Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Huonoa huumoria? Ne menee yleensä liputtelematta, mutta Juurikilta on liputettu ja poistettu myös hyvää, mutta ehkä poliittisesti epäkorrektia huumoria. :pirate_flag:.

Mitä sitten? Modet tekevät tärkeää työtä ja joskus voi väsymys vaikuttaa siihen, mitä jaksaa vielä kuunnella. :+1:

3 tykkäystä

Juu tätä on meno edelleen ja osa jutuista ei mitenkään koske Nokiaa……

3 tykkäystä

Ylläpidon suhtautuminen ns. mustaan huumoriin on varsin tiukka.

4 tykkäystä

En osaa kuvata tarkemmin sitä tunnetta, mutta kyllähän siinä ajatus tulee “olipas kökköä sisältöä tuolta käyttäjältä”. Toisinaan ei liputetut viestit on sisällöltään huttua, mutta niitä nyt voi työntää ilmoille kun raameiltaan sopii sääntöihin. Voi toimia toki hyvänäkin pelotteena hetki “häpeäpilkkuna” olla, mutta itsellä on kyllä periaattena etten vasikoi ketään. En tiedä olisiko sellainen toiminto parempi, missä lähtisi automaattinen viesti käyttäjälle muistuttelemaan foorumin säännöistä tms.

1 tykkäys

Käsittääkseni ne, jotka eivät ole rekisteröityneet foorumille eivät näe näitä liputettuja viestejä.

1 tykkäys

Mjoo, ehkä joku ajatteli että oman salkun nousun hehkutus ei kuulu ketjuun, vaikka @telemaster taisi viitata juuri Harvian kurssinousuun tuon tasaluvun rikkoontumisen myötä… Mutta ei tuolta kai muita juuri liputeltu ole?

2 tykkäystä

Paljon on hysshyss toimintaa foorumissa. Yks jos toinenkin arvailemaan että mitä näkee, kenellä lupa, jne jne. Miksei selkeät säännöt? Esimerkiksi kuka saa liputtaa ja kuka ei, kuka saa nähdä kuka on antanut tykkäyksen - ihme juttu ettei saa edes itse katsella kuka piti kirjoituksessani vaan sellainen tieto on näköjään niin arka itselleni että vain harvoille valituille sellainen avain.

Moro MarttiKalervo. Laitoit oheisen aloitusviestin ketjuun, missä on tarkoitettu vain ostoista ja myynneistä kertomiseen. Sampo-ketjussa on myös ollut maininta tavoitehinnasta jo hetki sitten. Täällä saattaa olla muita alustoja tiukempi linja pienen sisällön viesteihin mutta sillä tietomäärä ei huku lyhyisiin keskusteluihin. Pääset foorumin henkeen nopeasti käsiksi ketjuja tutkailemalla :+1:

10 tykkäystä

Kyllä nyt on ahkeria liputtajia liikkeellä. (omia viestejäni ei ole liputeltu)

Evolutionin ketjusta mielestäni ihan hyviä juttuja liputeltiin pois. Kyllä siitä mielestäni voisi saada keskustella miksi osake laskee yllättäen 10% vaikka asia varmaan liputtajien mielestä on triviaali.

Olisi tuosta @Wallet_Nahlroos viestistä ihan kiva tietää jopa mikä oli liputuksien määrä. Onhan tuo viesti kerännyt yhdeksän tykkäystäkin. Vähän tyhmä esim jos on kolme liputusta ja yhdeksän tykkäystä.

Kamuxin ketjusta myös @Laskija näkemys liikevaihdosta käytiin heti liputtamassa pois. Ei tuolla Kamuxissa nyt niin paljoa ole ollut keskustelua etteikö sinne yksi tuollainen viesti mahtuisi kun se toimii hyvänä keskustelunavauksena huomenna olevasta merkittävästä yhtiötapahtumasta :smiley:. Eikö kvartaalin tuloksista saa keskustella?

