Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

@aspee poistin tosiaan tossa molemmat noi kommentit peräjälkeen, ja itseasiassa löysit itse hienosti moderaattorin päästä syyn siihen! :hugs: Ois hyvä lisätä noihin viesteihin aina mahdollisimman paljon substanssia, ettei mennä liikaa ihan puhtaan chattailun puolelle - Titaniumin ketju on noin yleisesti ottaen tälläkin hetkellä hyvin laadukasta luettavaa mielestäni, niin koitetaan pitää se sellaisena mahdollisimman selkeesti. Ei siis sikäli mitään isompaa problematiikkaa - seuraavalla kerralla kun lisäät ton viittauksen rapsaan, minkä nyt teit, ja vielä ton markkina-alueriskin maininnan niin homma on täysin kunnossa. Sama homma koskee @Tunturisusi myös sua: jos sanot, että joku asia (Baltia osa NATO:a) merkitsee aikalailla Titaniumin casessa, niin ois hyvä myös perustella, että miksi näin on.

6 tykkäystä

Selvä homma. Otetaan opiksi ja koitetaan perustella jatkossa paremmim👍

4 tykkäystä

Miksi liputettu ?
Ihan mielenkiinnosta kysyn , koska ketju on ollut aika vapaamielinen ja huomattavasti vähemmällä informaatiolla olevat viestit on annettu olla- onko tuomarilinja muuttunut ?

Edit: Homma selvä :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Moikka Perttu,

Se johtuu varmaan siitä, että sama linkki on hieman ylempänä? Sen takia se oli varmaan liputettu. :slight_smile:

5 tykkäystä

Joo, tuo oli syy hyväksyin itse tuon liputuksen ja liputtaja oli tuon kirjoittanut vielä saatteeksi. :hugs: Pahoittelut olisin @Perttu_Hamalainen voinut laittaa sulle yv miksi poistettu.

3 tykkäystä

Moikka ja tervetuloa Foorumille @Sijoitusnainen

Huomasin, että olet uusi täällä, joten ajattelin hieman ohjeistaa. :slight_smile:

Täällä ei saa antaa sijoitussuosituksia eikä oikein kyselläkään niitä. Tämä on laadukas sijoitusfoorumi ja pyrkimyksenämme on mm. edistää hedelmällistä lisäarvoa tuottavaa keskustelua. Yhtiö- ja asiaketjuissa pyritään laittamaan viestejä/kysymyksiä sekä ajatuksia, jotka antavat ketjua lukeville tarpeellisia ajatuksia, tietoja etc.

Kevyempää keskustelua voi käydä täällä Kahvihuoneella:
https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-4/
Sitten peruskysymyksiä voi laittaa esimerkiksi tänne:
https://keskustelut.inderes.fi/t/kysy-vastaa-ketju-sijoittamisesta/
Kurssien liikkeitä voi ihmetellä täällä:
https://keskustelut.inderes.fi/t/kurssien-ja-niiden-muutosten-kyselyt-kauhistelut-ja-hehkuttelut-ketju/

Aluksi voi tuntua siltä, että täällä on “tiukkis” meno, mutta säännöt ovat loppujen lopuksi aika yksinkertaisia ja täällä vain pyritään asialliseen sekä kohteliaaseen viestittelyyn. :slight_smile:

Toivottavasti ymmärrät viestini luettuasi, miksi piilotin pari viestiäsi. :slight_smile: Tutustu rauhassa Foorumiin ja toki tänne saa kaikenlaiset sijoittajat kirjoitella, kunhan noudattaa sääntöjä, jotka tulee varmasti tutuiksi ajan kanssa.

