Smart Eye - King of automotive’s Interior Sensing AI?

RedEye kommentissaan positiivisena, kuinkas muuten. Ilmaiseksi pääsee lukemaan mutta vaatii jäsenyyden.

24 tykkäystä

Hieno homma, että saatiin selkeämpää ohjeistusta yhtiöltä. Laitoin sähköpostia Martinille Q2 jälkeen, missä toivoin sitä. Varmasti moni antoi saman palautteen. Kiva nähdä, että asia konkretisoitui ja sijoittajien toiveita kuunneltiin.

26 tykkäystä

Aika non-event q3. Positiivista tosiaan että puhutaan kurssia ylöspäin, eikä synkistellä turhaan. Hyvä Martin! :slight_smile: Ekaa kertaa saatiin myös tuotantolukuja ks. alla. Tätähän ollaan tällä palstalla koitettu selvittää aiemmin.

Ohjeistuksen mukaan liikevaihdon pitäisi kyllä seuraavilla kvarttaaleilla lähteä lentoon kun dms ramp-up kiihtyy 2022 aikana:

”Since the start of series production in 2018, we have equipped more than half a million cars with Smart Eye software, and are rapidly approaching one million in total delivery, a number that we will surpass during the first half of 2022.”

Edit. Q2:sen aikoihin Puxilla oli n. 600k shipattua autoa ja seeingillä 100k. Smartti lienee nyt jossain 500-700k auton nurkilla(?)

13 tykkäystä

Sijoittajagurut Aki Pyysing ja Jens Kyllönen ovat myyneet Smart Eye -positionsa. (lähde Sijoitustieto) Pokerimiesten sijoitusjuttuihin kannattaa yleensä suhtautua varauksella, mutta tuskinpa tällä kertaa on vedätystä mukana.

13 tykkäystä

Kiitos informaation jakamisesta, mutta hieman hämmensi tuo saate, kun käsittääkseni nuo molemmat miehet ovat ihan läpinäkyvästi ja rehellisesti kertoneet sijoittamisestaan viime vuosina.

16 tykkäystä

Jos luet Jensin blogista vaikkapa vuoden takaista Smart-hypetystä, niin aika outoon valoon kyseiset kirjoitukset asettuvat tuoreen myyntiuutisen jälkeen. Yhtiön tulevaisuudennäkymissähän ei ole tapahtunut mitään suurempaa muutosta. (Tästä tulee muuten dejavu-fiilikset erään toisen Smart Eye -influensserin myynneistä, jota täällä ruodittiin pitkään ja hartaasti) :sweat_smile:

Mielipidettä saa tietysti muuttaa sijoittamisessa. Jokainen saa myydä ja ostaa mitä ja milloin haluaa, ei siinä mitään väärää ole. Lähinnä itseäni hymyilyttää täysin posketon somehypetys, jossa annetaan ymmärtää että kirjoittaja katsoo yhtiön tulevaisuutta 5-10 vuoden päähän. Tosiasiassa katsotaan vain osakekurssia ja jos se menee väärään suuntaan, vaihdetaan hevosta.

Pokerimiljonäärien ja muiden influenssereiden kirjoituksiin kannattaa mielestäni suhtautua varauksella, kun heillä oman tuoton tavoittelu näyttää menevän aina pyyteettömän tiedonjakamisen edelle.

Jatkot kahvihuoneen puolella.

73 tykkäystä

Smart mukana tech dayssa joulukuun alussa

https://www.redeye.se/events/815894/redeye-technology-day-2021

19 tykkäystä

Mietin tätä että voisiko tässä olla kyseessä se että kyseiset herrat ovat yksinkertaisesti olleet all-in osakemarkkinoilla ja käteisen tarve on tullut :thinking:? Tietysti jos keskihinta on yli 200SEK niin saahan tästä tappiot myös verovähennykseen :man_shrugging:t2: Muuten en kyllä keksi mitään järkevää syytä myynneille, varsinkaan kun ainakin viimeisimmän RedEyen analyysin mukaan Smartin tarinassa ei ole tapahtunut muutosta. Sirupula toki hidastaa tarinan etenemistä mutta Q3-rapsassakin todettiin että tulos on palannut pandemiaa edeltäville tasoille ja kilpailukyky DMS-segmentissä on yhtä vahvaa kuin aikaisemmin :grin:

Pitkäjänteiselle sijoittajallehan tässä on oikein mainiot oston/lisäilyn paikat nyt kun valaat myyvät osaketta pää märkänä. Itse palasin pitkästä aikaa SE:n omistajaksi 186SEK tasoilta :blush: Sen olen tosin oppinut noista RedEyen analyyseistä että todella usein se todellinen kurssihinta jää jonnekin Bear casen ja Base casen välille (Smartin tapauksessa 170SEK - 340SEK). Nousuvaraa osakkeessa on edelleen siis huomattavasti jahka sentimenttisekoilu osakkeen suhteen loppuu

7 tykkäystä

Vähän epäilen, että tässä tapauksessa kyseiset herrat ovat peesailleet tämän ketjun juttuja ja sentimenttiä sekä kyllästyneet odottamaan Smartin arvon realisoitumista. Hehkutusta oli siellä suunnalla noin vuosi sitten, joten taitaa keskihinnat olla alle 200 Sek. Asettaa toki kysenalaiseen valoon puheet pitkäaikaisesta sijoittamisesta, sillä itsekin olen vahvasti sitä mieltä, että mikään ei ole oleellisesti muuttunut.

Nyt kun kaikki muu on mennyt koko vuoden ylöspäin, niin Smartista lähtee kärsimättömät sijoittajat pois. Nousukauden ongelmia. Vasta myöhemmin näkee sitten, mikä on oikea päätös.

