Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Tarkoitin hieman eri asiaa tuolla “siimalla” mutta täysin samaa mieltä tuon kanssa.

Tavallaan ajattelen sitä samalla tavalla kuin ajokortin harjoitteluvaihetta (80-lätkäläiset silloin joskus), silloin oli tiukemmat säännöt ja piti tavallaan ansaita paikkansa muiden autoilijoiden seassa ennenkuin pääsi nauttimaan “vapauksista”.

6 tykkäystä

Itseäni ärsyttää koko liputtaminen ja miten käsistä se on lähtenyt. Jos joku noboby kirjoittaa edes hieman aiheen ohi menevän tekstin, jossa olisi kuitenkin ihan ok pointti se on samantien liputettu ja samaan aikaan joku aktiivi saa spämmätä täyttä nolla sisältöä moneen ketjuun ja kerää vain tykkäyksiä. Täysin samat säännöt jos on kaikille niin kai se turhanpäiväinen liputtaminenkin sitten olisi ok.

2 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/porssien-suunta/117/10369?u=eepert

Tämä viesti liputettiin äsken hetkeksi… Viesti palautettiin mutta minkäköhän takia liputus tapahtui ylipäätään?


Huumori on suotavaa, eikös? :face_with_monocle:

Itse symppaan hieman uusia kavereita joiden avausviesti ei ihan osu foorumin henkeen ja lippu heilahtaa heti ensimmäiseen viestiin. Toki heille menee se liputusinfo mutta uskon että voimme hyvällä opastaa heitä pikaisella viestillä foorumin yleisestä etiketistä itsekin. Tarkoitus ei ole leikkiä moderaattoria mutta jos tuollaisen huomaan ja mulla on ylimääräistä aikaa 30sek niin miksipä ei.

5 tykkäystä

Tuossa lienee ollut syynä se, että “pörssien suunta”-ketjussa tavoite on syvällisempään analyysiin ja eri tekijöihin jotka voi vaikuttaa isossa kuvassa pörssin käyttäytymiseen. Ei siis yksittäisten tavanomaisten muutosten päivittelyyn vaan isompiin linjoihin.

Avasin tällaisille tuon “kurssien ja muutosten taivastelut ym”-ketjun, katsotaan jos se ottaisi tuulta alleen.

4 tykkäystä

Näin. Myös karhunpesän on linjattu olevan sopiva paikka lyhytjänteisempään pulkkamäen kauhisteluun. Nimimerkillä -5 % ei oikeuta edes salkun bottom 15 listalle tänään, eivätkä jenkkipörssit ole vielä edes avanneet :smiley:

3 tykkäystä

En ymmärrä, miksi jengi närkästyy niin paljon liputuksista. Jos et ymmärrä miksi viestisi liputettiin tai poistettiin, täällä voi kysyä ja syytä varmasti avataan. Jos saat koko ajan lippua, niin voi olla, että vika löytyy peilistä eikä ilkeistä liputtajista ja moderaattoreista. Mene eteenpäin ja ota oppia seuraaviin viesteihin, ei sitä tarvitse ottaa henkilökohtaisena hyökkäyksenä.

Ja jos olet koko ajan eri mieltä moderointilinjauksista, niin totta tosiaan - joku toinen foorumi tosiaankin olla sinulle parempi paikka.

En tiedä yhtään nettifoorumia, joka olisi parantunut löyhemmällä moderoinnilla - päinvastaisia esimerkkejä on taas loputtomasti.

Foorumin hyvä taso pysyy yllä sillä, että kaikki miettivät ennen viestin lähettämistä, että mitä juuri tämä viesti antaa muille. Kun kaikki näkevät hieman vaivaa viestiensä eteen, syntyy paremman keskustelun kierre.

14 tykkäystä

Mitähän mahtaa käydä kun kymmenet muutkin käyttäjät alkavat copy pasteemaan matalalaatuisia meemikuvia? Jos pitää meemuilla keskustelupalstan ehkäpä sisällöltään parhaimpaan ketjuun, niin olisi hyvä nähdä edes pieni määrä efforttia ja koittaa räätälöidä meemit palstalle sopiviksi.

Ohessa äsken väsäämäni meemiesimerkki fiiliksistäni @Aston_Livingstone:n CDON -ketjua lukiessa.

Eihän tämäkään mikään top-tier meemikuva ole, mutta ainakaan tässä ei ole copy pastettu valmista meemikuvaa ylilaudalta, eli efforttia meemuiluun on käytetty edes minimaalisesti!

