SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Canoo steer-by-wire

Avoimia työpaikkoja aika paljon :smiley:

3 tykkäystä

Hmm… ei tainnut maistua Romeo Power markkinalle. Taitaa olla pientä varovaisuutta ilmassa Nikola, Velodyne ja Hyliion jälkeen :thinking:.

Omalta osalta myös pitää miettiä SPAC -strategiaa hieman uusiksi. Katselen nykyiset pois ja keräilen varmaan kassaa lokakuun ajan. Paitsi, jos nyt jotain sopivaa tulee kohdille :grin:

Itse tässä katselen missä kohtaa tuohon Velodyne puukkoon uskaltaisi tarttua. Nyt kun se ei enää ole spac ja jos PIPE saa osakkeensa myytyä. Marraskuussa alkaa vasta näemmä tulla taloudellista raportointia firman osalta, jotta näkisi vähän tarkemmin missä mennään. Fundalaskelmaa tähän keissiin pitäisi löytää taustalle.

2 tykkäystä

Kyllä karmea alku mutta näyttää nyt aika moni spac punottavan.

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1757932/000110465920111946/tm2032357d1_ex99-3.htm

Liian korkeaksi nousi Romeon valuaatio. Onkohan ollut muita kilpailemassa? GMHI ja PIC sama ongelma.

Alkaa olla liikaa tarjokkaita. Joko perinteisten IPOjen määrän pitäisi vähentyä ja siirtyä SPACeihin tai sitten aika moni päätyy huonoon kohdeyritykseen tai liian kalliilla valuaatiolla.

https://spacalpha.com/wp-content/uploads/2020/10/US-SPAC-Weekly-Monitor_5Oct20.pdf

Aktiivisia tällä hetkellä 195 kpl, lisää tulossa vielä 61 - ja päivittäin tuntuu tulevan lisää, viikossa joka tapauksessa useampi.

Lisäksi yhdistettynä muutamaan huonoon kokemukseen, vaikuttaa siltä että ainakin retail -sijoittajien usko SPAC-markkinaan on koetuksella.

Tämä on kuitenkin hyvä kehitys, koska targetit ehkä tyytyy jatkossa maltillisempiin arvostuksiin. Eivät halua floppia eli tickerin vaihdon jälkeistä droppia alle 10 taalan. Hcac, pic, rmg jne ovat vaarassa tippua alle 10.

1 tykkäys

Tälle pitää olla selkeä insentiivi, että omistajat saa jostain kurssitasosta extrabonuksen tms.
Muuten raha helposti ratkaisee ja valuaatio nousee - varsinkin hyvien kohdeyritysten kohdalla, kun kilpailua on enemmän.

Muutenkin SEC -filut luetaan jatkossa huolellisemmin, jotta vältytään isommilta yllätyksiltä. Toivottavasti SEC ottaa tiukemman kannan pian, jotta sponsorien ja omistajien osuuksiin saataisiin lisää läpinäkyvyyttä.

SPAQ pomppasi jälkilöylyissä +5 % kun tuli uusi äänestys DEFM14A:

https://sec.report/Document/0001193125-20-263851/

Vaikuttaisi olevan juuri merge-äänestys, joka Fiskerin mukaan tapahtuu 28.10.2020 kokouksen jälkeen (lienee?), jos äänestys menee läpi:

https://twitter.com/henrikfisker/status/1313211784627544066

2 tykkäystä

Romeo Power has a diversified and high quality customer base today that represents an estimated nearly 70% of the North America Class 8 market. The company has varying forms of agreements with customers, enhancing visibility into the company’s future growth, including over $300 million of currently contracted revenue.

https://www.barrons.com/t.co/A5KU4pr19d

1 tykkäys

Nonniin, tänään sitten spaqit pihalle heti avauksessa, eiköhän ota alkuun kunnon pompun ja sit lasketellaan

En usko kovin suureen pomppuun vielä, sillä alustasoppari puuttuu. Jos hyvin menee, niin se julkaistaan ennen 28.10. kokousta.

Ford lisäillyt osuutta 7,6%:iin Q3:n aikana VLDR:stä.

uutisen jälkeen aftermarket +5% :+1: - tosin ehti kyllä valua päivän aikana alle aiempien tukitasojen…

Tietysti heti sen jälkeen, kun lähti SPAQ:t ulos stopparilla :sweat_smile:
PIPE rahoitusosuus aiemman taulukon perusteella 17%, mergen jälkeen saa rekisteröiödä osuudet ja myydä ilmeisesti heti sen jälkeen, korkeintaan 50pv mergen jälkeen → dippi odotettavissa

Jos tulee alustasoppari ennen mergeä, niin nousee kyllä siinä vaiheessa.

2 tykkäystä

Olitkos teillä kokemuksia siitä miten tuo äänestykseen osallistuminen toimi, jos omistaa Nordnetin kautta SPAQin osakkeita?

Ei ole omia kokemuksia, muuta kuin että ne harvoin toimii mitenkään järkevästi :smiley: Esim. Nel, vaikka on norjalainen, ei äänestys onnistunut lainkaan (se sitten peruttiin myös, mutta eri juttu). Sieltä olisi tullut nivaska papereita(!) postissa, jotka sitten olisi lähetetty postitse takaisin (ja siinä oli tyyliin 2 pv aikaa olla perillä…). Jollain taisi täällä Inderesissä olla toinen osake siten, että täyttivät jonkin PDF:n, tulostivat sen ja lähettivät skannatun allekirjoitetun sähköpostilla jollekin välihenkilölle.

Lue reilu viikon vanhoja viestejä tästä ketjusta, HCCH kanssa tehtiin äänestys sähköpostitse.

Joo kurkkasin ne läpi ja löin Nordnetin aspaan viestiä. Täytyy vielä jostain kaivaa tuonne SPAQlle yhteystiedot ja kysellä myös heiltä ohjeita.

Ei onnistu peräpohjolasta - muutenkin Euroopasta on haasteita saada minkään välittäjän kautta ääniä perille. HCCH järjesti sähköpostiäänestyksen, mutta sekään ei taida olla ihan kaikkien pykälien mukainen tapa - jos ollaan tiukalla, niin tuolla voitaneen osoittaa osakkaiden näkemys tarvittaessa.

Yleensä ääniä tulee instikoilta tarpeeksi, mutta jos omistusosuus on jakautunut, niin piensijoittajien äänillä voi olla merkitystä.
Mergeriin yleensä vaadittava 50% ei ole ongelma, usein poissaolevat lasketaan hallituksen ehdotuksen mukaisesti.
Mutta mahdollinen mergen valmistelun jatkoaika tarvitsee esim. 65% äänistä mukaan äänestykseen (siis oikeasti äänestäneitä), jolloin tarvitaan enemmän osallistujia. SPAC-kohtainen toteutus ja selviää SEC -filuista - jostain niistä…

IPOC SOAC JIH - tai sitten joku muu.

Proterrakin ilmoitteli kesällä hieman vastaavan tyylisellä julkaisulla, mutta ei ole tullut siitä sen enempää infoa :man_shrugging:

Edit:
IPOCClover Health

jaahas, jotain oikeustoimia.

https://www.brodskysmith.com/cases/rmg-acquisition-corp-nyse-rmg/

1 tykkäys