Osakesijoittaminen

AvePoint Inc ($AVPT) - Microsoftin kumppanina velatonta kasvua

Yhteisön pyynnöstä avataan ketjua yritykselle nimeltä AvePoint Inc. - $AVPT, joka on Microsoftin pitkäaikainen (yli 20 vuotta!) Gold -tason kumppani ja toimii erityisesti tiedon hallinnan erityisosaajana. Eli Teams, Sharepoint jne. palvelut sekä niiden hallinnointi, tietoturva, tiedon turvaaminen ja konsultointi.

AvePoint on hyvin pitkälle Microsoft -talo. Pilvipalveluiden ristiinkäytön myötä asiakkailla on tarvetta myös muiden palveluntarjoajien tuotteille, joten uusia avauksia on tehty myös mm. Googlen, Salesforcen, Oraclen suuntaan. Myös Amazon AWS on tulossa, mutta ei vielä tässä vaiheessa käytössä.

Palveluihin on kehitetty myös omia tuotteita, joita myydään jatkuvalla laskutuksella SaaS:na.

Asiakkaat:

Asiakkaina on mm. 25% Fortune 500 -yrityksistä, joten luottoa löytyy tekemiseen asiakaskunnan puolelta.

Taustaa:

Sijoittajamateriaalit kesäkuu -21

AvePoint listautui Nasdaqiin kesäkuun lopussa SPAC-mergerin kautta, yhdessä Apex Technology Acquisition Company (APXT) kanssa. Alkuperäisenä ajatuksena syksyllä 2020 oli listautua perinteisen IPOn kautta, mutta SPACin kautta saatiin hyvää verkostoitumista Jeff Epsteinin ja muun sponsoriryhmän kautta. Lisäksi nopeampi ja vaivattomampi prosessi sekä taatumpi rahoitus epävarmassa markkinassa veti vaakakupin SPACin puoleen.

SPAC -prosessi oli loppujen lopuksi poikkeuksellisen pitkä SECin erilaisten muutosten ja lisävaatimusten takia, mutta saatiin siis lopulta maaliin.

Listautumisen kohteet ja omistusten jakauma:

Valuaatio tällä hetkellä ei ole halpa, mutta alaan, kasvuun ja riskiprofiiliin suhteutettuna varsin maltillinen.

AvePointin perustaja Tianyi “TJ” Jiang on edelleen yrityksen CEO.
Haastattelu mergerin jälkeen, vajaan tunnin setti, alkaa n. 15min kohdalta:

Hyvin lyhyt tiivistelmä

Toinen haastis tekstimuotoisena:

Talouslukuja:

Q1/2021:
Kasvua jatkuvassa liikevaihdossa 32,6% YoY, Subscription/SaaS +49,6% YoY
Liikevaihdon ennuste 2021 nostettu 193M$ → 194M$, näkyvyys laskutukseen ilmeisen hyvä

Kasvuun panostetaan kannattavasti ja näihin lukuihin ilmeisen harva yritys alalla pystyy - ainakin yrityksen kehujen mukaan

Vuosittainen kasvu n. 30% luokkaa, jatkuvat laskutukset merkittävässä roolissa, mikä tekee toiminnasta ennustettavaa

Edutech alustaa tekeillä ja kasvua Aasian markkinoilta

SEC filings
https://sec.report/Ticker/avpt

Disclaimer

Salkusta löytyy tällä hetkellä 9.7. AvePointia noin 7% osuudella ja top 5:n joukossa omistuksissa.
Tavoitteena on keventää osa tavoitehinnan täytyttyä, mutta pitkään pitoon pääasiassa hankittu.

19 tykkäystä

Avauksen haastattelun mukaan pitäisi olla tulossa analyytikkoseurantaa 12.7. alkavalla viikolla useammalta talolta.

Omat arviot lyhyen aikavälin 12kk ennusteluvuista on 16-20$ välillä, mitä tuolta voisi olla tulossa, jos otetaan vertailua verrokkeihin ja arvostuksiin. Nykykurssiin nähden Osta-suosituksia odotettavissa - toivottavasti ainakin :sweat_smile:

PIPE -rahoittajilla on osuuksia, joskin melko maltillisesti. Näiden rekisteröinnin yhteydessä saattaa tulla pientä myyntipainetta. Muutenkin deSPAC-kohteissa volatiliteetti on keskimääräistä suurempaa.

