SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Hei, kiitos!

Näin lyhyesti selailtua tuo Avepoint vaikuttaa kyllä kaikista SPAC:ista se tasapainoisin.

Ensimmäinen kysymys mitä itsellä herää on että onko liian tylsä yritys?

Tulee mielee yritys Alteryx(AYX), mitä olen seuraillut viime kesästä silloin osake pyörii~185$,
täällähetkellä se on ~87$. Isoin syy on kasvu hidastuminen, Alun perin ~70% kasvusta nykyä~20%.

Itsekin tykkään kovasti Avepoint yrityksenä ja 20vuotta on kunnioitettava aika.
Eli onko tuo Avepoint ~30%kasvu/vuodessa liian tylsä markkinoilla?

2 tykkäystä

jos markkina hinnoittelee jatkuvaa 70% revenue kasvua, joka kyykkää “vain” 20% tasolle vuodessa, niin kurssihan tulee alas välittömästi.

Alteryx osalla lisäksi kulut on jatkaneet 2020 aikana huomattavaa kasvua, mutta kassavirta ei ole pysynyt samassa tahdissa, EBITDA -60% 2019 vs 2020, EBIT pakkasella. Ei siis ihme, että kurssi tullut alas. Q1 ennuste näyttää myös pakkasta. Luvut nopeasti TradingView’n kautta katsottuna.

$AYX P/S näyttäisi nyt olevan 2020 revenueen nähden 12,9. Jos vuosi sitten arvostettu yli tuplasti, niin silloin esim. P/S noin 30 luokassa hihasta nykäistynä. Tuohon valuaatioon pitää pystyä suorittamaan jatkuvasti. Esim QT:lla P/S on Nordnetin luvuista katsottuna juurikin tuossa 30 luokassa. Ei kestä yhtään hikkaa, muuten markkina rokottaa nopeasti. Tämä näkyi jo nyt Qt:n Q1 reaktioissa, kun ei tullut isompaa tulosylitystä :roll_eyes:

APXT / Avepoint P/S on vielä suht maltillinen 10-11 luokkaa, mutta odotusarvo tietysti on, että kasvu jatkuu ilman merkittävää kustannusten nousua. Jonkin verran tuosta on mahdollista venyttää, mutta ei tietysti määrättömästi. 30% kasvu riittää varmasti markkinalle, jos valuaatio on sen mukaan laskettu. Mutta ei sekään kestä pudotusta kasvukäyrältä. FY2021 näkymät on juuri vahvistettu tai jopa aavistuksen nostettu, joten ainakin tämä vuosi pitäisi mennä odotuksiin.

Nämä nyt nopeasti P/S luvuilla vertailtuna, kun oli saatavilla. Parempiakin varmaan moni tietää ja osaa arvioida, mielellään niitä ottaisin myös vertailuun :smiley:

Muutama viesti sitten otinkin jo esille, että edullisempiakin löytyy ja Avepointilla on hieman kireä arvostus. Esim DBDR, LCY tai SPNV hyviä esimerkkejä, toki tomialat on myös eri ja hyväksyttävät kertoimet sen mukaan.

3 tykkäystä

Thanks,

Mitä mieltä oot ON Acquisition Corp. 1 Ltd / Taboola.

Luvut näyttää tosi hyvältä ja tulevaisuuden näkymät.

SEC:n uusia linjauksia odotettavissa, näistä on jo aiemmin ollut jossain esilläkin. Liikevaihdon ja tuoton kasvuennusteiden osalta halutaan rajauksia lisää, tai ainakin klausuuleja sijoittajamateriaaleihin. Ennsuteet on joka tapauksessa pitänyt ottaa melkoisella suola-annoksella varustettuna, mutta jatkossa pitänee sijoittajien suojaamiseksi kirjata selväsanaisesti, että “tämä on ennuste, joka ei välttämättä toteudu” tjsp. Mahdollisesti jonkinlaista vastuuta sysätään myös sponsoreille tätä kautta, mikä tuskin aiheuttaa toimenpiteitä tuon vastuunrajauksen lisäksi.

