Solwers - Kasvua yrityskaupoilla

Tässä on Petrin kommentit tuoreista ostoksista. :slight_smile:

Solwers tiedotti maanantaina pienestä yritysostosta, mikä oli jatkoa viimeaikaiselle aktiiviselle epäorgaaniselle kasvulle. Olemme huomioineet yritysostot ennusteissamme, minkä lisäksi teimme lyhyen tähtäimen orgaanisen kasvun ennusteisiin pieniä tarkistuksia vaisua talouskehitystä mukaillen. Kurssinousun myötä selkein aliarvostus on purkautunut, mutta taseessa on yhä liikkumavaraa yritysostoille. Odotammekin epäorgaanisen kasvun jatkuvan ja toimivan tuotto-odotuksen ajurina. Siten toistammekin 5,0 euron tavoitehintamme, mutta kurssinousun kaventaman tuotto-odotuksen myötä laskemme suosituksemme lisää-tasolle (aik. osta).

2 tykkäystä

Tuli päivitettyä tosiaan edelliset kolme yritysostoa kerralla ennusteisiin.

Sellainen huomio täytyy vielä nostaa, kun on tullut kirjoitettua tuosta yhtiön taseesta, jossa on ollut merkittävä kassa, joka ei ole tuottanut juurikaan mitään. Samaan aikaan siellä on ollut tuntuva määrä korollista velkaa, josta juoksee korot. Mielellään näkisin, että tämmöisiä pienempiä yritysostoja tehdään jatkossakin tiheämpään tahtiin ja saadaan tuota taserakennetta optimoitua. Eli kuuluisa “tase töihin” on toiveissa :smiley:

Noin kuukauden päästä nähdään taas mitä se tase on tarkalleen syönyt, mutta kyllä siellä mun laskelmien mukaan edelleen on liiketoiminnan tarpeita suurempi kassa 12kk tähtäimellä, kun kassavirtaakin tehdään.

6 tykkäystä

Aiemmin aamulla laitoin kommentit ja tässä olis vielä ihan yhtiöraportti ite. :slight_smile: :gem:

3 tykkäystä

Osaako Petri avata tarkemmin tuota matematiikkaa 2023 ennusteen takana. Käyttökatteen arvellaan olevan hitusen alhaisempi kuin H1, mutta Epsin odotetaan tippuvan 15 sentistä yhdeksään senttiin. En nyt pikavilkaisulla keksi onko veroja tulossa maksuun, rahoituskustannukset nousussa vai mikä taustalla

2 tykkäystä

Lyhykäisyydessään tosiaan käyttökate tulee vähän alas, poistot pikkaisen suuremmat, kun on kasvettu epäorgaanisesti ja vielä rahoituskustannukset yli tuplaantuu ennusteessa, kun korkeampi korko on pyörähtänyt velan kustannukseen.

7 tykkäystä

Lisätään tämä tänne, kun osuu samalle pelikentälle

4 tykkäystä

Petrin kommentit Solwersin Q4:sta. Ei taida olla helppo ennustettava, kun datapisteet on aika vähissä yrityksen puolelta :thinking:

2 tykkäystä

Tämmöinen palveluyhtiö on perusbisneksen osalta ihan kohtuullisen ennustettava, koska kulurakenne on isossa kuvassa suhteellisen vakaa ja kehittyy liikevaihdon mukana. Vaikka tässä ei ole liikevaihdon auki purkamiseen juuri elementtejä, niin loppumarkkinakin on jokseenkin vakaa, mikä helpottaa myös ennustettavuutta.

Se mikä Solwersin kohdalla kuitenkin tekee analyytikon työstä vaikeampaa on yritysostot. Tämä tietysti koskee kaikkia yrityskauppoja tekeviä yhtiöitä. Niitä kun tulee tasaiseen tahtiin, häviää lukujen vertailukelpoisuus historiaan. Lisäksi niistä ostokohteista ei aina välttämättä saa hyvin historiallisia lukuja ja yritysostojen mallintamisessa pitää tehdä jonkin verran enemmän kaikki oletuksia. Se on kyllä näin omasta näkökulmasta tervetullutta, että Solwers rupee julkaisemaan myös Q1 ja Q3 rapsoja tänä vuonna, joskin liiketoimintakatsauksina eli vielä ei ole tiedossa, kuinka laajaa se raportointi tulee olemaan.

7 tykkäystä

Solwers Oyj: Solwersin tilinpäätöstiedotteen 2023 julkaisu viivästyy - Inderes Solwersin tilinpäätöstiedote siirtyikin vajaalla parilla viikolla, joten katsotaan vasta 11.3. mitä sieltä löytyy.

Tiedote ei avannut tarkemmin syytä myöhästymiselle, mutta tutkitaan sitäkin sitten, kun rapsa on valmis.

