Semler Scientific Inc. (SMLR)- verisuonitautien Revenio?

Arvopaperin uudesta numerosta bongasin H. Keskivälin mukaan lehden skabaan vuodelle 2021 valitseman jenkkiläisen Semler Scientific Inc:in (SMLR). Jutussa Heikki heitti otsikon mukaiset perusteet osakepoiminnalleen ja siinä saatta olla jotain perääkin…
Tälle ei omaa ketjua taida olla ja vain yksi hitti haussa muutenkin. Ajattelin, että ehkä tämä saattaisi kiinnostaa SaaS ja healthcare-poimijoita. Omakin tutustuminen kesken ja parviäly voisi auttaa myös :wink:

Yleistä:
Firmalla on oma patentoitu SaaS- mallilla myytävä softa (QuantaFlo) jonka avulla voidaan sormista ja varpaista klipsisensorilla mittaamalla korvata nykyinen tapa perifeeristen valtimotautien (englanniksi lyhennetään PAD) tunnistamisessa (disruptio). Toimiluvat, hyväksynnät ja patentit on, markkinapenetraatio jenkeissä arvailtu 4% hujakoille.
Nykyisin tukkeutuvia valtimoita useimmiten tunnistellaan molemmista nilkoista ja ranteista tehtävällä ABI-testillä, jonka perustekniikka on verenpainemittauksesta kaikille luultavasti tuttu “pumppaus” ja veren virtauksen “lukeminen” ultra-äänellä (näyttää suunnilleen tältä Ankle Brachial Index (ABI) Test: How to Perform - YouTube).
Semlerin tavan sanotaan olevan helpompi käyttää, nopeampi ja vähintään yhtä toimiva metodi ja siltä se mielestäni myös vaikuttaa. Se myös soveltuu niillekin joita ei voida pumppailla.
Disclaimer: En ole terveydenhuoltoalan ammattilainen, enkä edes harrastaja.

Firmahan vaikuttaa jäätävän kannattavalta, EVOkin kalpenee SMLR:lle marketwatchin ilmoittaman ROE 174% edessä. Velkaa ei käytännössä ole ja tulos on tukevasti siis plussalla. Market Cap 500M$ hujakoilla, Q3 osarista on otettu reipasta nousua jo mutta kertoimet ei vielä mitenkään toivottomat. Listattu Nasdaq OTC- puolelle, eli meklarille soiteltava jos ostohousut löytyvät jalkaan.

Tässä nopskasti kasailtua lisätietoja firmasta kiinnostuneille

Presis: http://ir.semlerscientific.com/static-files/8562f294-d267-4858-b227-eb5a7832b5a1

Q3 osari: http://ir.semlerscientific.com/static-files/c5e3ff1a-0c53-4185-91a7-f0e175b01c1e

Kotisivut: http://ir.semlerscientific.com/

Vuoden vanhaa pureskelua casesta Value Investors Club / SEMLER SCIENTIFIC INC (SMLR)

12 tykkäystä

Konsensusennuste näyttää seuraavaa kahdelle tulevalle vuodelle.

Tavoitehintojen sekä kurssin korrelaatio:

5 tykkäystä

Minä se taisin tästä aiemmin yhden noston tehdä :slightly_smiling_face: Kiitokset että avasit tälle oman keskustelun. Omalta osaltani on ollut vähän nuppi jumissa Semlerin kanssa kun olen sitä aktiivisesti seurannut keväästä lähtien. Q2 tulos oli hieman pehmeä ja puhuttiin että korona vaikuttaa kun ihmiset eivät käy lääkärinvastaanotolla. Jäin odottelee että sama vielä Q3 mutta se olikin sitten todella hyvä ja kurssi karkas samantien ja enkä pystynyt ostamaan nousevaan kurssiin vaan jäin odottamaan dippiä jota ei vieläkään kuulu, tällaista tämä on välillä :sweat_smile:

Varsinkin tuo Q3 earnings call kannattaa kuunnella. Se on todella hyvä. Näen Semlerin erittäin potentiaalisena yrityksenä. Tuotteelle on valtava markkina ja myös uusia kehitellään. Ainut ongelma on ollut riippuvuus 1-2 asiakkaasta. En nyt muista tarkkaan tätä, joten kannattaa tämä tarkistaa mutta on ollut luokkaa 40-60% liikevaihdosta.

