Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

Teknisestä vinkkelistä on kyllä omat ostot Smartin kanssa olleet aina ihan keturallaan, mutta sillä ajatuksella on tullut ostettua, että ei ole niin justiinsa kun 5v päästä kurssi on pari kertaa tuplannut. Tänään tuli ostettua positio täyteen. Nyt sitte katellaan miten menee. Lähiajat lienevät karhuisat, mutta silloin on pakko ostaa kun käteistä on.

Kiitos myös Timontille kovasta työstä.

44 tykkäystä

Ajan kuluksi vanhojen twiittien selailua vuosilta 2013-2019 eli ajalta ennen CES2020. Voi löytyä kaikkea mielenkiintoista.

2013

2015

Tämän myötä JLR asiakkuus lienee todennäköistö… Eli 2017 myöhästyneet winnit tod näk täältä.

Morganin ennuste vuodelle 2018 :cold_face:

Kappas. Kylläpä kannatti penkoa.

2016
Warren ja distracted driving. Löytyiskö smartti vielä joskus salkusta? :grin:

Vaihteeksi Volvoa :wink:

Melko varmasti delayed malli tämä koska Audin kommenttien mukaan ei ollut selkeää DMS säädäntöä. No joka tapauksessa yhteistä kehitystyötä on jo tehty siis.

Tässä välissä Smart listautui.

Kappas. Volvo.

Audi A8.

Koenigsegg :eyes: (tämä voi olla pelkkä yleinen tsemppiviesti alan kollegoille ruotsissa)

Fordin toimistollaki käyty

2018:

Porsche Taycan concept 2019. Tämä winni peruuntui tai siirtyi. Porschen Taycan EV on muuten tulossa 2023 eli vahva kandidaatti.

Mersu f-105 concept?

Geely

Nuance, nykyisin Cerence (Look)

Volvon testit

2019:

85 tykkäystä

2019:

The technology uses a driver-facing camera and biometric sensing to monitor and evaluate the driver’s mood and adapt a host of cabin features, including the heating, ventilation and air conditioning system, media and ambient lighting.

Tässä mielenkiintoinen paperi. Tämä on taustalla usa lainsäädännössä eli tämö madd-porukka on tehnyt rapsan senaattoreille. Mukana 241 esimerkkiä




Lisäys linkki puuttui. En oo koko paperia kerenny tutkia vielä

https://www.madd.org/wp-content/uploads/2021/05/MADD-Response-NHTSA-RFI.pdf

Poiminta

En kyl usko et samsung on ihan top tier1 automotivessa?

Sonyn EVssä lienee cipia, ei välttämättä mutta mahdollisesti

24 tykkäystä

Tuossa Smart Eyen osuudesta;

Today, car manufacturers (OEM:s) that has included the
technology include German premium car manufacturers as well as one of China’s largest OEM:s, Geely.
Smart Eye is the market leader within the Automotive industry, paving the way for high performance
reliability, precision, optimized costs and availability.2

Mutta on tuossa paljon tavaraa tutkittavaksi…

1 tykkäys

Tsekkasin ton paprun läpi. Ei mitään ihmeellisyyksiä. Jaguar F type (seeing) ja Seat (Cipia) oli mielenkiintoisia. Toyotalla on selvästi ADAS-kyvykkyyttä mutta jännä nähdä jatkossa miten DMS kanssa tekevät. Alalla oleva käsitys on, että Tojon RfQ & nomination ovat menossa tässä 2021-2022 välillä.

Paljon on oem ollut omia virityksiä 10v+ sitten mutta ovat korvautumassa näillä DMS tier2 softilla.

Paljon myös pieniä DMS softataloja ja monella se on vain sivutuotteena. Kyllä kuvio vaikuttaa selkeältä, mid marketin markkinaosuudet key playereiden kesken ratkotaan tänä ja ensi vuonna. Winnejä on jaossa ehkä se 400+ Kpl. Tällainen näkemys tällä hetkellä.

20 tykkäystä

Olen itse puhelimella niiin osaako joku sanoa julkaisupäivää jommalle kummalle näistä?

Tämä on siksi potentiaalisesti mielenkiintoinen, että kuten eilen tänne Smartin twiitinkin laitoin, testasi JLR ainakin vuonna 2015 Smartin teknologiaa. Winnit 13kpl tulivat vuonna 2017 Smartille, vaikkakin ne ovat nyt delayed.

