SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

AACQ myös mergeri finaalissa → ORGN

1 tykkäys

Ja SPAC-markkinoillahan ollaan taas parit viime päivät vedelty ylös-alas sellaista kyytiä, että oksat pois. ASTS sai Saksan pankilta 35$:n targetin ja tänään taulussa kevyet 40%. Saa nähdä tarttuuko kyytiin vielä Redditin meemeilijät ja mennään vielä korkeammalle. Henkilökohtaisesti melkein toivon että ei, koska en ehtinyt ostaa aiemmin myymästäni positionpuolikkaasta kuin vasta osan takaisin. Näkee taas, että ei pitäisi loputtomiin vitkutella parhaan mahdollisen hinnan perässä, vaan jos kauppa on omasta mielestä jo riittävän hyvä, niin sitten mennään sillä.

Omista (ex-)Spaceistani myös FRX/BODY:n suunnalla tapahtuu. Ennen mergeriä vedettiin parissa päivässä 20% nousu, tickerin vaihtumisen jälkeen tultu taas saman verran alas. :woozy_face: INDI:n hinta näyttää myös toistaiseksi vakiintuneen tuonne vajaaseen kymppiin, mikä on tässä tilanteessa kauhuskenaarioihini nähden varsin jees. Toki pitää koputtaa puuta.

1 tykkäys

Saman todennut, liikkeet on nopeita sopivilla triggereillä ja jää helposti kyydistä. Toki toimii myös toiseen suuntaan.

Mutta volatiliteetti on tervetullutta, treidaajat ja hypettäjät tulee sen perässä ja auttaa SPAC markkinaa yleisesti :grin:

3 tykkäystä

Jahas, Nordnetin OSTlle ilmestyi Avepointin lappuja tässä iltapäivällä. Eilen lähdin mielenhäiriössä kelkkaan kyytiin.

1 tykkäys

AvePoint tosiaan merger läpi, niin kuin moni muukin viime viikolla. AVPT on pitkään pitoon nähdäkseni hyvä lappu ja itsellä isolla painolla salkussa. En näe ainakaan kovin isoa downsidea pidemmällä aikavälillä.

Mielenkiintoinen tapaus Palantirin toimista SPACien kanssa - kiitos @jaska1 linkkauksesta

PLTR mukana nyt ainakin 8:ssa SPACissa PIPE-rahoittajana. Ostaa pääoman kautta strategisia asiakkaita ja saa sitä kautta softat ajettua käyttöön yrityksiin. Pidempi sijoittaja siis, joten ainakaan suurta myyntipainetta tuskin näissä tapauksissa tulee PLTR:n suunnalta. Muut PIPEt sitten asia erikseen.

3 tykkäystä

Muutama päivä sitten tuli vastaan ROCR ja QualTek USA, LLC kombinaatio, josta DA tehty jo jonkin aikaa sitten. Mennyt ohi itseltä, mutta ainakin nopealla selaamisella osuisi oman strategian mukaiseen pitkään salkkuun.

Investor Prese:

Qualtek tekee siis infran rakennusta ja palveluita sen ympärille. Ei siis mitenkään hype / high-tec / 0-revenue, vaan vuodesta 2012 asti toiminut yritys, jolla historiaa ja todellista liikevaihtoa sekä kassavirtaa.

  • Isot operaattorit asiakkaina, 5G -rakentaminen lähdössä liikkeelle isosti, aurinko- ja tuulivoima-asennusta jne.
  • 2 vuoden backlog 1,7B$, joka sellaisenaan vastaa 2021E liikevaihtoennustetta 818M$ ja sen päälle jo pientä kasvua vuodelle 2022
  • Infraan tulossa tukea isosti valtion budjetista
  • Useita yritysostoja 2018-2021
  • EV 828,7M$ → P/S ~1,01 2021E, joten kovin kalliilta tuosta kulmasta ei kuulosta.
  • 2020 isoja kertakuluja, vaikuttanut merkittävästi tulokseen
  • Tulossa isompi yritysosto ennen mergeriä, sitä varten pre-PIPE rahoitus 44,4M$

Pähkinänkuoressa palvelut:

Ja tietääkseni ei ole tekemisissä Qualtek Electronics -yhtiön kanssa samasta nimestä huolimatta :sweat_smile:

En ainakaan vielä ole positiota avannut, pitää saada käteistä vapaaksi aiemmista ensin. Treidannut alta 10$ jo pidempään DA:sta huolimatta, joten kiire ei ainakaan vielä pitäisi olla - ainakaan ennen tuota mainittua yritysostoa. Merger ennustettu Q3:lle, tarkempaa aikaa ei tiedossa.