2 tykkäystä

Tämä nopeus ja käytön helppous näyttää kuitenkin perustuvan lähinnä yhtiön omaan kerrontaan. Verenpaineen mittaus ei ole kummoinenkaan erityistä koulutusta vaativa toimenpide, se ei vie kohtuuttomasti aikaa, tarvitse kummoisia välineitä eikä edellytä käyntiä erikoisvastaanotolla.

Vaikka aihe ei ole kovin kiinnostava ainakaan minusta, ABIn käyttökokemuksiakin on kartoitettu tukimuksissa.

Ankle brachial index measurement in primary care setting: how long does it take?

Conclusions: The actual performance time for an ABI in a primary care setting takes an average of 5 minutes

Ei ihan mitä presentaatio antaa ymmärtää kuitenkaan, mutta koskapa olisi?

On mahdollista, että tämä uusi on vielä vähän helpompi menetelmä, mutta tämä case perustuu ensisijassa numeroille. Koska yhtiön tulos ei perustu kertyvän pääoman uudelleensijoittamiseen samalla tuotolla, ROE-% kiinnostavampaa on, millaisella tahdilla liiketoiminnan kasvu jatkuu. Liikevaihto selvästi skaalautuu kasvaessaan kauniisti tulosriville, näyttää siltä että uusi dollari liikevaihtoa nykyisen baselinen päälle skaalaa noin. 0.8 dollaria EBITiä, ja 0.7 dollaria tulosta.

Jos ajatellaan, että 2020 saadaan 37 MUSD liikevaihtoa ja sillä 15.6 MUSD EBIT:iä eli 13.5 MUSD E:tä mikä on reilu 2 USD osakekohtaista tulosta ja P/E reilu 40.

Mutta kasvuvauhti ei näillä kertoimilla saisi olla matala kaksinumeroinen. Tämä ei ole voitolle juuri pöngertävä käänteentekijä, jolla olisi tästä johtuen korkea kerroin. Koska ollaan voitollisia kovalla katteella ja jonkinkokoisella liikevaihdolla, kertoimien madaltaminen vaatii työtäkin.

P/E 20:tä saisi odottaa viitisen vuotta. 10% p.a. kasvutahdilla, kun 20% p.a tahdilla sellaista projisoitaisiin kolmen vuoden päähän. Kasvua tuli nopeasti H1 2019 mutta sen jälkeen ollaan oltu hyvinkin 10% p.a. tahtia. Toisaalta taas karkeasti arvioiden seuraava H on tuotanut aina 3 MUSD enemmän liikevaihtoa edeltävään nähden, eli joka vuosi 9 MUSD enemmän kuin edeltävä. Näin lineaarisella ekstrapolaatiolla kolmisen vuotta.

Kokonaisuutena vaikuttaa siis olevan ihan OK!

Vaikka turvamarginaali jää ohueksi ja tullaan vähän myöhässä juhliin. Riski liittyy lähinnä kasvun hidastumiseen ja mörnimiseen kertoimien kiinni kuromiseksi. Voisi olla paljon pahempikin, mutta kyllä tähän on selvästi markkinaa korkeampia odotuksia ladattu.

9 tykkäystä

Brian on monesti hehkuttanut Semleria. Kannattaa kaivaa hänen twiiteistä analyysia. Nyt nostanut Semlerin omaksi 2020 top pickiksi. Aikaisempien vuosien pickit eivät ole olleet huonoimmasta päästä…

2 tykkäystä

Tämä siis löytyy Nordnetistä, mutta voiko tätä siis ostaa ihan normaalisti vai täytyykö olla meklaariin yhteydessä?

