Spekulaatio-osakkeet ("penniosakkeet", "hypeosakkeet", "pump and dump")

Ping varsinkin @Perttu_Hamalainen
Case MIND.
Minkäslaisia mahdollisuuksia tässä on nyt tuota yhden dollarin hintaa osakkeelle saavuttaa, aikaa ei nyt taida enää olla kuin nelisen(?) kuukautta. Tilausten backlogia on käsittääkseni hyvin, mutta esim. viimeisin tuloutuu vasta -24. Tuleeko tässä nyt kiirus sitten?
Kiitos Perttu jos jaksat ja ehdit asiaa kantiltasi pohtia. Kovin vähän tietoa saatavissa…

DSM ilmeisesti käsitellään tässä ketjussa. Nyt on Namibiasta jotain positiivisen sävyisiä uutisia. Kaupankäyntikin oli haltissa alkupäivän. Kurssi ei silti ole reagoinut tavanomaista enempää mihinkään suuntaan. Eihän tässä tietysti vieläkään mitään varmuutta taida mistään olla.

VANCOUVER, BC, March 10, 2023 /PRNewswire/ - Deep-South Resources Inc. (“Deep-South”) or the Company) (TSXV: DSM) announces that the High Court of Namibia has rendered its judgment and reviewed and set aside the decision of the Minister not to renew the Haib Copper licence EPL 3140. The effect of the order is that the Minister must resume the licence renewal application procedure and arrive at a new decision. The court noted that the facts presented by Haib Minerals (Deep-South’s subsidiary) should not have been ignored in the evaluation process.

[…] The court also ordered the Ministry to pay the legal costs of Deep-South’ subsidiary Haib Minerals.

The Minister and the Mining Commissioner have the right to appeal the judgement in the Supreme Court of Namibia. If they decide to lodge an appeal, the request shall be filed within 21 court days from the date of the judgement.

Deep-South will now consult its legal advisers to prepare the way forward and pursue the licence renewal procedure. More information about the matter will be disclosed in due course.

Pierre Leveille, President & CEO of Deep-South stated: "This is a very positive verdict and we are confident to be able to create a new positive working relation with the Minister and the new Mining Commissioner. It is also an important decision for Namibia as it shows that the rule of law prevails in Namibia. Our Board of Directors would like to thank our shareholders for their strong support over all that difficult period ".

edit: no nyt 10min myöhemmin se näyttäisi kiivenneen jo +50% eilisestä. Ehkä tuon voi jo kurssireaktioksi laskea.
edit2: ja 20min myöhemmin +80 90%. Tämähän muuttuu kiinnostavaksi…

11 tykkäystä

Katsos vaan, tätä on yli vuosi odotettu ja en huomannut edes salkussa voimakasta viherrystä kun miltei kaikki muu siellä on tänään niin pahasti punaisella.

IBKR appi ei vaan tunnu päivittävän tämänhetkistä hintaa vaikka haltti on poistunut mutta kertoo sentään possan olevan muutaman tuhannen voitolla.

Edit snapshotti kertoo päivän nousuksi kevyen 100% :slight_smile:

7 tykkäystä

Mikäs DSM kanssa nyt tilanne kellään hajua? :). Kovin on vaikea löytää informaatiota tästä, -38% enään salkussa :innocent:

Ei kait tuossa vielä nyt ole kuin vasta oikeuden päätös että Ministeriö ei menetellyt oikein viedessään luvat mutta oikeuden tehtävä ei ole myöntää lupia joten asia palannee takaisin ministeriöön jos ministeriö ei valita korkeimpaan oikeuteen.
Kauan tässä kaikessa kestää ja onko ministeriä nyt voideltu tarpeeksi niin että luvat heltiävät jäänee nähtäväksi seuraavien viikkojen ja kuukausien aikana.

4 tykkäystä

#MIND nyt on kyllä harvinaisen helppo käännekohta yritykseen sijoittaneille. Nykyisessä markkinatilanteessa MIND:n on pakko alkaa tehdä tulosta. Markkinat ei juuri suotuisammat voisi olla.
Sotateollisuus elää parasta sesonkia pitkään aikaan. Merenpohjan tutkimuksen tuulivoimaloita varten pitää kasvattaa kysyntää yhtiön tuotteille. Jos merkkejä paremmasta ei ala näkymään, on tästä helppo poistua ja niellä tappiot. MIND:lla on avattu taas uusia rekryjä, mikä viittaisi ainakin töiden lisääntymiseen, tuottavuus voi olla kokonaan toinen kysymys. Äskeisillä messuilla oli Eurooppalaisen ( SAAB) kanssa yhteneväiset tuotekuvaukset. Tuosta nyt ei voi vetää kovin tiukkoja johtopäätöksiä, mutta negaa ne ei heijastele. Alla vielä linkattuna @timontti : n juttu itämeren sukellusvenetiedustelun haasteista, jotka eivät ainakaan lopu tulevaisuudessa.