Alkuperäisillä omistajilla, sijoittajilla sekä sponsoreilla on lockup -jakso, minkä aikana myyminen ei ole mahdollista. Tarkempaa aikaa en muista, löytyy SEC-filuista.

7 tykkäystä

Ketjun avaus oli mainio, mutta tämä yksi kohta pisti silmään. Microsoftin Gold tason kumppanuus ei oikeasti ole mikään ihmeellinen asia. Käytännössä organisaatiosta pitää löytyä 4 sertifioitua asiantuntijaa osaamisalueelta (Avepointilla ilmeisesti noin 1300 työntekijää), todentaa osaaminen asiakastoteutuksin ja sen jälkeen kun Microsoftille maksaa rahaa (muistaakseni noin $5000 vuosittain), niin saa vastineeksi kultakumppanuuden.

3 tykkäystä

Olet oikeassa, kultataso ei ole kovin merkittävä kilpailutekijä. Ja vaatimustaso on mainitsemaasi luokkaa. Pitkä historia on sen sijaan etu, minkä lisäksi AvePointin yhteistyö MS:n kanssa on huomattavasti tuota syvempi. Paljon asiaa jäi vielä lisäämättä avaukseen, tämä yksi niistä, kun materiaalia on paljon muistissa mutta lähdetiedot hukassa :sweat_smile:

Jossain haastattelussa tuli siis vastaan tähän yhteistyön syvyyteen, että AvePoint on mukana puoli vuotta tai vuoden etuajassa moniin muihin kumppaneihin nähden. Siis suunnittelemassa tekemistä yhdessä MS:n kanssa, jolloin mm. rajapintojen kanssa päästään tekemään omaa tuotekehitystä ajoissa ja uusien ominaisuuksien hyödyntäminen on mahdollista jo heti alkuun.

Pitää kaivella tarkempaa lähdettä vielä ajan kanssa, jossain noissa loppumattomissa SEC-filingeissa pitäisi olla.

Edit: löytyi haastattelu, jossa tuosta oli mainintaa, muutenkin erinomainen taustoitus historiaan ja toimintamalliin. Suosittelen kiinnostuneita lukemaan

https://sec.report/Document/0001193125-21-165610/d157173d425.htm

So, we stay ahead of the game. How? Because we actually sit across seven different partner advisory councils in product, as well as in industry. So, we know what’s coming down the pipeline from Microsoft perspective where they’re investing, where they’re not investing. So, we know where to focus on and where to derisk ourselves. So, we have at least a year to two years ahead, look ahead of that. In fact, we’re also in all the top programs. We actually involve in Microsoft Office 365, we’re involving in Azure, which

is our computer cloud, as well as Dynamics 365, which is their CRM and ERP cloud. We’re actually playing all three Microsoft cloud. So, we actually get to see the earliest bits from them at least six months ahead of the game. So, we actually know how to make sure that we consume the latest APIs, we do the latest, more efficient calling and upgrading of our solution.

1 tykkäys

Avauksen videohaastattelussa myös mainintaa tuosta Microsoftin yhteistyön syvyydestä ja tiedon saannista aiemmin palvelujen kehittämiseksi sekä investointien kohdistamiseen. n. 20 minuutin kohdilta löytyy.

Lisäksi haastattelussa tuli uutta palvelumyyntiä kanavan kautta SMB (eli PK-yrityksille). Tämä markkina on tuon mukaan 40% Microsoftin lisenssimyynnistä ja sitä kautta suuri avoin markkina AvePointille. Myynti menee vielä kumppaniverkoston kautta, joten pienellä myyntivaivalla mahdollista saada lisää liikevaihtoa jatkuviin palveluihin. Myynnin aloituksen julkaisu ilmeisesti tarkoitus tehdä 12.7.2021 alkavalla viikolla.

Pari muuta poimintaa haastattelusta:

 • M&A toimintaa selkeästi tulossa, tarkempaa ei voi julkisesti sanoa
 • Analyytikkoseurantaa, ainakin 6 yritystä aloittamassa seurannan heinäkuun aikana
 • CEO “TJ” on sujuvasanainen, selkeä ja energinen, miellyttävää seurattavaa

Lock-up jaksot omistajilla, sponsoreilla vaiheittain: 180pv, vuosi ja 2 vuotta

PIPE osuus 140M$ - 14M osaketta. Eli yksityiset pääomarahoittajat SPAC-rahaston ja sponsorien lisäksi.
PIPE-osakkeet rekisteröidään 15-90 päivän sisällä mergeristä. Ei lock-up jaksoa.