30 tykkäystä

Autoteollisuuden sirupulasta Renaultin perspektiivistä

"Maailman autoteollisuutta kiusaava sirupula kohtelee kovin kourin Renaultia . Ranskalaisyhtiö on joutunut korjaamaan kuluvan vuoden tuotantoennusteita entisestään alaspäin, (uutistoimisto Reuters)

Yhtiö kertoi perjantaina jäävänsä 500 000 auton päähän alkuperäisistä tuotantotavoitteistaan. Samalla Renault reilusti tuplasi aiemmat synkistelynsä, sillä vielä syyskuussa yhtiö ennakoi sirupulan haukkaavan tuotantoa 220 000 autolla.

Yhtiön talousjohtaja Clotlide Delbos kertoi perjantaina vaikean sirutilanteen aiheuttavan edelleen suurta epävarmuutta vuoden viimeisellä neljänneksellä.

”Näkymät ovat edelleen erittäin heikot sillä alihankkijoiden tarjoama tieto on yhä hyvin epäluotettavaa”, hän sanoi.

Myös raaka-aineet kallistumassa

Delbois arveli sirupulan mahdollisesti helpottavan vuoden lopuille tultaessa. Taustalla on koronrajoitusten purkaminen sirutuotannon keskuksiin lukeutuvassa Malesiassa.

Siitä huolimatta toimitusvaikeudet saattavat jatkua vielä pitkälle vuoden 2022 puolelle. Muiden raaka-aineiden kohdalla ongelmat eivät hänen mukaansa liity niinkään toimitusvaikeuksiin kuin kohoaviin hintoihin.

Renault pyrkii lieventämään puolijohdepulan aiheuttamia ongelmia siirtämällä tuotannon painopistettä entistä tuottavampiin, toisin sanoen hintavampiin malleihin."

9 tykkäystä

Nyt on kova juttu! iMotions on tuolla tutkimuspuolella käsittääkseni suhteellisen kova tekijä. Olen jonkin verran heidän analytiikkaratkaisuaan nähnyt ja ainakin päällisin puolin vaikutti ihan pätevältä.

Täytyypä koittaa kaivaa jos jostain saisi selville paljonko heidän ratkaisussaan ok ns. suoraa uutta toiminnallisuutta Smart Eyen / Affectivan nykytuotteeseen (ja paljonko tästä on olemassa olevan customer basen ostoa).

25 tykkäystä

Eli uusia osakkeita painetaan noin 196 SEK per kappale

4 tykkäystä

Jos oikein ymmärrän niin ei myöskään olisi tulossa puoleen vuoteen “180pv” uusia anteja, ja vuoden lockup 50% annin osakkeille, kahden vuoden 50% osalle.


Edit. noin viidenprosentin laimennus, mielenkiintoista nähdä huominen markkinan reaktio.
Edit2. korjattu oma hätäinen mietintä paljonko on 180 päivää :smiley:

9 tykkäystä

https://smarteye.se/blogs/smart-eye-acquires-imotions-to-unlock-potential-for-multimodal-behavioral-research/

Tarjonta laajenee

5 tykkäystä

Kuvittelenko, mutta eikös tämä overlappaa jonkun verran affectivan kanssa?

Ei heti pääse penkomaan teknologiaa, mutta äkkiseltään ei näillä numeroilla vaikuta yhtään pöllömmältä ostokselta ihan vain yrityksenä hintaan P/S 4 :+1:

iMotions’ revenue reached approximately SEK 95 million during the twelve-month period
ending 30 September 2021, with gross and EBITDA margins of 71 and 11 percent,
respectively1

25 tykkäystä
10 tykkäystä
15 tykkäystä

Teknistä integraatiota (puhumattakaan kultuurista) varmasti helpottaa paljon se, että yhteistyötä & yhteisiä projekteja on tehty jo pidemmän aikaa. Ikäviä yllätyksiä tuskin siis luvassa koska firmat tuntevat toisensa

33 tykkäystä

IMotions on siis johtava data-alusta joka toimii saas-mallilla. Kasvusta löytyi tällainen lause: ”iMotions has seen 100%+ growth last 3 years”. Saas bumtsibum-aikakaudella P/S 4 vaikuttaa halvalta :grin:

Martinilla näyttää olevan visiona luoda yksisarvista, joka nojaa myös muuhun kuin pelkkään dms:ään. Hieno visio integroitua vertikaalisesti, nyt alkaa tuntua siltä että tähän yritysryppääseen on helppo ostaa uusiakin ai-firmoja. Toivoisin että Martinin katse on tiukasti dms:ssä, Ranan ja Peter voi rakentaa toista tukijalkaa tutkimusinstrumenttien ja dataplatformin varaan.

Negatiivisena voi toki nähdä sen että smartti ei ole enää dms ”pure play”. Toinen, joka mietityttää on se, että pelataanko tässä samalla sitä skenaariota että dms tulee lykkääntymään vielä pidempään. Sitä 10 sek miljardin pottia ollaan kuitenkin odotettu jo 2018 alkaen :grin:

Yhtiön esitteestä:
”iMotions has successfully developed the world’s leading human behavior software solution. The software combines data from +50 sensors - eye tracking, facial expressions, sweat gland activity, brain activity and more - in one easy-to-use software that uniquely and in real-time tracks, aggregates and analyses nonconscious emotional, cognitive and behavioral data providing research teams a deeper, more comprehensive understanding of human behaviors.

More than 1,300 organizations around the world - from leading academic institutions to global brands to highly respected healthcare organizations - use iMotions.”

Ps. Teknistä integraatiota tässä tosiaan ei tarvita kun Smartti ja affectiva ovat iMotionsin asiakkaita ja käyttävät platformia omiin tarpeisiinsa.

56 tykkäystä