9 tykkäystä

Laitetaan tänne viimeiset pdf lappuset MINDin rapsasta, jos joku muukin on tästä innoissaan. https://ir.mind-technology.com/static-files/b72c77f5-7be1-4544-b4e7-d900dd61fad3

8 tykkäystä

Kiitos! Ihmettelen miksi preferred versio ei käytännössä liikahtanutkaan hyvistä uutisista…

1 tykkäys

Lyhyttä pelataan ja yritysostoa. Moni luuli jo että osinkoa alkaisi putoamaan. Pettyivät varmaan kun viime viikolla tuli ilmoitus, että se evätään vielä. Nyt kun näyttää taas, että laiva seilaa myötätuulessa ei yritysostokaan ole enää niin todennäköinen :man_shrugging: Näin siis itse järkeilin. Preferred lähtee kyllä ylös jos homma rokkaa pidemmän päälle.

Tuolla yritysostolla on spekuloitu jonkin verran. Joku suurempi paremmalla tehokkuudella oleva ostaja saisi varmasti tulosta aikaiseksi MINDia nopeammin. Preferred pitäisi ostaa pois 25 milj + osingot ja 7-8 miljoonaa common osakkeista eli alle 40 miljoonaa. Hinta siis alle vuoden vaihto.

No kyllä, sumuinen päivä pörsseissä muutenkin. Nousupäivänä olisi tilanne toinen, mutta eipä tuo haittaa otin tänään vielä hivenen lisää.

Edit: ja tuo OCO:n poraustulos vaikuttaa tähänkin. Monella sijoittajalla on molempia salkussa. Olisi OCO:n tulokset voineet tulla vaikka ensi viikolla.

4 tykkäystä

Voipi olla. Itsellä vielä pieni seurantapositio tätä, mutta en ole vielä lisäillyt vaikka markkinatilanne kyllä näyttää erittäin suotuisalta. Lähinnä tuo tappiollisuus ollut arveluttava tekijä tähän asti, mutta nyt näyttää paremmalta.

3 tykkäystä

Aika vaisu reaktio kyllä tulokseen…
Taitaa tilauskantakin olla melkein 3x mcap…

1 tykkäys

No tuli sieltä yli 20% nousu siten lopulta! Nyt on MIND:llä latu auki ja uskon, että tästä jatketaan ylöspäin vielä. Itse myöhästyin lisäilyjen kanssa, mutta katsotaan jos tänään tulisi vielä hyvä paikka hypätä kyytiin.

4 tykkäystä

Miten todennäköisenä Perttu pidät osingonmaksun aloitusta vielä tämän vuoden puolella? Nyt on nousu sulanut ja alkaa näytämään houkuttelevalle lisätä tuota pref lappua jos vielä yhtään mennään alemmas.

1 tykkäys

Tää kannattaa lukea (Stock Market Insights | Seeking Alpha)

Tästä ote:
Tyson Bauer

Okay. Preferred dividend expectations are at some point in fiscal 2024 I would assume before you hit the six deferments where then the Board of Directors change. Is that kind of the deadline that you’re viewing is to make whole before that six deferment? And if so, what criteria needs to occur and would you use that capital accordion feature you talked about to resolve the deferred dividends?

Rob Capps

Yes. So just to clarify, the issue with it the board is – if we miss or defer six quarterly payments, then the preferred holders have the right to appoint two directors. Doesn’t mean they necessarily will, but they do have the right to do so, so just to clarify that. Our objective is to get that current, prior to that point, sometime during the year, I don’t think there are any specific criteria, mainly we need to look at what’s our overall liquidity situation to make sure we can continue to execute on the backlog. So as we’re able to handle cash flows or cash flow needs for that execution in a more traditional way then I think that’ll give us the flexibility to do some things with the preferred.

5 tykkäystä

Kun täällä kerran MIND on ollut esillä, niin kysyn täällä.
Miten mahdollisena näette delistauksen ja onkos se sitten OTC kaupankäyntipaikkana jos näin käy?
Itse en ole kauppapaikan takia yritystä myymässä kun muuten homma sujuu, mutta mietityttää vain mitä delistaus toisi mukanaan…
Osaisiko @Perttu_Hamalainen avata yhtään…?:pray:

2 tykkäystä

Minun mielestäni he ovat hakeneet toiselle kauppapaikalle ja hyväksytty sinne.

Eli joka tapauksessa reverse split tulossa piakkoin.

4 tykkäystä

Aa, niinpä olikin, kiitokset!:pray:

3 tykkäystä

Deep South Resources osoittaa taas lieviä elonmerkkejä. Namibian lisenssi ehkä uusitaan lähiaikoina (tai ehkä ei).

We are confident that the licence will be renewed in a timely manner. We have visited the site last week in order to prepare resumption of exploration and to be ready to start the work quickly when the final decision will be rendered. -Pierre Leveille, CEO

https://www.deepsouthresources.com/investors/news-releases/haib-copper-licence-renewal-update/

8 tykkäystä

Nyt se lupa sitten on.

18 tykkäystä

Tänään tuli vihdoin toukokuun 2021 koeporauksien tuloksia. Eivät voineet tai halunneet julkaista niitä ennen kuin lupa-asiat olivat kunnossa. Minä en tunne alaa sen vertaa, että ymmärtäisin, ovatko nämä hyviä tuloksia, mutta CEO kirjoittaa heidån olevan ”äärimmäisen tohkeissaan”. Kuparin lisäksi on löytynyt molybdeeniä.

https://www.deepsouthresources.com/investors/news-releases/deep-south-intersected-64-metres-of-0-61-cueq-including-16-metres-of-0-79-cueq-from-26-metres-deep-from-the-2021-drilling-program-undisclosed-results/

9 tykkäystä