Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Itse en odota osarilta vielä mitään. Seuraan autoja kohtuullisen innokkaana, eikä tuo DMS-myynti oletettavasti ole vielä minkäänlaisessa lennossa. Näkymillä on toki merkitystä.

Smartin kertoimet ovat kuitenkin sitä luokkaa, että jos tämä markkina-mayhem on vielä osarin aikaan päällä, voi negatiivisena nähty osari laittaa position aika kovaan laskuun. Ellei mitään selvää negaria näkymiin tule, on iso kuva kuitenkin ennallaan.

10 tykkäystä

Kaikki kasvuosakkeet tulee vauhdilla alas tällä hetkellä, ei sinänsä liity Smarttiin mitenkään vaan koko markkinan mukana tulee alas.

7 tykkäystä

https://www.hyundai.news/uk/model-news/hyundai-ioniq-5-redefines-electric-mobility-lifestyle/

eikös tässä nyt oo smarttia sisäs?

“IONIQ 5 has several driver attention-related functions to ensure safety at all times by detecting if the driver is drowsy or distracted. Driver Attention Warning (DAW) displays the driver’s attention level and provides a warning when signs of driver inattentiveness are detected. DAW sounds a warning if the vehicle remains stopped for a long period of time (such as at a traffic signal) and the driver doesn’t react quickly enough when the vehicle ahead starts moving.”

3 tykkäystä

Hankala päätellä noista teksteistä, yritin kaivella tuota “jong e” käyttöliittymää, mutta aika vähälle tiedolle jäin.
Jos nvidian ja smartin yhteistyöstä voi jotain ajatella niin tämä on tietysti hyvä juttu:

Btw. On muuten makean näköinen auto, tulee mieleen vanha kunnon lancia delta…

5 tykkäystä

Mihin kellonaikaan tuo SEYE:n Q4 tulee huomenna?

7 tykkäystä

Todennäköisesti klo 9.30

11 tykkäystä

Millaista tulosta,näkymiä tai kasvua odotetaan foorumin tahi analyytikoiden toimesta? Jotenkin vaikea löytää se punainen lanka satunnaisella foorumin lukemisella kun tietoa ja päivityksiä on näinkin paljon…

Edit: aloituspostauksesta löytyikin mukavasti tietoa, mutta olisi kuitenkin mielenkiintoinen kuulla asiaa tarkemmin tutkineiden näkemyksiä…

Huomiselta odotetaan tiivistetysti hyvin neutraalia raporttia. Pääasia ettei nähdä mitään negatiivisia yllätyksiä, koska katse on jo pidemmällä 2021, jolloin nähdään toivottavasti kasvavissa määrin uusia DW:jä. Tuloksia odotetaan ulosmitattavaksi vasta lähivuosina.

6 tykkäystä

Hakevat ilmeisesti useita managereita, koska paljon tiimejä työstämässä optimointeja eri asiakkaille. Kannattaa lukaista ilmoitus. Siinä mm. avataan hieman organisoitumista asiakkaisiin päin. Ihan hyvä kuva tuosta välittyy.

Poimintoja: monikkomuoto

Algoritmi:

26 tykkäystä

Ei sinänsä täysin uutta tietoa tuo työpaikkailmoitus, mutta sitäkin loistavampi indikaatio kuinka ohjelmistomarkkinassa laadunvarmistus hoidetaan.

Käytännössä järkevin keino on fokusoida ja allokoida tarpeeksi resursseja (kokonaisia tiimejä) tärkeisiin projekteihin tärkeitä asiakkuuksia ajatellen.

Itselleni ainakin tärkeä signaali nähdä, että sisäiset prosessit ovat kunnossa. :smiling_face_with_three_hearts:

10 tykkäystä

Joku tuossa aiemmin kyseli, että mitä odotetaan huomiselta ja vastauksiakin jo tuli (mennyt ei merkitse vaan tuleva). Tästä ajatuksena pyörittelin hieman lukuja ja käppyröitä, siitä miten design winnit pitäisi näkyä alkuperäisten ilmoitusten mukaan liikevaihdossa nyt ja tulevina vuosina (pikakelauksella loppuun: Smart on alkuperäisestä aikataulusta myöhässä, mutta tämähän on ollut jo hyvin tiedossa eikä tätä graafia sinänsä tarvitse asiaa todistamaan).

