SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Olihan tuo jo eilen tiedossa ja mainittuna jossain viestissä

Eipä kyllä, kaikki hype hävinny spaceista niin ei ota ees nousua…

2 tykkäystä

Eihän tuo nyt ollut kuin pelkkä huhu. Sitten kun osapuolet vahvistavat niin kuvittelisin kurssin kiipeävän ns. tavalliseen tapaan.

2 tykkäystä

SPACeissa on edelleen menossa tuo kevään jatkotilanne, mutta myös muissa kasvuosakkeissa hieman tiukempaa. Russell 2000 jos vertaa Nasseen tai Sepeen, niin heikompi esitys ollut kautta linjan.

Warrantit elää jo jonkin verran, osakkeissa liikkeet todella maltillisia. Esim tänään julkaistu DA FPAC ja Bullish. Warrantit nousi yli 80% plussalle, aiemmat huhut teki jo vastaavan nousun. Eli jotain luokkaa 0,8$ → 1,4$ ja tänään 2,4$. Eli kyllä liikettä löytyy jo kun tietää mistä etsii. Samoin optioissa on liikettä, FPAC taisi olla 180% tms nousu tälle päivälle :exploding_head: - pitäisi ottaa nuo call optiot mukaan pakkiin, mutta opetella ne kuitenkin ensin. Ja vastaavasti common share vain ~4% liike ylöspäin :man_shrugging:

FPAC ja Bullish investor prese
https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/0001829426/000119312521211360/d198478dex992.htm

Samoin GGPI, warrantit heitti pelkistä huhuista kaupankäynnin pari suuruusluokkaa ylöspäin 1,3$ → 3$ ja common share pysyy edelleen 10,30$ nurkilla. Pitkään pitoon hyvissä kohteissa osakkeet on aika stabiili vaihtoehto, liikkeet tapahtuu pääasiassa vasta mergerin jälkeen tällä hetkellä. Spekulointiin ja pikavoittoihin warrantit ja optiot toimii paremmin - riski tietysti myös isompi.

2 tykkäystä

Kieltämättä aika nurinkurinen tilanne että markkinoilla maksetaan vaikka $3 warrantista jolla saa ostaa $11.50 hintaan osakkeen jonka voisi ostaa markkinoilta $10.4 hintaan. :person_shrugging:

Eilen tärppäsi omasta warrant-salkusta CND. Myin ehkä hieman hätäisesti mutta kuukausien SPAC-mörnimisen jälkeen kelpaa.

Ostin eilen GGPI:tä Polestar huhuihin. Kävi premarketissa jo $12 ja twitterissä on CCIV -mäistä pöhinää tämän ympärillä. SPAChype ja fomo ei ole lähelläkään alkuvuoden tasoa joten isoja pikavoittoja tuskin tulee mutta omaan tutkaan parasta mitä spaceista löytyy loppuvuoden swingiin hillityllä riskillä.

3 tykkäystä

Tämä - preemiot on aika kovia joissain tapauksissa warranteissa. Niissä ostetaan enemmän tulevaisuuden arvoa pienemmällä pääomalla. Mutta en ainakaan itse lähde huhuihin ostamaan tuollaisella preemiolla, liian iso riski. Muutamia huhuja mennyt puihin ja niistä saa kerättyä helposti isot turskat.

Osakkeina GGPI todennäköisesti tämän hetken parhaita vaihtoehtoja, isohko hype-potentiaali ja pieni downside.

FPAC warrantit tuli omaan salkkuun tuolta 1,40$ nurkilta vastoin omia periaatteita, mutta huhut olivat sen verran vakuuttavia ja ostajia reilusti että tein poikkeuksen. Myös downside oli suht rajattu ja positio pienehkö. Katsotaan, missä kohtaa lähtee salkusta. Bullish on itselle liian haastava kohde pidempään pitoon, mutta spekulatiivisena ihan sopiva lyhyeen treidiin

2 tykkäystä

Kasailin AvePoint / AXPT / AVPT -kombinaatiosta uuden ketjun jatkoja varten.

Ensi viikolla tulossa analyytikkoseurantaa :crossed_fingers:

3 tykkäystä

Löytyykö Kettuselta kiinnostusta perehtyä Altimeter Growth Corp(AGC)?
Kuuntelisin mielelläni mielipiteesi. :wink:

Lähitulevaisuudessa kaakkois-Aasia markkina on erittäin potentiaalinen ja mielenkiintoinen.

Omaan mielenkiinto herää nämä kaksi kaakkois-Aasian uberiä.

Grab & Gojek

1 tykkäys

Grab on todella massiivinen kokonaisuus, kattaa kokonaisuutena laajemman alan kuin vain jakelutoiminnan. En ollut aiemmin katsonut tarkemmin, joten laajuus tuli itselle ainakin yllätyksenä. Tuolla kombinaatiolla ja kasvulla on mahdollista muuttaa maailmaa ja tulla jättiläiseksi, jos ei sitä jo ole.