Haen kysymykselläni sitä, testasiko JLR mahdollisesti samoja aikoja sekä Seeing että Smart mutta päätyi antamaan winnit Smartille.

lisäys: bingo: 2015 CES

Käytännössä:

  • JLR testasi vuonna 2014-2015 Smartin sekä Seeingin teknologiaa

  • Conceptia esiteltiin 2015 CES (Seeing) sekä “jossain” (twiitti alla) Smartin kanssa

  • Winnit tulivat 2017 Smartille.

  • Tämän jälkeen JLR emoyhtiö Tata ajautui taloudellisiin vaikeuksiin. JLR joutui siirtämään monia kehitysohjelmiaan myöhemmäksi.

Eipä ihme jos naapurileirissä asia on hiertänyt ja kaikki naljailu Smartin viivästymisestä on kohdistunut Smarttiin. Todellisuudessa JLR valitsi Smartin ja Tatan taloudelliset ongelmat aiheuttivat viivästykset.

24 tykkäystä

image

On muuten raivostuttavaa kun julkaisuihin ei laiteta päivämääriä selvästi näkyville.

edit: Seison korjattuna.

10 tykkäystä

2016 alkuvuodesta crawlattu ekaa kertaa talteen web archiveen

Toinen linkki on uudempi.

2016 ja 21 versiot ovat täsmälleen samat.

8 tykkäystä

Nick Langdale-Smith, Vice President of Seeing Machines on lopettanut seeingillä 2017 tms.?

Mutta ota nyt selvää jos on uutinen laitettu lähiaikoina uudelleen kiertoon.

Ketju on ollut nyt noin vuoden Inderesin foorumilla ja pohdiskelin, että design winnejä on taidettu julkistaa kahteen otteeseen, jos oikein muistan. Miten näette, onko tämä tahti sellainen, joka tukee näkemystä yhtiön merkittävästä markkinaosuudesta? Vai onko niin, että dw:n suhteen on nyt odotuksissa lisää julkistuksia nopeampaan tahtiin?

3 tykkäystä

Veikkaisin että niitä ei saa julkistaa nda:n takia. Suurimman potin kilpailutukset taas juuri käynnissä.

Hyvää kaivelua muuten muutamat viimeviestit timontilta ja kumppaneilta!

Smartin jengiä näköjään käynyt fyysisesti vierailemassa bostonin puolella ja toisinpäin:

https://twitter.com/affectiva/status/1428750303671820292?s=21

Tiimihassuttelut ei toki tuo yhtään euroa kassaan, mutta silti mukava nähdä; hyvä fiilis välittyy kuvista.

19 tykkäystä

Cipiasta on tulossa todella varteenotettava kilpailija. Ihan kohtuu isoja Kiina dw:itä saanut tänä vuonna. Omnivision buffaa tota niiden dms-chippiä twitterissä varsin aktiivisesti nyt. Omni taitaa olla vielä kiinafirma. Tuota selaamalla löytyy: https://twitter.com/ovt_tech/status/1422257637589078016?s=21

Pitää muistaa että tier1:sellä on iso rooli noissa winneis. Eikö bemarin mies sanonut et otti smartin kun tier1 tarjos smarttia tai jotai fotonationia(?). Se lienee myös syy miksi SEE kertoi tier1 partnereiden määrän i.e. Bidaavat samaa dw:tä nyt useiden tier1:sten kanssa. Aptiv (ja smartti tier2:sena) on näitä toki isolla prossalla voittanut.

3 tykkäystä

Omat näkemykset:

  • Cipia on tottakai varteenotettava kilpailija. OmniVisionin mainonta yksinään on vielä aika pisara meressä, mielestäni mainostettu tuote on enemmän low-end päähän. Cipian Tier1:t ovat ilmeisesti ainakin osittain vähän tuntemattomampia ja kiina-fokus on vahva.

  • Seeing on käsittääkseni ollut altavastaaja Tier1-kumppanien lukumäärässä (fovio & strateginen virhe). Tilanne on parantunut kun fovio-chip keskeisyyden rinnalle tuotiin vaihtoehdoksi pelkkä softa. ”Three pillar strategy”. Uskon heidän nyt kertoneen Tier1-kumppaneiden määrän koska ovat päässeet tasaviivalle (vrt. Mitä smart opparissa oli kerrottu samanaikaisista bideistä jo 2019-2020).

5 tykkäystä

Perjantain laskupaine heti avauksessa johtui todennäköisesti ainakin osittain Tobiin huonosta Q2, jonka supply chain häiriöt aiheuttivat.

