Osakesijoittaminen

Sijoitusstrategiasi

Juu, verojen maksu ajallaan on tärkeätä koko yhteiskunnan toimivuudelle. Nuorilla näyttää olevan kiire vaurastua ja siihen näemmä mennään vaikka jatkuvasti veivaten ja verot myöhäistäen. Iän myötä tämä asenne kyllä yleensä muuttuu. Tuleva sijoitussäästötilisysteemi toivottavasti hoitaa tämän asian kerralla kuntoon.

2 tykkäystä

Mitään takeita siitä, ettei veroaste nouse vielä lisää ei ole. Silti haudon melkoista verovelkaa salkuissa.

3 tykkäystä

Lafferin käyrä kelpaa takeena. Ei se valtionhallinto ihan niin tyhmä sentään ole, että vielä merkittävästi nostaisivat :smiley:

Nähtäväksi jää pääomaveron korotukset. Rinteen tuleva demarihallitus voi olla kovinkin innostunut nostamaan pääomaveroa, kun valtion tulevat menokorotukset tuntuu olevan jo sovittuna etukäteen (omien äänestäjien mieliksi).

2 tykkäystä

Ite tykkään myös puhtaasta indeksisijoittamisesta. Ei huolia ja indeksi kyydittää :grin:

1 tykkäys


Tuolla oma ketju verohommille. Puhutaan sijoitusstrategioista. Verojen maksu - tai kierto tai lykkäys - ei tavallaan sijoitusstrategia ole vaikka miten sitä asiaa esittää.

2 tykkäystä

Missä tuo ketju mahtaa olla?

Analyytikkojen ja muiden inderesläisten salkkuja on ansiokkaasti avattu videoin, sharevillessä ym. ym. Kiitos siitä!

Kuitenkin vielä toiveissa olisi voisivatko inderesläiset avata tähän ketjuun pitkän tähtäimen sijoitusstrategiaansa (yli 10v). Esim. allokaatio, strategia, sijoitussuunnitelman päämäärä jne… Tätä puolta ei ole hirveästi käsitelty… Siellä vanhalla foorumilla oli hyvä ketju, joka tuhoutui uuden foorumisoftan myötä…

Muistelisin, että ainakin @Marianne_Palmu, @Verneri_Pulkkinen, @Jesse_Kinnunen, @Mikael_Rautanen ja ehkä @Sauli_Vilen olivat strategiaansa sinne vanhalle foorumille avanneet…

2 tykkäystä

Kävin siirtämässä noi vanhan foorumin pari kommenttia tähän liittyen tänne:

8 tykkäystä

Yllättävän yllätyksettömiä ovat Inderesin poikain ja tyttöjen allokoinnit. Olisi luullut ammattilaisten löytäneen ainakin pari kultamunaa esim. jostain “Keski-Amerikan listaamattomasta kasvuraketista”, mutta ei: pelkkää Suomi-asuntoa, osaketta ja vähän cashiä. Olipa joukossa pala Suomi-metsääkin. Suutarin lapsella on tunnetusti huonoimmat kengät.

3 tykkäystä

Kotikenttäetu. On vaan hemmetisti mukavampi omistaa firmoja, joissa on (tai ainakin tuntee olevansa) kokoajan pallon päällä. Risk comes from not knowing what you are doing… Pehmeämmällä tasolla on myös hienoa olla omistamassa ja tukemassa kotimaisia yrityksiä, jotka kasvavat ja menestyvät.

Ymmärrän toki hyvin, mikä kääntöpuoli fokusoida omistukset kotimarkkinaan muutamiin firmoihin.

Poikkeuksena minulla tietty Siltronic :slight_smile:

8 tykkäystä

Masse-setä voi siis jatkossakin olla ihan rauhassa ja seuraamatta sen kummemmin kenenkään syviä analyysejä ja kurssien heilahteluja, kunhan vanha allokointi “oma talo, suomiosakkeet ja loput käteistä” on ja pysyy:)

Helppoa kuin heinänteko tämä sijoittaminen - varsinkin jos sen pitää viihteenä, josta voi välillä ihan maksaakin.

2 tykkäystä

Ihan yleisestä mielenkiinnosta: paljonko käteisen osuutenne on tällä hetkellä portfoliostanne? Millainen tavoite teillä on käteisen osuuden suhteen?

Itse tähtään noin 10% käteisosuuteen, mutta olen usein lipsunut huomattavasti tämän alle. Tällä hetkellä noin 6%.

2 tykkäystä

Tällä hetkellä -20%. Tuo +10% suunnilleen itsellenikin perustaso, mutta nolla riittänee vielä tämän vuoden aikana.

1 tykkäys

Opiskelijana ilman säännöllisiä tuloja pidän turvallisen n. 30% käteisenä, ettei makaronimössö lopu pöydästä pörssin romahtaessakaan. :sweat_smile: Mutta jos katsotaan sitä osuutta varoista mikä on laitettu “sivuun” Nordnetiin sijoituksia varten, niin siellä mennään nyt ihan täydellä 100% osakepainolla. Ja normaalisti vaihtelee 80-100% välillä.

3 tykkäystä

Massen opiskelut on opiskeltu jo kauan sitten viime vuosituhannella ja siksi allokointi aika koservatiivista eli vapaasta rahasta n. 60% Suomi-osakkeissa ja 40% cashinä. Jos ei Inderesin ammattilaisetkaan löytäneet salkkuunsa noita “Keski-Amerikan kasvuraketteja” niin ei löydä Massekaan. Ei viitsi edes etsiä.

3 tykkäystä

60 % nyt käteisenä, tuosta 10 % korvamerkitty seuraavaan ostokohteeseen, kunhan vain mieleinen löytyisi.

3 tykkäystä

Yllättävän korkeita käteispainoja. Itsellä osakkeet 125%.

2 tykkäystä

Joo, näinhän se menee eli mitä isommat varat ja karvareuhkan ikä, sitä enemmän cashiä ja vähemmän riskinottoa. :blush: Nuorena kun haluaa opintolainan murto-osalla peliin mukaan, niin on helppo laittaa all in one ja vähän vipua päälle.

3 tykkäystä

Eli % panokset eivät ole minkään mittari, absoluuttinen panos vasta ottaa miehestä mittaa😈

2 tykkäystä