Vielä yksi tiivistelmä

10 tykkäystä

Uusi löytö, $GGPI (Goresh Guggenheim)
Bloombergin huhujen mukaan liittymässä Polestarin (Volvo kytkös) kanssa.
Sähköauto salkkuun varmuuden vuoksi.
Ei ole vielä kaikkien huulilla tämä.

2 tykkäystä

Olihan tuo jo eilen tiedossa ja mainittuna jossain viestissä

Eipä kyllä, kaikki hype hävinny spaceista niin ei ota ees nousua…

2 tykkäystä

Eihän tuo nyt ollut kuin pelkkä huhu. Sitten kun osapuolet vahvistavat niin kuvittelisin kurssin kiipeävän ns. tavalliseen tapaan.

2 tykkäystä

SPACeissa on edelleen menossa tuo kevään jatkotilanne, mutta myös muissa kasvuosakkeissa hieman tiukempaa. Russell 2000 jos vertaa Nasseen tai Sepeen, niin heikompi esitys ollut kautta linjan.

Warrantit elää jo jonkin verran, osakkeissa liikkeet todella maltillisia. Esim tänään julkaistu DA FPAC ja Bullish. Warrantit nousi yli 80% plussalle, aiemmat huhut teki jo vastaavan nousun. Eli jotain luokkaa 0,8$ → 1,4$ ja tänään 2,4$. Eli kyllä liikettä löytyy jo kun tietää mistä etsii. Samoin optioissa on liikettä, FPAC taisi olla 180% tms nousu tälle päivälle :exploding_head: - pitäisi ottaa nuo call optiot mukaan pakkiin, mutta opetella ne kuitenkin ensin. Ja vastaavasti common share vain ~4% liike ylöspäin :man_shrugging:

FPAC ja Bullish investor prese
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/0001829426/000119312521211360/d198478dex992.htm

Samoin GGPI, warrantit heitti pelkistä huhuista kaupankäynnin pari suuruusluokkaa ylöspäin 1,3$ → 3$ ja common share pysyy edelleen 10,30$ nurkilla. Pitkään pitoon hyvissä kohteissa osakkeet on aika stabiili vaihtoehto, liikkeet tapahtuu pääasiassa vasta mergerin jälkeen tällä hetkellä. Spekulointiin ja pikavoittoihin warrantit ja optiot toimii paremmin - riski tietysti myös isompi.

2 tykkäystä

Kieltämättä aika nurinkurinen tilanne että markkinoilla maksetaan vaikka $3 warrantista jolla saa ostaa $11.50 hintaan osakkeen jonka voisi ostaa markkinoilta $10.4 hintaan. :person_shrugging:

Eilen tärppäsi omasta warrant-salkusta CND. Myin ehkä hieman hätäisesti mutta kuukausien SPAC-mörnimisen jälkeen kelpaa.

Ostin eilen GGPI:tä Polestar huhuihin. Kävi premarketissa jo $12 ja twitterissä on CCIV -mäistä pöhinää tämän ympärillä. SPAChype ja fomo ei ole lähelläkään alkuvuoden tasoa joten isoja pikavoittoja tuskin tulee mutta omaan tutkaan parasta mitä spaceista löytyy loppuvuoden swingiin hillityllä riskillä.

3 tykkäystä

Tämä - preemiot on aika kovia joissain tapauksissa warranteissa. Niissä ostetaan enemmän tulevaisuuden arvoa pienemmällä pääomalla. Mutta en ainakaan itse lähde huhuihin ostamaan tuollaisella preemiolla, liian iso riski. Muutamia huhuja mennyt puihin ja niistä saa kerättyä helposti isot turskat.

Osakkeina GGPI todennäköisesti tämän hetken parhaita vaihtoehtoja, isohko hype-potentiaali ja pieni downside.

FPAC warrantit tuli omaan salkkuun tuolta 1,40$ nurkilta vastoin omia periaatteita, mutta huhut olivat sen verran vakuuttavia ja ostajia reilusti että tein poikkeuksen. Myös downside oli suht rajattu ja positio pienehkö. Katsotaan, missä kohtaa lähtee salkusta. Bullish on itselle liian haastava kohde pidempään pitoon, mutta spekulatiivisena ihan sopiva lyhyeen treidiin

2 tykkäystä

Kasailin AvePoint / AXPT / AVPT -kombinaatiosta uuden ketjun jatkoja varten.

Ensi viikolla tulossa analyytikkoseurantaa :crossed_fingers:

3 tykkäystä

Löytyykö Kettuselta kiinnostusta perehtyä Altimeter Growth Corp(AGC)?
Kuuntelisin mielelläni mielipiteesi. :wink:

Lähitulevaisuudessa kaakkois-Aasia markkina on erittäin potentiaalinen ja mielenkiintoinen.