Luulisin, että korrelaatio Smartin businekseen on melko mitätön (pl. RI) ja katsoin itse tämän enemmän ostopaikaksi Smartissa. Aika näyttää :man_shrugging: Lähikvartaalit erityisen mielenkiintoisia risk-reward mielessä.

Lisäys: voi olla että RI puolella sama meno jatkuu kuin Q1

7 tykkäystä

Onko design winnit todella salassa pidettäviä? Toisaalta, ainahan voisi ilmoittaa että on saatu x kpl uusia design winnejä määrittelemättä tarkemmin, keneltä voitto on tullut.

Itse pidän viimeistä vuotta kyllä erittäin hiljaisena suhteessa odotuksiin yhtiön asemasta näin ns. perstuntumalta. Voi toki olla, että sykli on ollut sellainen ettei tapahtumia sopimusrintamalla ole voinutkaan tulla tiheään tahtiin, mutta tosiaan tuntuu aika hiljaiselolta. Markkinat varmasti odottavat jo jotakin konkretiaa odotusten tueksi vähitellen osavuosikatsauksistakin. Kääntäen, jos konkretiaa ei tule, myyntipaine tuskin on vähenemään päin.

6 tykkäystä

Jaguar Land Roverista vielä sen verran, että talvella kun selvittelin tätä kuviota, linkkarissa oli paljon likejä SEE:n posteissa joltain JLRn teknologia CTO:lta. Voisi olettaa että jotain kuviota in myös SEE:lle vai onko sitten ton 2015 diilin peruja.

Nyt yritin etsiä uudestaan niin en löytänyt. Onko kaveri vaihtanut duunia vai poistanut likensä…

3 tykkäystä

En oikein pääse selville mitä haet takaa? Joko: Smartti hävinnyt design winnejä muille (miksei muut ole ilmoittaneet voittoja myöskään?) tai niitä ei ole ollut jaossa/ ei saa vielä julkaista.

Epäilen jälkimmäistä, koska muutkaan pelurit eivät ole monia winnejä julkaisseet.

3 tykkäystä

Pohdintani liittyy siihen, milloin tämä sijoitus-case liikkuisi vaiheeseen, jossa yhtiön etenemistä voisi arvioida yhtiön ilmoituksiin ja koviin faktoihin perustuen. Eli tilaukset ja osavuosikatsaukset keskiössä.

Tällä hetkellä pääosa sijoituskeissistä nojaa mielestäni lähinnä yksittäisten analyytikoiden ja foorum-ketjujen salapoliisityöhön sekä näkemyksiin, kun kovaa faktaa 100% varmoista diileistä tai jo valmistuksessa olevista tilauksista ei vielä ole saatu. Tämä nostaa mielestäni riskitasoa ja epävarmuutta yhtiön etenemisestä suhteessa koviin odotuksiin.

Toisaalta, kyseessä taitaakin olla vielä ison riskin sijoitus, juuri mainitsemistani syistä. Ehkä hedelmällisempää olisikin pohtia sitä, millä aikavälillä saadaan kaipaamiani “varmempia tietoja” yhtiön etenemisestä, jolloin riskitasoa saataisiin hallintaan. :thinking: Oma odotukseni on ollut aiemmin, että tässä vaiheessa tietoja olisi jo saatu enemmän. Voisiko Q2 ovk:ssa tulla konkretiaa valmistusmäärien ylösajosta tai muuta posia arvostuksen tueksi?

13 tykkäystä

Toivottavasti Smartin Q2 tulos toisi positiivisia uutisia. Nyt on monia tummia pilviä ilmassa myös tämän casen suhteen. Autoala kärsii todella pahasti puolijohdepulasta, uusien autojen toimitusajat on alkanut venyä. Autoista myös joudutaan karsimaan varusteita, jotta toimitusajat saataisiin pysymään järkevämpinä. DMS menekki tietysti vielä pieni joten toivotaan että ei vaikuta kovin negatiivisesti tähän ja viivytä lisää tarinan etenemistä!

8 tykkäystä

Hyvää pohdintaa. Juuri tämän tyyppisiä asioita tässä voi olla selittämässä “häiritsevää hiljaiseloa”.

DMS:n käyttöönoton siirtyminen ei isossa kuvassa muuta sijoituskeissin potentiaalia. Mutta jos kilpailijat pääsevät hyödyntämään viivästyksiä ja sopimuksia mahdollisesti kilpailutetaan uudelleen, niin riski tulee sisään tätä kautta.

Positiiviset uutiset Q2-raportissa olisivat todella myönteinen asia.

2 tykkäystä