Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

@Seinakadun_Keisari kanssa samoilla linjoilla, että mielummin rivi asiaa, kuin metri tolkulla kuraa. esim mielummin linkki, kuin kilometrin leike linkistä. (lähteen pohjalta voi jättää lukemattakin)

Mielestäni asiallisilla spekuloinneilla/mielipiteillä on ihan yhtä paljon arvoa, tuli se sitten foorumilaisen tai analyytikon suusta… molemmilla on lähtökohtaisesti yhtä huono kristallipallo tulevaisuuteen. Historiasta puhutaan faktaa ja tulevaisuudesta on spekuloitava.

5 tykkäystä

Mitä varten taas liputetaan kysymys yhtiöstä sen yhtiön omassa ketjussa (Digia-ketju)? Halusin tietää jos jollakin on jotain uutta uutista yhtiön suuresta kurssinoususta kun en ole löytänyt itse mitään uutista tähän liittyen. Parempi varmaan etten itekkään koskaan vastaile sit näihin kysymyksiin kun niitä tulee jossain vastaan vaan liputan suoraan kaikki kysymykset :tipping_hand_man:, ettei joku vaan saa informaatiota. Kaikki hyötyy (sarkasmia).

3 tykkäystä

Liputin sen koska noita tulee aivan saatanasti ja täysin turhia, mene yrityksen omille sivuille ja lue tiedotteet

5 tykkäystä

Onpahan perustelu. Mikä susta on tehnyt asiantuntijan siinä että mikä on turhaa ja mikä ei? Ei yli +5% kurssinoususta kysyminen ole turhaa ja varmaan aika monikin samassa ketjussa haluaisi että keskustelua syntyy, mutta nyt ei synny. Etenkin on kysymys aika hiljaisesta ketjusta. Tää on pelkkää turhaa sensurointia.

4 tykkäystä

En ole asiantuntija turhuudesta, mutta jos vaikuttaa siltä että se omasta mielestäni on niin liputan ja henkilökunta päättää miten menettelee, voihan ne sen liputuksen poistaakkin ihan hyvin ja sitten oma mielipiteeni oli heidän mielestään väärä

2 tykkäystä

Tänään tulee näköjään paljon ärtymystä jos oma viesti päätyy liputetuksi.

Kurssien nousujen tai laskujen taivastelut kuuluu ihan selkeästi tuohon ketjuun →

4 tykkäystä

Ehkä parempi asiantuntemus löytyy yhtiön omasta ketjusta kuitenkin. Näitä sivuketjuja ja sivu-sivuketjuja alkaa olemaan jo niin paljon muutenkin että kuka niitä edes muistaa enää ja kuinka moni edes huomaa niitä. Sitäpaitsi tuossa kyseisessä ketjussa tuskin kukaan edes vastaa.

1 tykkäys

En mä ehdi täällä joka päivä päivystää, että mikä viestityyli on kahvihuoneella päätetty minäkin päivänä sopivaksi. En mä edes ehdi lukea puoliakaan kahvihuoneen viesteistä. Mulla on muutakin tekemistä! Nää “säännöt” tuntuu muuttuvan joka viikko.

1 tykkäys

Eihän tuo kurssien taivastelu -ketju ole ollut olemassa kuin puoli vuotta :roll_eyes:

Sinänsä kurssimuutoksen käsittely yhtiöketjussa on OK, jos samalla tuo esiin syyn em. muutokselle. Turhanpäiväiset ihmettelyt kuuluvat tuohon erilliseen ketjuun.

Harvoin viestejä saavan firman ketjuun tämä kysely ei toisi niin paljoa haittaa, mutta rivakammin liikkuvien osakkeiden osalta siellä oltaisiin lähes joka päivä kyselemässä että mistäs nyt johtuu.

2 tykkäystä

No näinpä. Millään muulla keinoin en olisi saanut mitään hyödyllistä tietoa kuin kysymällä niiltä sijoittajilta jotka seuraavat tätä yhtiötä. No lopulta sain tuolla “taivastelu”-foorumilla mutta vain siksi että tämä keskustelu käytiin ja joku päätti olla avulias ja avoin vastaamaan tähän kysymykseen. Ilman liputusta olisin sen varmasti saanut suoraan yhtiön omasta ketjusta. Tämä on ihan turhaa ajankäyttöä sekä meille että moderaattoreille sekä sekoittaa pakkaa muutenkin lisää kun ilmeisesti tarkoitus on saada jotain rakennetta tälle foorumille. Järkeä on lupa käyttää. Digian omassa ketjussa on 207 viestiä, liputuskeskustelussa 701 ja “kurssien taivasteluissa” yli 2000. Mikäs oli herras/rouvas-väen mielestä se paras paikka kysellä tästä asiasta nyt kun noin jälkikäteen mietitte??

EDIT: Digia-ketju perustettu tammikuussa 2019, liputus-ketju elokuussa 2020 eli yli 1,5 vuotta sen jälkeen ja “toi missä huudellaan kilpaa eri osakkeiden arvonnoususta tai laskusta” on perustettu tosiaan tämän vuoden tammikuussa eli herran vuonna 2021.

