Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Laitoin nyt tähän ketjuun vaikka kyse ei ole liputuksesta eli tiedoksi @Akimi1 että lainaus toimii siten että painat “Vastaa” (ao. kuva kohta 1) näppäintä vastattavan viestin oikeassa alakulmassa ja sen jälkeen editointi ruudussa vasemmassa yläkulmassa olevaa “kuplaa” (ao. kuva kohta 2) jolloin saat lainattavan viestin mukaan lainaukseen. Nyt sinun lainaukset näkyy hieman hassusti.

1 tykkäys

Tämäkin toimii :slight_smile:

5 tykkäystä

Noi viestit on kirjoitettu vastaamalla discoursen lähettämään sähköpostiin, ei siis kirjoitettu täällä foorumilla. Ottaen huomioon että noita löytyy enemmänkin foorumin haulla, toi lopun rimpsu taitaa johtua ihan discoursesta.

3 tykkäystä

Ah ok, mietin mistä nuo tulevat. Saisiko noita lainauksia mukaan viesteihin mitkä tulee sähköpostivastauksista @Yu_Gong ?

3 tykkäystä

Mä voin tutkia tota, toi logiikkaa saattaa olla aika syvällä dicoursen logiikassa, mut mä tsekkaan.

2 tykkäystä

Alkaa vähän harmittaa kun foorumilla tuntuu välillä olevan eri säännöt, kun oma viesti samaan keskustelun aiheeseen liputetaan. Ei liputus haittaa, mutta sen pitäisi mielestäni olla silloin tasapuolista kaikille eli kaikki liputetaan (ts. “älkää keskustelko tästä”) :slight_smile:

Tässä keskusteltiin Nordean lainaneuvotteluista, joihin vertasin tilannetta aiempaan:

vs.
https://keskustelut.inderes.fi/t/nordea-saahan-tasta-osinkoakin/107/3109?u=torniojaws

5 tykkäystä

Turha liputus mielestäni.

1 tykkäys

Kuten hyvin alkuperäinen viesti mainitsi, pohjana anekdootti omasta elämästä. Keskustelun puuroutumisen uhasta huolimatta, on aika hyvä että niin pienen otoksen johtopäätöksen (ainakaan ensimmäistä) opponointia ei alasammuta.

1 tykkäys

Mielestäni tuo oli ihan yhtä hyödyllistä tietoa kuin ensimmäinen viesti, koska joku saattaa ajatella, että nyt äkkiä ostamaan Nordeaa kun kysyntää on hirveät määrät. Tietääpähän ainakin, että vuonna 2018 oli sama tilanne. Tai siis tietää, että näin on sanottu ainakin yhdelle asiakkaalle molempina vuosina. :slight_smile:

Eli juurikin niin sen pitäisi mennä, että liputetaan molemmat tai ei kumpaakaan.

5 tykkäystä

Ilmoittaudun liputtajaksi, koska asia esille nostettiin. Kyllähän noissa henkilökohtaisissa tai siskon kokemuksissa toivoisi hieman laajempaa näkökulmaa, kun on kyse yhtiökohtaisesta ketjusta. Esim. sinä @Torniojaws olisit voinut penkoa asiaa siten, että oliko myös vuosina 2019 ja 2020 yhtä hankala tilanne tai linkata jonkin uutisen kyseessä olevasta aiheesta. Jos kyseessä on jatkumo, niin silloinhan asialla voisi ollakin informaatioarvoa. Asuntolainahaun ruuhkautuminen on ollut viimeksi ketjussa esillä kesäkuussa ja myös aiemmin. En kyllä valitettavasti kymmennennelläkään lukukerralla löydä mitään lisäarvoa viestistäsi. Se, että oliko @SijoitusSepon viestillä siskonsa tilanteesta myöskään mitään lisäarvoa yhtiöketjussa voidaan myös olla montaa mieltä, oma liputusperusteeni oli kuitenkin ketjun uhkaava puuroutuminen henkilökohtaisista kokemuksista, yksi viesti aiheesta ei sitä vielä tee.

Meidän on kuitenkin täysin mahdoton täällä foorumilla arvioida, onko kyseessä laina-aikaa kysyneen henkilön luottostatus pankin silmissä vai esim. pankin asiakaspalvelijan kyvyttömyys käsitellä ajanvarauspyyntöä asianmukaisesti.

Tässä vielä lainaus Nordean Q2-raportista: “Asuntoluottojen volyymit kasvoivat edelleen reipasta tahtia, 6 prosenttia viime vuodesta.”

7 tykkäystä

Yritetään kiinnittää tuohon enemmän huomioita! Moderaattoreil on kyl melkein päivittäin keskustelua ja ”linjavetoa”, mut toki aina eri ihmiset katsoo liputuksia hieman eri linssin läpi.

4 tykkäystä

Vielä tähän itse liputukseen niin yhdyn @NukkeNukuttaja kommenttiin. Nordea on niin iso, että anekdootit ei kerro paljoa ilman taustatietoa. Mutta hyvä NukkeN että myös kommentoit siihen perään Nordea-ketjussa myös!

4 tykkäystä

Laskeeko keskustelun taso? Tuntuu että täällä on nyt enemmän spekulaatiota ja mielipidekeskustelua ilman viitteiden tai faktojen tukea. Alunperin ihastuin foorumiin koska jokainen puheenvuoro kontribuoi asiallisesti keskusteluun uutta tietoa.

