Osakesijoittaminen

Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Tämä on kyllä erikoinen homma, että heti aloitetaan vastapuolen demonisointi, syytetään trollaajaksi ja liputus käyntiin kun jotain poikkipuolista esittää. Eikös täällä voida sallia aiheeseen liittyvä keskustelu kaikilta näkökannoilta? Ei, en ole kannattamassa Ruotsin mallia. Ruotsi on aina ollut vakaa yhteiskunta, ei ole sodassa kuolleita, siksi varmaan se tuossa esimerkkinä. Jos ei kiinnosta katsoa 1800-luvulle saakka, niin katsokaa 1990-luvulta tähän päivään. Noiden valossa nykyisen mittaluokan koronapaniikissa ei ole kuitenkaan mitään tolkkua.

2 tykkäystä

Täältä boksin ulkopuolelta vain sanon, että ihmettelin yllä, miksi tämä liputettiin:

Mutta tästä pidettiin kovasti:

Eikö mielipiteitä (tässä molempia lainausheittoja) pitäisi sietää? En toivo mielenpahoituskulttuuria Inderesin mainiolle keskustelupalstalle. En haikaile menneitä, mutta nuoruuteni 90-luvun mielipiteiden ilotulitusta ja yleistä paksunahkaisuutta kyllä. Ei mulla muuta :grin:

Joo ja tämän viestin saa liputtaa tottakai. :wink:

13 tykkäystä

Haluatko kieltää disinformaatiosta huomauttamisen? Entä misinformaatiosta? Ajattelitko, että määrä voittaa laadun? Spämppipuppugeneraattoreitahan tänne tarvitaan? Eikö niistä jo voi ihan tarpeeksi nauttia alustoilla kuten KL, IS jne?

3 tykkäystä

Juurikille. Rinnastin kaksi lainausta ketjusta. Kumpikaan lainaus ei ollut toinen toistaan briljantimpi tai omaperäisempi.

4 tykkäystä

Mutta lainauksissa toki oli silti eroa, toinen on ketjussa peukutettu ja toinen liputettu :grinning:

3 tykkäystä

Siis kävitkö lukemassa nuo lainauksia edeltävät jutut? Toinen laittelee pelkkiä kuvia keskusteluun ja vastaa OldFekin kommenttiin kuvalla ja sitten lainauksella ilman mitään omia sanoja. Ihan syystäkin tuollaiset saa liputtaa ja OldFekin lainauskuitti oli hyvinkin osuva tuohon tilanteeseen.

Et keskustellut koronaketjussa ollenkaan.

2 tykkäystä

Minkä yleisen säännön siis tekisit toiminnan pohjaksi tästä tapauksessa, joka suodattaa ylemmän mutta läpäisee alemman kommentin?

Hieman hauskasti keskustelijaa syytettiin disinformaatiosta ja liputettiin siksi, mutta itse väitetty disinformaatio sai jäädä näkyville ja moderointi kohdistui mielenosoituksellisesti sivuseikkaan.

3 tykkäystä

Tein vain havainnon kahden lainauksen välillä. Toisesta ei tykätty (=liputettiin). Toinen lainattu lause oli jotenkin “parempi” yhteisön mukaan.

Mä tykkään kipakoista keskusteluista. Mitä säpäkämpää niin sen parempaa. Jos kummaltakaan taholta ei tule aboluuttista faktaa jossain lauseessa (siis absoluuttista faktaa jossain lauseessa), niin en lähtisi vain toista liputtamaan.

Edit: kiitos lukuisista tykkäyksistä. Toivoisin, että herkkähipiäisyys on katoavaa kansanperinnettä ja mielipiteenvaihto koettaisiin kirkastavaksi ja erityisesti avartavaksi :smile: Myös silloin kun se ikävästi sivaltaa omaa “oikeaa” näkemystä.

3 tykkäystä

Juurikki on juuri nyt niin suruissaan ja yksin, että liputus olisi tervetullut huomiointi. Että joku sentään välittää… No ei nyt ihan niinkään, mutta jotenkin on Juurikin päästävä tästä aikaa syövästä riippuvuudesta teihin, rakkaat rikostoverit.

1 tykkäys

Mielenkiintoista, että palstalla liputetaan ulos viesti, jossa kysytään ja muistutetaan ihan relevanttia ja ajankohtaista asiaa Fodelian lähivuosien kassavirran kannalta!? Kun ei ole sisällössä edes resepti- ja makupalautetta :slight_smile:

2 tykkäystä

Tätä Fodelian ketjun liputusta voidaan puida täällä :slight_smile:

2 tykkäystä

PING @Masse :slight_smile:

Otan luodin, ja toisen jalan jalkapuuhun! Täällä siis tuo liputtaja. Muutama peruste, miksi heilutin lippua.

A) Oma moka (tai älyn puute): En ollut katsonut, että Heikkilä&Vilen akseli on pumpannut uuden videon ulos, en ollut siis ns. “ajan hermolla”. En minäkään katso random youtube videoita, ja kommentoi mitä firmoja niissä mainitaan*.