Kiitos ja tervetuloa Foorumille! :slight_smile:

EDIT: Täältä löytyvät säännöt:

9 tykkäystä

Olen pahoillani, viestini oli toki lyhyt, ironinen ja turha, eikä siten vienyt keskustelua eteenpäin. Mutta mielestäni se ei ollut aiheen vierestä. Propaganda on osa Venäjän agressiota ja erityisesti tuon bioaseväitteen pelätään ennakoivan kemiallisten aseiden käyttöä:

1 tykkäys

En ihan ymmärrä, miksi näitä @Zizzler viestejä liputetaan urakalla. Mielestäni ei ole kenenkään etu, jos pessimistisistä skenaarioista Suomen näkökulmasta ei voi keskustella.

7 tykkäystä

Näissä politiikka- ja ideologia-asioissa tuo viestien moderointi on varmasti melko haasteellista. Eri arvomaailmojen edustajat ja tahalliset hämmentäjät käyttävät useiden tilien voimin hyväkseen viestien piilotusominaisuutta ajaakseen omaa asiaansa.

Minusta sijoitusfoorumilla ei ole tarpeen käydä keskustelua sodan tapahtumista tai juupas-eipäskeskustelua siitä, onko naapurimme diktaattori paha tappaja vai laupias pelastaja. Moderaattoreidenkin työpanos menee sivuun koko foorumin olemassaolon tarkoituksesta, Inderesin liiketoiminnan ja sijoitusasioiden tietoisuuden edistämisestä.

2 tykkäystä

Kyllä täällä pitää pystyä käymään keskustelua uutisaiheista jotka voimakkaasti ajavat kursseja. Ukrainan sota on tällä hetkellä tällainen. Tuolla nähtiin viime viikonloppuna indeksitasolla 1%+ hyppy heti kun tuli uutinen jossa Putin oli puoliksi sanonut jotain jota pystyi tulkitsemaan liennytykseksi…

Juupas-eipäs Natosta ja suomen (puollustus)politiikasta aivan päivänpolttavien uutislinkitysten yli mentäessä tuskin kuuluu Venäjän aggressiot-ketjuun ja sen osalta voin nähdä perusteluja myös kokonaan pois rajaamiseksi, mutta en moista itse kannata. Poilitiikkahuone on tuolla, kenties sinne?

9 tykkäystä

@Kerttu en viestiäsi liputtanut mutta oletan että liputus johtui siitä että kommentoit nollasisältöä. ”Ydinaseet ei ole kivoja” ei ole kannattava osa keskustelua jossa ihmiset käyttävät lähdeaineistoa mielipiteidensä ja ajatustensa tukena.

1 tykkäys

Ok, olet varmaankin oikeassa.

2 tykkäystä

Eikö tämä ole keskustelufoorumi? Kai silloin voi keskustella ilman lähdeviitteitä? Outo juttu.

3 tykkäystä

Viestini koskien Nokian Renkaiden HPJ:n aikaisempaa track recordia poistettiin ketjusta.
Eikö yrityksen transformaatiotilanteessa ole syytä keskustella hallituskokoonpanon kyvykkyydestä sekä aikaisemmasta menestyksestä?

1 tykkäys

Moikka Seilori :slight_smile:

Tässä on viestisi:

Viestisi liputettiin heti pariin kertaan, koska se ei varsinaisesti tuonut ketjuun lisäarvoa ja tuossa viestissä ei ole kauheasti sisältöä ja perusteluja. Yleensä viestiä ei liputeta, jos viestissä on hyvät perustelut tai/ja se tuo on jotain uutta lisäarvoa ketjuun. Yksittäiset “heitot” usein liputetaan nopeasti ja poistetaan.

Toivottavasti ymmärrät ja hyvää perjantaita Sulle! :slight_smile:

7 tykkäystä

On tämä ylläpitotouhu melkoiseksi mennyt. On mielestäni kohtuullisen tärkeää, että viestit, joita kommentoidaan pysyvät ketjussa ellei sitten ole todella hyvää syytä kiirehtiä niitä poistamaan.

