Solteq sijoituskohteena

Tuon yhteistyön arvo ei oikein auennut. Onko jollain parempaa tietoa?

3 tykkäystä

Solteq ja Contentserv aloittivat vuoden alusta strategisen yhteistyökumppanuuden. Solteq, jolla on pitkä historia kattavien tiedonhallintapalvelujen toimittamisesta, etsi PIM (Product Information Management) -ratkaisua, joka kykenisi vastaamaan erikokoisten yritysten vaihteleviin tarpeisiin ja mahdollistamaan nopean toteutuksen ja helpon skaalautuvuuden. Lisäämällä Contentservin joustavan, pilvipohjaisen tuotetiedonhallinnan ratkaisun kumppanisalkkuunsa, Solteq voi tukea valmistavan teollisuuden sekä vähittäiskaupan yrityksiä palkitulla markkinoiden johtavalla järjestelmällä. Samalla Contentserv pystyy kasvattamaan asemaansa Pohjoismaissa.

Wikipediasta PIM-määritelmä:

Product information management ( PIM ) is the process of managing all the information required to market and sell products through distribution channels. This product data is created by an internal organization to support a multichannel marketing strategy. A central hub of product data can be used to distribute information to sales channels such as e-commerce websites, print catalogs, marketplaces such as Amazon and Google Shopping, social media platforms like Instagram and electronic data feeds to trading partners.

Eli Solteqilta puuttui pilvipohjainen PIM-tuote komplementoimaan heidän verkkokauppakonsultointia ja PoS-SaaS-bisnestä. Contentserv täyttää tämän tarpeen. Positiivinen uutinen, mutta sijoituskeissi tuskin tästä muuttuu suuntaan tai toiseen :slight_smile:

5 tykkäystä

Kiitos selvennyksestä.

1 tykkäys

Tuolta keskitetysti yhteistyökumppaneista:

4 tykkäystä

Solteqin tilinpäätös vuodelta 2020 julkaistaan torstaina 25.2. Mitä odotuksia teillä on? Indereksen laajan raportin mukaan olisi odotettavissa vahvaa talouskasvua seuraavien vuosien aikana.

Pörssissä on alettu hinnoittelemaan kovia odotuksia jo vuoden 2020 tilinpäätökselle. Vaihtoa tänään 15.15 mennessä 467ke, enemmän jopa kuin @Pohjolan_Eka noston jälkeen. Välittäjätietojen mukaan toiseksi isoimpana nettomyyjänä NON, NRD ja XTXE isoimpina netto-ostajina.

7 tykkäystä
6 tykkäystä

Todella mielenkiintoista nähdä miten markkinat reagoivat ensimmäisiin kvartaalituloksiin tämän huiman kurssinousun jälkeen. Nyt on yhtiöllä näytön paikka, että tekeminen on saatu hyvälle tasolle ja trendin suunta on ylöspäin. Oma odotukseni Digitalille on tuplakymppi (liikevaihdon kasvu % + liikevoittoprosentti %) ja Softwarelle yli 12% liikevaihdon kasvu ja yli 30% EBITDA %, sekä Roboticsin eriyttäminen Softwaresta omaksi kokonaisuudekseen. Mikäli tuohon Robotics-kuvioon liittyy kertaluonteisia kuluja jotka riittävät painamaan luvut alle odotukseni, niin se on vielä ihan ok.

12 tykkäystä

Jonin Q4 odotuksia:

Yhtiö on jo biitannut ennusteet 3 kvartaalia putkeen. Saadaankohan tälle putkelle nyt jatkoa? :smiling_face_with_three_hearts:

13 tykkäystä

Rapsa ulkona:

1 tykkäys

Q4 ennusteet biitattiin kohtuullisen selvästi, vaikka Digital hieman pettikin liikevaihdon kasvun osalta. Software vähän yli 20% kasvu ja melkein 30% EBITDA %! Kyllä mielestäni voi jo sanoa että transformaatio tuotetaloksi etenee hyvää vauhtia! Myös tuotekehityskulut jäävät näköjään 2021 alle Jonin ennusteiden.

Mutta mikä ihme on tämä 0,15 sentin osinko? Osinkoennuste biitattiin kevyellä 400 % ylityksellä :joy: Tämähän on melkein kaksinumeroinen osinkotuotto allekirjoittaneen keskihinnalla?? :smiley:

31 tykkäystä

Niin kivaa kuin 0,15e osinko onkin, niin miksiköhän näin paljon pitää maksaa? Velkaa on kuitenkin kohtuullisen paljon ja tuotekehitykseen saisi panostaa voimalla. Tässä on jokin tulevaisuuden suunnitelma haudattuna, että rahaa kannattaa jakaa ulos näin paljon.

