Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Vastaan tänne, ettei mene yhtiöketju tukkoon kurssispekulaatioilla (saattaa olla myös syy aiemmin mainittuun liputukseen).

Silloin kun vielä välittäjätiedot näkyivät niin nämä “mikkihiirikaupat” näyttivät ainakin omaan silmääni jenkki-algojen tekeleiltä, ei niinkään kurssimanipulaatiolta.

Yleinen linja kai on ollut, että yhtiöketjuihin ei toivota lyhyen aikavälin kurssiheilahtelujen spekulointia ja kauhistelua, näille kun on omatkin ketjunsa, ja yhtiöketjuissa keskityttäisiin yhtiön liiketoimintaan ja sen kehittymiseen.

Erikoinen on myös vihjauksesi siitä, että Inderesin analyysin kanssa poikkeava näkemys tulisi tällä foorumilla sensuroiduksi. Siis ennen kaikkea sen takia, että sinun lisäksesi myös Inderes on ollut osakkeen kanssa koko seurannan historian ajan negatiivisella suosituksella, vain vaihdellen negatiivisuuden astetta (myy/vähennä).

13 tykkäystä

"Tesla tuntuu jotenkin jämähtäneen. Ylipappi puuhastelee kaikkea muuta ja kilpailijat tulee samalla kovaa vasemmalta ja oikealta. Terhakkain ja potentiaalisen Tesla-killer on Polestar. Viimeaikoina tullut ulos kovia yhteistyökuvioita alan johtavien firmojen kanssa. Tesla voi yrittää kehittää omiaan, mutta fakta on että monessa asiassa Tesla on jo jäljessä kilpailijoitaan. Tietenkin on tämän lisäksi ollut lukuisia muita perustavaa laatua olevia tekijöitä, joissa Tesla on ollut koko ajan selvästi takamatkalla. Kurssikin alkaa kai hiljalleen heijastelemaan sitä.
"

-Miksi tämä liputettiin(ei minun tekstini), Tesla uskovaiset ei siedä vähäisintäkään negatiivista näkemystä uskonnollisen hurmiopalstansa joukkoon, sillä ei ole väliä että vaikka kurssi on laskenut viikossa 17% silti se on uskovien mielestä sen on oikeasti noussut.
-On toki käytäntö kaikilla palstoilla täällä. Puuilo ketjussakin tekstini liputettiin taannoin kun Puuilo oli palstakonsensuksen mukaan menossa varmuudella konkurssiin, koska Julia.
-Liputus käytäntö tekee tästä palstasta lähinnä hupipalstan, koska vähäisintäkään kunkin ketjun konsensuksen vastaista faktoillakaan perusteltua näkemystä ei siedetä lainkaan.

6 tykkäystä

Luetaanko me samaa todellakin samaa Tesla-ketjua? Tuo kuvailu ei nimittäin osu alkuunkaan siihen, miltä Tesla-vänkäämis-palsta minun silmiini näyttää. Ottamatta siis kantaa, kumpaan suuntaan vänkäämistä on, mutta molempiin suuntiin näkemyksiä kyllä esiintyy.

10 tykkäystä

Juuri näin se menee. Jos luulee, että omat/jonku viestit liputetaan negatiivisen näkemyksen takia niin se luulo on väärä. Foorumin linja on nykyään liiankin salliva.

Esimerkiksi tuossa Tesla- ketjun viestissä lauotaan ties mitä omia mielipiteitä ja julistetaan niitä faktoina. Tuota ei ole todellakaan liputettu negatiivisen näkemyksen takia.

Ei pidä paikkaansa. Lehdon ketjuun kirjoittamasi viesti on konsensuksen mukainen. Se on ihan puuta heinää eikä kuulu yhtiöketjuun, mutta silti se saa olla siellä varmaan siksi, ettei ketjulla ole paljon lukijoita eikä sitä myöten liputtajia. Suositummissa ketjuissa on onneksi tiukempi kuri.

10 tykkäystä

Ei tuo ole mikään valittu linja jos kukaan ei osaa kirjoittaa negatiivista näkemystä firmasta tai ketjusta ei löydy viime ajoilta sellaisia. Tee tutkimusta ja mene haastamaan negatiivinen näkemyksen kanssa. Tuskin kukaan sellaisesta loukkaantuu.

Jos negativiinen näkymys on sitä, että joku on omaan silmään huijaus ilman perusteluita tai Teslan kilpailijat menevät ohi edestä ja takaa niin tuskin se tuo mitään lisäarvoa ketjuun. Ei näitä poisteta negatiivisen näkemyksen takia.

