Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Viestini koskien Nokian Renkaiden HPJ:n aikaisempaa track recordia poistettiin ketjusta.
Eikö yrityksen transformaatiotilanteessa ole syytä keskustella hallituskokoonpanon kyvykkyydestä sekä aikaisemmasta menestyksestä?

1 tykkäys

Moikka Seilori :slight_smile:

Tässä on viestisi:

Viestisi liputettiin heti pariin kertaan, koska se ei varsinaisesti tuonut ketjuun lisäarvoa ja tuossa viestissä ei ole kauheasti sisältöä ja perusteluja. Yleensä viestiä ei liputeta, jos viestissä on hyvät perustelut tai/ja se tuo on jotain uutta lisäarvoa ketjuun. Yksittäiset “heitot” usein liputetaan nopeasti ja poistetaan.

Toivottavasti ymmärrät ja hyvää perjantaita Sulle! :slight_smile:

7 tykkäystä

On tämä ylläpitotouhu melkoiseksi mennyt. On mielestäni kohtuullisen tärkeää, että viestit, joita kommentoidaan pysyvät ketjussa ellei sitten ole todella hyvää syytä kiirehtiä niitä poistamaan.

Huomasin, että @NukkeNukuttaja luki alla olevan viestini ennen sen poistamista. Tahallaanko @Sijoittaja-alokas täällä estetään mahdollisuus väärinkäsitysten korjaamiseen sillä verukkeella, että ketjussa, jossa on hyvänä päivänä normaalisti pari viestiä on nyt 15 viestiä?

Tämänpäiväiset poistot “Nokian renkaat” -ketjusta ovat olleet tarpeettomia ja aiheuttaneet vain väärinkäsityksiä moneen suuntaan ja turhaa närää aktiivisten kirjoittajien välille, kun ei olla edes ymmärretty mitä on kommentoitu (jonkun poistettua viestit).

Piilottakaa ne liputetut sen sijaan, että poistatte viestit, joiden ainoa vääryys on subjektiivinen sisällöttömyys.

Yllä oleva viestikin todistaa, että jostain syystä kaikkia sisällöltään tyhjiä viestejä ei keskusteluista poisteta. En ymmärrä, miksi tuo karkeahko Hienosta arvosteleva viesti on ripeästi poistettu. Eiköhän täällä aikuiset kestä sen, että Hienosen historiaa ruoditaan karkeahkolla tavalla. Ja pitäähän se tosiaan sisällään epäonnistuneita Venäjän valloituksia.

Jos voisi toivoa ylläpidolta niin jättäkää tuollaiset viestit vaikka sitten liputettuina ketjuun, ettei tarvi alvariinsa väärää puuta haukkua. @NukkeNukuttaja En siis nähnyt mainitsemiasi viestejä ja ymmärrän kommenttisi nyt paljon paremmin.

5 tykkäystä

Moikka OldFeki,

Olen aika pitkälti samaa mieltä monista kohdista esimerkiksi väärinkäsityksiä ei saa tulla. :slight_smile:

Se yllä oleva viesti tosiaan liputettiin nopeasti ja siitä tulee heti meille ilmoitus. Seuraavassa viestissä (joka liputettiin ja poistettiin) viittasit sen turhuuteen “Yllä oleva viestikin todistaa, että jostain syystä kaikkia sisällöltään tyhjiä viestejä ei keskusteluista poisteta”. Mielellään ei jätetä kenenkään liputettavaa tai poistettavaa viestiä ketjuun esimerkiksi tyhjästä viestistä, ei varmaan kiva viestin kirjoittajalle. Toisaalta mielestäni viestejä kannattaa usein jättää piilotetuiksi eikä poistetuksi, jos siihen on vastattu jo, että “vastaamisviesti” ei näyttäisi tyhmältä tai ei tulisi väärinkäsityksiä.

Ainakaan osaa poistetuista viesteistä @NukkeNukuttaja tai kukaan muukaan ei tietääkseni kommentoinut, mutta sitten tosiaan sieltä poistettiin juuri sellainenkin, mitä oli kommentoitu, jonka olisi voinut jättää piilotetuksi.

Kaikki viestit poistetaan yhtä nopeasti periaatteessa sen mukaan, miten ne tulevat tietoomme. Varmaan yli 90 prosenttia poistetuista viesteistä tulevat nimenomaan foorumilaisten lipututuksista ja privaviesteistä.

Osa poistoista oli varmasti aiheellisia, mutta annoit mielestäni ihan aiheellista palautettakin ja hyvä, kun perustelit palautteesi. Piilottaminen on usein hyvä tapa ja pyydän anteeksi tekemästäni virheestä, joka sotki keskustelua.

