Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Kilpahuuto menossa Veoneerista. QC vs Magna

16 tykkäystä

Veoneerin sivuilla sanotaan jo että Magna osti. Press Releases | Veoneer

1 tykkäys

Olikos se Veoneer smartin kilpailija? Vai tier1 toimija? Saisko jonkun pienen inffopaketin tiivistetysti tilanteesta? Kiitos!

3 tykkäystä

Oliko näistä jo tietoa? Muutama minuutti sitten julkaistu twitterissä. Neljä uutta design winniä.

29 tykkäystä

Sama kuin aikaisempi varsinainen tiedote… nyt vain jälkikäteen twitterissä uutisoitu.

Veoneer on Tier1, jolla vahva ADAS-fokus. Kertoo siitä että Adas-järjestelmät ovat nyt kuumaa hottia

26 tykkäystä

Linkataan tämä tännekin, kun DMS -uutiset Smarttikansaa kiinnostaa.

14 tykkäystä

Kyllä tämä hieman kirpaisee. Tobii tulee kyllä ikävästi Smartin tontille ja tekee siinä sivussa paljon muutakin. Kilpailu kiristyy. Montakohan on tulossa apajille. Pitää seurailla :thinking:

3 tykkäystä

Mie useamman vuoden seurailin Tobiin touhuja (2016-2019) ja silloin heidän focus ei ollut automotivessa. Selittelivät vaan kuinka VR valtaa maailman ja siitä ei tuu mittään ilman eyetrackingia. On vissiin VR:n mörniessä alkanut jurppimaan Smart Eyen ja Seeing Machinesin design winnit. :upside_down_face:
Mie en nyt vielä tän lehdistötiedotteen takia ala hevosta takaisin Tobiin vaihtamaan. Latokoot muutaman design winnin tiskiin niin katsotaan sitten uudestaan…

8 tykkäystä

Kyllä minullekin kaikki mennyt viittaa siihen että jos tällä alalla on jonkun kyydissä niin sitten ehdottomasti Smartin. Hieman vain vierastan ajatusta “kilpailu on hyvästä” tai tämän indikaatiota alan kasvusta. Varmasti sitäkin. Kakku on suuri mutta ei se jakamalla suurene. Mutta levollisin mielin seurailemaan.

1 tykkäys

Tossapa tiedotteen olennaisin Smartin kannalta. Nominationeja ollaan jakamassa H2 aikana sekä ensi vuonna, eli RfQ ovat alkaneet selvästi aiemmin. Avainkysymys on kerkeääkö mukaan? Tämä tiedote ei vielä vakuuta, että kerkeäisi ainakaan tän vuoden osalta :eyes:

Tobii’s Driver Monitoring System (DMS), called Tobii DMS, has been in development since 2019 and will be available this autumn and is ready for deployment in conjunction with the expected mass market adoption in 2024-2025.

Silti Tobiin osaamista ei kannata lainkaan vähätellä. Vakavasti otettava kilpailija.

24 tykkäystä

Mitäköhän ”kentällä” on tapahtumassa kun Colin on alkanut puhua smartista samassa lauseessa seen kanssa. Ja tämä ei ole ainoa postaus.

54 tykkäystä

Tänään Tobii rallattelee ja Smart Eye laskee. Ei siinä tosin mennyt vuorokauttakaan kun Tobilainen kyselee Smartin perään linkkarissa. Voikohan vaste-ajoissa olla jotain poikkeamia? :thinking:

Tobiilla nyt on jos sun mitä ja kysytty palvelu menee varmaan tämän alle.

Hieman mietityttää tämä Smartin kokeilu, onko tämä vain yksittäinen kokeilu vai spin-off? Tobiilla oli teknologia valmiina, varmasti matalankynnyksen hyppy DMS-markkinoille. Miksei toisinkin päin Smartilla.

5 tykkäystä

SEYE näkökulmasta lyhyellä aikavälillä (2021 ja 2022 kilpailutukset) näen Tobii DMS riskin melko pienenä. SEE ja SEYE tuotteita on viilattu monta vuotta OEM:ien kilpailutuksissa ja Tier1-yhteistyöverkosto on olemassa.

Pidemmällä aikavälillä Tobiista toki saattaa kehittyä varteenotettava kilpailija.

16 tykkäystä

Cipia aikoo IPOttaa

7 tykkäystä

Red eye kirjoitti toukokuussa näin: ”There are rumors of an imminent Cipia IPO with a valuation of USD 150-170m. USD 150m means the same average value per OEM end customer as Smart Eye. However, in relation to design wins, the suggested Cipia valuation range would indicate an unwarranted premium of 52-73% against Smart Eye.”

IPO:sta saa kivaa margin of safetyä smartin caseen…

15 tykkäystä

Olikos täällä juttua vielä Jungon listautumisesta?

5 tykkäystä

Smartin valtavat liikkeet jaksaa ihmetyttää, pe -8% ilman uutisia. On tässä vaihtoa kuitenkin kohtuullisesti tähän kokoluokkaan. Edes shorttipositioita en löytänyt. Myyjillä myyntinappi herkillä.

Pelipaperin elkeitä aika lailla…

Kassi on täynnä suomalaisia nakkikiskoja mutta Tukholman pörssin kiskojen vola on isompaa (ainakin omissa omistuksissa).

12 tykkäystä

Kilpailu kiristyy ja liikevaihto nakuttaa tasaisesti “nollassa”, niin vaikea tämän kanssa on kovaan fundaankaan nojautua. Eiköhän käyvän arvonkin pysty perustelemaan mihin tahansa 50 ja 500 välille, kun vain pilkkua siirtää jollain parametrillä johonkin suuntaan. Oli se sitten sek/auto, dms-kattavuus autokannasta, SEYE markkinaosuus tai mikä tahansa.

16 tykkäystä

Täysin totta. Isot liikkeet Tukholmassa silti herättää huomion tällä hetkellä, koska päivässä tai viikossa yhtiön liiketoiminta ei liiku juuri mihinkään, ilman uutisia. Kaikille on ollut tiedossa, että firma ei tee vielä hetkeen tulosta.

Lyhytjänteiset toimijat liikuttaa kurssia ees taas. Näin se on nähtävä

4 tykkäystä

En keksi tähän kyykkyyn muita syitä kuin:
A. Ruotsalaisten kasvustonksien heikko performointi viime viikolla
B. Kiristyvä kilpailu: Tobii vei perjantaina huomion, kilpailijan listautuminen, Seeing leirin hekumointi jne.
C. Sijoittajat säikähtivät Irisityn heikkoa tulosta (joo todella kaukaa haettu, samankaltainen teknologia mutta eri toimiala)
D. Ei mikään näistä. Loppujen lopuksi ihan normaalia heiluntaa Smartille

20 tykkäystä