Huomasin, että @NukkeNukuttaja luki alla olevan viestini ennen sen poistamista. Tahallaanko @Sijoittaja-alokas täällä estetään mahdollisuus väärinkäsitysten korjaamiseen sillä verukkeella, että ketjussa, jossa on hyvänä päivänä normaalisti pari viestiä on nyt 15 viestiä?

Tämänpäiväiset poistot “Nokian renkaat” -ketjusta ovat olleet tarpeettomia ja aiheuttaneet vain väärinkäsityksiä moneen suuntaan ja turhaa närää aktiivisten kirjoittajien välille, kun ei olla edes ymmärretty mitä on kommentoitu (jonkun poistettua viestit).

Piilottakaa ne liputetut sen sijaan, että poistatte viestit, joiden ainoa vääryys on subjektiivinen sisällöttömyys.

Yllä oleva viestikin todistaa, että jostain syystä kaikkia sisällöltään tyhjiä viestejä ei keskusteluista poisteta. En ymmärrä, miksi tuo karkeahko Hienosta arvosteleva viesti on ripeästi poistettu. Eiköhän täällä aikuiset kestä sen, että Hienosen historiaa ruoditaan karkeahkolla tavalla. Ja pitäähän se tosiaan sisällään epäonnistuneita Venäjän valloituksia.

Jos voisi toivoa ylläpidolta niin jättäkää tuollaiset viestit vaikka sitten liputettuina ketjuun, ettei tarvi alvariinsa väärää puuta haukkua. @NukkeNukuttaja En siis nähnyt mainitsemiasi viestejä ja ymmärrän kommenttisi nyt paljon paremmin.

5 tykkäystä

Moikka OldFeki,

Olen aika pitkälti samaa mieltä monista kohdista esimerkiksi väärinkäsityksiä ei saa tulla. :slight_smile:

Se yllä oleva viesti tosiaan liputettiin nopeasti ja siitä tulee heti meille ilmoitus. Seuraavassa viestissä (joka liputettiin ja poistettiin) viittasit sen turhuuteen “Yllä oleva viestikin todistaa, että jostain syystä kaikkia sisällöltään tyhjiä viestejä ei keskusteluista poisteta”. Mielellään ei jätetä kenenkään liputettavaa tai poistettavaa viestiä ketjuun esimerkiksi tyhjästä viestistä, ei varmaan kiva viestin kirjoittajalle. Toisaalta mielestäni viestejä kannattaa usein jättää piilotetuiksi eikä poistetuksi, jos siihen on vastattu jo, että “vastaamisviesti” ei näyttäisi tyhmältä tai ei tulisi väärinkäsityksiä.

Ainakaan osaa poistetuista viesteistä @NukkeNukuttaja tai kukaan muukaan ei tietääkseni kommentoinut, mutta sitten tosiaan sieltä poistettiin juuri sellainenkin, mitä oli kommentoitu, jonka olisi voinut jättää piilotetuksi.

Kaikki viestit poistetaan yhtä nopeasti periaatteessa sen mukaan, miten ne tulevat tietoomme. Varmaan yli 90 prosenttia poistetuista viesteistä tulevat nimenomaan foorumilaisten lipututuksista ja privaviesteistä.

Osa poistoista oli varmasti aiheellisia, mutta annoit mielestäni ihan aiheellista palautettakin ja hyvä, kun perustelit palautteesi. Piilottaminen on usein hyvä tapa ja pyydän anteeksi tekemästäni virheestä, joka sotki keskustelua.

Yleensä suurinta osaa poistoista ei ehdi suurin osa huomaamaan, kun on aika monta poliisia (=reaktioaika liputuksiin kovin lyhyt), mutta “piilottamista” pitää harrastaa poistamisen sijaan myös juuri tuon takia, että ei tulisi em. väärinkäsityksiä keskusteluun etc.