Omaan mielenkiinto herää nämä kaksi kaakkois-Aasian uberiä.

Grab & Gojek

1 tykkäys

Grab on todella massiivinen kokonaisuus, kattaa kokonaisuutena laajemman alan kuin vain jakelutoiminnan. En ollut aiemmin katsonut tarkemmin, joten laajuus tuli itselle ainakin yllätyksenä. Tuolla kombinaatiolla ja kasvulla on mahdollista muuttaa maailmaa ja tulla jättiläiseksi, jos ei sitä jo ole.

Investor prese

Valuaatiosta en tiedä, liian paljon ihmeteltävää nopealla vilkaisulla.

Gojek ja Tokopedia on ainakin jonkin uutisen mukaan yhdistymässä ToGo Group -nimen alle. Kombinaationa jotakuinkin Grabia vastaava ja näille tulee vielä kova kilpailu Aasian markkinoista

@Aloittelija3 mielellään jotain omaa lähtökohtaa ja pientä tiedontuottamista, niin kommentointikin olisi varmasti hedelmällisempää :wink: Mikä sopii jonkin strategiaan ja kiinnostuksen kohteisiin, ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan.
Näiden osalta omaan makuun turhan suuria kokonaisuuksia ja analysointi vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja osaamista sekä markkinatuntemusta, mitä itsellä ei Aasian suuntaan ole alkuunkaan.
Toisaalta riski voi olla pienempi yritysten suuruuden kautta ja sopii esim. pitkään strategiaan hyvin. Kannattavuus ainakin vielä heikko, tai siis pakkasella, mutta skaalaedut ja kasvu voivat tuottaa pidemmällä aikavälillä isostikin kurssikasvun myötä - tai sitten ei.

2 tykkäystä

CRSA niminen spac yritti yhdistyä F45 kuntosaliketjun kanssa viime vuonna. Valuaatio oli tuolloin 845 miljoonaa. Markkina sanoi “kiitos ei” ja tuo diili jäi toteutumatta.

Nyt F45 on listautumassa, ilman spaccia, n. 1500 miljoonan arvostuksella.

Ei tule muuta firmaa mieleen joka olisi listautunut spac -diilin kaatumisen jälkeen. Mielenkiintoista seurata miten listautuminen ja hinta kehittyy. Jos spacin kautta ei kelpaa kenellekkään mutta perinteisen IPOn kautta kelpaa 80% kallimmalla niin en tiedä mitä ajatella.

3 tykkäystä

Tämä kuvastaa hyvin tilannetta, että SPACien kautta piensijoittaja voi päästä hyvissä ajoin kiinni potentiaalisiin yrityksiin kohtuullisella valuaatiolla. Toki pitää läksyt tehdä ja poimia oikeat kohteet omaan strategiaan.

Siitä seuraava jos maistuu :wink:
ACEV ja Achronix peruuttaa mergerin :man_shrugging:

1 tykkäys

NYT:ssä hyvä muistutus siitä, mitä SPAC-sijoittaminen on pahimmillaan:

S.E.C. Says a SPAC Misled Investors About Its Space Deal

The Securities and Exchange Commission said on Tuesday that it had reached a civil settlement with several parties involved in the planned merger of Momentus, a company that said it had developed a unique propulsion technology, and Stable Road Acquisition, a special purpose acquisition company.

Investors were misled into believing the propulsion system had been successfully tested in space, when the test had failed, regulators said.

“This case illustrates risks inherent to SPAC transactions, as those who stand to earn significant profits from a SPAC merger may conduct inadequate due diligence and mislead investors,” the S.E.C. chairman, Gary Gensler, said in a statement.

Stable Road traded as high as $25 a share in January, but has lately traded for less than half that.

1 tykkäys

Avaruus kiinnostaa. Otin avauspossan NavSight - Spire Global

Kasvusektoria poljetaan, Russell2000 menee alas ja muut indeksit ylös. Ikävästi osuu omaan uuteen strategiaan löytää ne helmet ennen mergeriä :man_shrugging:

deSPACien osalta hyvä kuvaus nykytilanteesta. Aktiivinen kaveri SPACien parissa ja tuntee kuviot hyvin.

Rotaatio palaa takaisin kasvulappuihin ajan kanssa. Tarvitaan vaan taas sitä kärsivällisyyttä, jos on lappuja holdissa :roll_eyes:
nimimerkillä Avepoint AVPT, Taboola TBLA, Payoneer PAYO salkussa ja DCRB / Hyzon odottelemassa vielä kohtalon iskua

10 tykkäystä