13 tykkäystä

Tämä hyvin vahvasti. En tiedä mistä kumpuaa ajatus, että laadukkaat näkemykset (on ne negatiivisia tai positiivisia) poistetaan. Silti tämä sama keskustelu käydään vähän väliä, kun oma hyvä postaus on liputettu/poistettu. Kohta kolme vuotta foorumilla seikkailleena voin sanoa, etten ole nähnyt yhdenkään laadukkaan viestin poistettavan/liputettavan ilman, että virhe korjataan.

Viimeksi kun tämä rumba käytiin läpi, otin muistiin hemmetin hyvän konsensuksen vastaisen viestin, josta voi ottaa mallia ja ihmetellä, kuinka kaikkia konsensuksen vastaisia viestejä ei liputetakkaan. Sen voi lukea täältä.

Se, että ketjut pakkautuu vain positiivisella analyysillä, tulkinnoilla tai huomioilla on tottakai huono asia laadun kannalta. Siksi perusteltuja konsensuksen vastaisia viestejä tarvitaankin. Ei muutakun näppikset sauhuamaan, ja tekemään. Itse olen ainakin kiitollinen niistä kaikista seuraamissani yhtiöissä, ja uskon, että niin on moni muukin palstan lukija.

Mitä se laadukas konsensuksen haastaminen voisi olla? Sen sijaan, että sanotaan “Tietenkin on tämän lisäksi ollut lukuisia muita perustavaa laatua olevia tekijöitä, joissa Tesla on ollut koko ajan selvästi takamatkalla”, voisi kertoa, mitkä ne tekijät ovat?

Hyväkin hampurilainen on huono, jos sieltä puuttuu pihvi sisältä.

19 tykkäystä

Kontraan sen verran, että en missään nimessä koe foorumin sisällön olevan “skeidaa”. Pääasiassa sisältö on todella opettavaista, ja ainakin itse seuraamissani yhtiöissä keskustelu on valtaosin varsin informatiivista, josta saan itse oppia. En myöskään lue kuuluvani mihinkään sisäpiiriin, enkä tämän takia jaottele ‘me - te’. Samaa lihaa me kaikki täällä ollaan :slight_smile: .

Käytän itseäni esimerkkinä, ja totean, että oma osaamiseni ei missään nimessä ole muille laadukkaan sisällön tuottamisessa yhtiöketjuissa. En usein osaa tuoda yhtikäs mitään uutta keskusteluun etenkään kvantitatiiviselta puolelta. Laadulliselta puolelta ehkä joskus jotain. Tiedostan tämän, ja siitä syystä olen iloisesti ihan lukuoppilana yhtiöketjuissa, eikä minulla tule siitä huono fiilis tai paha mieli. Muuhun tajunnanvirtaan, kysymyksiin tai memettelyyn meillä on mahtavia ketjuja, mutta pidän todella siitä, kuinka “tiukasti” yhtiöketjut pyritään pitämään asiassa. @Mututuntuma :n kanssa samaa mieltä, että tiukempikin linja olisi toisinaan varsin tervetullutta. Onneksi me forumistit voimme kantaa kortemme kekoon liputuksilla :slight_smile:

8 tykkäystä

En tuota liputtanut, mutta olihan tämä äärimmäisen heikkolaatuinen viesti. Alla korjattu versio, jota ei tarvitsisi liputtaa:

Tesla tuntuu jotenkin jämähtäneen. Ylipappi puuhastelee kaikkea muuta ja kilpailijat (mainitse tähän kilpailijat ja mittarit, joiden perusteella väite on totta) tulee samalla kovaa vasemmalta ja oikealta. Terhakkain ja potentiaalisen Tesla-killer on Polestar (Miksi Polestar on potentiaalisin?). Viimeaikoina tullut ulos kovia yhteistyökuvioita alan johtavien firmojen kanssa. (Mitä yhteistyökuvioita, kenen kanssa?) Tesla voi yrittää kehittää omiaan, mutta fakta on että monessa asiassa Tesla on jo jäljessä kilpailijoitaan. (Missä asioissa Tesla on jäänyt jälkeen? Millä perusteella ja kuka näin sanoo?) Tietenkin on tämän lisäksi ollut lukuisia muita perustavaa laatua olevia tekijöitä, joissa Tesla on ollut koko ajan selvästi takamatkalla. (Mitä perustavaa laatua olevia tekijöitä?)Kurssikin alkaa kai hiljalleen heijastelemaan sitä.

Jos vasta-argumentti on “Perustelut löytyvät ketjusta” tai “Netti on täynnä tietoa” ym, niin viesti ei tuo mitään uutta ketjuun, eikä siis ole kirjoittamisen saatika lukemisen arvoinen.

