Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Siis tuossa Astonin kuvassahan yksi platformi jakaantuu 14 vuodelle bell curven muotoon. Ramp up ja down molemmat 7 vuotta ja kokonaisuus vastaa 7 ”täyttä” vuotta. Eli jos mallinnat desing winnit näin se siirtää liikevaihtoa huomattavasti enemmän tulevaisuuteen.

4 tykkäystä

Joo, tässä tapauksessa huomattava määrä liikevaihtoa olisi kauempana tulevaisuudessa. Ymmärsin tuon kuvaajan siis hieman eri tavalla kuin te? Bell curve kuvaa platformia, joka koostuu useasta mallista. Ja yksi malli on tuotannossa n. 7v. Ramp-up viittaisi siihen että saman platformin malleja saadaan tuotantoon ja huippu toteutuu tuossa 7v kohdalla, josta alkaa sitten lasku kun uusia platformeja aletaan ottaa käyttöön. Smartin ydinviesti on nähdäkseni tässä se, että voitto yhdellä platformilla nostaa huomattavasti mahdollisuuksia lisävoittoihin samalla platformilla.

Eli käyrän hupun kohdalla on tuotannossa useita yhden platformin eri malleja, ja mallikohtaiset dw tuottavat sen 7v liikevaihtoa. Tällöin yksittäisen mallin liikevaihdon ei tarvitse olla jakautunut samoin kuin platformin revenuen, mutta mallikohtaisissa winneissä voi tietenkin silti olla ramp-up ja ramp-down vaiheet. Ehkä tämän voi tiiviistää kysymykseen, että onko realistista olettaa yhden DW:n liikevaihdon tuloutuvan kokonaan 7v aikana?

2 tykkäystä

Laskin näitä itsekin kuukausi sitten.

Smart ei itse suoraan ilmoita esim platformien määrää. Mutta voi olettaa, että jos kerralla ilmoitettu useammasta winnistä, ne menisi kaikki samalle platformille, eli siis jakaantuen useammalla kuin 7 vuodelle.

Päädyin laskemaan tämän näin:

5 tykkäystä

Seeingin kiesi mut EI KYL KIVA SILTI

Sen verran läheltä liippaa tän podcastin aihe, että laitetaan tänne. Sami miettisen neuvottelija kanavalla aiheena Itseohjautuvat autot ja lidar. Laitoin kuunteluun vasta.

https://youtu.be/Km4FypECOj4

Olisiko näihin mahdollista saada sellainen parin lauseen johdanto siitä mitä asia koskee? Kaikilla ei vieraat kielet ole niin hyvin hallussa, että jaksaisi tuota alkaa tavaamaan. Tietäisi heti onko aihe kiinnostava vai ei.

2 tykkäystä

Onko tuo ensimmäinen kommentti muuten kettuilua tier ykköseltä? :smiley:

Hmm… jotenkin ei voi olla hyvä juttu.

Florent MEURVILLE Valeolta kysyy :

Which ASIL can you meet with your DMS ?

1 tykkäys

Ihan asiallinen kysymys. Seeingin järjestelmä taisi olla asil d luokituksella. Mikä on Smartin järjestelmän luokitus ? Toivottavasti vastaavat kysymykseen tuolla linkkarissa :blush:

2 tykkäystä

Muistaakseni jossain Martin kommentoinut noita ISO ym muita standardeja ettei ole mitään ongelmaa niitten kanssa . Jos jotain vaaditaan niin se vain sitten haetaan. Voin toki muistaa väärin

5 tykkäystä

En usko että tällaista AIS tuosta vaan muutetaan.

Oliskohan tuossa BMW iX3 mittariston yläreunassa mötikällä tekemistä Smart Eyen DMS:n kanssa? bmw ix3 - YouTube

14 tykkäystä

Saman näköinen mötikkä on itselläni X5:ssä ja se on Smart inside.

17 tykkäystä

Kyllä. Tuo mittariston keskellä ylälaidassa oleva “mötikkä” on juurikin IR-valot ja kamera. DMS-tarkoituksessa. :slight_smile:

“mötikkä” on aika saman näköinen kuin Smartin julkaistuissa BMW-malleissa. :slight_smile: Esim BMW X5 2021

lisäys:

image

Tässä BMW puolesta selitettynä kameran toiminnollisuus nykyisin. Tämän mukaan kaikissa iDrive 7.0 käyttiksellä olevissa autoissa tulee tuo :slight_smile:

28 tykkäystä

Jos tuo olisi kettuilua, niin syy löytyy uskoakseni siitä, että Valeo on PSA:n hovitoimittaja, joka taas taitaa olla SM:n leirissä.

Mutta voihan se olla myös pelkkää mielenkiintoa. Tutut Colinin/SM:n fanit siellä on taas tosin tykkäämässsä kaikkea, minkä voi tulkita negatiiviseksi Smartille.

1 tykkäys

Tuollaiset kommentit antavat vain kuvan että tuossa on jotain hyvää ja yrittävät heti dissata sen alas. Varmasti tietävät ettei ehkä vielä ole ASIL luokkaa vai onko se luokitus ? Outoa on se että "muka " haluavat että dms yleistyy ,mutta sillä ehdolla että se on niitten laite. Toivottavasti edes Valeon puolella oltaisiin hieman fiksumpia.

ASIL-luokituksesta oli keskustelua taannoin. Vinkkinä: kannattaa kokeilla foorumin haku-toimintoa. Sillä pystyy hakea myös yksittäisestä ketjusta, esim. näin:

Sieltä löytyy mm. @Arimatti_Alhanko esittämä kysymys ja vastaus:

  • ASIL rating . Sorry to come back to the question regarding competition. I just noticed for a while ago that when it comes to ASIL (Automotive Safety Integrity level) rating, you have ASIL B and Seeing Machines has ASIL D. D is the highest right? Is this something that worries you? Could you get a higher ASIL if needed?
  • Ei kannata katsoa tata sen tarkemmin. Saamme korkeamman ASIL ratingin jos haluamme ja jos asiakkaat tarvitsevat. Ei tarkea.
13 tykkäystä

Jos joku kaipaa syventävää tietoa niin tuo iso 26262 chapter 6 on olennainen softakehittäjälle.

Esimerkki

Tosiaan softalle omat vaatimukset, hardikselle omat. Kokonaisuudelle varmastikin omat.

Ei kannata liiaksi jäädä tuota ASILia miettimään kuten Smart on kommunikoinut.

Jos Smartilla on 11-12 top 20 OEM sopparit takataskussa ja he kommentoivat kuten viestissä yllä, niin …

3 tykkäystä

En tiijjä viittasko tuon Valeosällin kyssäri juurikin tuohon Aftermarket -tuotteeseen vai henkilöautojen dms.

Aftermarket-tuotetta ei muuteta jälkikäteen, se on jo valmis.

Ps. Toi arimatin haastis oli cfo:n. Ois kiva kuulla myös Martinin mietteitö joskus. Joku seeingmies dissaili aikoinaan cfon osaamista juurikin noihin asil-juttuihin liittyen.

2 tykkäystä

ZF ja varmaan monelta muultakin tulossa uutta

3 tykkäystä