2 tykkäystä

Ainakin mulla vaatii jonkin noteeraamattomien osakkeiden tietämystestin teon :smiley: Nordnetissä.

Noteeraamattomat osakkeet.

Yleensä osakkeista puhuttaessa viitataan pörssilistattuihin osakkeisiin. Tällaiset osakkeet on listattu jossakin pörssissä, kuten New Yorkin pörssissä ja Helsingin pörssissä.

On olemassa myös listaamattomia eli noteeraamattomia osakkeita. Myös tällaisilla osakkeilla voi käydä kauppaa, mutta sijoittajan kannattaa ennen sijoituspäätöstä huomioida ainakin seuraavat asiat:

  • Noteeraamattomia osakkeita ei voi ostaa ja myydä yhtä joustavasti kuin pörssilistattuja osakkeita. Pörssissä tietylle osakkeella löytyy yleensä ostaja ja myyjä, mutta listaamattomien osakkeiden markkinat ovat huomattavasti epälikvidimmät.
  • Noteeraamattomien osakkeiden hinnanmuodostus ei ole yhtä tehokasta kuin pörssilistattujen osakkeiden. Jos omistat noteeraamattoman osakkeen ja sinulle tulee pikainen tarve myydä osake, niin et välttämättä löydä haluamallasi hinnalla ostajaa osakkeelle. Tästä johtuen voit joutua myymään osakkeen huomattavasti alemmalla hinnalla kuin ehkä ajattelit.
  • Noteeraamattomien yhtiöiden taloudelliset tiedottamisvelvoitteet ovat kevyemmät kuin pörssiyhtiöillä. Tästä johtuen noteeraamattomien yhtiöiden liiketoiminnasta ja arvosta on vaikeampaa muodostaa kokonaiskuvaa kuin pörssilistatuista yhtiöistä.
1 tykkäys

Kyllä tämä Nordnetissä vaatii pirautuksen meklarille. Piti nääs kokeilla, kun tämä oli vähän turhan mielenkiintoinen keissi. Vähän myöhässä totta kai, mutta kyllä tässä potentiaalia on edelleen. Jahka saavat jakelua laajemmalle, niin uskon olevan kysyntää.

2 tykkäystä

Tähän liittyen muutama slide dokkarista https://www.altafoxcapital.com/s/Conclusion-Deck-Makings-of-a-MultiBagger-FINAL-compressed.pdf, jonka @Ma_oon_lentaja linkkas salkkun sisältö ryhmään:






3 tykkäystä

Kiitos kommenteista, hyvää settiä! Hahmottelen omia ajatuksia vielä, ihan itseänikin varten. En nyt lähtenyt vielä meklareille vielä soittelemaan kun tuotto-odotuksille ei ollut päähän jäsentynyt muuta perustetta kuin toivo. Itsellä suunniteltu healthcare- altistus salkusta vielä uupuu niin siksikin pitää yrittää hieman ajatella kunnolla.

Tein omia vertailuita googlen kuvahaulla (esim. sanoilla ABI testing device, quantaflo) ja kyllä siitä saa selvän että vain toiselle voi olla kotikäyttömarkkinaa tarjolla. Ja uskoisin itse että 4x15s anturia sormissa ja varpaissa on todella parempi. Mutta varmasti on amerikan lisää kalvoilla, enkä minä ole mikään lääkäri, ei siinä mitään…

Kasvun suhteen saatan bulleroida rajusti, mutta jos olettaa että Q2/2020 otti todella dunkkuun Covidistä ja olisi muuten ollut sen saman n. 10Musd mitä Q1 ja Q3 niin kasvu tänäkin vuonna olisi luokkaa 25-30% (2019 32Musd–> 40 Musd). Q2:lla nimenomaan käyttöön perustuva, ei kiinteähintainen laskutus rommasi lähes nolliin, uskottavan oletetusti lockdownien johdosta. 2018-2019 Q2 ei poikennut muista kvartaaleista eli voi olla perusteltua ajatus. Sillä 30% tahdilla se P/E 40 kiritään suht nopskaan alemmas… Veikkaan kyllä, että Q4 ei ole ollut mitään matalalentoa ja kasvu tänä vuonna jää vaatimattomaksi, tuo 37MUSD:kin voi olla kiven alla, parempi oston paikka odottomassa, tahi sitten ei…

