SPAC merger companies - vaihtoehto IPOlle

varmaan tämä

ylempänä olikin samasta aiheesta linkki

4 tykkäystä

Ollaan oltu samalla aaltopituudella FEACin ja SBEn suhteen (vaikka molemmat myyty possat voitolla ja naurettavan alhaalla nykyhintoihin nähden:), että piti tätäkin lähteä paremmin tutkimaan ja kyllä itselläkin aika bullish fiilis jäi tästä. Pitkästä aikaa myöskin kiinnostava SPAC, joka ei ole EV-puolelta ja jolla oikeasti jo järkevää touhua, eikä eka tuote myyntiin 2024 menoa. Virittelin alkuun pilkin, mutta kun rykäisi melkein 15 taalaan, niin näytti siltä, että homma jää. Käytiin kuitenkin ottamassa mut vielä kyytiin :slight_smile:

6 tykkäystä

Aloin tuossa twitteriä selaamaan niin melkoinen hype menossa BFT ympärillä. CNBC analyytikko antoi osto suositusta ja näyttää afterissa hyvä nousu olevan :muscle:

4 tykkäystä

Steve Grasso on kerrankin suosittelemassa jotain muuta kuin $TSE $OLN $CPRI

Mies toistaa noita samoja firmoja niin usein että muistan ulkoa koko listan.

2 tykkäystä

Otin THCA:ta pikkusatsin $10,70 hintaan. Nyt tulee vähän venytettyä omia periaatteita kun maksoin preemiota mutta meno on niin kuumaa että katson 7% preemion olevan siedettävä tässä tilanteessa.

TRNE->DesktopMetal merger ei ole mennyt ihan putkeen kun tickeri kyllä vaihtui mutta toimeksiannot eivät mene läpi. Ei välttämättä mene täysin Nordnetin piikkiin tämä hässäkkä. Ilmeisesti muillakin välittäjillä on ollut heistä riippumattomia ongelmina nimenomaan DMään liittyen. DesktopMetal oli alunperin harkinnassa vähän pidempään holdiin, jos hinta pysyy näissä lukemissa niin saatan jättää pienen satsin holdiin.

2 tykkäystä

DM näyttää pudonneen mergen jälkeen aika raikkaasti. Otin jo svingipositionkin laskun rauhoittumisen yhteydessä, mutta tiukka stoppari vei mennessään.
Graafilla on joulukuun 7. gappi nyt täytetty, joten mahdollisesti voisi löytyä tukea.

Warrant -asiaa

@jepukka666: Täällä ketjussa avattu jossain kohtaa warranteja. Käytin aiemmin myös osakkeita pelkästään, mutta avasin IBKR:lle tilin warrant-kauppaa varten.

Warrantien isona etuna on pienempi sitoutuva pääoma. Jos osake maksaa 12,50$, niin warrant pitäisi teoriassa olla 1$, jos strike, eli lunastushinta on tyypillinen 11,50$. Warranteissa on kuitenkin nykyään paremman tuottopotentiaalin takia isohkot preemiot, joten em. tapauksessa warrant olisi varmaan lähempänä 2,0-2,5$.
Warranteissa kuitenkin pitää katsoa paitsi tuo strike, myös määrä mihin warrantit oikeuttavat. Esim $VLDR on 3:4 suhteella, joka aiheuttaa pientä hämmennystä, varsinkin kun se alunperin oli 1:2.

Toinen warrantien iso etu, ja syy preemioon, on isompi tuottosuhde. Warrantin hinta seuraa osakkeen kurssia kutakuinkin taalamääräisesti. Esim: TPGY case tuossa aiemmin. Osakkeen hinta 100% ja vastaavasti warrant 250% samassa ajassa.

Vastaavasti, kun osakkeen hinta ylittää lunastushinnan (usein 17-18$), niin preemio alkaa kääntymään toiseen suuntaan. Warrantin hinta ei enää seuraa osakkeen hintaa niin paljon, koska riski kasvaa suuremmaksi.

Warrantien riskinä on puolestaan koko pääoman menetys, jos SPAC lopetetaan jostain syystä. Osakkeissa tukee ~10$ NAV mergeen asti, tai pari päivää ennen mergeä käytännössä. Myös huono diili vie prosentuaalisesti warrantien arvoa reippaammin kuin osakkeen.

Lyhyesti: high risk, high reward.

