Sijoittajan uudenvuodenlupaukset 2022

Tämä ei onnistunut itsellä vuonna 2020, mutta tänä vuonna tämä on nyt saatu pidettyä tarpeeksi mielessä niin jatketaan ensi vuoteen samalla linjalla eli
Annetaan voittojen juosta ja katkaistaan tappiot nopeasti. :smiley:
Tulee mieleen myös L-kirjaimella alkavat firmat salkussa (en usko mihinkään horoskoopeihin, mutta nämä on tuottanut kyllä turskaa)

4 tykkäystä

Lupaan olla vähän rohkeampi ja ottaa myös niitä “pikku voittoja” eli osan kassasta käyttää kurssi nousujen ja laskujen hyödyntämiseen. Kuitenkin niin, että ei mene lottoamiseksi.

3 tykkäystä

Aion yksinkertaistaa omaa toimintaa. Jatkuva säästäminen indeksirahastoihin jatkuu, ja niiden osuutta haluan kasvattaa omassa salkussa. Lisäksi säästän käteistä hyvien ostopaikkojen varalle. Vähemmän spekulatiivisia osakeostoja ja vähemmän veivailua - nykyisiä omistuksia aion lisäillä jos hyviä ostopaikkoja tulee. Uusia yhtiöitä otetaan suuremmalla harkinnalla salkkuun, ja niiden tulee olla sellaisia joita aidosti haluan omistaa ja seurata. Muuten on ihan sama läimiä nekin rahat indekseihin. :sweat_smile:

7 tykkäystä

Jatketaan samaa rataa kuin tähän asti.

Vuoden aikana 1-3 ostoa rahatilanteen mukaan, joko vanhoja omistuksia täydentäen tai harkiten uuden tuomista salkkuun. Myyntejä ainoastaan mikäli yhtiön kasvu/osinkotarina ottaa nähdäkseni peruuttamattomia askeleita taaksepäin.

Keep it simple stupid.

8 tykkäystä

Lupaan etten tee yhtään osakevalintaa tikkaa heittämällä.

33 tykkäystä

Vuoden tavoite on hodl. Jos ei tapahdu jotain dramaattista.

Yritän tehdä alle kaksi kauppaa euroilla. ( yhden voi tarvita vero-optimointiin joulukuussa ja jenkki osingot luultavasti uudelleensijoitan ).

Taustalla kesän tuleva kunnon veromätky jonka takia löysää uutta rahaa ei ole ja varmaan lainalla mätkykin joudun pääosin maksamaan.

7 tykkäystä
  1. Perehdyn yhtiöihin, joita ostan tai myyn.
  2. En päästä yhtään yhtiötä isompaan painoon kuin 10 pinnaa salkusta.
  3. Teen sen kunnollisen sijoitussuunnitelman.
  4. Päihitän indeksin.
6 tykkäystä

Lisää rohkeutta, vähemmän pelkoa ja myy kun tuntuu liian hyvältä. Ole ahne terveellä tavalla, älä liian hyväuskoinen.

9 tykkäystä
  1. En tee tappiollisia kauppoja
  2. En unohta ensimmäistä sääntöä
5 tykkäystä

Koitan hieman vähemmän hehkutella tuottoja vaimolle, että ei kinua taas synttärilahjaksi Chanelin laukkua.

14 tykkäystä
  1. Pysyn sijoitussuunnitelmassani vaikka taivas putoaisi niskaan, koko maailmantalous kyykkäisi ja salkussa olisi jäljellä vain tunnearvo.
  2. Pysyn sijoitussuunnitelmassani vaikka salkun arvo ampuisi kuuhun, maailmantalous heittäisi suurimman vaihteen silmään ja rahaa lentelisi ovista ja ikkunoista.
6 tykkäystä

Sama lupaus kuin viime vuonna, pysyn suunnitelmassa vaikka mitä tapahtuisi.

Ja katson salkkuani aina vain kun talletan sinne lisää rahaa.