Bileet on tosiaan jo pitkällä, 3 vuotta sitten kun ois tullut silloin vielä tyhjään tanssisaliin niin nyt olisi jo tosi hauskaa jos ei olisi jo jalat pettäneet bailaamisesta. Oleellinen kyssäri onkin, että vieläkö on vieraita tulossa, kutsuttu kyllä on? TAM:ia vaikuttaisi olevan jäljellä todella reippaasti, mahdollistaisi edelleen rajunkin kasvun jos tosiaan miljardiluokkaa on koko potti kuten tuolla value-investorin analyysissa arvotaan.

Ei se kasvu tietty itsestään tule, presiksessä uhoavat omaavansa 50 hengen myyntijengin, joten kai sitä työtä sitten meinataan tehdä. Tälle ehkä tekisi joku pääomasijoittaja tosi hyvää, siis sellainen joka lähtisi työntämään tätä myös maailmalle, luulisi sitä potentiaalia olevan muuallakin…

Ois kyllä kiva tietää jotain asiakaspidosta. Nythän muutama asiakas dominoi myyntiä, mikä sivuhuomautuksena on tietyssä ristiriidassa tuon TAM- laskentaperusteen (300 000 vastaanottoa) kanssa. Kai se liittyy siihen että ne isot pelurit käyttävät niitä klinikoita jne.
Toisaalta tämä on muna-kana tilanne. Jos noin isoja asiakkaita olisi nyt jo useita, niin bileet olisi vielä pidemmälle. Tässä sitä riskiä siis tuoton vastapainoksi. Ehkä siltikin alkaa tuntua, että tuotto-riski odotuksissa on riittävää asymmetriaa minulle, upsidea voi hahmotella ihan tanakasti, riskit tuntuvat tosiaan enempi mörnintä- tyyppisiltä.

Haja-ajatuksia

  • Tieto ei riitä tulkitsemaan poliittisia aspekteja. Auttaako demaripressa nyt tässä kohtaa vai ei, vai haittaako jopa. @kuvaaja:n ansiokkaasti linkkaama kalvosarja vaikuttaa antavan ymmärtää asioiden olevan menossa hyvää suuntaan casen kannalta vaikka esim. ACA todella utuinen asia itselle onkin
  • Tässä lienee myös yritysosto-optio. Eiköhän tämä ole jollekin jätille sellainen suupala (omnonomn vaan). Tai sitten tosiaan tekevät sen oman softan ja tappavat tämän pois häiriköimästä.
  • Listautuminen varsinaiseen Nasdaqiin saattaisi antaa nostetta jos tarinassa on todella vetoa
  • Nauraakohan se meklari mulle kun kuulee monta lappua ostan?
4 tykkäystä

Tein oman kasvuprojektion sen perusteella, mitä on nähty tähän mennessä projisoiden eri menetelmillä. En mielelläni tee projektiota vain muutamasta datapisteestä, ja viime vuosina on nähty tätä 9 tai 10 MUSD tasoista kasvua p.a.

Lineaarinen kasvuolettama on mielestäni turvallisempi, koska aika harvassa asiassa lopulta olemassaolevan liikevaihdon määrä ennustaa tulevaa kasvua. Useammin myynti kasvaa lineaarisesti myyntityön funktiona (joka toki kassavirran turvin voi kasvaa eksponentiaalisesti ainakin aluksi). Aina parempi olla vähän karhu niin pettyy vähemmän.