Mutu-juttuja en jaksa lukea kun niistä ei ole mitään arvoa sinänsä. Faktoja argumenttien takana sen sijaan arvostan.

Edit: Just tätä allaolevaa tyyliä tarkoitan, suoraan Harvia-threadista. Tekisi mieli alkaa liputtaa näitä…

Lainaus:

Ja siinä oli se koko viestin sisältö.

8 tykkäystä

Tunnekuohussa ulosannin taso tuppaa laskemaan. Tämä näkyy tänään Harvia-ketjussa ja on aiemmin näkynyt muuallakin. Lippu on hyvä rauhoitin.

5 tykkäystä

Tälläisinä päivinä esim. harvia ketjussa 90% viesteistä on aika diipadaabaa, sama toistuu muissakin ketjuissa, kuten vaikka sievin ja kamuxin kohdalla hiljattain. Itse en jaksa lähteä koko ketjua liputtelemaan ensimmäisenä päivänä, mutta kun ketju vähän rauhottuu on vähän otollisempaa liputella. Hyvä se on ihmisten vähän päästä tunteitaan purkamaan hyvässä ja pahassa, kunhan ei ihan chattailuksi mene.

6 tykkäystä

No, meno Harvia-ketjussa kuvaa hyvin sentimenttiä, mikä vallitsee. Harvian kauhominen salkkuun 52 euron hinnalla katsotaan lähes vuosikymmenen ostopaikaksi ja voihan se toki sitä ollakin eikä kurssi tule enää koskaan käymään sen alapuolella, mutta toisaalta mitään takeita siitä ei ole. Moni myi ostoja rahoittaakseen muiden yhtiöiden osakkeita tai käytti arvokkaan sotakassansa ostoksiin. Itse en siihen tässä markkinatilanteessa olisi valmis, mutta kukin tavallaan.

Foorumi on tasan sellainen, minkälaisen käyttäjät siitä tekevät ja niissä rajoissa, jotka ylläpito sallii. Itsellä ei ole tapana liputella yhtiökohtaisissa ketjuissa, jollei minulla itse ole omistusta. Innoikkaimpien spämmääjien onneksi omistan vain seitsemää tylsää osaketta tällä hetkellä :slight_smile:

Kamux-ketjun suosiota taas selittää se, että osakkeella on paljon omistajina 20-40-vuotiaita miehiä, joista monelle se oma auto voi olla hyvinkin tärkeä asia ja on ymmärrettävää, että keskustelu polveilee välillä asioissa, joita on hyvällä tahdollakaan vaikea mitenkään liittää yhtiön fundamentteihin.

Mutta ylläpidolle ja foorumipoliisille kannattaa laittaa palautetta, jos meno alkaa liikaa ahdistamaan.

15 tykkäystä

Kyllä viestejä saa vapaasti liputtaa. Kyseinen lainaus oli vain nopea vastine aikaisempaan ihmettelyyn miksi ihmiset toivovat yritysostoja. Monesti ketjussa ja analyysissäkin on todettu velkamäärän nopea lasku alle tavoitetason ja kassan paisuminen. Liikaa toistokin on vähän tylsää ja laiskuuttani tälläisenä merkillisenä päivänä tulee vähän huono lastuisia viestejä.

5 tykkäystä

Liputin kun ei ihan kauheasti tuonut lisäarvoa keskusteluun, ainakaan näin suppeilla perusteilla.

8 tykkäystä

Täällähän olikin vastailtu jo liputus kyssäreihin ja suora lainaus säännöistä vaikka tänään Harvia ketjussa onkin ollut astetta riehakkaampi meininki.

II) Keskustelu asialinjalla. Älä kommentoi, jos et pysty tuomaan keskusteluun uutta sisältöä.

Jatkossa @Nojatuoli_Kapitalist noi kannattaa heittää Ostin / myin tänään ketjuun, kurssien hehkutteluun tai sitten suoraan kahvihuoneesen. :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Kyllä laskee. Tänne kirjoitellaa tätä nykyä aivan käsittämätöntä schaibaa, eräskin kailotti miten yrityksessä O johtajat ovat vain kesätyöläisiä ja kunnossapito ei osaa hommiaan, kun kysyin mistä tällaiset tiedot ovat peräisin, vastaus oli “mielipiteitä”.

Tuo on vain yksi, pieni esimerkki tuubasta johon täällä nykyään törmää, jopa minun foorumillaoloaikanani keskustelun taso on ehtinyt laskea kuin lehmän häntä. Toki sijoittamisen pitkäjänteisyys ja “ikiholdailu” on sitä että aamulla ostettu osake myydään iltapäivällä tappiolla, koska viisi muuta foorumistia on juuri ostanut erästä toista yritystä eikä tätä “vuosisadan ostopaikkaa” voi tietenkään jättää käyttämättä. Käteisen puutteessa “näkemystä haetaan” nyt tällä toisella yrityksellä “mutta ei ole mahdotonta etten palaisi jossain vaiheessa omistajaksi”.

Mielestäni tällaisella veivaamisella ei ole mitään tekemistä sijoittamisen kanssa.

Mitä liputtamiseen tulee, liputan nykyään vain räikeimmät oksennukset ja joukossamme lymyävien trollien julistukset. Jos kaikki sisältöä tuomattomat, turhat viestit liputtaisi, niin ei muuta ehtisi tehdäkään. Eiköhän aika hoida tämänkin ongelman.

9 tykkäystä