Noh. Jos jotain isoja uutisia niin eiköhän firman omat sivut ja juurikin taivastelu ketju.

Pingaa sitten vaan vaikka rohkeasti analyytikon siihen jos kipeästi vastauksia kaipaa. Ei kannata hermostua liputuksista.

En mä hermostu liputuksista vaan tästä typerästä kulttuurista täällä foorumilla kun ei voi kysyä tietoa siellä missä sitä eniten tiedetään. Mitä varten nämä yhtiökohtaiset ketjut sitten on olemassa jos niitä ei voi käyttää? Suljetaan ne sitten kaikki ja aletaan keskustelemaan vaan täällä liputusfoorumilla tai kahvihuoneella kaikki asiat.

2 tykkäystä

Ryhmän säännöt lyhyesti suomeksi:

I) Ketään ei saa mollata eikä mennä henkilökohtaisuuksiin
II) Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä. Huumori kuitenkin suotavaa
III) Ei sijoitusneuvontaa, ideoiden jakaminen tervetullutta!
IV) Keskustelu tsemppaavaa. Annetaan kaikille, myös aloittelijoille, hyviä vastauksia
V) Markkinoiden väärinkäyttö tai pyrkimys siihen on kielletty Foorumilla. (MAR)

Foorumista tulee juuri sellainen, kuin keskustelijat siitä tekevät. Tue rakentavaa keskustelukulttuuria foorumilla. Meitä on täällä paljon ja keskustelut puuroutuvat herkästi. Pohdi ennen kuin lähetät vastauksesi, tekeekö se keskustelusta laadukkaamman ja mielekkäämmän myös muille lukea.

Don’t hate the player. Hate the game.
Isäntäväen ohjeita tässä noudatetaan.

17 tykkäystä

Voi olla että kyseisessä ketjussa tätä ongelmaa ei ole ollut. Ymmärräthän kuitenkin, että jos näitä ei liputettaisi, valtaosa yritysketjuista alkaisi täyttymään vähän väliä samanlaisista kyselyistä ja vastauksista “ei uutisia, normaalia markkinaheiluntaa”. Sitä emme varmaan toivo? Uskoisin että tämän jälkeen valtaosa laadukkaista tekstin tuottajista poistuisi…

8 tykkäystä

II) Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä. Huumori kuitenkin suotavaa

Jos Nokia-ketjusta poistetaan viesti, jossa on kuva Moccamasterista päivänä jolloin Nokia antaa positiivisen tulosvaroituksen (tai sen tyyppisen), niin miten se (poisto) voidaan perustella näiden sääntöjen perusteella. Kyseisessä viestissä oli vielä muutakin asiasisältöä, kuin tuo mainittu kuva.

Mainittakoon myös, että viime aikoina Nokia ei kovin usein ole moisilla tiedotteilla markkinoita “järkyttänyt”, eli jonkin moista tilannetajua pitäisi myös pystyä osoittamaan, jos haluaa välttämättä viestejä poistaa/liputtaa.

8 tykkäystä

Haastan kertomaan mitä lisäarvoa kuva Moccamasterista tuo Nokia-ketjussa ja mitä asiasisältöä kyseisessä viestissä oli. Vaikka en liputtanutkaan tuota viestiä ennen sen poistamista, niin ei siinä mielestäni mitään uutta sisältöä keskusteluun ollut.

1 tykkäys

Miten pystyt tiiviisti asiasisällön yhdistämään huumoriin? Aika paljon mielestäni vaadittu tavalliselta palstalaiselta. Viittaan tässä tuohon jälkimmäiseen lauseeseen, että sääntöjenkin mukaan huumori on myös suotavaa.

“Nokia-kahvit” on vertauskuva, joka on tunnettu Nokia-sijoittejien piirissä vuosien tai vuosikymmenten varrelta, ja siksi olisin viestin hyvilläni nähnyt ketjussa. Muutaman ihmisen huulille se taatusti olisi tuonut hymynkaren, ja epäilemättä sen jo tekikin.

En enää muista viestin muuta sisältöä, joku ei ilmeisestikään pitänyt siitä, ja nopeasti napautti sen roskakoriin.

2 tykkäystä

Vanha kirjoittamaton sääntö on ollut että posarit ovat antaneet luvan vähän vapaampaan hehkutukseen, tämä on ollut sitä pelinlukua mitä olen täällä kuuluttanut.

14 tykkäystä

Liputukset eivät poista viestejä ketjusta, foorumin moderaattorit poistavat viestit. Jos foorumin moderaattorit poistavat viestit, niin todennäköisesti ne eivät ole olleet foorumin sääntöjen mukaisia.

Jos nyt oikein muistan, niin yli 90% liputuksista on kuitenkin asiallisia. Kannattaisi siis suunnata turhautuminen (eli antaa rakentavaa palautetta) foorumin sääntöihin eikä liputtajiin.

3 tykkäystä

Vastaavasti ihmiset kenen pakko kirjoittaa kirjoittamisen ilosta, voisivat avata Wordin foorumien sijasta.

23 tykkäystä