Lähde: SEC filing, koko mergerin ehdot
https://sec.report/Document/0001193125-21-180072/d175062ddefm14a.htm

3 tykkäystä

Hyvät tiedot sait kaivettua!
Mielenkiintoinen vaihtoehto Synnexille, katselin tuon presentaation niin siellä mainitaan myös kumppaneina Synnex + Tech Data. Synnexillä vahvat linkit Microsoftiin myös.
Tällä yhtiöllä tosin halut kasvaa kovemmat ja mikä oli positiivinen yllätys niin omistajat sisäpiirissä lisäävät omistusta ¨¨pikkuhiljaa¨.

Viimeisin osto Ho John Chi On, Director, 1.7, 200 000 shares = 2milj USD.
Löysin kuvan eräältä sivustolta jossa oli mainittu sisäpiirin omistajat:


Tianyi Jiang
Chief Executive Officer
Xunkai Gong
Executive Chairman
John Ho
Director
Member of the Audit Committee
Member of the Nominating and Corporate Governance Committee.
Brian Brown
Chief Operating Officer, Chief Legal Officer

Jos oikein ymmärsin niin myös Sophia Wu
Chief Financial Officer
Omistaisi/ olisi ostanu osakkeita 1.7 alkaen.
Korjatkaa toki jos ymmärsin viimeisen väärin.

Vaikuttais presentaation perusteella hyvältä firmalta, hyvää pöhinää Youtubessa ja foorumeilla joka varmaan heijastuu myös arvostukseen tulevaisuudessa. Voisi laittaa pitkään pitoon omaan salkkuun ja katsoa mihin menee :wink:

3 tykkäystä

Sisäpiirin merkinnät 1.7.2021 liittyy todennäköisesti SPAC mergerin valmistumiseen.

Vanhojen omistusten kirjaamiset, lisäksi mahdollisesti joitain lisäbonuksia mergerin valmistumisesta. Näkynee SEC tiedoissa 0-hinnalla tai muuna erikoiseränä.

Pitääkin tutustua Synnexiin myöhemmin ajan kanssa :+1:

Edit: koneella helpompi tutkia SEC kirjauksia kuin kännyllä. Lomaviikko reissun päällä, niin vähän vähemmällä seuraamisella toistaiseksi :sweat_smile:
esim: https://sec.report/Document/0001209191-21-045533/doc4.html
Eli kuten yllä mainittu 0-hinnalla muunnettu aiempia omistuksia ja myös mergeriin liittyviä optioita, remarks -kohdasta löytyy selityksiä. Vastaavia on muidenkin sisäpiiriläisten osalla.
Lisäksi 12,5$, 15$ ja 17,5$ osakekurssin kohdilla on seuraavat optioiden triggerit, kun kurssi pysyy 20pv niiden yläpuolella.

Omistuksia on kuitenkin ollut aiemminkin sekä jatkossa. Osa yhdistymisen kauppasummasta näytti menevän myös aiemmille omistajille, joten jonkinasteinen väli-exit ainakin osalla omistajista. Näkyy investor presen pääomien kohdistamista. Ei itsellä tarkempaa tietoa tällä hetkellä millä osuuksilla ja kuka on myynyt osuuksiaan.

2 tykkäystä

Mikä selittää AVPT:n nykyisiä kurssikäyttäytymisiä? Onko kyseessä jonkinlainen exit isompien pelaajien osalta? Netistä löytyy muutenkin huonosti tietoa ja perusteluita nykyiselle kurssikäyttäytymiselle.

1 tykkäys

Koko SPAC -markkinan osalta tällä hetkellä - ja koko kevään - ollut alavireistä.
Myös mergerin läpikäyneet deSPAC -kohteet on vähällä huomiolla ja tarvitaan sopivaa triggeriä muutokselle. 2Q/H1 tulokset ainakin yksi, jolla vaikutusta, mahdolliset yritysostot jne.
Analyytikoiden näkemyksillä aika vähän vaikutusta toistaiseksi ainakin, monilla 15-30$ targetteja Osta-suosituksia, mutta treidaa silti 10$ pinnassa.

Aliarvostus purkautuu ajan kanssa, sijoituskohteita tällä hetkellä, ei mitään hype-/spekulaatiolappuja.