Eri asia ehkä liputella noita jos homma rupeaa menemään floodin puolelle mutta vielä oltiin aika kaukana siitä.

4 tykkäystä

Eipä se paljoa olisi vaatinut että jengi alkaa niitä omia arvauksiaan sinne heittelemään jonossa.
Tosin ehkä ensi kvartaalin kohdalla Inderes voisi järjestää “Arvaa Kamuxin myytyjen kulkuneuvojen lukumäärä” kilpailun Nokian tyyliin ja lähimmäksi arvanneelle Premiumia Nokian kisan tapaan jos tälle arvailulle oikeasti nähdään tarvetta.

2 tykkäystä

Mielestäni tuosta ei ollut syytä liputtaa muuta kuin Junkbondkingin turha toteamus sekä tietysti Senerin viesti sen takia, että se kuuluu tänne.

Jos postataan linkki ilman mitään omaa kommenttia niin tuskin asiasta kysyminen on se liputuksen ansaitseva viesti.

3 tykkäystä

Kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut niin tuntuu että täällä on paljon käyttäjiä joiden “aktiivisuus” rajoittuu pitkälti liputuksiin, omaa kontribuutiota tulee vähän.

Samaa mieltä @lee2sos kanssa

6 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/energia-alan-teknologinen-kehitys-ja-sijoitusmahdollisuudet/2568/6302?u=nea

Liputettu, sillä tuolla avautumisella ei ollut riittävää lisäarvoa tuossa ketjussa, vaan olisi kuulunut enneminkin muualle, joko Inderesin kahvihuone (Osa 2) - #5494 by kalamies tai
Nyt nyppii #&%!#&%! (yksittäiset sijoitusvirheet ja mokat) - #116 by kylmajuoma

Eli jos ylläpito siirtää…

edit. by the way… eipä ole tullut liputettua mitään varmaan muutamaan kuukauteen… vaikka välillä ihan selviä keissejä tulee, nykyään kun tästä nousee niin paha poru usein, niin myönnän että jo sen takia jää välillä liputtamatta ihan selvätkin tapaukset ja ajattelen, että hoitakoon joku muu. Kuten joskus @Verneri_Pulkkinen mainitsikin, niin näinkin voi joskus alkaa käymään.

Ja olen itse tuosta eri mieltä, jos viesti on saanut 10 tykkäystä ja liputettu, ettei sitä voisi silti liputtaa ja jättää liputetuksi. Jos otetaan verrokiksi jokin facebook-sijoittajaryhmä, jossa paljon porukkaa, niin kyllähän siellä täysin turhat nollaviestit voi saata 1000 tykkäystä, mutta silti se on sisällöltään täysin turha.

Täällä foorumillakin voi olla paljon uutta porukkaa, jotka siirtyneet vaikka tuolta facebookista tmv. ja tykkää nollaviesteistä. Silti tämä olisi edelleenkin hyvä pitää erilaisena sijoitusfoorumina, eikä lähteä monien muiden paikkojen mukaisiin tapoihin. Jos niitä muita paikkoja jo on, niin ei kaikkien tarvi olla yhtä rentoja, vapaita, villejä jne jne, voi olla omanlainen alkuperäisen tavoitteen mukainen paikka.

14 tykkäystä

Palautin muutaman viestin tuolla EVO-ketjussa, oli hieman herkkä sormi aamulla kun karmea kiire joka suunnalta ja foorumin liputusilmoitukset huusivat punaisena😏

3 tykkäystä

Jep, toistan itseäni mutta edelleen iso enemmistö liputuksista on aiheellisia ja ihmiset ottavat niistä turhan paljon nokkiinsa. Ei nyt aina mutta useinhan ylläpito tekee ”oikean tuomion” (toisin kuin aamulla😅) ja sit hyväksyy tai hylkää liputuksen.

