Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Sitten on vielä se perinteinen; antaako ego tilaa realismille? Epäilen.

8 tykkäystä

“Putin on Saatana”

9 tykkäystä

Mehukkaampi kohta on alempana. Olisihan se ihme, jos ei tällaista Venäjällä jollekin mieleen juolahtaisi:

"Miten me siivoamme tämän myöhemmin? Fasismi tulee tänne, sotilasdiktatuuri. Tulet näkemään. Niin tämä päättyy”, toinen sanoo toisen äänen myönnellessä.

13 tykkäystä

Ehkä myös siksi että perääntyminen ei ole vaihtoehto ilman että saattaa henki lähteä johtajalta. Ei tuolta voi hävinneenä tulla takaisin. Rahat ja sotakalusto hassattu ja jos tappio tulee niin ei ole Putinilla kunniakasta vetäytymistä vaan voi käydä niin että henki ei kauaa pihise.

Kyllähän se pelko on se voima joka ajaa tätä herraa kohti yhä typerämpiä tekoja…

6 tykkäystä
3 tykkäystä

Jos muistatte Ruotsin sukellusvenejahdin vuonna 2017 niin ilmeisesti on löytynyt lisää todisteita, joka tukisi teoriaa Triton NN:n vierailusta. Muistan tämän hyvin ja kyseinen paatti oli tuolloin jo epäilyksenä.

Toki tämä sukellusveneasiantuntija tuntuu olevan epäileväinen

Edit.

Myös ruotsin oma alus mahdollista, tämä 2017

Asiaa taas tulevasta vastahyökkäyksestä ja siitä, miten Ukraina pyrkii väsyttämään venäläisjoukot Bahmutissa.

Ukraina pyrkii uuvuttamaan venäläisjoukkoja ja aiheuttamaan niille raskaita tappioita Bahmutissa.

Ukrainan maavoimien komentaja Oleksandr Syrskyi puhui tiistaina sotilaille tyhjässä varastorakennuksessa.

– Tavoitteemme on aloittaa vastahyökkäys, Syrskyi sanoo Telegram-videopalvelussa julkaistulla videolla.

EDIT:

Lisään vielä tämän tähän.

Xi saattaa kokea, että Putin halveksii häntä ja nyt USA:lla olisi tilaisuus toimia. :point_down:

9 tykkäystä

Sitä ajatellaan että armeija paranee mitä pitempään se sotii. Venäjällä voi toki olla tekemistä korvata 2000 upseeria, joista 260 majuria sillä ne jotka tuodaan rintamalle tilalle tuskin on pätevimmästä päästä… :headstone:

16 tykkäystä

Tuossa hieman demobilisaatiopakkauksia matkalla, saman päivän pikatoimitus kotiovelle. :nerd_face:

20 tykkäystä

Itselle tuli mieleen Xin vierailusta Stalinin ja Hitlerin sopimukset. En sano, että tässä olisi aivan samasta kyse. Heitän ajatuksena kuitenkin sen, että miksi diktaattori, joka jakaa rajaakin tämän toisen diktaattorin kanssa luovuttaisi tälle raskaammin aseistusta. Luottamus on varmaankin nollan pinnassa näiden herrojen välillä, mutta kumpikin miettii miten voisi hyötyä toisesta.

14 tykkäystä

WSJ:llä on hyvä artikkeli Venäjän talouden tilasta.

Huutava pula länsimaisesta teknologiasta palauttaa talouden neuvostoajoille:

““This is a little bit like going back to Soviet times, doing everything ourselves,” said Vasily Astrov, an economist at the Vienna Institute for International Economic Studies. “It will be nearly impossible to properly replace what’s missing.” Analysts at the central bank have called the postwar reality “reverse industrialization,” suggesting a reliance on less-sophisticated technology.”

Talous ottaa ainakin ennusteissa pysyvämmän laatuisen osuman:

"For this year, most analysts expect another fall in GDP, although some, including the IMF, forecast modest growth.

But the fund said that by 2027, economic output is projected to be around 7% lower than pre-war forecasts had indicated. “The loss in human capital, isolation from global financial markets, and impaired access to advanced technology will hamper the Russian economy,” the IMF said.

Rystad Energy, a consulting firm, expects investment in Russian oil and gas exploration and production to fall to $33 billion this year from a predicted $57 billion before the invasion. That would mean less output down the line. Analysts at BP PLC estimate that Russia’s total oil production, which was around 12 million barrels a day in 2019, will be down to between 7 million and 9 million a day by 2035.