Hyvä asia mielestäni kuitenkin ja rajoittaa jonkin verran villeimpiä tapauksia.

Avaatko vähän lisää, mikä Taboolassa itseäsi kiinnostaa ja näyttää hyvältä? En ole tutustunut aiemmin sen tarkemmin, nimen kuullut jossain välissä. Hyvät kohteet kiinnostaa toki, mutta esim. linkit sijoittajamateriaaleihin ja oma näkemyksesi auttaa muitakin pääsemään paremmin kiinni aiheeseen.

1 tykkäys

Mitäs mieltä täällä ollaan näistä EV-osastoon kytkeytyvistä SPACeista? Itsellä pienellä positiolla salkussa NGA:ta, THCB:tä, SNPR:ä ja TPGY:tä. Hypeä näiden ympärillä ainakin on, mikä toisaalta on aina myös vähän riskitekijä ja siksi itsekin toistaiseksi vain pienellä positiolla mukana. Jokerikorttina on sitten vielä THBR, joka ei toistaiseksi ole ottanut tuulta alleen, mutta noin lähellä NAVia eipä ole kiire päästä eroonkaan. Onko kenellekään tuttuja ja löytyykö muilta salkusta?

THCB löytyy oma ketjukin täältä:

Eli kannattaa käydä sitä vilkaisemassa. Itselläni noista ainoastaan THCB salkussa ja näen siinnä suurinta potentiaalia, mutta tosiaan tällä hetkellä myöskin suurinta riskiä, jos mergeri karahtaakin kiville.

Noiden lisäksi ACTC / Proterra on erittäin mielenkiintoinen ja potentialinen kohde myöskin, mutta ollaan sen verran NAVin päällä nyt, ettei uskalla tiputuksen jälkeenkään ottaa salkkuun. Sen verran spaceja on nyt viime kuukaisina kyykytetty, että saa olla todellinen timantti, jotta kannattaa preemoita maksella.

1 tykkäys

Muistakseni lukenut jostain että P/S 2 ja P/E 8.
Muuten siis yritys on täysin vieras ja riski sen mukainen.

Mitä mieltä olet näistä trendikkäät SPAC:ista?

PSTH a´la Bill Ackman.
IPOD,F… a´la Chamath Palihapitiya

Näkyvyttä ainakin, se on välillä yllättävänkin tärkeä.

Myin SNPR:n pois. Pidin TPGY:n, koska isompi ja selvästi edullisemmin hinnoiteltu. SNPR todennäköisesti tippuu alle 10 taalan mergen jälkeen. Samoin suolaisesti arvostettu CLII.

THCB on myös salkussa.

Huomenma alkaa muuten Stemin pörssitaival omalla tikkerillä. Se on oman spac-salkkuni tähti ja odotan multibäggeröintiä lähivuosilta.

1 tykkäys

Ehdin nopeasti IACA / Taboolaa tutkimaan ja itse asiassa mielenkiintoinen tapaus ihan sijoitusmielessäkin. Oma teknologia nettimainoksiin, cookieita ei tarvita seurantaan ja kassavirtakin jo positiivinen - ainakin
sijoittajamateriaalien mukaan:

Kilpailua on varmasti, tekniikat kehittyy ja matka tullee olemaan melkoista vuoristorataa, mutta onnistuessaan mielestäni iso potentiaali. Nämä tietysti omia näkemyksiä ja jokainen tekee itse omat päätöksensä ja tulkinnat.

Q1/2021 alustavasti ennusteiden yli:

En maksaisi tällä hetkellä preemiota oikein mistään pre LOI/DA kohteesta. Mutta nämä lienevät sieltä parhaasta päästä. IPOD/IPOF näyttää tulleen alas aika paljon aiemmista hinnoista, seurannassa on kyllä. Chamathin taika voi olla vähän katoavaista, mutta ainakin IPOE / SoFi olisi ollut hyvä kohde - varmaan olisi vieläkin pitkässä juoksussa.