10 tykkäystä

Pääomistaja haluaa tehdä exitin yhtiöstä heti kun siitä saadaan hyvä hinta. Mielessä kävi kyllä useasti että nyt halutaan ottaa kaikki irti ja kuluvana vuonna yhtiö myydään muiden ongelmaksi :slight_smile:

6 tykkäystä

Hyvältä näyttää 2020 tulos ja ensi vuoden ohjeistus,

Vertailukelpoinen liikevaihto 60,5 milj. (+9,3%)
Vertailukelpoinen käyttökate 17,9% (+64,2%)
Vertailukelpoinen liikevoitto 9,6% (+124,1%)
Osinko 0,15€ (onkohan tuossa painovirhe :smiley: )

2021 liikevaihdon odotetaan kasvavan selvästi ja liikevoiton paranevan

Robotiikanratkaisuista ei mainittu mitään :thinking:
Softwaren Utilities-liiketoiminta painaa odotetusti eteenpäin, mutta aluaisin kuulla tarkemmin miten Ruotsissa homma etenee.

2 tykkäystä

Tiedotteen sivulla 6 mainitaan yhtiöittämisestä sen verran, että yhtiö jatkaa edelleen selvityksiä mahdollisesta yhtiöittämisestä.

3 tykkäystä

Kiitos! Yritin command+F toiminnolla etsiä, mutta ei näköjään toiminut jostain syystä :man_shrugging:

2 tykkäystä

Kohta tulee tulosta niin paljon, että tuo 15 sentin osinko alkaa näyttämään pieneltä :kissing_closed_eyes:

Velkaa toki on, mutta kasvava tulos tukee sitä entistä paremmin

4 tykkäystä
14 tykkäystä

Vahvasti näyttää, että pääomistaja Sentica on irtautumassa tänä vuonna. Sentican omistus 24.9%. Sentica teki entryn Descomiin jo vuonna 2009 ja se on tällä hetkellä pääomasijoittajan toisiksi vanhin omistus. Solteq hankki Descomin vuonna 2015. 12 vuoden omistus on todella pitkä aika pääomarahastolle. Buyout 3 rahastosta on enää jäljellä tämän Solteq omistuksen lisäksi Citec, joka ei ole kehittynyt Sentican toiveiden mukaan ja siinä nähdään varmaankin yhä käännepotentiaalia.

Solteq sen sijaan on varmaan roikkunut pitkään salkussa, koska uskoisin, että siinä on nähty selkeää käännepotentiaalia ja aliarvostusta. Buyout 3 rahaston kerätyt varat oli 119.5meur ja sitä ollaan pitkään jo realisoitu. Sentican nykyisen Solteq omistuksen arvo on on 20.9 miljoonaa euroa. Solteqin hinta pyöri vuonna 2015, kun Descom ja Solteq yhdistyivät, 1,5-2 euron rangessa ja sen jälkeen se on mörninyt pitkään alempana ennen nyt viimeisen puolen vuoden hurjaa nousua. Pääomasijoittaja ei varmasti tässä kohtaa mieti, että haluaisi katsoa kuinka pitkään nykyinen pörssieuforia jatkuu vaan etsii mahdollisuutta irtautua nyt kun yhtiön arvostus on kohonnut taas kohtuullisesti.

Tässä tapauksessa todella pistää mietityttämään, että onko 0,15 euron osinko vain omistuksen lypsämistä ennen irtautumista. Onhan tuo aivan älyttömän suuri osinko Solteqin korkokustannukset huomioiden, ja ottaen huomioon, että kannattavuuskäänne on vielä melko lyhytaikainen, joskin Solteq Softwaren hyvä kehitys antaa selkeää tukea kannattavuudelle tulevaisuuudessa.

16 tykkäystä

Odottelen rauhassa toimitusjohtajan kommentteja, mutta olen hyvin luottavainen Solteqin tulevaisuuteen. Nykyään tuntuu siltä, että jokaista käännettä spekuloidaan välittömästi ja heti ollaan tekemässä omia johtopäätöksiä :rofl:

3 tykkäystä

Osinko on EPS:iin nähden mielestäni täysin käsittämätön tässä rahoitustilanteessa. Toisaalta ei se ole kuin 0,15€x19 306 527 osaketta eli 2,89M€. Toisaalta onhan sitä omaa pääomaa ihan reippaasti ja lisää tulee joten ei tää osinko nyt venettä kaada. Varsinkin ennen muinoin yrityksillä oli kai laajemminkin tapana jakaa voittoja omistajilleen :upside_down_face:

2 tykkäystä