SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

Tämän olinkin jo tutkinut. Mutta hyvää tarinaa niille joille uutta. Kannattaa lukea niin oppii aiheesta :slightly_smiling_face:. Minua itseäni jäi kaivelemaan tässä se että olisivat menossa myös lyysi touhuihin mukaan :thinking:… enkä löydä nyt mistään omalta koneelta linkkejä… tai sitten muistan väärin :slightly_smiling_face:. Tai onko jollain heti heittää niitä tänne näkyville???

1 tykkäys

Asiakkaina ainakin nämä:

CESA

CSIR-CECRI

Fuelcellenergy

Palcan

Prototech

Siqens

SKYRE (Sustainable Innovations)

Ultracell

United Technologies Research Center

Yritin eilen hieman etsiä miten kukin on mukana mutta huonosti löytyy tietoa. Tubessa oli joku haastattelu.

2 tykkäystä

SPAQ / Fisker julkaisi alustasopparin, vähän yllättäen Magnan kanssa, jonka kanssa oli jo erillinen kokoamissoppari (assembly). Katotaas miten lähtee kurssi nousemaan tänään. Tosi hyvä, että ilmoittivat ennen mergeä :slight_smile:

https://twitter.com/henrikfisker/status/1316726982873247744

Magna ei sinänsä mikään “tulokas” ole, kun ovat tehneet aiemmin mm. GM, Ford, Fiat-Chryslerin, BMW:n, Mercedeksen, Volkswagenin ja Teslan kanssa vastaavaa.

Arvelevat, että kurssi tippuu hiukan tässä tänään/huomenna, kun shorttaajilla on viimeiset hetket tehdä tilinsä ennen kuin kurssi lähtee nousemaan kohti mergeä ja sen jälkeen. Tulee hyvä ostopaikka vielä siinä, jos niin käy :slight_smile:

E:
Tässä vielä Valtion Virallinen™ dokkari tuosta alustayhteistyöstä:
https://sec.report/Document/0001213900-20-031386/

n October 14, 2020, Fisker and Spartan entered into a Cooperation Agreement with Magna International Inc. (“Magna”) setting forth certain terms for the development of a full electric vehicle (the “Cooperation Agreement”). The Cooperation Agreement sets out the main terms and conditions of the upcoming operational phase agreements (the “Operational Phase Agreements”) that will extend from the Cooperation Agreement and other agreements with Magna (or its affiliates) that are expected to be entered into by and between Fisker and Magna (or its affiliates). The upcoming Operational Phase Agreements referenced in the Cooperation Agreement relate to various platform and manufacturing agreements. (…jne. tuon linkin takaa näkyy loput)

E2:
Miljoona lyhyeksi myyntiä tänään
image

7 tykkäystä

https://www.cstproxy.com/amciacquisition/sm2020/HTML1/default.htm?control_number=US00165R1014

AMCI osakkeenomistajien kokous noin klo. 17

2 tykkäystä

Shift Technologies Inc (entinen INSU) sai Wells Fargolta overweight ja 16$ targetin Wells Fargo Initiates Coverage On Shift Technologies, Inc. - Class A Common Stock with Overweight Rating, Announces Price Target of $16 Tätä ennen käsittääkseni vähän tuntemattomampi analyytikko 20$ targetilla. Nyt kun tämä uusi ticker vain saataisiin kaikkialla Suomen välittäjillä vielä auki :sweat_smile:

3 tykkäystä

AMCI - jatkoajan äänestys meni läpi, SEC filut tulossa varmaan vielä tänään. Voi olla jonkin verran lunastuksia tiedossa, kun ollaan niin lähellä NAV-arvoja.