Yleensä suurinta osaa poistoista ei ehdi suurin osa huomaamaan, kun on aika monta poliisia (=reaktioaika liputuksiin kovin lyhyt), mutta “piilottamista” pitää harrastaa poistamisen sijaan myös juuri tuon takia, että ei tulisi em. väärinkäsityksiä keskusteluun etc.

Kiitos viestistäsi ja hyvää perjantaita! :blush:

4 tykkäystä

Ei tässä mitään vahinkoa tapahtunut, mutta liipasinsormi on mielestäni turhan herkässä. Ymmärtäisin paremmin jos viesteissä olisi törkeyksiä tai loukkauksia. Nokian renkaiden ketju on ollut koko aamun auki yhdessä ikkunassa enkä edes ehtinyt huomaamaan viestejä, joihin NukkeNukuttaja viittasi, ennen kuin ne oli jo poistettu.

NukkeNukuttaja ei todennäköisesti pidä minua täytenä kusipäänä, enkä minä häntä. Kaikki siis hyvin. Hyvää viikonloppua myös sinulle. :slight_smile:

4 tykkäystä

Moikka @Nikodee

Huomasin profiilistasi, että et ole kauheasti vielä ehtinyt lukemaan Foorumia. :slight_smile: Siksi ajattelin hieman ystävällisesti ohjeistaa.

Täällä ei saa antaa ja kysellä sijoitussuosituksia, et toisaalta sellaisia antanut etkä niiden perään ihan suoranaisesti kysellytkään :slight_smile:. Tällä Foorumilla yhtiö- ja asiaketjuissa pyritään laittamaan viestejä/kysymyksiä sekä ajatuksia, jotka antavat ketjua lukeville sijoittajille tärkeää tietoa tai ajatuksia esimerkiksi sijoituspäätöksiin.

Kevyempää keskustelua voi käydä täällä Kahvihuoneella:
https://keskustelut.inderes.fi/t/inderesin-kahvihuone-osa-4/

Kurssien liikkeitä voi ihmetellä täällä (voi kyselläkin, miksi joku kurssi on liikkunut näin ja näin):
https://keskustelut.inderes.fi/t/kurssien-ja-niiden-muutosten-kyselyt-kauhistelut-ja-hehkuttelut-ketju/

Voi tuntua siltä, että täällä on aika tiukat säännöt ja sitä ne ehkä vähän ovatkin, mutta Foorumia vähän aikaa lukemalla ymmärtää niiden merkityksen. Ehkä siksikin täällä on niin laadukas ja kohtelias yhteisö.

Toivottavasti ymmärrät viestini luettuasi, miksi viestisi liputettiin (liputus = foorumilaisen ilmoitus moderaattorille toimenpiteitä vaativasta viestistä) ja miksi poistin viestisi yhtiöketjusta. Tutustu rauhassa tähän Foorumiimme, täällä on paljon kaikenlaista hyvää tietoa ja keskustelua!

Tervetuloa Foorumille! :slight_smile:

Täältä löytyvät säännöt:

9 tykkäystä

En ole aikaisemmin kirjoittamieni viestien liputusta tai poistamistani kommentoinut, paria olen kyllä ihmetellyt. Moderaattorina toimiminen ja rajojen veto on hyvin epäkiitollista puuhaa ja rajojen veto on erittäin hankalaa. Kun nyt aamulla avasin forumin niin törmäsin liputukseen ja viestin poistoon mitä en voi ymmärtää vaikka kuinka yrittäisin.

Viesti oli Venäjän agressiotoikissa, missä käsitellään Ukrainan sotaa ja olit tämä:

En oikein tiedä miten sotilaallista hyökkäystä ja sitä vastaan puolustustautumistä sotilaallisin keinoin voisi käsitellä ilman viittausta taistelutoimenpiteisiin ja niiden aiheuttamiin tappioihin. Toki tuo turpaan vetäminen on lievempi ilmaus kuin esimerkiksi saisi tapettua mahdollisimman paljon, mutta kenties edelleen turhan voimakas sotaa käsittelevässä kommentissa. Voisiko viestin poiston syynä olla sitten rasismioletus, kun siinä toivotaan tappiota venäläisille, eikä ukrainalaisille? Tai se, että suhteudun skeptisesti venäläisten viestintään ja sen sotilaallisiin aikomuksiin, siitä huolimatta että useat evp. kenraalit eri valtioista ovat olleet samaa mieltä kommenttini kanssa.