11 tykkäystä

Kerran liputit alibaban tapauksessa väärän käännöksen: sanoin rein sanan merkityksessä Kiina ottaa haltuun, tarkka käännös yleensä on ohjastaa…
Totesit palstalla ettei kannata kääntää…,

Periaatteessa olet sekä oikeassa, että väärässä…

Pyydän anteeksi, koska luulin Sinun olleen viime päivien runsaan liputtelun takana…

I hope - no hard feelings!

Uskaltaisin kyllä väittää etten liputtanut tuolloinkaan sinulta mitään, pelkkä käännösvirhe ei ole mikään liputuksen syy.

@Verneri_Pulkkinen @Johannes_Sippola näkeekö modet kuka on liputtanut tietyn viestin?

Katso Alibaba ketjusta, se on siellä

”ei kannata kääntää, koska ei osaa…”

Kyseessä oli WSJ: artikkeli

Totesit, että on oleellinen virhe: rein on ohjastaa… käänsin Kiina ottaa haltuun

——> joku muu on varmaankin liputtanut!

Näyttää siltä, että @Oxymoron_007 on itse poistanut nuo. :slight_smile:

6 tykkäystä

Juuri niin, ehkä ei ole aihetta enempään, Keisarilla ei ollut osuutta varsinaisessa runsaassa liputuksessa ”boldaaminen jne”

Siis palataan mahdollisimman laadukkaaseen toimintaan,
omaa viestintääni säädän tulleen palautteen mukaan…

Ylläpidolle tiedoksi, että taas jollakin liputtajalla pääsi ote irti mopon sarvista.

Korjasin ostin/möin- ketjussa virheellisen tiedon ko. henkilön Nokian ostokurssista, kuten itsekin myönsi. Liputus.

Kerroin annetun linkityksen johdattamana, että avoinkirje avasi silmät, mistä WSB:ssä on oikeasti kyse, eli finanssikrrisilaman murjomien kostosta. Liputus. Tässä on kyse poliittisesta sensuroinnista, jota en hyväksy.

5 tykkäystä

Moi. Viestisi ei ole ihan foorumin hengen mukainen eikä liity Nokiaan joten se todennäköisesti poistetaan pian. Selaile hetki foorumin yleistä meininkiä niin huomaat että täällä on hyvää informaatiota jota kukin voi hyödyntää omalla vastuullaan.

Sen lisäksi löytyy jokusia huoneita enemmän yleiseen keskusteluu ja huulenheittoon kuten Inderesin kahvihuone, kurssien ja muutosten taivastelut-ketju ym. Tervetuloa foorumille :+1:

1 tykkäys

Ihmettelen viestin siirtämistä tänne. Juurikki ei itse harrasta Nokian eikä muidenkaan firmojen shorttausta, mutta kun lähes 60 miljoonaa Nokian osaketta on shortattu, niin buzzmoonyearin argumentointi on validia ja tuo esille faktan, jolla voi olla paljonkin arvoa Nokian shorttaajille myös meillä Suomessa.

Samalla se kertoo muille, että kun USA:n rajoitukset poistuvat, voi Nokiaan kohdistua iso ostokysyntä. Sillä on tunnetusti osakekurssia nostava vaikutus. Kiitos buzzmoonyear!

3 tykkäystä

Itse asiassa mulla käsi pystyyn virheen merkiksi @buzzmoonyear ja @Juurikki . Nyt vasta huomasin että tein hätäisen johtopäätöksen kohdassa “mikä osake olisi mahdollisimman…” ja tulkitsin tuon kyselyksi “suositelkaa mulle hyviä osakkeita” vaikka se näemmä oli tarkoitettu retoriseksi pohdinnaksi Nokiasta.

4 tykkäystä

Tämä oli juurikin idea, voisihan sen toki esittää selvemmin.

1 tykkäys

Ei ollut yhtään Juurikin idea, vaan buzz day&night:n idea, jota Juurikki puolusti.

Pitäisikö tosikoille, ystävällisille väärinkäsittäjille, ikälopuille ja pissiksille olla ihan oman käännösautomaatti?

Nyt kun myös Nordnet on lähtenyt pyhään sotaan establishment vs. me pöljät sijoittajat, niin hyvinhän se menisi ihan lapsilukon syyksi.

“Äläny ny viiti, palataan astialle taas jonkun ajan jälkeen pusi pusi” tms. Pitäähän sijoittajaa suojella rikastumiselta.

#huumor

Vasta nyt Juurikki avasi popparipussin, mutta se oliki juustosipsejä, varasta ennen 7.12.2020.

2 tykkäystä