Jos uskot 30% p.a. niin sittenhän ei mitään hätää, sinun olisi pitänyt ostaa jo eilen tai toissapäivänä mieluummin. Valuaatio ei välttämättä kestä jos alettaisiin jäädä 10 pintaan tai alle. Silloinkin tosin uskoisin tuoton olevan jotain pikkumiinusta vähän aikaa ja parin vuoden säteellä nolla.

Sinänsä tuo tuotteen ominaisuuksista vääntäminen ei minua kiinnosta, kun liiketoiminta osoittaa voimaa. On ihan sama mitä mieltä olen tarjoamasta, jos se näyttöjen puolesta myy hyvällä katteella ja myynti kasvaa. Jos tämä olisi luottamuscase ilman numeroita, niin se olisi toinen juttu.

Sanoisin kuitenkin, että tämä nosto on oikeasti paremmasta päästä mitä täällä näkee. Ihan vilpittömästi, vaikken aio ostaakaan.

Tämä on totta. Hypäyksittäin se näyttääkin tapahtuneen tähän mennessä. Tämä vastaa tuota liikevaihdon pysyvää kasvua keskimäärin 3 MUSD per vuosipuolikas. Tällä skenaariollani P/E 20 saavutettaisiin siinä kolmeen vuoteen, jos hinta pysyy vakiona.

Olettaen, että suhteellisen kasvun näkymä on sama vielä tuolloin. Koska kokoluokka ei ole enää mini, samojen suhteellisen kasvun näkymien ylläpitäminen muuttuu luonnollisesti vaativammaksi koko ajan. Mikäli kasvun jatkuminen samaa tahtia ei näytä selvältä, kertoimien pitää hieman supistuakin. Lisäksi pitkässä projektiossa tulee inflaatioriski huomioida. Mielestäni suora rahan jakaminen Yhdysvaltain kuluttajille voi aiheuttaa tätä maltillisesti ja pelkkä inflaatio-odotus supistaa hyväksyttäviä kertoimia. Lisäksi pitäisi selvittää ainakin, että kun on OTC-lappu niin paljonko sillä on vaikutusta hyväksyttäviin kertoimiin.

Mutta siis esimerkiksi 2.0x kolmeen vuoteen olisi nykyisillä marginaalioletuksilla vielä aika maltillinen jos vaikka liikevaihdon kasvu +20% p.a toteutuu. Tämä ei edellyttäisi kuin kertoimien säilymistä nykyisellään ja arvostus nousisi puhtaasti tuloskasvun myötä.

Toki tässä on jo joitain ei-itsestäänselvyyksiä oletuksina koskien kasvua. P/E 20 kolmeen vuoteen jollain matalalla kaksinumeroisella olisi minusta halpa, koska sellainen kasvu on nähdyn perusteella melko uskottavaa. Nyt sanoisin, että tämä on neutraali, sellainen kädenlämpöinen, sillä esim. 20% saattaa olla jatkossa paljon pyydetty. Potentiaalia on, mutta myös jo tilaa pettymykselle. Toki näihin kasvunäkymiin voisi perehtyä vielä erikseen huolella, jolloin epävarmuus kenties hälvenisi tai vahvistuisi.

En suoraan sanottuna tiedä, miksi aloin kommentoimaan. En missään vaiheessa aikonut ostaa.

4 tykkäystä

Joo ei ole tarkoituksena vääntää tuotteesta, sulla oli hyvät perustelutkin epäilyille. Mullahan kaikki perustuu siihen miltä se kuvissa näyttää ja se ei todellakaan yksin anna ostosignaalia tässäkään tapauksessa :smiley:
Kasvuun liittyen jäi kuitenkin kirjailematta sellainen oleellinen seikka, että minusta vaikuttaa siltä, että kasvua saattaisi tulla tietyllä tapaa hypäyksittäin. Uskon näet, että on olemassa nykyisten päälypsylehmien lisäksi useita muitakin potentiaalisia asiakkaita, jotka voivat tuoda sen 20-30% suuruisen lisäyksen nykyiseen liikevaihtoon liki kertarysäyksellä. Eli tekevät diilin yhden toimijan kanssa ja se sitten jalkautetaan eri osavaltioihin sadoille/tuhansille klinikoille esim. vuoden aikana ja SaaS- laskutus lisääntyy about. lineaarisena osareihin. Kaksi isoa diiliä lyhyellä aikavälillä näyttää sitten jo joltain ihan muulta.
En oikeastaan keksi miksi kaikki amerikanlammen isot valaat olisi jo naarattu jos markkinapenetraatio kuitenkin arvioidaan yksikköprosenteiksi. En taida kyllä tuntea markkinaa ihan riittävästä tällaisen arviointiin…