26 tykkäystä

Tuollainen ei ole ok ja tähän on nyt puututtu. :policeman:

16 tykkäystä

Pitääkö näitä nyt julkisesti täällä repostella kun kyse on yksityisviesteistä? Etkö oikeasti nyt pysty hoitamaan tämänkaltaisia asioita suoraan ylläpidon kanssa privaatisti? Tai pistä ko. kirjoittaja blokkiin niin ei tule YV:tkään läpi.

En tykkää tämänkaltaisesta toiminnasta ollenkaan että privaviestejä täällä julkaistaan, se on todella ala-arvosita touhua.

EDIT: ja tuo viestisi energiaketjussa oli aika nollapostaus, pelkkää lällättelyä tms.

22 tykkäystä

Sanon vain, että tämä ei ollut ensisijainen ratkaisuni, pikemminkin viimeisijainen. Ymmärrän ongelmallisuuden. Ainakin asiaan tartuttiin julkaisun jälkeen aivan eri prioriteetilla.

1 tykkäys

Tiedoksi jokaiselle käyttäkälle, että yksitysviestejäkin voi liputtaa. Tällöin ne tulee meille moderaattoreille tietoon ja voimme tulla tutkimaan tarkemmin missä mennään. Yksitysiviestien postailu kaikkien nähtäville ei siis ole tarpeen, vaan liputus on se keino, jolla rikkeitä ja muuta viestintää tuodaan moderaattorien tietoon.

30 tykkäystä

Eikö ensisijainen ratkaisu ole pistää ko. käyttäjä blokkiin? En tajua tätä sinun lähestymistapaa yhtään.

1 tykkäys

Hetkonen, modet lukee yksityisviestejä? Mitäs yksityisviestejä ne silloin on? Tämä oli ihan uusi tieto.
Muuten olen samaa mieltä kuin @Seinakadun_Keisari, että yksityisviestien julkistaminen on yksityisyyden suojan rikkomista ihan samalla tavalla kuin vaikka sähköpostien julkistaminen, joiden sisältö on selvästi tarkoitettu vain vastaanottajalle.

18 tykkäystä

Meillä on linja, ettei yksityisviestejä mennä lukemaan, ellei niitä liputeta jolloin ne tulee modeporukan tietoisuuteen.

Tottakai ylläpidolla on niihinkin hätätilassa oltava pääsy, mutta kuten todettua niitä ei katsota ellei ole jokin ilmeinen hätä.

Tähän täytyy lisätä, että virhe oli minun päässä. @Sijoittaja-alokas pyysi jo eilen tarkastamaan tuon tapauksen enkä tarttunut asiaan kuin vasta tänään. :raised_hand_with_fingers_splayed:

Ei ole ihanne julkaista yksityisviestejä mutta ymmärrän kangaksen ahdingon tässä tapauksessa.

6 tykkäystä

Tämä on kyllä asia, josta nostan haloon. Olen yksityisviesteillä käsitellyt asioita, jotka eivät kuulu kenellekään muulle, vaikka foorumipoliisi oletkin. Voinko tutkia jostain, kuka minun viestejäni on lukenut?

17 tykkäystä

Oma rajallinen käsitykseni on, ettei tämä ole mahdollista tai en ole sellaista ominaisuutta itse löytänyt joten pingaan @Yu_Gong tähän kommentoimaan. :slight_smile:

Aika yllättävää että foorumisofta mahdollistaa ilmeisen helposti YV:den lukemisen, käsittääkseni aika monessa muussa softassa se on tiukasti rajattu mahdollisuuksista pois ja mahdollista ainoastaan viranomaispyynnön tms kautta.

10 tykkäystä

Tämähän määritellään EU-tasolla

Henkilötietojen tietoturvaloukkausasiat pitäisi ottaa vakavasti.

5 tykkäystä

Jotta tämä olisi tehty ns. oikein niin joko YV:t ei ole näkyvissä ylläpidolle tai sitten se pitäisi olla siten että erikseen on hyväksyjä -prosessi jossa näkyy kuka on pyytänyt oikeutta lukea muiden YV:tä, minkä takia ja kuka on tämän hyväksynyt, kaikki timestampeilla tietysti.

En keksi miksi YVt on ylipäätänsä nähtävillä ylläpidolle, ei kai ole teidän tehtävä valvoa kirjoittajien jäsentenvälisiä vääntöjä? Käyttäjillä on vaihtoehtona blokata vastapuoli tai sitten jos tulee sellaista matskua että rikkoo jo lakeja (esim. uhkailu yms) niin rikosilmoitus kehiin.

10 tykkäystä