Strategiana on suht aktiivinen seuranta ja hypätä kyytiin nousujunaan, kun kohde löytyy tai edes suht luotettava huhu siitä. Ilman julkaisua riski on iso ja odottelu voi viedä pitkään, huono kohde syö pääomat.
Muutama poikkeus tästä alkaa muodostua: pitää olla hyvät sponsorit taustalla ja mieluummin aiemmin onnistuneesti toteutettu merger. SOAC ja WPF tässä vaiheessa.
Potentiaalisesti pitkään holdiin menevät ostan lisäksi osakkeina, esim. APXT on nyt molempina.

deSPACeja on salkussa myös osakkeina: VLDR, UTZ, TTCF, kaikki pitkässä holdissa. Aluperin ostettu myös osakkeina. Näissä hinnat on myös yli lunastushinnan (usein esim. kurssi yli 17-18$ 30pv ajan) ja yhtiö voi edellyttää warrantien lunastusta.
TRIT Triterras on tästä nyt poikkeus, kun myin osakkeet ja ostin warranteja tilalle hieman isomman position määrällisesti. Pienemmällä pääomalla suurempi vaikutus mahdolliseen tuottoon. Jos/kun kurssi joskus nousee lunastushintaan, myyn warrantit ja ostan mahdollisesti osakkeita taas alkuperäisen määrän.

https://spactrack.net/activespacs/ löytyy mm. warrantit hyvin eriteltynä, kun taulukkoa selaa oikealle.

Edit: warrant -sivusto tehty myös erikseen

8 tykkäystä

SPACien määrä salkussa kasvanut aika voimakkaasti tällä viikolla, mukana nyt APXT, QELL, VGAC, THCB, FIII, BFT. NGA lähti pois. Odotuksissa on että näille kaikille tulee ihan hyvät tuotot vielä loppuvuoden aikana. FIII tällä hetkellä miinuksella muut mukavasti plussalla.

Yritetään nauttia vielä spac hypestä mutta varaudutaan myös mätkähtämään nassulleen

4 tykkäystä

Hyvä varoituksen sana muistutukseksi meille kaikille jotka näihin sekaantuu, tällä hetkellä sentimentti alkaa olla sellainen että jos joku sanoisi listaavansa kakkakikkareen pörssiin SPACin kautta ja vieläpä Elon Musk tukee tätä hanketta niin sen kakkakikkareen arvo olisi todennäköisesti ensi viikolla vähintään 5 Mrd $ :slight_smile:

Trend is your friend joten olen itsekin näillä hieman pelaillut suht hyvällä menestyksellä (toistaiseksi), panokset on kuitenkin sitä luokkaa että jos joku päivä kyseisen lapun saldo näyttäisi nollaa euroa niin ei siitä vielä yöunet menisi.

2 tykkäystä

Itselläni mennyt ohi että Advent technologies puuhailee Toyotan kanssa. Seuraava artikkeli herätti taas mielenkiintoa tähän AMCI spackiin. Myin jo nämä pois, mutta mietin että ottaisiko takaisin.

https://newyork.citybizlist.com/article/639253/advent-technologies-collaboration-with-los-alamos-national-laboratory

" AMCI: n toimitusjohtaja William Hunter kommentoi: ”Tämä kumppanuus puhuu Adventin johtavasta roolista polttokennotilassa. Yhteistyössä arvostettujen tutkimuslaitosten ja yritysten, kuten Toyotan ja Los Alamosin kansallisen laboratorion, kanssa Advent voi hyödyntää asiantuntemustaan ​​tehokkaan ja puhtaan vetyteknologian toimittamiseksi talouden eri sektoreille seuraavan vuosikymmenen aikana. "

2 tykkäystä

Weekly Spac Watchlist Dec/14 to Dec 18:

  • 1-BFT (Paysafe)
  • 2-GIK (Lightning eMotors)
  • 3-FIII(Electric Last mile)
  • 4-THCB (Microvast) ← to be confirmed
  • 5-CFII(View Inc)

Most mentioned Spacs

  • 1- BFT
  • 2- PIC
  • 3- HCAC
  • 4-VGAC
  • 5-PSTH
  • 6-CGRO
  • 7-GIK
  • 8-BTWN
  • 9-THCB
  • 10-Qell

Spacs under the radar

  • 1- VGAC
  • 2- Qell
  • 3- BTWN
  • 4- PSTH
  • 5- SNPR

This week merger votes

  • 1-LFAC merger vote with Landsea homes (Dec/14)
  • 2-OPES merger vote with BurgerFi ( Dec/15)
  • 3-FEAC merger vote with skills (Dec/16)
  • 4-IPOB merger vote with open door (Dec/17)
  • 5-LCA merger vote with Golden Nugget (Dec/18)

Credit to @MarketGAG team

25 tykkäystä

Kategorioihin jaettuna

Lähde: https://lumapartners.com/luma-content/#lumascapes

16 tykkäystä

Tämä ei kyllä pääty hyvin, aika mahtava yleiskuva tästä hypestä!