3 tykkäystä

Tällä skenaariollani P/E 20 saavutettaisiin siinä kolmeen vuoteen, jos hinta pysyy vakiona.

Hyvää analyysiä. Pe 20x 3 vuoteen kuulostaa neutraalilta tai jopa kohtuullisen edulliselta arvostukselta, jos track recordia kasvavasta kysynnästä on jo pidemmältä ajalta takana. 3 vuodessa 1,5x - 2,5x kerroin osakkeen nykykurssille lienee tällöin realistinen tavoite.

2 tykkäystä

Kannattaisiko tätä aloitusviestiä hieman muokata, eihän tällä siis korvata sitä pelkästä käsivarresta tehtävää verenpaineen mittausta joka on ns. ”kaikille tuttu”, vaan ääreisverenkierron erojen mittausta joka on tuota paljon monimutkaisempi ja pidempi makuulla tehtävä testi, vaikka siinäkin mittausmansettia nilkassa ja käsivarressa käytetään ultraäänimittauksen lisäksi.

Tuota ABI:a tekee ainakin täällä Suomessa ihan muutkin kuin ”koulutetut verisuoniteknikot” toisin kuin ilmeisesti USA:ssa jossa tämä on enemmän luvan varaista. Mm. Aino Active-mittausten yhteydessä tämä suoritetaan ainakin omalla työpaikallani kuntotestin yhteydessä.

3 tykkäystä

Joo, kansantajuistaminen ehkä epäonnistui, muutan :raising_hand_man:

Tarkoitushan olis sanoa että tuo ABI perustuu siihen kaikille tuttuun metodiin ja tämä uusi isommin softaan. Tosin jos hiffaa että perperiereferfisten valtimotautien tunnistelu on oma taiteenlaji verrattuna normi verenpainemittaukseen niin ei mene pahasti metsään.

Päätin muuten itse vielä käyttää viikonlopun mm. sen miettimiseen, että onko juuri nyt oikea aika ostaa. Mission impossible, tiedän. Haluankin myös miettiä onko sillä mitään väliä. Eli selvittää tuota pitkän ajan kasvutarinan jatkoa edes hieman. Ja tehdä mun omia taulukkolaskentaleikkejä lisää

2 tykkäystä

Mikähän on markkoinoiden laajuus tälle tuotteelle? Yleensä perifeeristä valtimomittausta tarvitaan lähinnä silloin, kun arvioidaan ovatko jalkojen valtimot tukossa ja harkitaan suonten hoitotarvetta. ABI- mittauksia tehdään pääosin keskussairaaloissa, joten käsittääkseni Suomessa potentiaalisia asiakkaita 20-25. Edes yksityisillä isoilla lääkäriasemilla ei ole ollut tähän mennessä tarvetta ABI mittauksille, eikä taida olla jatkossakaan. Olenko väärässä, jos epäilen markkoiden saturoituvan melko nopeasti.

Hmm, jos vilkaiset tuon firman presiksen niin siellä tuota hahmotellaan kyllä. Kaiketi se amerikan malli on hieman toinen, kun kaikki lähteet mitä on löytynyt antavat asiakkaiden määräksi 250-300k. Presiksessä firma itse 400k. Jostain luin softan vuosimaksuksi 6000$. Arvioituun, n.36MUSD liikevaihtoon tarvittaisiin siis 6000 asiakasta (kaikki asiakkaat eivät ole kiinteällä hinnoittelulla).

