Sijoitusfoorumin liputuskeskustelu ja liputusten jälkipuinti

Miksi tämä viestini liputettiin Remedy-ketjussa:

“Kuka tuntee pelialalla remasterointia ja osaa kertoa, miten peli tulee muuttumaan alkuperäisestä? Onko grafiikat paljon parempia kuin alkuperäisessä? Käyttääkö hyväkseen esim uusimman Xboxin tai PS5:n grafiikkaan tuomia mahdollisuuksia?”

Eikö tuolla ole vaikutusta esim. myyntiin jos grafiikat on nykypäivän tasolla ja uusimmista konsoleista saadaan niiden ominaisuuksia irti?

5 tykkäystä

Mielestäni viime ajoilta lähes puolet Remedy-ketjusta saisi liputtaa pois, sillä siellä on kaikenmaailman turhaa höpöttelyä, useita kuvia itämaan pilipali-kaupoista putkeen, omien mielipiteiden julkistamista faktoina jne jne.

Mielestäni sinun kysymyksesi on ihan aiheellinen, eikä ole tuolla ketjussa ensimmäisenä liputettavien joukossa. Eli nykyinen linja näyttää olevan että kaiken ei tarvitse olla asiaa, joten tuokin viesti on täysin OK.

9 tykkäystä

Jos selaa keskustelua ylöspäin, tuota kaikkea käyty läpi viime päivät. Siksi liputus hyväksyttiin. :wink:

6 tykkäystä

Olisin tietysti voinut kommentoida ketjuun tätä kans! :smiley: Täällä ollut hieman kiireinen aamu Viralan parissa. :smiley:

4 tykkäystä

Tuli taas hauska liputus.


(Boreo - teollinen omistaja ja sarjayhdistelijä - 183)

Boreo tarjoaa ilmaisen lounaan. Ei ole olemassa ilmaisia lounaita. :thinking:


Boreoketjussa sallitaan vain Boreomyönteisiä viestejä? Vai eikö lukijaa saa ainakin näennäisen ristiriidan kautta haastaa ajattelemaan omilla aivoillaan ja miettimään motiiveja?

Ei se mitään. Enemmän lukijoita tulee viestille tätä kautta. :wink:

3 tykkäystä

En ole liputtaja, mutta uskon, ettei hänelle tullut mieleen, että viestilläsi on oikeasti syvällinen ja monitahoinen ulottuvuus, jolla lukijaa haastetaan näennäisen ristiriidan kautta ajattelemaan omilla aivoillaan (sinänsä kohtuullisen alentava oletus, ettei lukija tekisi tätä haastamatta) ja miettimään lounaan tarjoamisen motiiveja.

On myös vaikea kuvitella, että viestisi liputettiin sen perusteella, ettei sen koettu olevan riittävän positiivinen ketjun aiheena olevaa yritystä kohtaan.

Jos veikkaaminen sallitaan, niin viesti liputettiin ihan puhtaasti siksi, ettei sen koettu tuovan mitään (etenkään Boreoon liittyvää) sisältöä ketjuun. Sen lisäksi, että se ehkä jonkun mielestä oli hah-hah-hauska.

17 tykkäystä

Hauska liputus? Tuohan on malliesimerkki siitä, että liputusjärjestelmä toimii kunhan tuo saadaan vielä poistettua. Hauskaa on lähinnä se, että ilmiselvää liputusta pitää kritisoida. Tässäkään tapauksessa ei ole mitään väliä onko kommentti myönteinen vai kielteinen.

14 tykkäystä

Nordean osakkeilla tehdään miljardin blokkikauppa post marketissa ja joku ihmettelee sitä yhden viestin verran firman ketjussa. Se liputetaan ja liputuksen poistoa pyytävä viesti poistetaan. Selittäkää nyt miten tämä ei ollut niin merkittävä asia, ettei siitä voinut keskustella Nordean ketjussa? Osa yritysketjuista on täynnä jotain kiukaan kuvia ja polttomoottori sähköauto-vääntöä, mutta niihin ei kosketa.

32 tykkäystä

Tuntemattomia ovat sensuroijien tiet.

1 tykkäys

Itse asiassa poistin itse sen pyynnön liputuksen mitätöinnistä, kun saatiin vastaus tuohon Nordean miljardikauppaan eli nousu pankki-indeksiin. Joku ehti kai tykkäämään viestistäni eli siinä on mielestäni joku aikaraja, että viestin voi vielä itse poistaa. Luotan myös siihen, että kun “ihmettelyviesti” on saanut paljon tykkäyksiä, niin foorumin lukijat ovat riittävän valistuneita sen lukemaan, vaikka on liputettuna. Mutta tosiaan turha liputus tuo mainitsemasi viesti minunkin mielestäni on, harvoin kun päästään nauttimaan Helsingin pörssissä miljardiluokan vaihdosta ainakaan muissa osakkeissa kuin ehkä Nokiassa.

Lisäys: Lisäsin tähän vielä vastauksen @Juurikki kysymykseen eli käsittääkseni kaupantekijöitä oli satoja ja suurin yksittäinen kauppa, jonka löysin oli 3,3 miljoonaa kappaletta. Jakaantui siis monelle toimijalle tuo miljardikauppa.

4 tykkäystä

Kerro vielä kuka/mikä yksittäinen toimija laittaa peliin tuhat miljoonaa euroa pankki-indeksiin nousijalle ja mistä syystä, kiitos.

EDIT: NukkeNukuttajan vastaukselle :+1:

2 tykkäystä

Mitäs mieltä arvon raati ylläpidon toiminnasta.