Smart on siis ilmoittanut jokaiselle design winnille oletetun tuotannon aloituksen ajankohdan ja 17 ensimmäistä dw:tä lukuunottamatta myös oletetun arvon. Tosin 17 ensimmäisen yhteisarvo on tiedossa (375 MSEK).

Seuraavat huomiot ennen itse asiaa.

  • Osa malleista on myöhässä alkuperäisestä aikataulusta, mutta en ole näitä oikaissut (vaikea sanoa mitkä ja kuinka paljon).

  • Mukana siis vain ilmoitettujen voittojen arvo, ei mahdollista lisäpotentiaalia tai asiakkaiden mahdollisesti maksamia NRE hyvityksiä (jotka osa Automotive liikevaihtoa Smartin raporteissa)

  • Jaksotin dw:n arvon 7, 8 tai 9 vuodelle riippuen dw määrästä (jos useampi dw, niin kaikilla tuotannon aloitus tuskin ensimmäisenä vuotena)

Lähtödata

Alakulman maalattu osuus vielä graafina. Redeyen liikevaihdon ennuste sisältää siis kaiken, ei pelkästään automotivea tai niiden design winnejä. Ja Smartin Automotive turnover sisältää myös siis mahdolliset NRE hyvitykset.

image

Johtopäätös: Smart (tai Smartin useat asiakkaat) on alkuperäisestä aikataulusta myöhässä, mutta tämähän on ollut jo hyvin tiedossa eikä tätä graafia sinänsä tarvitse asiaa todistamaan. Mutta jos yhtiöön luottaa, niin luvut lähtevät varsin pian rivakkaan nousuun.

46 tykkäystä

Onks noihin myöhästymisiin saatu firmalta mitään kommenttia?

Oma veikkaus on et dms -tekniikkaa ei ole haluttu laittaa, kun se on aiemmin ollut vain yksi menoerä lisää. Autofirmat on kuitenkin listattuja börsäfirmoja, joita ei kiinnosta ihmisten turvallisuus, vaan omistajien tuottojen kasvu. Karua, mutta näin se on.

Plus tietty korona yksi syy

Nyt toki tulee onneksi pakolliseksi. Onneksi.

2 tykkäystä

No korona on se helppo vastaus, mutta koskee vain viime vuotta. En osaa sanoa, mitä on tapahtunut 2018-2019, kun liikevaihtoa ei ole kertynyt oletetusti.

Mutta arvauksia:Teknologia myöhässä? Mallit myöhässä? DMS optioiden määrä on arvioitu liian optimistisesti (jos se ei olisi siis vakiona)?

Käsittääkseni Smart ei ole kuitenkaan koskaan korjannut tuota dw arvon kokonaispottia alaspäin. Tämä antaisi olettaa, että mallit/volyymit sieltä lopulta tulevat.

E: muistaakseni @Aston_Livingstone on joskus, jos ei nyt antanut faktaa, niin ainakin mutuillut aiheesta

1 tykkäys

Huomasin tuosta Tiger Woodsin kolarijutusta että Genesis (ex Hyundai) GV80:ssa on kuljettajan väsymystilaa tarkkaileva kamera. Auto on vuosimallia 2021. Kenen tuo kamera on, Smart eye vai Seeing vai joku muu? Kyllä näitä siis on jo tuotannossa.

Smartilla on joku näistä KIA/hyundai/genesis (14mallia)

Muistelisin, että jotain kautta oli tullut ilmi, että smart eye. En mene satavarmaksi sanomaan kuitenkaan.

ps. Suositellaan käytettäväksi foorumin hyvää ja helppoa hakutoimintoa.

3 tykkäystä

Smart on ilmoittanut kahteen kertaan eteläkorealaisen autonvalmistajan voitoista. Ensimmäiset 14 dw sop 2020, seuraavat 2dw sop “late 2021”.

Periaatteessa mahdollista, että koronan takia ei ole vielä edes yhtään mallia ulkona (täyttä arvailua).

1 tykkäys

Katsotaan tiedot mielummin tuosta Astonin setistä alempaa, niin Redin pojat saa kunnian alkuperäisestä lähteestä.

6 tykkäystä

Tässä nuo Redin ennusteet. Mutta tosiaan 2020 luvut on ihan sivuosassa. Taitavat tuossa marketscreenerissä olla myös redin ennusteista luvut, koska on ainut analyytikko joka seuraa

image

14 tykkäystä