“We’re not talking about a one-year or a two-year crisis,” said Mr. Astrov. “The Russian economy will be on a different trajectory.”"

Nämä on tietenkin hyviä uutisia, mutta kannattaa muistaa että raha ei sotivalta valtiolta lopu koska sitä saa printteristä lisää. Mutta yleensä sodat kiihdyttävät inflaatiota, mikä on sitten se todellinen kustannus. Sotiminen 2500 kilometrin mittaisella rintamalla on myös överikallista. Inflaation kiihtyessä sota tuntuu kirjaimellisesti Moskovan ja Pietarin keskiluokan kukkarossa.

51 tykkäystä

Tässä on juttua taas elämästä sotaa käyvästä Ukrainasta. Tällä kertaa seurataan Vladia, joka auttaa vanhuksia Itä-Ukrainassa ja siten riskeeraa omankin henkensä.

– Vanha elämäni on jäänyt taakse. En tee äänimaailmoja tai istu koneen äärellä. Nyt on tärkeämpiä asioita, hän sanoo.

Poianski etsii yhdessä kollegansa kanssa taloa Tšasiv Jarin laidalla. Naapurit ovat päivää aiemmin tilanneet evakuoinnin puhelimitse Vostok Sos -vapaaehtoisjärjestöltä naapurin liikuntarajoitteiselle vanhukselle.

Tällä tavalla Poianski saa tilaukset. Hän ajaa joka päivä etulinjan asutuksiin hakemaan liikuntakyvyttömiä.

Venäjällä kuohuttaa tällä kertaa Putinia kritisoiva puhelu, joka leviää netissä. Ei maksumuuria.

Nauhoitteella keskustellaan muun muassa Putinin lähipiirin kypsymisestä Venäjän armeijaan ja sodanjohtoon sekä puolustusministeri Sergei Shoiguun.

15 tykkäystä

Nürnberg 2.0 odottaa Venäjää

20 tykkäystä

Suoraan sanottuna oksettaa tämä KOK:n ja monen urheilun lajiliiton selkärangattomuus venäjää ja valko-venäjää kohtaan kun edes keskustellaan kyseisten rikollisvaltioiden urheilijoiden ottamisesta takaisin urheilun pariin,vaikkakin ilman valtiotunnuksia.Toivottavasti suomalaisilla urheilijoilla on sen verran munaa että boikotoivat kisoja joihin kyseisten maitten urheilijat päästetään mukaan ja etenkin päättävissä elimissä tulee seisoa suoraselkäisesti Ukrainan tukena.

77 tykkäystä

Sepäs se, koulutus ja kokemus on armeijassa kaiken A ja O. Herr Putler tekee jälleen yhden taktisen kardinaalivirheen eli joukkueurheilutermein ilmaistuna ns. “tuoreisiin jalkoihin” jääräpäisesti hyökkäyksessään luottamalla…

  • Galljamovin mukaan Venäjälle on kehittymässä tilanne, jossa sekä eliitit että kansalaiset odottavat jonkun tekevän ensimmäisen liikkeen.

…Heti jos joku liikkuu, joku toinen seuraa. Jos eliitti aloittaa kapinan, tavallinen kansa seuraa. Jos tavallinen kansa aloittaa, eliitti seuraa, Galljamov sanoo…

10 tykkäystä

Urheilu on bisnestä ja bisneksessä asiakkaat päättävät asioista. Urheilun asiakas on maksava katsoja ja veikkaus- yms pelaaja.
Asiakas luonnollisesti boikotoi tuotetta, joka ei kiinnosta tai koetaan epäeettiseksi. Pahimmillaan asias voi sabotoida tapahtumaa järjestämällä mielenosoituksia tai häiriköimällä katsomossa.
Urheilujohto ottaa melkoisen riskin asiakkaan häiriökäyttäytymiseen. Toivon että joku koordinoisi näitä asiakkaiden toimia, samalla vältetään ehkä joitakin ylilyöntejä.

Millaiset järjestelyt tarvittaisiin Tampereella, jos Venäjän joukkue luistelisi jäälle? Mahtaisiko löytyä edes poliiseja takaamaan heidän turvallisuuttaan. Kaikki poliisit sairastuisivat salaperäisesti?