2 tykkäystä

Tuli juuri täydennystiedote:

Syynä on, että tilinpäätöstiedotteen valmistuminen viivästyy johtuen vuoden 2023 oman pääoman muutoksen täsmäytyslaskelmassa havaitusta poikkeamasta.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b37e037c6fdf1e6655c8018446b6aae86&lang=fi&src=listed

5 tykkäystä

Tulos saatiin vihdoin ulos ja onneksi mentiin heittämällä yli inden ennusteista, niin liikevaihdon kuin liikevoitonkin osalta. Epsiä kertyi tuplat inden ennusteeseen nähden. Tälle vuodelle odotetaan paranevaa ympäristöä, inderes odotti vuodelle 2024 heikompaa tulosta kuin 2023, niin tässäkin lienee nousupaineita.

3 tykkäystä

Tässä pikainen ensipuraisu rapsasta taulukon muodossa:

Äkkiseltään näyttäisi, että orgaaninen kasvu oli odotuksia paremmalla tasolla ja veti liikevaihdon yli ennusteen. Tämä myös valui operatiiviseen tulokseen ja alariveille rahoituskulut ja verot oli vähän odotuksia pienemmät, joten eps-tasolla ylitys oli varsin messevä. Voitonjaossa säästellään suhteessa meidän odotuksiin nähden, mutta pääoman allokoinnissa on muita prioriteettejä, joten tämä ei ole erityisen yllättävää.

E: Webari katsottavissa klo 13 täällä Solwers Q4'23 ma 11.3. klo 13:00 - Inderes

12 tykkäystä

Petri haastatteli toimitusjohtaja Stefan Nyströmiä :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:11 H2
00:36 Orgaaninen kasvu
01:25 Yritysostot
03:22 Tilauskanta
04:58 Kannattavuus

Tässä olisi tuore yhtiöraportti Solwersista.:slightly_smiling_face:

Solwersin H2’23-luvut olivat odotuksiamme paremmat orgaanisen kasvun ja tuloksen osalta. Emme ole kuitenkaan tehneet lähivuosien ennusteisiimme olennaisia muutoksia raportin jälkeen. Näkemyksemme mukaan osakkeen tuotto-odotuksen ajurina toimii ylikapitalisoituneen taseen varojen allokointi epäorgaaniseen kasvuun yhtiön strategian mukaisesti.

image


EDIT:

Tässä om vielä kommentit.

2 tykkäystä

Tässä on Petrin kommentit siitä, miten Solwers selvittää pörssin päälistalle siirtymistä.

Mahdollisella päälistalle siirtymisellä yhtiö tavoittelee tunnettuuden ja muun muassa likviditeetin parantamista. Arvioimme päälistalle siirtymisen olevan Solwersille suhteellisen suoraviivainen prosessi ja sen toteutuvan kuluvan vuoden aikana.

4 tykkäystä

Toimitusjohtaja Stefan Nyströmin katsaus eilisestä yhtiökokouksesta. :movie_camera:

4 tykkäystä

Tässä olisi Petriltä kaikille avoin laaja rapsa tai… ainahan laajat rapsat ovat kaikille avoimia.

Solwers on asiantuntijapalveluyhtiöiden muodostama konserni, joka pyrkii luomaan arvoa sekä asiantuntijayhtiöiden operatiivisten liiketoimintojen avulla että konsolidoimalla toimialaa yritysostoilla. Taseen huomattavat likvidit varat mahdollistavat yhtiölle kasvustrategiansa toteuttamisen, minkä onnistuminen tulee myös arviomme mukaan ohjaamaan sijoittajan tuotto-odotusta.

image


EDIT:

Tässä on vielä kommentit.

8 tykkäystä

Mielenkiintoinen raportti :thinking:

3,7 € kurssilla 5,0 € tavoitehinta. 5,0 / 3,7 antaa 35 % nousuvaran mutta suositus on lisää :man_shrugging:

Osinkoja ei ole tulossa ja orgaaninen kasvukin hyvin vaimeaa. Mutta hieno sijoitusmahdollisuus, kun kertoimissa on nousuvaraa!

kuva

Pari vuotta kun malttaa odottaa, niin kertoimet alkaa olla samalla tasolla kuin suurimman osan Helsingin pörssin muista yhtiöistä on jo nyt (ei kauhesti tarvitse vertailla, että Nesteet, Nordeat, Nokiat, F-Securet, Taalerit, Fortumit jne ovat jo halvempia)

3 tykkäystä

Suositus on osta, mutta oli Gossella ilmeisesti ollut illalla silmät ristissä raporttia viimeistellessä, ja pääsi lipsahtamaan aluksi väärä suositus :wink: Kannattaa @Sijoittaja-alokas poistaa tuo kuva virheellisestä versiosta, joka on korjattu jo aamusta.

image

11 tykkäystä

Poistin heti tägäyksen jälkeen. :slight_smile:


@Antti_Jarvenpaa ja @Petri_Gostowski juttelivat yhtiöstä laajan rapsan tiimoilta. :slight_smile:

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:11 Uusi laaja raportti
00:21 Solwersin liiketoimintamalli
02:17 Operatiivinen tehokkuus
03:38 Projektivetoisuus ja suhdanneherkkyys
05:40 Maantieteellinen laajentuminen
06:30 Kasvu- ja kannattavuusajurit
09:27 Yritysostovetoinen kasvumalli
13:22 Yritysostostrategian arviointi
18:18 Vahva tase antaa liikkumavaraa
19:50 Markkina ei anna kasvustrategialle arvoa

7 tykkäystä