Edit, lisätään tähän jatkoksi:

Näitä lisää, niin alkaa jossain kohtaa näkymään liikevaihdossa ja sitä kautta kurssissakin:

1 tykkäys

Nyt olisi ainakin sellainen puolitunnettu kasvo mainostamassa, jos tämä jatkuva alamäki rupeisi taittumaan.

Toki hyvänä puolena on, että -5% yhdeksästä dollarista on paljon vähemmän kuin sama -5% kahdestatoista dollarista :joy:

3 tykkäystä

Ensimmäinen tavoitehinta 15$ ja outperform.

Edit. 21.7 Goldman Sachilta 17$ ja osta.

https://www.streetinsider.com/dr/news.php?id=18700461

3 tykkäystä

Goldman Sachs Initiates Coverage On AvePoint

Buy Rating, Announces Price Target of $17

Lisää suosituksia putoilee :partying_face:
GS:n näkemyksellä voi olla jo enemmänkin vaikutusta.
Evercoren perusteella tuli jo ensimmäinen positiivinen signaali.

Edit:
Hmm… olisi pitänyt luottaa näkemykseen ja ottaa tuosta vielä lisäksi svingipositio aiemmin ison pinon seuraksi :sweat_smile: +11% and counting :rocket:

Edit2
Linkataan vielä tännekin

3 tykkäystä

IPO prospectus / SEC S1 filing

https://sec.report/Document/0001193125-21-222504/d195647ds1.htm

alustava versio vielä tässä vaiheessa, päivitellään virallisella kun tulee - jos muistan

1 tykkäys

Pari juttua alkuun mitkä itseä mietityttää.
Yrityksen vahvuus on vahvat suhteet Microsoftin suuntaan. Lueskelin noita riskitekijöitä tuolta aikaisemmasta SEC reportista:

The significant majority of our customers choose to integrate their products and services with, or as an enhancement of, third-party solutions such as infrastructure, platforms or applications, in particular from Microsoft, Inc. (“Microsoft”). The functionality and popularity of our products and services depend largely on our ability to integrate our platform with third-party solutions, in particular Microsoft’s Azure, SharePoint and Office 365. We are dependent on technology partner solutions for several major categories of our offerings, including data management, migration, governance, protection and backup. As a result, our customers’ satisfaction with our products are highly dependent on their perception of, and satisfaction with, our third-party providers and their respective offerings.

Strategic technology partners or providers of solutions with which we have integrations may decide to compete with us or enter into arrangements with our competitors, resulting in such partners or providers withdrawing support for our integrations. Our agreements with our partners are generally non-exclusive, meaning our partners may offer products from several different companies to their customers. Specifically, Microsoft and other major platform providers could end partnerships, cease marketing our offerings, with limited or no notice and with little or no penalty, or decide to purchase strong competition, or incorporate our capabilities into native solutions. Any of these developments would negatively impact our business.

Itse käytän vapaa-ajalla näitä Office 365 palveluita. Kaikki mitä teen oli ne sitten analyysejä tai muistiinpanoja menee aina pilveen. Hyvä systeemi, vähän raskas selaimella mutta toimii.
Töissä käytän MS erilaisia työkaluja, ilman niitä elämä olisi todella vaikeaa.
Yritys on oikeastaan riippuvainen MS toimivuudesta ja sen erilaisista ratkaisuista, joten siitä yritys varmasti pitää kiinni. Eli omat ajatukset on, jos MS kanssa tulee ongelmia niin homma kääntyy selälleen. Mukana junassa ollaan joten pidän ainakin itsellä salkun painon pienehkönä alkuun ja seurailen kehitystä. Onhan tässä järkyttävää kasvu mahdollisuutta, kaikki on nykyään pilvessä, etätyö yleistyy Koronan takia, yhteensopivuus ongelmat ratkaisemalla saadaan toimistot minne ikinä yhteydet kantaa.

Sitten toinen juttu:

We may issue additional shares of common stock or other equity securities without your approval, which would dilute your ownership interests and may depress the market price of our common stock.

We have warrants outstanding to purchase an aggregate of 17,905,000 shares of common stock. Pursuant to the 2021 Plan, we may issue an aggregate of up to 30,273,164 shares of common stock, which amount may be subject to increase from time to time. We may also issue additional shares of common stock or other equity securities of equal or senior rank in the future in connection with, among other things, future acquisitions or repayment of outstanding indebtedness, without stockholder approval, in a number of circumstances.