B) Liittyy ylempään, ja ehkä jotain, missä voi ulostulossa kehittää, itse kukin itseään :slight_smile:: Kommentistasi en saanut mistään kiinni, että mistä olit bongauksesi tehnyt (kaipasin jotain lähdettä). <- Myöhemmin avautuikin kyseiseksi formaatiksi Inden youtubessa! Esim. linkki , tai muuten sisältöä enemmän avattu pätkä olisi ollut varmasti liputon kommentti! Nyt sain vaikutelman, että jossain ollut joku maininta Efectessä, huraa! :sweat_smile:

Ituhippinen, jälkikäteen, olisihan tuo H & V pitänyt tajuta. Mutta kun ei leikkaa, ei leikkaa :wink:
*disclaimer: “H&V” ei todellakaan siis lukeudu näihin random-videiohin.

e. Tykkäyksien määrä ei vaikuttanut tuohon liputukseeni! Kamuja pitää ja saa olla :slight_smile:

12 tykkäystä

Joo, Kyllä kaikkien foorumilla roikkuvien pitää tunnistaa käsite H & V :slight_smile:

Hippusenkin siis syytä vierailla säännöllisesti Inden pääsivuilla. Pelkkä foorumilla roikkuminen on sallittu vain Masse-sedälle :sweat_smile:

Masse-setä, FA, Hieno hippusen tunnustus, setä arvostaa :smiling_face_with_three_hearts:

6 tykkäystä

Arvostan, myös sitä, että liputtaa näin nimimerkillään nostaa käden virheen merkiksi!

11 tykkäystä

Ihmisiä tässä kaikki, ja avoin keskustelu omasta mielestä koko toiminnan a ja o :slight_smile: Samalla viivalla ollaan, ja samanlaisia tavoitteita meillä täällä. Mielummin toisia tukien ja asioista keskustellen, kuin syytellen ja (pelkästään) vittuillen :smiley:

10 tykkäystä

Mitä se H&V siis tarkoittaa? Henkka ja Maukka merkittiin H&M. Ei älyä.

3 tykkäystä

Heikkilä & Vilén Show

Tämähän on kovin tunnettu, rakastettu ja pitkään jatkunut ohjelma ja siksi ylemmissä keskusteluissa oletetaan että sen tunteminen kuuluu Inderesin keskustelupalstalaisen yleissivistykseen :wink:

4 tykkäystä

Yleissivistymätön joku juurikki sanoo, että kiitos ja höh. Ei älyä. Tuli tuokin tieto joskus vasemmasta korvasta sisään ja röyhtäyksenä ulos.

Hyvää koronavapaata bileiltaa itsellesikin rakas Eka.

3 tykkäystä

Lyhenneaiheinen välikevennys: Aikoinaan ensimmäisiä kertoja koskaan nettipokeria pelatessa usein voittaessani sain “NH” viestejä. Kukaan kun ei ollut kertonut mistä moinen lyhenne, niin oletin asiaa miettimättä vastapuolen hävitessään toteavan “No Höh”…

Ei ollut minullekaan tämä “H&V” tuttu entuudestaan mutta yhtälailla miettimättä voisi sen luulla tarkoittavan jotain muutakin. Vaikka “Hyvää Vappua” tai sitten se ikävämpi HV tervehdys :sweat_smile:

8 tykkäystä

Aamulla lipsahti melkein herne nenään.

Huomasin silmät sirrillään, että Kafferoomiin on kertynyt kivasti viestejä sitten viime lukeman, ja avasin sen heti kärkeen miettien miten mukava aamunavaus huumorinhöysteinen kevyt sekametelisoppa olisi.

Mitä vielä. Sivu toisensa perään hölmöjen maalaisten ja muiden omaa (ja kaikkien) etua ymmärtämättömien väärinäänestäjien solvaamista. Onneksi keskustelu oli melko yksipuolista natsien ja muiden ei-suvaittavien loistaessa poissaolollaan, eikä mopo ihan päässyt keulimaan ympäri.

Foorumilta löytyy politiikkanurkkaus, joka ei juuri ole käytössä, vaan jopa 100 % sitä itseään sisältävät viestit tungetaan jostain syystä muihin ketjuihin. Onko syy se, että näin saavutetaan omalle mielipiteelle suurempi näkyvyys, vai jotain muuta, en tiedä, enkä lähde arvailemaan.

Pyydän kuitenkin, että jos omia poliittisia mielipiteitä on pakko tällä sijoitusfoorumilla julistaa, pidetään ne niille varatulla tontilla, eikä lähdetä maalailemaan vasemmalle ja oikealle.

Samoin pyydän ylläpitoa siivoamaan nämä keskustelut kohtuullisen raakalla kädellä, edusti mielipide mitä laitaa, tai vaikka Keskustaa, tahansa. Näillä taisteluilla on hyvin helppo pilata yleinen ilmapiiri nopeasti ja tehokkaasti.

P.S. Suvakkien, Natsien ja Kepujen on ihan turha loukkaantua tästä avautumisesta ja päästää itsensä pälkähästä kuvitellen, että kivahdin vain siksi, että edustan “vastustajaa”. Mielipiteen värillä ei ole tämän marinan kanssa mitään tekemistä. Nämä asiat eivät yksinkertaisesti kuulu sinne, mihin niitä nyt tungetaan, liehui kahviteltan päällä minkä värinen lippu tahansa.

E: Tämä viesti liputusketjuun, sillä teki mieli liputtaa puolet koko kahvihuoneesta :laughing:

29 tykkäystä