstä tämä kertoo, luultavasti siitä että latinalaisen amerikan markkina ei ole kovinkaan suosittu sijoittajien keskuudessa, koska tässä on todella asiallinen ja läpinäkyvä toimija kuitenkin kyseessä. Itsehän omistan tätä suhteessa salkun kokooni nähden varsin reippaanlaisesti.
  • Kuka osaa luetella vaikkapa 5 kyseiselle markkinalle sijoittavaa rahastoa, jota voi helposti suomesta ostaa?
  • Onko noin pieni rahasto järkevä Seligsonin kannalta, vai onko kuinka herkkä sille että sekin sulautuu johonkin suurempaan jollain aikavälillä?
  • Minun mielestäni sekä latinalaiseen amerikkaan, että afrikkaan sijoittavia rahastoja saisi olla enemmän tarjolla.
5 tykkäystä

Sopiiko tiedustella miksi koit latinalaisen amerikan houkuttelevana kohteena? Itse operoin ihan mielikuvien varassa, mutta jotenkin sijoitustuottojen näkökulmasta toimivat yhteiskunnat ja oikeusvaltiot kiinnostaa enemmän… onhan siellä toki chile ja uruguay.

1 tykkäys

Vietnamin suosio on mielenkiintoinen asia foorumilla. Brasilialla on toki ongelmia, mutta se on demokratia, oikeusvaltio ja markkinatalous.

4 tykkäystä

Parhaat sijoitustuotot saadaan kehittyviltä markkinoilta, riski on myös suurin. En kaikkia munia laittaisi eteläamerikan markkinoille, mutta osan laittaisin. Tienasin myös aika paljon Intialaisilla rahastoilla aikanaan.

2 tykkäystä

Seligsonin Q2-katsaus:
https://www.seligson.fi/sco/suomi/ajankohtaista/katsaus-2-2024/

Tasapainoilua harhojen maailmassa Viimeaikaisuusharha, salkun tasapainottaminen ja perusallokaatio
Markkinat, tunteet ja jalkapallo Sijoittajien käyttäytymisen vaikutus tuottoihin, sijoittamisen perusteesit ja pelikirja
”All in” vai askel kerrallaan? Kertasijoittamisen ja ajallisen hajauttamisen vertailua, sijoituspsykologiaa ja allokaation pohdintaa
Ajan merkit Sijoittajien ajatusvinoumia ja Apollo-rakettiohjelman opit sijoittajille
Blommor, bin och fondförvaltning Om trädgårdsskötsel, metaforer kring investering och långsiktighet
Pelikirjan mukaan (sarjakuva) Olosuhteiden muutos ja epäonni säikäyttää futarin: pitäisikö pelikirja laittaa vaihtoon
Perheyhtiöt Tekoälybuumi, vaalit, korko-odotukset, Rakuten, Ratos
Phoebus Hyvä yritysjohto, O’Reilly, TFF
Tropico LatAm Brasilian talouspolitiikka, BTG Pactual
7 tykkäystä

Maanantain dippi alleviivasi Seligsonin Phoebuksen ”arvo-laatua” yhtiövalinnoissa.
”Paniikkipäivän” vaikutus rahastoon oli maltilliset -2%,
kun esimerkiksi
Suomi-indeksirahasto dippasi 50% syvemmälle. (-3%)
Eurooppa indeksirahasto 75% syvemmälle (-3,5%)
Pohjois-Amerikka indeksirahasto 75% syvemmälle (-3,5%)

Aasia-indeksirahasto dippasi ”vaivaiset” -8,7%, eli suhteellinen syöksy oli noin 330% enemmän kuin Phoebuksessa.

Mainiota.

6 tykkäystä

Löysin Brandsin strategiasta mielenkiintoista tietoa.

5 tykkäystä