9 tykkäystä

J. Karjalaisen sanoin
Pyhää vihaa ja
Suurta rakkautta
Joo mä kaiken nään
Liput liehuu ja
Ihmiset riehuu ja
Mä kaiken nään

Voi se liputus hetken ärsyttää, mutta itsellä nuo menee jo toisesta korvasta sisään, toisesta ulos. Joku voi aina ymmärtää viestin vähän väärin, tai sitten se on hitusen väärällä paltstalla jne. No, ei voi mitään, seuraava viesti onnistuu sitten paremmin, onko tuolla oikeasti väliä että yksi oma tuotos maailmassa siirretään pölyttymään - ei ole. Paljon helpommalla pääsee kun ei uhraa enää ajatusta asialle. Kannatan kuitenkin hieman liian tiukkaa moderointia kuin toisinpäin, joten parempi näin.

Vähän voisi vielä kovemmalla kädellä poistella nolla-arvoista posia mitä osa väkisin keksii noista yrityskeskuista. Tyyliin Bauhausissa oli vain kaksi harviakiuasta jäljellä. Niitä ei kukaan yhtiöfanaatikko ole poistamassa koska voi tukea kurssia :slight_smile:

3 tykkäystä

Juu, olen samaa mieltä ja siksi en ole aiemmin omia liputettuja ja poistettuja viestejä mitenkään kommentoinut. Kuitenkaan tässä tapauksessa en kykene parhaalla tahdollanikaan ymmärtämään miten sotatoimia voisi käsitellä käsittelemättä sotatoimia.

6 tykkäystä

Moikka @jps

Poistin viestisi sillä perusteella että siinä toivotaan ukrainalaisten tuhoavan mahdollisimman paljon venäläisiä. Katsoin, että toisten tuohomista toivominen ei ole soveliasta foorumilla, jonka pohjalta poistin viesti asiattomana.

  • Aaro
5 tykkäystä

Eihän tässä nyt ole mitään tolkkua. Siellä on sota käynnissä, ja viestissä viitataan venäläisiin sotilaisiin, ei venäläisiin yleisellä tasolla. Eivät ne joukot muutu siviileiksi sillä, että ne siirretään alueelta toiselle.

10 tykkäystä

Liputus toimii mielestäni hyvin. Itse olen muutamat liput keräillyt ja sitten kun olen liputettuja viestejä tutkinut, ovat tulleet ihan aiheesta. Odottelen itsekin, milloinkohan sitä itse saa liputusoikeuden vai saako ikinä. Tuskin itse jakelisin kovin paljon lippuja, kuin selkeistä off-topiceista, ehkä alatyylisestä kielenkäyytöstä ja siitä, jos ei kunnioita muita keskustelijoita. Luova, rento ja mukava ilmapiiri tulee olla, jotta saadaan hyviä keskusteluja.

3 tykkäystä

Voi hyvät hykkyrät sentään. Ei kai tarkoitus ole käyttää orwellilaista uuskieltä. Yritän nyt kirjoittaa tavalla, joka kenties sinua miellyttää.

Venäjä aloitti Putinin sanoin sotilaallisen erityisoperaation vapauttaakseen Ukrainan narkomaaninatseista. Venäläiset vapauttajat ovat menestyksekkäästi hoitaneet tuhansien ja taas tuhansien ukrainalaisten siviilien vauvasta mummoon narkomanian pysyvästi, sekä ystävällisesti purkaneet huumausainetehtaita, joissa piripäät ovat vielä asuneet. Epäystävälliset natsijoukot ovat käyttäyneet hyvinkin väkivaltaisesti venäläisiä rauhaa rakentavia yksilöitä kohtaan, jotka pelkkää hyvää hyvyyttään pyrkivät auttamaan ukrainalaiset pois epämiellyttävistä ajatustavoista. Lisäksi Ukrainan aseelliset joukot pyrkivät tekemään käyttökelvottomiksi venäläisten ystävien rauhanvälineitä samalla aiheuttaen fyysisiä vammoja hyväntekijöilleen, kyllähän tuon pitäisi olla paheksuttavaa toimintaa.

@AaroV onko tämä suotavampi lähestymistapa?

8 tykkäystä

Ollaan kuitenkin ylätasolla sijoitusfoorumi jossa toivotaan asiallista ja korrektia keskustelua sekä kielenkäyttöä. Yleisesti ei ole suotaava tai hyväksyttävää toivoa minkään ihmisryhmän kuolemaa ja tappamista vaikka kyseessä olisikin sota. Asiosta voi ja tulee keskustella, toiselle naljailu ja lähtökohtasesti pahaa toivominen ei ole kelvollinen lähestymistapa hyvälle ja rakentavalle keskustelulle.