Kiitos viestistäsi ja hyvää perjantaita! :blush:

4 tykkäystä

Ei tässä mitään vahinkoa tapahtunut, mutta liipasinsormi on mielestäni turhan herkässä. Ymmärtäisin paremmin jos viesteissä olisi törkeyksiä tai loukkauksia. Nokian renkaiden ketju on ollut koko aamun auki yhdessä ikkunassa enkä edes ehtinyt huomaamaan viestejä, joihin NukkeNukuttaja viittasi, ennen kuin ne oli jo poistettu.

NukkeNukuttaja ei todennäköisesti pidä minua täytenä kusipäänä, enkä minä häntä. Kaikki siis hyvin. Hyvää viikonloppua myös sinulle. :slight_smile:

4 tykkäystä

Moikka @Nikodee

Huomasin profiilistasi, että et ole kauheasti vielä ehtinyt lukemaan Foorumia. :slight_smile: Siksi ajattelin hieman ystävällisesti ohjeistaa.

Täällä ei saa antaa ja kysellä sijoitussuosituksia, et toisaalta sellaisia antanut etkä niiden perään ihan suoranaisesti kysellytkään :slight_smile:. Tällä Foorumilla yhtiö- ja asiaketjuissa pyritään laittamaan viestejä/kysymyksiä sekä ajatuksia, jotka antavat ketjua lukeville sijoittajille tärkeää tietoa tai ajatuksia esimerkiksi sijoituspäätöksiin.

Kevyempää keskustelua voi käydä täällä Kahvihuoneella:
https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-4/

Kurssien liikkeitä voi ihmetellä täällä (voi kyselläkin, miksi joku kurssi on liikkunut näin ja näin):
https://keskustelut.inderes.fi/t/kurssien-ja-niiden-muutosten-kyselyt-kauhistelut-ja-hehkuttelut-ketju/

Voi tuntua siltä, että täällä on aika tiukat säännöt ja sitä ne ehkä vähän ovatkin, mutta Foorumia vähän aikaa lukemalla ymmärtää niiden merkityksen. Ehkä siksikin täällä on niin laadukas ja kohtelias yhteisö.

Toivottavasti ymmärrät viestini luettuasi, miksi viestisi liputettiin (liputus = foorumilaisen ilmoitus moderaattorille toimenpiteitä vaativasta viestistä) ja miksi poistin viestisi yhtiöketjusta. Tutustu rauhassa tähän Foorumiimme, täällä on paljon kaikenlaista hyvää tietoa ja keskustelua!

Tervetuloa Foorumille! :slight_smile:

Täältä löytyvät säännöt:

9 tykkäystä

En ole aikaisemmin kirjoittamieni viestien liputusta tai poistamistani kommentoinut, paria olen kyllä ihmetellyt. Moderaattorina toimiminen ja rajojen veto on hyvin epäkiitollista puuhaa ja rajojen veto on erittäin hankalaa. Kun nyt aamulla avasin forumin niin törmäsin liputukseen ja viestin poistoon mitä en voi ymmärtää vaikka kuinka yrittäisin.

Viesti oli Venäjän agressiotoikissa, missä käsitellään Ukrainan sotaa ja olit tämä:

En oikein tiedä miten sotilaallista hyökkäystä ja sitä vastaan puolustustautumistä sotilaallisin keinoin voisi käsitellä ilman viittausta taistelutoimenpiteisiin ja niiden aiheuttamiin tappioihin. Toki tuo turpaan vetäminen on lievempi ilmaus kuin esimerkiksi saisi tapettua mahdollisimman paljon, mutta kenties edelleen turhan voimakas sotaa käsittelevässä kommentissa. Voisiko viestin poiston syynä olla sitten rasismioletus, kun siinä toivotaan tappiota venäläisille, eikä ukrainalaisille? Tai se, että suhteudun skeptisesti venäläisten viestintään ja sen sotilaallisiin aikomuksiin, siitä huolimatta että useat evp. kenraalit eri valtioista ovat olleet samaa mieltä kommenttini kanssa.

9 tykkäystä