The issuance of additional shares or other equity securities of equal or senior rank would have the following effects:
Existing stockholders’ proportionate ownership interest in us will decrease;

The amount of cash available per share, including for payment of dividends in the future, may decrease;

The relative voting strength of each previously outstanding common stock may be diminished; and

The market price of our common stock may decline.

Eli voivat monistaa/monistavat osakkeita liikkeelle 17-30milj kappaletta? Tarkoittaisi 9-17% osakkeiden lisäämistä tuohon Nordnetin ilmoittamaan 180 272 767kpl osakemäärään nähden.
En lukenut raporttia sanasta sanaan loppuun asti, nämä vain ensimmäisenä pistivät silmään, olenko ihan hakoteillä näiden kanssa? :grinning:

Riskilistaukset on US IPOissa todella kattavia, lähtökohtaisesti pitää jokainen mahdollinen ja mahdoton tapaus olla mainittu. On toki kotimaisissakin huomattavasti riskejä listattu, jos tutkii IPO prospectuksen tarkemmin läpi.

Kyllä, AvePointin riippuvaisuus on todella suuri Microsoftin portfoliosta ja sen käytöstä yrityksissä. Yrityskäytössä normaalissa ympäristössä tuohon korvaajaa ei juuri tällä hetkellä taida olla eikä siis edes tulossa. Googlen vastaavat lienee lähimpänä.
Mobiilissa tai liikkuvassa työssä Android tulee mukaan kuvaan laitepuolella, mutta taustajärjestelmät hyvin usein MS:n alustalla siitä huolimatta, käyttöliittymä vain vaihtuu laitteen mukaan.

Erilaisia oheispalveluita viestintään ja tiedonsiirtoon on toki todella paljon ja aina jotain nousee esille. MS puolestaan on aktiivisesti ollut ostamassa näitä toimijoita pois.

TJ kommentoikin haastattelussa, että MS:n kanssa toimiminen on tanssimista elefantin kanssa. Välillä jää alle, mutta silti sen kanssa on parempi olla yhteistyössä.

Muitakin palveluntarjoajia on otettu hallintaan ja niille AvePoint on tekemässä ratkaisuja. Nämä ilmeisen paljon pienemmässä roolissa vielä, mutta ristiinmyynnin kannalta olennaista, että saadaan myyntiä kehitettyä. Hyvä muistaa, että mukana on nyt Epstein melko kattavalla verkostolla mukana

Warrantit on tyypillinen osa SPAC -kuviota. Eli tuosta tulee jokaisen warrantin lunastuksen yhteydessä 11,50$ lisää rahaa kassaan. Lunastus on mahdollinen vasta raja-arvojen tullessa vastaan. Vaihtoehtoisesti voidaan tehdä cashless redemption, jolloin diluutio on huomattavasti pienempi, mutta ei siis tuo pääomia. Kasvuun tai yritysostoihin haetaan rahaa, joten en usko olevan cashless tässä tapauksessa, vaikka velaton yritys onkin.

Muiden liikkeelle laskettavien osakkeiden osalta on tyypillistä, että varaus on olemassa kohdennettuja anteja varten. Esim. yritysostoja varten, kun maksetaan osa kauppasummasta osakkeilla. Varaukset haetaan valmiiksi, jotta ei tarvita erillistä ylimääräistä yhtiökokousta.

1 tykkäys

Microsoftin tuloksen osalta arvelin olevan sopivaa triggeriä eteenpäin. O365 ja Azure -myynti vetää, jotka jatkossa pitäisi sataa AvePointin palvelujen kysyntään.

Windows -lisenssimyynti heikompi, ei pitäisi olla niin merkittävä lähtökohtaisesti AVPT:lle


AvePoint Q2 Tuesday, August 10, 2021

https://ir.avepoint.com/news/avepoint-to-announce-q2-2021-financial-results

1 tykkäys

AvePoint Q2/H1

Kasvuluvut odotettuja, ennusteiden mukaisia. 2021 näkymät toistettu aiemmasta, joten vakaata ja ennustettavaa toimintaa.

Mergerin/listautumisen kulut rasittaa tulosta tälle vuodelle aika rankasti, osakepohjaiset palkkiot pääasiassa näkyy riveillä. Myös myynnin ja markkinoinnin kulut kasvaneet paljon. Kasvua haetaan, niin menee myös tänne osastolle kasvuinvestointina.

