SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Mitenhän HCAC reagoi, jos se onkin Karma, eikä Proterra? Karmaltahan tuli se kommentti, että pyrkivät nopeasti hyödyntämään ev-momentumin.

LOIssa mainittu “Advanced mobility sector” viittaa ilmeisesti enemmän hyötyajoneuvoihin, joten ennemmin Proterraan viittaava - tai sitten kokonaan jotain muuta hieman asian vierestä, mikä ei olisi toivottavaa.
Karma olisi todennäköisesti huonompi vaihtoehto ja saadaan kaivella 10$ pinnasta hyvän tovin - tai sitten RHoodilaiset innostuu ja lähtee lentoon…

Karma ei siis varmaan kovin todennäköinen, mutta olihan DPHC:kin kiinteistöihin suunnattu alunperin - Lordstown oli lopputulos :see_no_evil:

Ennemmin näkisin KCAC (uudehko EV SPAC) ja Karma mergerin realistisempana.

Vaikea näistä mitään sanoa, kun nuo toimialafokukset eivät useinkaan ole sitovia. Karmalle todennäköisin pari on jokin tämän vuoden puolella erääntyvä.

SPACit. En kyllä yhtään perusta tällaisista virityksistä. IPO-prosessin välttämistä voi pitää vähäisen byrokratian riemuvoittona, mutta yksityiselle sijoittajalle se on kaukana voitosta. Form S-1 kun julkaistaan niin sieltä ilmenee paljon ikäviä ja sijoittajalle oleellisia tietoja, jotka on näppärä välttää tällaisella vaihtoehtoisella toimenpiteellä.

Läpinäkyvyydestä ei tietoakaan. Sopii hyvin nousukausien huumaan, kun riskirahaa on yllin kyllin liikkeellä

HCAC Hennessy Capital Acq. - yhtiökokous 27.8.2020

“You are cordially invited to attend the special meeting (the “special meeting”) of stockholders of Hennessy Capital Acquisition Corp. IV (“Company,” “we,” “us” or “our”) to be held at 10:00 a.m., local time, on August 27, 2020”
https://sec.report/Document/0001213900-20-020671/?fbclid=IwAR2Wjn4_jq0F5NEuPM8YoFPd7nSxoZrBneX1TPYbwnBENtsrZw-dv9AE-No

Kohdeyrityksen julkaisu tulossa parin viikon sisään tämän pohjalta.

Samalla haetaan jatkoaikaa yhdistymisen toteutukselle vuoden loppuun asti.

SPAQ
Fiskerin valmistajana toimii Magna Steyr, aluksi Itävallassa, mahdollisesti myöhemmin US / Kiina lisäksi.

“The deal (merger), according to a Fisker official, could be completed sometime late this quarter or early during the fourth quarter of 2020. There has been speculation the move would value Fisker at just under $3 billion.”

SPAQ Spartan Energy Acquisition Corp on toki jo listautunut, mutta Fisker ei vielä. Tikkeri vaihtuu mergerin yhteydessä ja osakkeet SPAQ:Fisker 1:1 suhteella.

1 tykkäys

Onko täällä kellään vielä Opesia? Yhdistymässä siis BurgerFi:n kanssa ilmeisesti q3 aikana muistaakseni ennen syyskuun 13 pv… Itsellä pieni positio ja melko alas ollaan jo tultu. Tänään ollut ilmeisesti joku tapaaminen, mutta en itse löydä tuosta tietoa. Onko muilla parempaa infoa?

En omista tällä hetkellä enään. Tuossa linkki jos haluat kuunnella tapaamisen.

1 tykkäys

Canoo mahdollisesti Hennessy Capital HCAC tähtäimessä Proterran sijaan :thinking:. Proterra olisi sopinut paremmin aiempien yritysten seuraksi, enemmän synergiaetuja.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-08-08/ev-startup-canoo-is-said-to-be-in-talks-for-hennessy-spac-deal

Olen yrittänyt tässä pohtia miten markkina vastaanottaa canoon. Käsittääkseni siellä on kyllä nimekkäitä sijoittajia ja yhteistyökumppaneita taustalla

Hyundai will build electric vehicles with EV startup Canoo - The Verge

Nyt on hyvin vaikea yrittää spekuloida, mikä SPAC olisi sitten mahdollisesti Proterran kanssa keskusteluissa. Lordstown:in hankkineen SPAC:in nimetty toimiala oli real estate, eli tästäkään ei voi enää hakea suuntaa.