AMCI warrantit muuten lunastetaan mergen yhteydessä 1,50$ hintaan - jos äänestys tietysti menee läpi tältäkin osin mergen yhteydessä. Nyt 0,85-0,87$ hinnoilla käyty kauppaa :man_shrugging:

Ostin pienen erän äänestyksen läpimenon kunniaksi :slight_smile:


Hyvä artikkeli Bill Foley’stä - kaverilla on hieman enemmän kokemusta :+1:

https://www.bloomberg.com/amp/news/articles/2020-10-16/no-one-mints-spac-money-like-serial-dealmaker-bill-foley

seuraavat SPAC -hankinnat saattaapi olla jotain näistä…

1 tykkäys

Tässä AMCI Advent stä asiallinen video youtube sta. Pidän itsekin pienen position tässä tällä hetkellä.

5 tykkäystä

Videon tekijä korosti moneen kertaan, ettei ole kiirettä sijoittaa ACMI/Adventiin. Peukut siitä. :+1:

2 tykkäystä

Hyvä introvideo ja sai paremmin kiinni Adventin toiminnasta - kiitos @_ANDY

10,35$ kohdalla on näyttänyt olevan iso myyntierä julkaisusta lähtien, sen jälkeen myyntipuolella ainakin toistaiseksi hiljaista. Jos yhtään kiinnostusta herää ja vähän sopivaa PR:ää ulos, niin voi ottaa nopeankin nousupiikin :man_shrugging:

Lyhyemmällä näkökulmalla näkisin vastaavan kehityskulun kuin HCCH ja NFIN osalta. Kiinnostus hiljaista, NAV -arvoilla liikutaan joulukuulle ja mergeä lähemmäs mennessä arvotetaan warrantit lähelle 1,50$ lunastushintaa ja sitä kautta osakkeen arvostus 12-13$ välille :crystal_ball:.
Jos tuolla etenee, niin suht varma kohde pitää sopiva summa kiinni ja lisäillä vähitellen mergeä kohden, jos on ylimääräistä käteistä tilillä - näin ajattelin ainakin itse tehdä, jos ei sopivampaa kohdetta tule vastaan :wink:

3 tykkäystä

NFIN Prices target 18$

3 tykkäystä

Madonlukuja United wholesale mortgagesta, jonka olisi tarkotius lyödä hynttyyt yhteen GHIV:n kanssa.
Itse pidän tätä mielenkiintoisena ja potentiaalisena kohteena. Käsittääkseni kyseessä olisi tähän mennessä suurin spac merger, joka on tapahtunut.

https://finance.yahoo.com/news/united-wholesale-mortgage-announces-record-110000024.html

Hieman mietityttää tämä jenkeissä käynnissä oleva SPACmania. Kun rahaa SPACceihin on tarjolla enemmän kuin tarpeeksi se johtanee ehtojen heikentymiseen. Kun moni SPAC taistelee samasta kohdeyrityksestä se joko ajaa valuaation ylös tai diilin/kohteen laadun alas.

Mietinkin löytyykö Euroopasta potentiaalisia SPACceja? Onko kukaan perehtynyt minkälainen tarjonta esim Lontoossa tai Frankfurtissa on?

1 tykkäys

Tällä hetkellä ei ilmeisesti oikein ole tarjolla, mutta jotain on mahdollisesti tekeillä:

Samanlaista rakennetta ei ole kuin US-markkinalla, joten tarjontaakaan ei oikein tule. Osakkaiden äänestysoikeuksissa ilmeisesti eroja. US-markkina on vain houkuttelevampi vaihtoehto, joskin SPAC -listauksien yleistyminen tuonee tarjontaa myös Euroopan puolelle

Eurooppalaisia yrityksiä on toki listattu NYSEen ja Nasdaqiin.
Tattooed Chef on Italia-US pohjainen, HCCH / Fusion Fuel portugalista
Uutena SPACina on täälläkin esim. mainittu byNordic Acquisition Corp - $BYNO tai EU/Italia/US keskittyvä $GLEO https://galileospac.com/. Muitakin toki löytyy, mutta nämä nopeasti tuli mieleen.

Tästä olikin jo aiemmin hieman pohdintaa.

1 tykkäys

Äsken tuli OP:lta viesti Spartanin takaisinostotarjouksesta. Eli täähän on se mihin ehdottomasti EI kannata vastata, ellet sitten halua myydä kaikki SPAQit hintaan 10,32 USD :slight_smile:

Hassu kun ei ole tullut viestiä tuosta merger-äänestyksestä.