 • AvePoint (NASDAQ:AVPT): Q2 GAAP EPS of -$3.09.
 • Revenue of $45.34M (+37.6% Y/Y)
 • Total ARR of $139.0 million as of June 30, 2021, up 33% year-over-year.
 • SaaS Revenue of $20.6 million, up 76% year-over-year.
 • Non-GAAP Operating Income of $3.3 million; Non-GAAP Operating Margin of 7.3%.
 • Cash and Cash Equivalents of approximately $66.3 million as of June 30, 2021.
 • Net proceeds of $204.5 million from business combination which closed on July 1st, subsequent to second quarter end.

Second Quarter 2021 Key Highlights

 • The AvePoint SaaS cloud platform, AvePoint Online Services, achieved FedRAMP Authorization signifying its SaaS solutions are approved for use across all United States federal agencies at the moderate impact level. The platform was also assessed against the Information Security Registered Assessors Program (IRAP), which ensures compliance with information security and requirements as mandated by the Australian Government
 • AvePoint released its Salesforce Cloud Backup for managed service providers (MSPs) across 36 countries and via 58 distributor app marketplaces
 • APAC’s leading distributor of cloud solutions and services, rhipe, now offers AvePoint solutions to its managed service provider (MSP) customers
 • Continued expansion in user base with more than 8 million cloud users

Lisäksi johtoryhmää vahvistetaan, uudet CFO ja COO nimitetty, edelliset jatkaa mukana johtoryhmässä ja muissa tehtävissä

https://ir.avepoint.com/news/story/?webmasterId=104253&qmodStoryID=4559562802940866

6 tykkäystä

Jatketaan taas yksinpuhelua, Q2 earnings call transcript

Luvuissa ei niinkään uutta tulosten jälkeen, mutta kysymyksissä mielenkiintoisia kommentteja:

Panostusta julkisen puolen hyväksyntäprosessiin, mennyt läpi ja lisää kauppaa tulossa

So public sector is our biggest vertical solution space. We have a dedicated public sector team based in Arlington, Virginia. The FedRAMP is very important aspect to it. So, we do see that there are opportunities that involve FedRAMP that we’re able to close now that we’re FedRAMP authorized. FedRAMP certification itself is a long process. This is also why we talk about, this first in market first mover advantage it took it usually takes several years to obtain the authorized status go from the initiated status.

And we continue to see robust pipeline from that. So it’s important thing. And it’s also been cited by other software companies of their various stages of process. So as to the overall TAM, it is harder to gauge right now. We know it’s important. And we have a robust pipeline associated with FedRAMP authorized status.

Teams -käyttäjiä aiemmin 7M, nyt yli 8M. Ei yleinen mittari, mutta antaa kuvaa edistymisestä

It’s a metric. Yes, it’s over 8 million. And it’s a metric we don’t intend to update on a quarterly basis. Because the nature of our licensing and coverage and hybrid licenses, we think the best reflection of our growth continued to be ARR growth annual reoccurring revenue growth. So but yes, so it is now a well over 8 million.

Operating Income ennustetta laskettu 8M$ → 6,2M$, nämä menee kasvupanostuksiin

Sophia Wu
Yes. Hi, Jason. So this is mainly because we increase our investment into our business split between three buckets. We increase our investment in sales and marketing, including new positions in channel business, which TJ will share a little bit more color later. We also increased our standing in G&A, which is a mix of a few things, its incremental public accompany cost, increase the professional fees more than we originally budgeted, and also additional headcount such as hiring of Jim, which will add additional strength to the existing management team. We also see good opportunities to increase our investment in R&D to bring new products in 2020 and beyond. So therefore, we increase the headcount in H2.

TJ Jiang
So Jason, on the channel side, Sophia mentioning we announced our global channel program in July, so we’re investing very aggressively into the Channel and Channel initial stages are relatively expensive. There’s a whole priming the pump action going on, as well as essentially enabling accelerating channel partners to then conduct business with us and be familiar with our products. But of course, channel is the fastest way to secure our business given the massive TAM in front of us, we have expanded channel coverage to not only our a monthly recurring side of SMB business, but also our telesales, mid market business, selling to businesses all the way up to $2 billion annual revenue. So it’s a very aggressive investment from our side. Of course, at the same time, we are meaningfully controlling to make sure that we are managing our OpEx costs meaningfully, but still maintain aggressive growth posture.