17 tykkäystä

Miksi Venäjän osalta heidän onnistumisistaan Sodassa on totaalinen nollatoleranssi liputuksilla ja poistoissa. Informaatio jää melko vajaaksi jos vain ja ainoastaan toisen osapuolen informaatio on sallittua. Kaiken lisäksi, sijoitusnäkökulmasta, molemmat osapuolet vaikuttaa siihen paljon. Monet tehneet indeksiä alittavia tuottoja viime aikoina ja se johtuu pääosin rajoitetusta informaatiosta, ja sitä kautta virhearvioista sodan ja pakotteiden vaikutuksen suhteen. Esimerkiksi Venäjältä poistuneet firmat saa kehua, mutta esim YIT teki lähes 150 miljoonaa tappiota poistumisella ja se on sijoittajilta pois, pienikin negatiivinen maininta toimenpiteestä tällä sijoituspalstalla poistetaan heti. palstalla kerrotaan firmojen poistumisesta, mutta on kiellettyä mainita Venäjälle jääviä länsifirmoja joita on erittäin paljon vielä, kiina mukaan luettuna, ovat vesittämässä pakotteita. Samalla informaatio “Venäjän talous romahtaa täysin kaikki poistuu sieltä”, ei vastaa todellisuutta koska läheskään kaikki ei poistu.
Yleensä, osakkeilla tehdään parhaat tuotot vastakkaisilla näkemyksillä [myös palsta]konsensukseen verrattuna.
Toki, samasta syystä, tämäkin viesti liputetaan välittömästi pois mutta aivan sama.

1 tykkäys

Moikka Zizzler!

Kiitos palautteestasi!

En puhuisi missään tapauksessa totaalisesta nollatoleranssista liputuksilla tai poistoissa, mitä tulee Venäjän “onnistumisiin” tai Ukrainan “häviöihin”. Kyllä esimerkiksi Ukrainan menetyksistä ja ongelmista on kirjoitettu ja puhuttu, mitä voidaan ajatella Venäjän “onnistumisina” etc.

On varmaan totta, että hieman helpommin liputetaan viesti, jos se on “venäjämyönteisempi”, mutta meidän moderaattorien tehtävänä on katsoa, onko liputus aiheellinen. Minusta kuitenkin liputtajat ovat olleet hyvin suurella prosentilla oikeilla jäljillä, vaikka joskus virheitä sattuu niin liputtajille kuin moderaattoreille. Teemme kuitenkin erinomaista yhteistyötä indeläisten, foorumilaisten ja modelaisten kesken, niin pääosin ratkaisut ovat pääosin oikeansuuntaisia.

Minusta saa kehua yhtiöitä, jotka toimivat kirjoittajan mielestä hyvin esimerkiksi eettisesti tai muutenkin. Ei täällä kuitenkaan analyytikoiden ja foorumilaisten osalta juurikaan jätetä puhumatta niistä ongelmista (tai hyödyistä), mitä seuraa, jos vetäytyy Venäjältä.

Se on myös totta, että positiivisempia viestejä liputetaan keskimäärin vähemmän kuin negatiivisia viestejä yhtiöistä, mutta edelleen vastuu on moderaattoreilla ja katsoa, onko liputus aiheellinen. Toisaalta on todettava, jos karhuinen viesti on perusteltu fiksusti, niin sitä hyvin todennäköisesti ei liputeta, mutta joskus harvoin niinkin toki käy. Täällä palstalla on todella tykättyjä viestejä sellaisetkin, jotka eivät anna ruusuista kuvaa yhtiöstä tai sen alasta, esimerkkinä tämä (n.290 tykkäystä):

Tällä palstalla ollaan avoimia ja fiksuja, suurin osa kaipaa yhtiöistään kaikenlaista näkökulmaa, niin karhuista kuin härkämäistä. Hyvin perusteltua ja asiallista karhuilua saisi olla enemmänkin, kun siihen on aihetta… helpommin me taidamme puhua niistä positiivisista asioista. Väitän myös suurimman osan tykkäävän siitä, että Ukrainan tilanteesta kirjoitetaan avoimesti ja rehellisesti, eli jos Ukrainan tilanne näyttää kehnolta, niin sen me haluamme tietää. Ehkä kuitenkin sotaan liittyvää Ukrainan kannalta positiivisempaa uutisointia jaetaan helpommin kuin negatiivista uutisointia, mutta ei täällä sensuroida, jos puhutaan esimerkiksi Ukrainan menetyksistä. Eli avoimesti ja fiksusti, kun kirjoittaa perustellun oman näkemyksensä ilman turhaa provosoimista tai aiheetonta kärkkäyttä, niin viesti helpommin jää liputtamatta ja lisäksi jos huomaa joutuneensa huomattavasti useimmin liputetuksi kuin joku toinen aktiivinen kirjoittelija, niin kannattaa katsoa peiliin ja miettiä, onko itse kirjoittanut jotenkin aiheettomasti, sisällöttömästi, trollaavasti tai jotenkin muuten asiattomasti.