Ja sanovat miljoonilla ikääntyneillä sitä tukkeumaa olevan ja iso osa ideaa on siinä että mittaus on niin helppo ja nopea, että vakuutusyhtiöt yms. voivat teettää sen osana dynaamista hinnoitteluprosessiaan ennen kuin määrittävät riskiperusteisesti yksilön vakuutusmaksun suuruuden.

Missä on kasvun rajat, ei tässä casessa mistään muusta paljon olekaan kysymys näillä hinnoilla

Hienoa, että täällä asiallista keskustelua Semleristä!

Moni itselle tärkeä seikka tullutkin jo esille, eli i) markkinapenetraatio jenkeissä 4% eli kasvuvaraa riittää, ii) riskinä korkea asiakaskonsentraatio (kaksi suurinta asiakasta ~70%), iii) liiketoiminta skaalautuu aivan ainutlaatuisen hyvin, ja iv) nettovelattomuus yhdistettynä vankkaan kassavirtaan tuo puskuria. Aiemmassa Twitter-ketjussa Semleristä lisää asiaa.

Myös teknologian pitkän aikavälin toimivuus kysymysmerkki, mutta luotan siinä paljon markkinaan eli tarkasti tulee seurattua uusien asiakkuuksien lisäyksiä sekä aiempien kasvua merkkeinä toimivasta tuotteesta. En ole myöskään lääketieteen ammattilainen, että pystyisin vakuuttavasti muuten asiaa arvioimaan.

Yksi merkittävä katalyytti voi olla Nasdaq-listaus. Tällä hetkellä kaupankäynti on tosiaan hyvin rajoitettua, yhtiö myös indekseiltä piilossa. Yhtiön on pitänyt laajentaa hallitustaan itsenäisten edustajien osalta edellytyksen täyttämiseksi. Aiempi $5 MUSD oman pääoman minimiraja tullut jo täytettyä.

Toinen optio on yhtiön myyntikanavien hyödyntäminen muiden synergististen tuotteiden myymiselle - Semler julkaisi kaksi tällaista yhtiösijoitusta edellisellä kvartaalilla, mutta yksityiskohtia on vielä rajoitetusti. Itseä ei haittaisi jos viiniin tulisi enemmän nuolia.

Arvostus on tietenkin - kuten monesti nykyään - eniten askarruttava. Vuoden 2018 alusta Semler kasvattanut liikevaihtoa +23 MUSD ja liikevoittoa +14 MUSD. Näkisin yhtiön liikevoiton olevan yli 20 MUSD kahden vuoden kuluessa, jolloin EV/EBIT 25 näin kannattavalle yhtiölle varsin houkutteleva. Näin ollen oma sijoitus lepää reilusti yli 20% vuosikasvuprosenteissa lähiajoille - uskon Semlerin kykenevän tähän mikäli koronarajoitukset eivät iske hoitoihin uudelleen. Suosittelen kuuntelemaan heidän tulospuhelut sekä katsomaan “sales and marketing”-riviä tarkkaan - molemmista tullut hyvin ennakkoa tulevien kvartaalien vahvasta kasvusta kun myyntihenkilöstöä rekrytty.

Kaikkinensa itselle merkittävimpiä positioita oikean rahan salkussa noin 15% osuudella.