Investor prese

Valuaatiosta en tiedä, liian paljon ihmeteltävää nopealla vilkaisulla.

Gojek ja Tokopedia on ainakin jonkin uutisen mukaan yhdistymässä ToGo Group -nimen alle. Kombinaationa jotakuinkin Grabia vastaava ja näille tulee vielä kova kilpailu Aasian markkinoista

@Aloittelija3 mielellään jotain omaa lähtökohtaa ja pientä tiedontuottamista, niin kommentointikin olisi varmasti hedelmällisempää :wink: Mikä sopii jonkin strategiaan ja kiinnostuksen kohteisiin, ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan.
Näiden osalta omaan makuun turhan suuria kokonaisuuksia ja analysointi vaatii huomattavasti enemmän aikaa ja osaamista sekä markkinatuntemusta, mitä itsellä ei Aasian suuntaan ole alkuunkaan.
Toisaalta riski voi olla pienempi yritysten suuruuden kautta ja sopii esim. pitkään strategiaan hyvin. Kannattavuus ainakin vielä heikko, tai siis pakkasella, mutta skaalaedut ja kasvu voivat tuottaa pidemmällä aikavälillä isostikin kurssikasvun myötä - tai sitten ei.

2 tykkäystä

CRSA niminen spac yritti yhdistyä F45 kuntosaliketjun kanssa viime vuonna. Valuaatio oli tuolloin 845 miljoonaa. Markkina sanoi “kiitos ei” ja tuo diili jäi toteutumatta.

Nyt F45 on listautumassa, ilman spaccia, n. 1500 miljoonan arvostuksella.

Ei tule muuta firmaa mieleen joka olisi listautunut spac -diilin kaatumisen jälkeen. Mielenkiintoista seurata miten listautuminen ja hinta kehittyy. Jos spacin kautta ei kelpaa kenellekkään mutta perinteisen IPOn kautta kelpaa 80% kallimmalla niin en tiedä mitä ajatella.

3 tykkäystä

Tämä kuvastaa hyvin tilannetta, että SPACien kautta piensijoittaja voi päästä hyvissä ajoin kiinni potentiaalisiin yrityksiin kohtuullisella valuaatiolla. Toki pitää läksyt tehdä ja poimia oikeat kohteet omaan strategiaan.

Siitä seuraava jos maistuu :wink:
ACEV ja Achronix peruuttaa mergerin :man_shrugging:

1 tykkäys

NYT:ssä hyvä muistutus siitä, mitä SPAC-sijoittaminen on pahimmillaan:

S.E.C. Says a SPAC Misled Investors About Its Space Deal

The Securities and Exchange Commission said on Tuesday that it had reached a civil settlement with several parties involved in the planned merger of Momentus, a company that said it had developed a unique propulsion technology, and Stable Road Acquisition, a special purpose acquisition company.

Investors were misled into believing the propulsion system had been successfully tested in space, when the test had failed, regulators said.

“This case illustrates risks inherent to SPAC transactions, as those who stand to earn significant profits from a SPAC merger may conduct inadequate due diligence and mislead investors,” the S.E.C. chairman, Gary Gensler, said in a statement.

Stable Road traded as high as $25 a share in January, but has lately traded for less than half that.

1 tykkäys

Avaruus kiinnostaa. Otin avauspossan NavSight - Spire Global

Kasvusektoria poljetaan, Russell2000 menee alas ja muut indeksit ylös. Ikävästi osuu omaan uuteen strategiaan löytää ne helmet ennen mergeriä :man_shrugging:

deSPACien osalta hyvä kuvaus nykytilanteesta. Aktiivinen kaveri SPACien parissa ja tuntee kuviot hyvin.

Rotaatio palaa takaisin kasvulappuihin ajan kanssa. Tarvitaan vaan taas sitä kärsivällisyyttä, jos on lappuja holdissa :roll_eyes:
nimimerkillä Avepoint AVPT, Taboola TBLA, Payoneer PAYO salkussa ja DCRB / Hyzon odottelemassa vielä kohtalon iskua

10 tykkäystä

Tässä hyvä graafi josta tuo spaccien kuplaantuminen ja lässähtäminen näkyy hyvin. Uskon että tulevaisuudessa löytyy jonkin sortin tasapaino.

Toivottavasti tuon rotaation tapahtuessa pahin spackrapula on hellittänyt.

6 tykkäystä

Iso syy krapulaan on se, että instikoilla on niin paljon spaceissa rahaa kiinni, että heti myyvät, kun jostakin rahaa irroitettavissa, koska uusiakin putkessa. Tämä johtaa epäsuotuisaan kurssikehitykseen kohdeyrityksen laadusta riippumatta.