Paremmalta tämä tuntuu kuin Lordstown, mutta tuo Canoon muumibussi on kyllä sysiruma omaan silmään :joy:

Canoo on kyllä mielenkiintoinen, mutta veikkaan markkinalla heikompaa vastaanottoa kuin Proterran kanssa.

Jutun idea on Kia / Hyundai kanssa kehitetty EV-alusta ja sen edelleen lisensointi.

Muumibussi ( :rofl:) on asia erikseen. Sillekin on varmasti oma kysyntä, esim. itseajavissa kuljetuksissa voisi olla toimiva konsepti. Ulkoisesti kuitenkin aivan kauhea :stuck_out_tongue_closed_eyes:

KCAC on autopuolelle keskittyvä SPAC, mutta eipä muitakaan voi sulkea pois. Periaatteessa myös SOAC menee ESG-kategorian puolesta.

Ja eihän mitään ole vielä julkaistu, juttua on riittävästi molempien suuntaan.

Redditissä detskua Canoo:sta: https://www.reddit.com/r/SPACfeed/comments/i5vnml/hennessy_rumored_to_take_canoo_public_a_possible/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf

Mielenkiintoinen tuo heidän skateboard-designinsä.

Huvittaa että malleja suunnittelemassa ollut Richard Kim, joka vastannut mm. BMW i3:sta. Laatikkomaisuus selkeästi ollut mielessä aiemminkin :joy:

1 tykkäys

Oaktree Capital ja HIMS, LOI eli aiesopimus tehty

Eipä kannattane tämän enempää tästä mergeristä nostaa esille :see_no_evil:

1 tykkäys

Itse asiassa, jos tämä julkaistaan maanantai-tiistai aikana, niin PR-henkisesti hoidettu aika erinomaisesti.

  1. Sijoittajat odottaneet Proterraa → ei tule = pettymys, jota SPACien markkina-arvo ei oikein kestä.
  2. Vuoto ennen viikonloppua, jolloin aikaa sulatella Canoo -vaihtoehtoa, joka sitä nimenomaan vaatii. Canoo ei ole alkuun niin selkeästi hyvä vaihtoehto, mutta pienellä tutkimisella hyvinkin potentiaalinen pidemmällä juoksulla.
  3. Julkaisu heti alkuviikkoon, kun asiasta hyvä hype saatu kehitettyä ja sijoittajat innostumaan :rocket:.
1 tykkäys

Toivotaan että näin käy, ajattelin seuraavaksi spac kohteeksi SOAC, mainittu että haussa Q4 2020 tai Q1 2021 aikana, joten odotus saattaisi tosin olla melko pitkä.

Hyvä artikkeli SPACien nykytilanteesta

Uusia IPOja jo 62 tänä vuonna, kun koko viime vuonna 59. Keskiarvoltaan rahaston määrä kasvanut huomattavasti.
Esillä myös paitsi hyvät puolet, myös haasteet ennen ja jälkeen mergeriä.

Netfin pihalle pienellä turskalla, eli ei mennyt lotto putkeen tuon kanssa ja fiilis on, että mergerin jälkeen laskee reippaammin, koska kohteena onkin pelkkä Kratos platform. Vieläkö joku muu roikuttaa tätä mukana?

1 tykkäys

Vielä on Netfin mukana. Kevensin aiemmin jonkin verran. Jos tähän tulisi jokin pieni pomppu, niin heittäisin pihalle ja mergerin jälkeen takaisin, kun oletettavasti putoaa alle 10$

Q2 tuloksia odotellessa, voisi olla sopiva heräte tälle :crossed_fingers:

Itsellä myös aika isolla prosentilla salkusta. Niin pitkälle kun mahdollista olen mukana, ennen mergeriä jos nousisi ja saisi myytyä ainakin suurimman osan. Nyt tulisi se ~-300€ turskaa.

CCH / UTZ

NOTICE OF EXTRAORDINARY GENERAL MEETING TO BE HELD ON AUGUST 27, 2020
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1739566/000110465920092215/tm2021978-10_424b3.htm

Syyskuussa mennään UTZ tikkerillä :star_struck:

1 tykkäys