9 tykkäystä

BFT, THCB löytyykin salkusta kohtuu isolla panoksella ja FIII otin pienemmällä. Nyt vähän mietinnässä vielä ottaa kolmas lisäys tuohon BFThen

3 tykkäystä

Kiinnostuin tuosta GIK / lightning motors selailemaan vähän nettiä.
Firmahan siis sähköistää BEV / FCEV esim. Fordin medium duty autoja, F-3/5/550. Ja tekee kaiketi myös päällirakenteita.

Vähän mietitytti, että miksei Ford itse tee sähköistä voimalinjaa?
Näköjään onkin tulevaisuudessa tekemässä. Tällä hetkellä sähköiset voimalinjat ovat tämän eQVM ohjelman kautta, johon lightningkin kuuluu. Joten lightningin osalta ainakin muutos patteriautoiksi voi sulaa alta. FCEV voi jäädä pidemmäksi aikaa. Tällöin Lightning taitaa muuttua enemmän erikoisautojen korivarustelijaksi, joka ehkä on vähän eri asia kuin nyt mainostettu EV firma.

2 tykkäystä

Ford omistaa ison siivun Rivianista eli sitä kautta tulee myös osaamista. Mutta kyllä näitä maailmaan mahtuu, itsekkin GIKissä mukana lyhyellä aikavälillä, pitkällä aikavälillä en näihin usko oikein.

1 tykkäys

Mä mietin sitä juuri myös, että mites sitten, kun autovalmistajat hoitavat homman itse, ja ajattelin olla sijoittamatta. Mutta tuo kuvio Plugin kanssa kyllä mietityttää, että taivas varjele, mitä sieltä tulee?

1 tykkäys

Jess, hieno taulukko kettunen, olenkin kaipailut tälläistä, on kuin karkkikaupassa olisi :).

1 tykkäys

BFT / Paysafe meinaa lähteä laukalle, kävi jo 16,5$ pre-marketissa. Hatuista kiinni ja katsotaan mihin päädytään :roller_coaster: Ellei saada jotain ihan levottomia nousuja, ajattelin pitää tämän lähemmäs mergeriä salkussa.

7 tykkäystä

Ei tosiaan.

Aion ruveta keventämään lisää niitä $10 hankittuja SPACceja jotka nousevat vain ja ainoastaan jonkun randomin reddit tai twitter huhun takia. Toissaviikolla Blomberg teki jutun OnlyFans yhtiöstä ja viikonloppuna piensijoittajat keksivät sen olevan sellainen yhtiö joka sopisi HZON nimiselle SPACille. Nyt HZON +16% premarketissa.

Jos Bloomberg/WSJ/Reuters raportoi yhtiön X ja SPACin Y neuvottelevan keskenään niin sellaisella huhulla ollut kohtuullinen osumaprosentti. Näillä Twitter/FB/Reddit huhuilla ei mielestäni ole mitään painoarvoa ja sellaisessa tilanteessa poistun mieluummin pienen mutta varman tuoton kanssa kyseisestä lapusta.

PSTH ja Stripen piti olla varma juttu
HCAC ja Proterra piti olla varma juttu
SOAC ja Proterra piti olla varma juttu
QELL ja Proterra on nyt se “varma juttu”

Toki välillä joku huhu osuu mutta mikäli siitä ei ole mitään uskottavampaa näyttöä niin osumaprosentti on aika heikko.

1 tykkäys

BFT itselläkin salkussa, oma arvio on että juuri mergerin jälkeen nousee eniten.
Iso-vakaa-hyvin kannattava ja kohtuudella kasvava. Igamingin numero 1 massinvälittäjä. Juuri tälläisistä yhtiöistä rahastot pitävät. Harvoin SPACK:n kautta tulee tälläisiä arvoyhtiöitä.

9 tykkäystä