Nostat esiin hyviä pointteja. Tarkistin että World Bankin tilaston mukaan vuonna 2021 maapallon pinta-alasta 36,8 % oli maatalouden käytössä. Lukema on kasvanut noin yhden prosenttiyksikön 60-luvulta lähtien. Kun samalla väestön määrä on kasvanut 3 miljardista 8 miljardiin, tämän on täytynyt olla seurausta maatalouden tuottavuuden kasvusta. Näillä on biologiasta tunnettu kausaalinen yhteys: parempi ravintotilanne johtaa ceteris paribus populaation kasvuun.
Maatalouden suhteen ollaan oltu huolissaan joidenkin alueiden, kuten lajirikkaiden sademetsien ja koralliriuttojen kohtalosta.
Sitä en osaa sanoa miksi ilmasta ruuan tuottaminen olisi ihmeellistä. Kasvit kasvaessaan sitovat ilman hiilidioksidia auringonvalon ja veden avulla. Hiili on kasvien massan lähde. Olen kuullut että on olemassa myös modifioituja mikrobeja jotka pystyvät esim. hajottamaan muovia tai käyttämään ravintolähteenä metaania, joka on myös kasvihuonekaasu. Solar Foods korvaa voimanlähteenä toimivan luonnollisen auringonvalon ihmisen tuottamalla sähköllä. Siksi kysyinkin että onko tällainen tapa tuottaa ravintoa todella tarpeellinen verrattuna esimerkiksi kasviproteiinin valmistamiseen perinteisin menetelmin.