1 tykkäys

Nyt olisi igaiming yhtiö tulossa spacin kautta porssiin, kohtuu arvostustasot ja erikoistunut pääasiassa espanjankielisiin maihin joka antaa hieman vallihautaa kilpailijoihin.
Presentaatio kertokoot loput:

Olen alkuvuoden jälkeen jättänyt SPAC listautumiset vähemmälle, mutta yhtä kohdetta olen tiiraillut jopa pitkään salkkuun. MUDS / Topps https://www.topps.com

Firma kiinnostaa fundamenttien puolesta, eikä nähdäkseni ole mitenkään poskettomasti hinnoiteltu. 10-11$ jopa houkuttelevalta, tai sitten tässä kokonaisuudessa on jotain mitä en ole huomannut. Firma päivitti muutama viikko sitten -21 Q1 luvut markkinalle.

Seeking Alphassa melko härkämäinen analyysi: Topps (MUDS): Q1 Earnings Analysis And FY2021 Forecasts | Seeking Alpha

Since announcing the deal, the company’s official guidance has increased by about 40%, and I have presented the case that it may land closer to 80% higher than previous estimates. Using the same 12.5x TEV/EBITDA ratio that was used to value the deal, this implies MUDS should trade around $14-$18 per share. More modestly, the company’s revenue growth rate and margin expansion should justify a significantly higher multiple. Using the S&P 500’s EV/EBITDA multiple of 17.5 would imply a valuation in the $20-$25 range. This doesn’t include the NFT business (which is only starting to materialize), which could quickly be worth billions alone.

Jos jotain negatiivista pitäisi todeta tästä yhdistymisestä, niin seuraavat tulevat mieleen:

  • Pääomistaja tekee exitin ja listautuvan Toppsin omaan kassaan ei tule isosti rahaa. Tämä ei toisaalta eroa mitenkään viime aikaisista kotimaan listautumisista: mm. Puuilo ja Orthex.

  • Keräilykorteissa on ollut pari viime vuotta valtava buumi. Tämä saattaa vaikuttaa negatiivisesti tulevaisuudessa, jos buumi heikkenee. Usein näinä vuosina kun kaikki tuotteet viedään käsistä, ihmisten kokoelmiin ei kartu erityisen arvokkaita kortteja. Printterit laulaa ja kortteja pusketaan pihalle kolmessa vuorossa kaikki mitä irti saadaan. Saatta olla laihempia vuosia edessä.

  • Kolmantena negatiivisena pointtina on, että keräilykorttipuoli nojaa vahvasti MLB diiliin. Toppsilla on lisenssi pitkälle tulevaisuuteen, mutta esimerkiksi isommalla kilpailijalla Paninilla on NBA, UFC, NFL ja Nascar. Toisaalta vastapainona Toppsilla on erittäin vakaa confectionery puoli: erilaisia karkkeja “edible entertainment”.

@kettunen @CarriE ja muutkin, heittäkää muutama sentti mergeriin liittyen jos olette tutustuneet? Itselleni tulee valuaatiosta ja keissistä hieman UTZ mieleen ja tämä on todennäköisesti päätymässä jonkin kokoisena positiona salkkuun läpi yhdistymisen.

MUDS / Topps jäi itsellä täysin väliin seurannasta, kun keräilykortit ja NFT ei sano mitään ja ymmärrys liiketoiminnasta sitä kautta liian heikko :sweat_smile:

Luvuiltaanhan tuo näyttää erittäin hyvältä. Kasvuluvut ripeät ja marginaalit vähintäänkin kohdillaan EBITDAn mukaan. Mitä sitten tuo Adjusted tekee, kun sinne voidaan sisällyttää aika paljonkin asioita :face_with_monocle:

SPACien kanssa tällä hetkellä vaan ongelmana edelleen, että valuaatiolla ei näytä olevan merkitystä edes mergerin jälkeen. Hyvätkin laput jää 10$ pintaan tai alle. Onko sitten kyse liiasta tarjonnasta, kysynnän puutteesta tai shorttauksesta, vaikea sanoa totuutta. Jollain aikavälillä arvostuksen tietysti pitäisi palautua liiketoiminnan edellyttämälle tasolle ja nyt oikeilla valinnoilla on potentiaalisesti hyvä tili tiedossa. Holdaamaan voi joutua pitkäänkin ennen kuin käänne toteutuu, itsellä on muutama long-sijoituskohde tätä tapahtumaa odottamassa.

Topps näyttää luvuiltaan hyvältä nykyiselläänkin ja NFT:t tulee kaupanpäällisinä siitä huolimatta.
Itseltä jää silti väliin liiketoiminnan ymmärryksen puutteen takia :man_shrugging:

4 tykkäystä
2 tykkäystä

En osaa MUDSiin ottaa kantaa kun spacit ovat itselleni lähinnä lottoa jossa ostan halvalla ja toivon parasta. Yksikään ole vielä päätynyt pitkään pitoon joten en ole perehtynyt kohdeyhtiöihin.

Tuo kilpailija Panini on huhuissa myös listautumassa spacin kautta joten DA:n yhteydessä saa halutessaan kohtuulliset mahdollisuudet vertailla näitä kahta. Spacmarkkinat ovat kuitenkin sellaiset tällä hetkellä että itse en uskaltaisi pitää mergerin yli.