5 tykkäystä

Moi,

Mä liputin tuon @Junkbondking:n viestin (ja myös sinun viestisi), koska se ei liity kyllä millään tavalla ketjun aiheeseen eli Orocoon. Tuo Orocon vertaaminen Leijonaan oli täysin ilmiselvä provo ja kyllä mielestäni kanssakeskustelijoilta saa odottaa sen verran spelögaa ettei jokaista syöttiä ahmaise koukkuineen. Meni muuten tuo trollailu sikäli ohi, että allekirjoittanut ei omista Leijonaa osakkeen osaketta ja olen jossain määrin kanssasi samaa mieltä.

Modet ilmeisesti jostain syystä pitivät kuitenkin liputusta asiattomana (@Verneri_Pulkkinen @Johannes_Sippola ???) eli Leijonasta saa kai nyt sitten vapaasti puhua Orocoketjussa :joy:

6 tykkäystä

Kiitos suoraselkäisestä ilmoituksesta @Pohjolan_Eka , minusta riskitasoja voi käsitellä myös vertailemalla toisiin osakkeisiin jos keskustelu muuten pysyy kontekstissa.

Vertausta ei ollut tarkoitettu provoksi - joskin ymmärrän miksi se sellaiseksi voidaan tulkita - vaan ihan kyseisen lapun riskitason hahmottamiseen vertaamalla sitä muihin ns. kuumiin osakkeisiin. Itsekkin olin Leijonan kyydissä jossain kohtaa mutta hyppäsin pois jo talvella. Hieman hämmästelin kun sanoit Orocon riskitason olevan liian korkea sinulle mutta käsittääkseni sinulla on paljon riskisempiäkin lappuja ollut?

4 tykkäystä

Hyvä homma :+1: Olin satavarma että tuosta tuo keskustelu lähtee rönsyämään aiheesta poikkeavaksi (ja näinhän siinä kävi), mutta tärkeätä ettei tässä jäänyt mitään hampaankoloon. Me kaikki toki arvostamme kontribuutioitasi Oroco-ketjuun ja minun mielestäni tämä liputusasia voi olla loppuun käsitelty.

Tätä omaa sijoitusstrategiaani lienee parempi käsitellä jossain toisessa ketjussa, mutta sanottaankoon nyt että salkussani on ollut ja on nyt vieläkin paljon riskisempiäkin osakkeita. Kyse on enemmänkin siitä että nykyiset ottamani riskit perustuvat tekijöihin, joiden osalta on helppo määrätä exit-ehdot etukäteen ja rajata riskeille altistuminen myös ajallisesti. Orocon osalta tämä ei mielestäni onnistu ennen kuin porausluvat tulevat (Huomenna? 2022?), joten riskin määrää ja sijoituksen kestoa on vaikea etukäteen arvioida, jonka vuoksi risk/reward-ration arvioiminen muuttuu myöskin hankalaksi. Yhtiön arvostus riippuu mielestäni tällä hetkellä täysin useista ulkoisista tekijöistä, eikä firman omalla tekemisellä ole sinänsä mitään merkitystä kurssin nousuun tai laskemiseen. En ylipäätään muutenkaan hirmuisesti tykkää puhtaasta asset playsta :slight_smile:

9 tykkäystä

Mietin tätä viestiä Qt Group - eeppinen matka teknojätiksi - #4963 by James kirjoittaessa että onko ok laittaa linkkiä tuohon twiittiin. Että todennäköisesti ei oteta hyvin vastaan.

Jotenkin mielessäni kuitenkin ajattelin että ei toi mitenkään asiaton ole ton ketjun kontekstissa ja verrattuna moniin muihin viesteihin. Mutta ei ilmeisesti saa keskustella siitä onko Qt:n visio näyttöjen määrän kasvusta autoissa oikea?

Mielestäni suht relevantti aihe kun puhutaan Qt:sta?

6 tykkäystä

Mä tulkitsin myös noin että hauska tviitti plus ihan relevanttia miettiä valtaako useat näytöt autoja oikeasti. :smiley:

Vaikka autoala on tietysti vain yksi Qt:n kymmenistä toimialoista…

Joten liputus hylätty.

9 tykkäystä