Uusintana vielä: jos sadassa grammassa soleiinia on 128 milligrammaa rautaa ja proteiinipatukan proteiinipitoisuus on 30 % (vaihtelee välillä 22-32 %), niin
20 gramman proteiinipatukkaan tarvittaisiin 8 grammaa soleiinia, jossa olisi se reilu 10 mg rautaa ja
vastaavasti tietenki 60 gramman proteiinipatukkaan tarvittaisiin 24 grammaa soleiinia, jossa olisi noin 31 mg rautaa.
Ei tämä vieläkään oo niin paljoa, että ajattelisin soleiinin käyttöä EU:ssa kiellettävän. Asia täytyy tietenkin huomioida, mutta koska ongelmia aiheutuu yleensä ravinnon liian vähäisestä rautamäärästä eikä suinkaan raudan liiallisesta saannista, en näe tätä nyt ollenkaan niin suurena ongelmana kuin tässä keskustelussa on esitetty. Ennen vanhaan (vuoteen 1994 asti) leipäjauhoihin lisättiin meilläkin rautaa, jotta ihmiset saisivat sitä tarpeeksi. Soleiinin markkinoille tuleminen myös tämän aivan hyvin hallittavissa olevan rautamäärän kanssa on nähdäkseni oikein tervetullut lisä muutenkin varsin kirjavaan valikoimaan erilaisia proteiineja sisältäviä ruoka-aineita.