8 tykkäystä

Tervetuloa Heikki!
Oletko ehtinyt kuinka tarkasti fundaa penkaamaan, veikkaan että ihan reippaasti? Kasvun jatkuminen on tosiaan hinnan lisäksi ainut kysymysmerkki. Tilaahan kasvulle olisi periaatteessa valtavasti, vaikka ei kaikki klinikat Usassakaan varmasti koskaan tule PAD- testausta tarjoamaan. Useissa lähteissä puhutaan kuitenkin miljoonista potilaista vuosittain.
Kasvuun liittyen olen nyt muotoillut itselleni pari kysymystä:

  1. kuinka iso osa potentiaalisista asiakkaista on sellaisia, jotka ovat vallihaudoittaineet omaa bisnestään niillä ilmeisesti esim. Suomesta reilusti poikkeavilla pätevyysvaateilla ABI-testiin (Cardiovascular experts ym). Eivät välttämättä ole ensimmäisenä ostamassa ja heittäisivät varmasti kapuloita rattaisiin jos voisivat. Toisaalta vaikuttaisi siltä että se jengi vilkuilee myös sydämiä eivätkä koe niin valtavaa menetystä kuitenkaan…
  2. Onko mitään muuta uutta kilpailevaa teknologiaa? Ilmeisesti ainakin tämä VPS https://preventive-medicine.imedpub.com/the-accuracy-of-a-volume-plethysmography-system-as-assessed-by-contrast-angiography.php?aid=22702 on vaihtoehto ABI:lle ja toimii ainakin jotenkuten ilman samoja pätevyysvaateita. Toisaalta siinäkin ilmeisesti tarvitaan sitä pumppausta jne. eli ei ole yhtä kätevä.
  3. Tuleko lockdownia vallan vaihtuessa ja minkä verran Q4:llä on tullut takapakkia jos on? Ilmeisesti kuukausittain pitää uusia tilaukset, joten asiakkaat varmasti pistävät maksut jäihin ihan välittömästi jos asiakkaat käsketään kotiin. Tämä on oleellista juurikin tuon arvostuksen takia, kiinteät kulut vielä kasvaneet myyntihenkilöstön lisääntyessä niin voi tulla ikävästi kynsillekin heti kättelyssä. Ajan kanssa korjaantuu tietty…Kuitenkin listaamattomana tällä ei pahemmin veivailla ja riskiä on siis siksi 80usd hinnoilla jo eri lailla kun silloin marraskuun alussa jolloin tästä itse twiittailit!
2 tykkäystä

Katsoin tuotetietoja ja materiaalia. Niissä toki kerrotaan kivasti kuinka lääkärin vastaanotoilla ja muissa paikoissa tätä voitaisiin käyttää. Siinä vain se ongelma, että onko tälle oikeasti tarvetta. Potilaat ovat niitä samoja, joilla on jo muita verisuonisairauksia ja niille altistavia sairauksia. Merkittävän jalkojen perifeerisen taudin olemassaolo selviää pitkälti kysymällä oireita katkokävelystä, siihen ei tarvita tätä laitetta.

Toinen seikka, joka kiinnitti huomiotani oli laite sinänsä, joka on näyttää pulssioksimetrilta ja sen tuottamalta pulssikäyrältä. Itse noita laitteita käyttävänä pitää todeta, että hienoa, jos ovat löytäneet keinon saada sen tuottamasta datasta tasalaatuisen luotettavaa. He kertovat sponsonoineensa useita tutkimuksia systeemistä, mutta yhtään artikkelireferenssia ei ollut, enkä PubMedistä löytynyt mitään tutkimusta Quantaflo haulla. Yleensä firmat kertovat tuotetta tukevat tutkimustulokset ja kertovat mistä artikkelit löytää. Sen sijaan löytyy tutkimuksia, joissa tuodaan esille myös ABI mittauksen ongelmat ja mahdolliset virheet arvioitaessa perifeeristä valtimotautia ja kuinka myös ABI mittauksen tulokseen tulee suhtautua kriittisesti (Ato D. Vasc Health Risk Manag. 2018 Apr 3;14:41-62, ilmainen artikkeli löytyy PubMedin kautta).

Kaikkiaan minua mietityttää, että onkohan tuote oikeasti niin hyvä kuin kertovat ja onkohan se markkina niin iso kuin toivovat.

Mielenkiinnolla odottelen dataa ja seuraamaan vierestä ehkäpä hyvin nousevaa arvoa.

1 tykkäys