Kanava- ja MSP-myynti kasvaa nopeasti, eli pienyritykset pääasiassa.

Yes, so far, it’s, it’s about 5% of our ARR right now. And we’re growing three digits. It is meeting our expectations. We’re investing more aggressively into it. It’s a fantastic market, as we mentioned before, right, because we’ve been enterprise focused, but being SaaS provider allow us to be accessible, far more accessible to the SMB market. So that allow us to effectively double our TAM because again, the user base that SMB market represents, in the Microsoft 335 ecosystem. We define also SMB as businesses with $250 million annual revenue, or 500 employees or fewer companies. That’s actually a very, very big space.

And now especially with Windows 365, so Cloud PC, where every instance has Microsoft Team baked in. In fact, our team’s app, which called My Hub, it’s the number one team’s app in Japan, and one of the top ones globally, it’s baked in into these instances. So, what it does is create that evergreen motion here. And as Microsoft continually update their builds and have the releases updated in real time, via these Cloud PC instances, our latest apps gets rolled out as well. So, I think that will only help increase lower the barrier to entry and increase our ability to go to market. So it’s only good from AvePoint’s business opportunity perspective.

Näkymät ennustettu konservatiivisesti ja varman päälle

→ positiivinen yllätysmomentti todennäköinen Q3/Q4

So against this some macroeconomic volatility and uncertainty right now, we are being constructive in our guidance. So, we remain consistent with our previous guidance of maintaining this 30% revenue growth.

Kasvun ja kannattavuuden kanssa tasapainollaan, TAM on todella iso ja sitä halutaan vallata, mutta silti kannattavasti

from the business perspective, we clearly have a massive TAM in front of us. We want to accelerate our ability to capture that. So yes, we will play a nice balanced play between growth, revenue growth and profitability. Ultimately, we want to stay north of that Rule 40 as the benchmark guidance and measurements against SaaS companies. So, whether that’s 30% growth versus 10% profitability or 40% growth versus neutral profitability, that’s something we’ll continue to work on. But ultimately, we want to go after the TAM in front of us quicker.


All-in-all, ainakin oma näkymä on tästä huomattavasti markkinan 4-7% pudotusta positiivisempi. Analyytikoiden kommenttien välistä lukemalla näkisin mietoja tavoitehintojen nostoja.

Potentiaalisena optiona on jo aiemmin mainittu myös yritysostot. Tässä ei tullut esille, mutta uskoisin olevan työn alla. Rahaa on kassassa ja osakkeilla saa nyt osamaksun ainakin hoidettua. Valuaatiota pitäisi vaan saada ylöspäin, niin olisi paremmin pelivaraa.

deSPACeja lyödään edelleen, mutta fundan pohjalta AvePoint on omaan salkkuun valittu pitkään pitoon. Juna jatkaa kulkua ja kyydissä pysytään, vaikka markkinan vastaanotto tulokselle oli mitä oli. En sitten tiedä mitä markkina odotti, mutta luvut oli ennusteen mukaisia.

6 tykkäystä

100000 kpl osakkeita ostettu ‘TJ’:n puolison nimiin 17.8.
https://sec.report/Document/0001437749-21-020544/rdgdoc.html

Ei siis ihan pikkurahoista kyse, omistusta on toki ennestäänkin ja optioita lisäksi.
SEC raportin mukaan nämä kuitenkin “täyteen rahaan”

Kurssikäyrän matelu alaspäin liittyy nähdäkseni koko deSPAC sektorin valumiseen. Näyttää pahalta, mutta ainakin oman näkemyksen mukaan pitäisi olla huomattavasti korkeammalle arvostettu. Fundapohjalta ja pitkään sijoitukseen otettu ja pidetään laput edelleen tallessa. Käänne tulee kyllä, mutta vaatii vain kärsivällisyyttä. Trendin muutoksen yhteydessä ottanen lisää lappuja, jos vaan kassa sen sallii.

Disclaimer: Ja nämä siis omia ajatuksia avattuna, ei suositus suuntaan tai toiseen :wink:

5 tykkäystä

AvePoint vaihtaa tilitoimistoa Deloitteen

Ei pitäisi olla mitään kirjanpidollisia ongelmia syynä, business as usual :sweat_smile:

https://sec.report/Document/0001437749-21-020870/avpt20210812_424b3.htm#ex161

2 tykkäystä