Erilaisia näkemyksiä kaivataan asiaan kuin asiaan, muuten sitä saattaa elää vaikkapa kuplassa tai/ja valheessa. Härkäilevät, karhuilevat, negatiiviset ja positiiviset näkemykset ovat kaikki sallittuja, kunhan ne ovat hyvin perusteluja, asiallisia etc.

Hyviä luku- ja kirjoitteluhetkiä kaikille! :slight_smile:

10 tykkäystä

Tämäkin viesti Orthexin ketjussa kuvastaa hyvin sitä kuinka tästä foorumista on hyötyä lukijoille. Tuon tekstin jälkeen ei ole enää kiinnostanut seurata Orthexia ostaminen mielessä. Firman kurssi näyttää -29% tänä vuonna eikä se tule yllätyksenä. Lainattu viesti kirjoitettiin 8. tammikuuta.

Karhuilut ja konsensuksen vastaiset mielipiteet otetaan kyllä vastaan eikä niitä sen takia liputeta. Kyseessä on useimmiten väärä tulkinta. Heitetään joku joutava karhuilukommentti yhtiöketjuun tai lyhkänen tokaisu Venäjän puolesta. Sitten oletetaan, että syy on vastakkaisessa mielipiteessä, vaikka oikeasti liputuksen syy on siinä, ettei viesti tuo mitään lisäarvoa keskusteluun.

Olen nähnyt sotaketjusta poistettavan paljon enemmän Ukrainaa hehkuttavia meemejä ynnä muita yhden rivin heittoja kuin Venäjän kannatusta.

12 tykkäystä

Hyvin perustellut ja pohdittut viestit joihin on nähty aikaa ja vaivaa kelpaavat aina! Väitän että yhtäkään tällaista viestiä ei ole poistettu muuten kuin korkeintaan moderaattorivirheen vuoksi. On totta että ihmisillä on matalampi kynnys liputtaa sellaisia viestejä joista he ovat eri mieltä ja jättää liputtamatta viestejä joiden kanssa ollaan samaa mieltä, mutta tälle tendenssille ei valitettavasti voida tehdä mitään.

Eli panostetaan niiden viestien laatuun, niin ollaan kaikki turvassa liputuksilta :cowboy_hat_face:
Yhden lauseen tsättiviestejä ei tämä palsta kaipaa yhtään lisää

11 tykkäystä

ei itseäni häiritse että lippu viuhuu omille viesteilleni (tietää vaan että liian monta olutta mennyt) mutta johtuiko tämän viestin salamannopea poisto siis siitä että twiitissä oli kuolleita vai siitä että epäilin ylläpitoa propagandasta?

aika ymmärrettävää ettei ruumiskuvilla sovi retostella, mutta se että täältä poistetaan kaikki missä on kuolleina sodan ja Venäjän julmuuksien uhreja, on kyllä ihan propagandaa. Sotaa on vaikea seurata jos ei kykene katsomaan kuvia jossa on kuolleita. Tuskin niistä kuvista kukaan nauttii, mutta niiden poistaminen ainakin omasta mielestäni on väärin. Varsinkin kun noiden viimeisten poistettujen videoiden / kuvien uhrit taisi kaikki olla niin ettei naama näy kameraan

mukavaahan se olisi ettei näkisi mitään pahaa kun avaa internetin

laitan nyt vielä esimerkkitwiitin mitä omasta mielestäni ei pitäisi poistaa ainakaan tuon kuvan takia. toki ylläpito sensuroi sen mitä haluaa

vähän myöhemmin postasin tämän:

ja alle minuutin päästä oli 19 kertaa klikattu linkkiä, vaikka varoitin että näkyy kaatuneita. ilmeisesti foorumin käyttäjiä ei häiritse että sodasta tulee kuvia myös kaatuneista. onkohan tämä ylläpidon linja vähän turhan ylivarovainen?

6 tykkäystä

Linja on ollut aika konsistentti. Ruumiskuvia ei haluta postattavan suoraan. Linkata niihin saa kun varoittaa. Eipä tuossa ole mitään epäselvää, joten miksi vänkäät?

2 tykkäystä