2 tykkäystä

Tätä saa odotella… Ei tule kaiketi yhdellekään peräpohjolan välittäjälle :man_shrugging:
Euroopan tasollakin ilmeisesti aika rajatusti, mikä heikentää piensijoittajien vaikutusmahdollisuuksia melko ikävästi.

Nordnetin kautta ilmeisesti myös redemption rights viestit ei tule perille - saa korjata jos olen väärässä :wink: Muiden kautta tulee, Nordealta tosin etanapostilla mahdollisesti liian myöhään :rofl:

1 tykkäys

Nordeassa lisäksi teksti laadittu niin, että siitä voisi helposti saada käsityksen sen olevan suostumus mergeriin, eli sysipaskasti sekin hoidettu :slight_smile:

Samankaltainen teksti on myös Mandatumilla - näytti alunperin olevan äänestykseen liittyvä, mutta on siis redeem -laput. Pitää olla tarkkana noiden kanssa :face_with_monocle:

https://netfinspac.com/news.html

Triterras most recent investors-analysts Zoom presentation, dated Oct 2020.

https://gatewayir.zoom.us/rec/share/H-hPvN1S1CW9IIcrOv0f92W39jnfg2fCdy9pI8hqgT4mDQZ6eAHudlyoSQnBz6ST.M0m6bStljvdGfAlA

Passcode: NFINAnalystDay2020!

1 tykkäys

Näin vähän ajattelinkin ettei Eurooppa ole hajanaisuutensa yms takia yhtä houkutteleva vaihtoehto SPACeille.

Nyt kun SPACit hakevat paikkaansa markkinoilla niin en ole enää uskaltanut lähteä jahtaamaan nousevia kursseja target ilmoituksen jälkeen. Varsinkin EV SPACit tuntuvat menevän ylösalas ilman mitään helpostiymmärrettävää logiikkaa.

Ehkäpä viimeaikaisesta heikkoudesta johtuen moni treidaakin hyvin lähellä NAV -arvoa. Olenkin ostanut muutamia isohkoja/nimekkäitä SPACceja velalla. JWS, SOAC, WPF, LGVW sekä PSTH kun niitä on ollut tarjolla lähellä NAVia. Tällä taktiikalla ehdin jo koituttaa pienet voitot GMHI:sta. HCAC:n kohdalla tilaisuus meni toistaiseksi ohi kun ahneuksissani yritin odottaa “vielä vähän lisää ennenkuin myyn”…

Näkemyksiä tästä taktiikasta? “Talk me out of it”. Suurimpana riskinä mielestäni on jonkinlainen petos jonka kautta rahat häviävät SPACin holvista tai vaihtoehtoisesti viranomainen jäädyttää ne.

Itse luovuin tästä taktiikasta SPAC:ien kohdalla, koska rahaa voi joutua makuuttamaan pitkiäkin aikoja, ennen kuin ilmoitellaan uutisia yhdistymisistä. Nyt on sen verran firmoja hakemassa kohteita, että alkupomppukin saattaa jäädä haaveeksi. Hajauttaminen samalla syö huomattavan osan tuottoja sen sijaan että laittaisi ‘kaikki punaiselle’ periaattella johonkin lähellä redemption valueta olevaan kohteeseen, joka ei ole vielä julkaissut yhdistymisestä. €/$ vaihtosuhde myös heiluu sen verran, että isolla positiolla tappiota voi alkaa syntyä jo pelkästään tuosta makuuttamisestakin.

Tämän sijaan olen pyrkinyt julkaisut ilmoittaneista yrityksistä poimimaan rusinat pullista. Tai parempi ilmaisu voisi olla kaivamaan timantit kasasta skeidaa. SPAC:it on vähän kuin sijoittamisen villi länsi. Momentum ja sentimentti vaikuttaa fundamentteja enemmän. Dipit on näiden kohdalla usein myös melko syviä, joten ostopaikkoja kannattaa mielestäni odottaa.

2 tykkäystä