Kirjoitin Tesla-ketjuun seuraavanlaisesti:

Bongasin kaksi viikkoa sitten ensimmäisen Model Y:n Helsingissä. Viime viikonlopusta lähtien Model Y on ollut päivittäinen näky kantakakaupungissa ja Etelä-Espoossa. Voi vaan kuvitella miten arkipäiväiseksi Model Y tulee katukuvassa, kun Giga Berlin aloittaa autojen valmistuksen mahdollisesti jo ensi kuun aikana. :+1:

Tämän viestin ylläpito poisti, koska se heidän mukaan eksyy aiheesta.

Kahvihuoneeseen menin ihmettelemään asiaa ja sensuuri kävi sielläkin tälle viestille:

Kovin tuntuu puolueelliselta modejen toiminta, kun ottaa huomioon että Tesla-ketju on täynnä viestejä, joissa nimitellään Tesla-bulleja.

5 tykkäystä

Sanoisin, että hyvät perusteet molempiin poistoihin. Kiitos modet arvokkaasta panoksestanne!

20 tykkäystä

Helsingin katukuvasta sinnepäin lasketut Model Y autot ei auta varmaan ketään paremmaksi tesla sijoittajaksi, kun otos on vaan vähän turhan pieni teslan koossa. Menee luokkaan “näin yhdellä työmaalla tikkurilan maalipurkkeja, joten firmalla menee varmaan hyvin”.

Asiattomuuksista tai nimittelystä kannattaa itse vaan liputtaa kyseiset viestit, tuskin modetkaan haluaa sellaisten viestien olevan täällä. Mutta jos niitä ei liputeta, ei modet välttämättä lue niitä alkuunkaan(?).

25 tykkäystä

Kiitos hyvästä vastauksesta.

Vaikka kyseessä onkin vain minun empiirinen havaintoni, niin mielestäni viestissä on validi pointti. Malli on vasta aloittanut myynnin Euroopassa ja startti on kirjaimellisesti ollut silmiinpistävän hyvä. Kun vielä huomioidaan että kyseistä autoa valmistava tehdas on aivan näillä näppäimillä valmistumassa Euroopan ytimeen, niin tämä on mielestäni oikein hyödyllistä ruohonjuuritason tietoa kaikille Teslasta kiinnostuneille piensijoittajille.

4 tykkäystä

Luonnollisesti ensimmäinen erä kun viimein rahdattiin (kiinasta) niin siinä on iso kertaturaus tilauksia varmaan vuoden ajalta. Paljon kiinnostavampaa on seurata miten menekkki etenee euroopassa tämän avauksen jälkeen ja kun paikallinen tehdas saksassa alkaa jauhaa ja kenties päästään “kysyntä ylittää tarjonnan” tilanteesta tilanteeseen “tehtaat pystyis jauhamaan enemmänkin, mites kysyntä kehittyy?”

3 tykkäystä

@Jarnis Viestisi on osoitus siitä, että minun viestini pohjalta syntyy keskustelua, joka kuuluu Tesla-ketjuun. Täten siis minunkin viestini kuuluisi Tesla ketjuun.

Jees box. Minä jatkan Muskin sopulina ja jätän tämän puinnin tähän.

6 tykkäystä

Ei kuulu. Jos käy lentoasemalla nähden Airbusin tai Boeingin koneita tai satamassa nähden Wärtsilän moottorilla varustettuja laivoja tai kaupungissa kävelyllä ollessa pörssinoteeratun rakennusliikkeen rakentamia tai omistamia taloja, niin voi se olla kyseisen yhtiön friikille mieltäsykähdyttävä kokemus, mutta sen tuoma lisäarvo muille on täysi nolla.

17 tykkäystä

Eikös ns. megatrendit ensiksi näy juuri näissä ihmisten havainnoissa. Siksi pidän noita havaintoja tärkeinä. Hieman vastaavaa kuin KIM K. käytti OURAn sormusta vai oliko se Lonkeroa.
Liputuksen tekemiseen/hyväksymiseen valittujen henkilöiden pitäisi ajatella hieman objektiivisemmin ja oman ajattelu piirinsä ulkopuolelta. Kysyä “entä jos …”. Kyse ei saa olla siitä “haluaako viestin olevan täällä”.
Mielestäni liputuksen syynä voisi olla vain henkilöön/rotuun/kansalaisuuteen/ käyvä hyökkäys, sekä aivan muusta aiheesta kirjoittaminen.
Joskus “kieli poskessa” tehty heitto voi antaa paljon ajattelemisen aihetta.
PS. Foorumin viestien editointiaika joko max. 1 h tai ennen ensimmäiistä vastausta.

5 tykkäystä

Tässä tuntuu olevan aika paljon näkemyseroa riippuen missä ketjussa ollaan. Monen hehkuttamalla Haarumilla (Harvia-ketju) tykätään jakaa Instagram- tai Twitter-päivityksiä, joissa jollain henkilöllä vilahtaa sauna tai jopa Harvian kiuas. Esimerkiksi Valtteri Bottaksen päivityksiä on muistikuvani mukaan jaettu Haarumilla kolmeen eri kertaan, vaikka itse twiitin sisältö olisi vain se, että Valtteri tykkää saunoa. Ei minun mielestäni mitenkään merkittävä asia Harvian kannalta, etenkään jos Valtterin saunomisista pitää muistuttaa kolmeen eri kertaan.

Hankalahan tähän on vetää rajoja että minkä yhtiöiden kohdalla nämä näkyvyydet ovat kiinnostavia ja minkä kohdalla eivät. Kärjistettynä esimerkkinä vaikka Ouran näkyminen prinssi Harryn sormessa lienee isompi juttu, kuin Harry näpyttelemässä iPhonea. Ouralle se voi olla iso juttu, mutta Applea se ei liikuta mihinkään suuntaan.

15 tykkäystä