1 tykkäys

Itse lähdin vasta tähän EV charger peliin mukaan. Voltan ansaintamalli mielestäni mielenkiintoinen. Arvostus korkea kuten kaikilla kilpailijoillakin. $SNPR saa vieläkin NAV hinnalla tai jopa alle. Mm.näistä syistä ostin juuri tätä.

Tässä hieman avattu Voltan diiliä ja vertailua kilpailijoihin.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.barrons.com/amp/articles/shop-while-you-charge-up-your-car-how-voltas-ev-strategy-differs-from-beam-or-blink-51612915594&ved=2ahUKEwiisrP2-qLwAhWrxIsKHf4dDsgQFjASegQIMBAC&usg=AOvVaw0wekJiouyW8QuD_GJugBhZ&ampcf=1

https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/SPACs/comments/mktu07/ev_charging_spacs_update_snpr_volta_clii_evgo/

2 tykkäystä

Lawsuitia pukkaa. Tällä kertaa joukkokanteeseen houkutellaan GNPKn osakkaita. On tuo Ameriikka juristien paratiisi.

Näitä tulee joka käytännössä jokaisesta, ei aiheuta huolta sen enempää.

Tämä - samaa mieltä, vähän joka asiasta saadaan vedettyä lakijuttua ja mahdollisesti isoja korvauksia :roll_eyes:

2 tykkäystä

3D-tulostusta, uusi DA julkaistu
GLEO / Shapeways:

Cathy osti ARKQiin “pienen” position eilen

Ei ole kovin iso float koko GLEOlla. Oli jossain välissä jo warranteina, mutta tuli myytyä pikkuprofitilla pois.

Edit: ARKQuun lisätty lisää GLEO

Artikkelissa avattu lisää Shapeways toimintamallia

4 tykkäystä

Juu, tuo TPGY on kyllä luvuiltaan paljon vetoavampi. Mitä nyt olen asiaan tutustunut, moni on näihin lataajiin liittyen pitänyt yhtenä keskeisimpänä riskinä alhaisia marginaaleja tuotteiden samankaltaisuuden ja sitä kautta vaikean kilpailutilanteen takia. Tämän skenaarion toteutuessa olen ajatellut, että tuo Voltan/SNPR:n kilpailijoista poikkeava ansaitamalli voisi antaa ison edun.

IACA / Taboola

10K/A julkaistu, eli warrantien kirjanpidon muutos
https://seekingalpha.com/filing/5500071

DA julkaistu jo tammikuussa, nyt muutoshakemus tehty ja merger-päivän saavuttaminen lähestyy.
Oli hyvä aika avata positio eilen :partying_face: Potentiaalisesti tästä saa triggerin kurssin palautumiselle aiemmille 13$ tasoille vielä ennen mergeriä :crossed_fingers:

3 tykkäystä

Joko tässä on mukana SEC uudet vastuut sen suhteen mitä voidaan sijoittajille luvata? On nimittäin melkoisen kovat kasvulaupaukset leivottu 21 → 22 :sweat_smile: Skeptikko saattaisi epäillä voiko olla mahdollista.

2 tykkäystä

Taisi olla uusissa vaatimuksissa vain se, että tässä täytyy tiedottaa kyseessä olevan ennuste. Onhan se näemmä tuossa alaviitteenä. Samaa satuilua saa edelleen heittää, kun vaan sanoo, että ehkä näin menee ehkä :smiley: On kyllä kova varsinkin tuo 21-22. Oikein jännittää, mitä tuossa 21-22 välissä tapahtuukaan :slight_smile:

Tämä on se kuuluisa…

  1. Listaudutaan
  2. ???
  3. Profit
1 tykkäys

Millaisilla strategioilla porukka sijoittaa SPAC:n?

Itsellä on muodostunut viime aikoina sellainen strategia, että ostan SPAC:ja, kun tulee huhu ja tarkotus on sitten mahdollisesti myydä, jos ja kun DA julkaistaan.