1 tykkäys

En tule tekemään tyhmää kauppaa. Eli ei turhia tyhmiä myyntejä tai ostoja. Laatu korvaa määrän.

2 tykkäystä

Aivan loistavaa Masse-sedän mainion sijoitusoppaan sisäistystä, YES! Oppaan heti alkumetreillähän todetaan, luku 1 jae 2: “Osta halvalla, myy kallilla” :slight_smile:

Masse-setä, FA, Näin toimien ei voi muuta kuin Voittaa!! :laughing: :laughing:

9 tykkäystä

Teen ensimmäisen oman “laajan raporttini”. Tarkoitus siis ensimmäistä kertaa sanallistaa jokin sijoituskohde ennen kuin luen analyytikon laatiman raportin siitä. Tähtäimessä on jo yksi yhtiö. En toki vielä laita tänne tietoa, sillä pidätän oikeuden vaihtaa kohdetta. Laitan kyllä jakoon tännekin linkin, kun saan joskus valmiiksi rustailtua jotain. Luultavasti tulee sutta ja sekundaa, mutta samalla saisi sisäistettyä paremmin laskentakaavat, laadulliset tekijät analyysissa ja kilpailuympäristön hahmottamisen. Tiedän toimintaperiaatteet noille, mutta en ole ikinä oikeasti laskenut läpi tai kirjoittanut kunnolla auki ajatuksiani jostain sijoituskohteesta.

12 tykkäystä
  1. Yritän käydä katsomassa kursseja ja salkkuja maksimissaan kerran viikossa.

  2. Yritän kurinalaisesti noudattaa strategiaani (laatua halvalla) ja tarvittaessa istua käsien päällä pitkiäkin aikoja.

  3. En kevennä/myy laadukkaita osinkofirmoja salkusta, vaikka hinta olisikin mielestäni karannut liian ylös.

8 tykkäystä
  1. En osta yhtäkään osaketta, ennemmin yritän päästä eroon (mutta järkevästi)

  2. Homma jatkuu ainoastaan kuukausittaisella rahastosäästämisellä.

3 tykkäystä

Lupaan kirjoittaa nykyistä ahkerammin sijoittamisesta vuoden 2022 aikana. Ensisijaisesti tänne foorumille ja Twitteriin, mutta voisihan sitä harkita myös jotakin blogityyppistä ratkaisua jos näyttää siltä, että aikaa ja asiaa riittäisi.

Kirjoittaessa sitä joutuu laittamaan mukavasti aivoja töihin ja saadusta palautteesta tai käydystä keskustelusta oppii yleensä uutta. Ja jos meinaa jotakin viisasta kirjoittaa, niin yleensä se vaatii ainakin pientä taustatyötä, joka jälleen pakottaa oppimaan uutta tai ainakin kertaamaan vanhaa.

10 tykkäystä

Itse en pysty lupaamaan mitään, mutta sen sijaan aion yrittää:

  • Pyrin kasvattamaan säästöastettani, eli säästämään suuremman summan nettotuloistani joka kuukausi
  • Yritän eskittyä omistuksissani nykyisten positioiden kasvattamiseen, sen sijaan että haalin salkkuuni uusia lappuja pienillä painoilla
  • Vältän myymästä sijoituksiani (ellei liiketoiminnassa tapahdu merkittäviä muutoksia)
2 tykkäystä

Jatkan vanhojen teesien noudattamista:

  • Tavoittelen osakesijoituksissa absoluuttista vuosituottoa (=10 %) sen sijaan, että yritän voittaa indeksejä. En nosta salkun riskiä tavoitellakseni tätä suurempaa vuosituottoa.
  • Osakesalkkuun max 6-8 yhtiötä ja pelisalkkuun max 2-4 yhtiötä

Sitten jotain uutta:

  • Lupaan yrittää tuottaa enemmän sisältöä tälle forumille viesteillä ja välttämään turhien, sisältöä vailla olevien viestien kirjoittamista.

Bonus:

  • Lupaan nauttia elämästä ja käyttää tähän rahaa! :slight_smile:
6 tykkäystä