Itse en venäläisten urheilijoiden esiintymistä eurooppalaisille tai suomalaisille asiakkaille hyväksy. Se on selvä, että maajoukkueisiin ei pääse ne, jotka sotaa vastustavat. Näennäisesti sodan hyväksyvät saisivat loikata ennen kilpailua ja ne jotka eivät uskalla vastustaa, voisivat sairastua jo kotona.

Urheilu haisee - rahalta ja raha haisee kovin usein pahalta.

11 tykkäystä

Putin ei puhu enää sodan konkreettisista tavoitteista. Alla olevassa Hesarin jutussa lisää asiasta. Ei maksumuuria.

Muut asiantuntijat ovat huomanneet, ettei Putin enää juuri puhu taisteluiden tilanteesta Ukrainassa julkisesti.

“On helpompaa olla puhumatta sodan ponnistuksista, kun armeijasi ei etene”, sanoi Helsingin yliopiston Venäjän politiikan professori Vladimir Gelman The Guardianin mukaan.

4 tykkäystä

Mainostetaan nyt tännekin vielä että Keir Gilesin pari kirjaa viime vuosilta pitäisi kuulua jokaisen yleissivistykseen tänä päivänä. Vaikka itsekin tiesin venäjän olevan aika aktiivinen ja ajoittain myös röyhkeä, niin en minäkään tajunnut, kuinka röykeä se todella on ja miten paljon länsi on katsonut läpi sormien. Jotenkin vielä aiemmin kuvittelin, että nämä litvinenkot ja Havannan syndroomat olivat poikkeuksia. Tai niin ne kait ovatkin, mutta vain siinä mielessä, että niistä jäivät kiinni.

Mutta nuo vaikutustavat ovat niin röykeitä, ett en voi ymmärtää, miksi länsi ei ole voimakkaammin reagoinut aiemmin. Esim. diplomaattien pitäisi olla aika koskemattomia. Moskovaan meneville diplomaateille kuitenkin aina on ollut täysin “normaali osa työtä” se, että uusi diplomaatti “toivotetaan tervetulleeksi” siten, että esim. metrossa pari raavasta kaveria tulee yhtäkkiä vetämään turpaan kunnolla ja lähtiessään toivottavat: “tervetuloa moskovaan”.

Samoin normaalia on se, että diplomaattien asunnoissa vieraillaan jatkuvasti ja luonnollisesti ne oat täynnä mikrofoneja. Eräskin diplomaatti harrasti lenkkeilyä ja jatkuvasti hänen oikean jalan kenkä katosi ja täytyi aina ostaa uusi pari. Jossain kothaa hän vain totesi asunnossaan ääneen (kun tiesi, että kuitenkin kuunnellaan), että “tulen jatkossa lenkkeilemään aina reittiä X aikaan Y, eikä teidän tarvitse seurata minua siellä. sovitaanko että jätätte nyt mun kengät rauhaan”. tai jtoain tuollaista ja rupesi kengät säilymään.

Miettikää nyt: jos tuo on niin nromaalia, että sitä pidetään ihan vakiona, niin minun ajatuksiin ei mahdu, että miksi tuohon ei reagoitu voimakkaammin.

13 tykkäystä
  • Van Schaack nosti puheessaan esiin toisen maailmansodan jälkeiset Nürnbergin oikeudenkäynnit, jossa Yhdysvallat johti oikeudenkäyntejä Natsi-Saksan johtoa vastaan…

Putler-Venäjän Goebbels-inkarnaatio(= kansanvalistus- ja propagandaministeri) itsetutkiskelun äärellä:

  • Medvedev lisäsi henkilökohtaisesti katsovansa, että joidenkin maiden ja poliittisten ryhmittymien kanssa neuvottelu on turhaa.

Niinpä, turhaa on.

4 tykkäystä

Juu ja tosiaan BKT voi ihan hyvin jopa kasvaa, kun tankkeja työnnetään vauhdilla linjoista ulos velkarahalla, tai polttamalla hyvinvointirahasto nollille. Ei se silti kauheasti hyvinvointia pidemmän päälle tuota, tai kestävää pohjaa tulevalle kasvulle, kun ne samat tankit ajetaan pian miinaan.

Inflaatio ja tuontiteknologian hiipuminen tosiaan on käytännössä sitten se, missä se näkyy. Pian nähtäneen maaliskuun budjettivaje, mutta tammi- ja helmikuun vaje olivat molemaat jo aika samaa luokkaa kuin koko viime vuoden vaje oli. Öljypakotteet tehoavat loistavasti juuri, kuten tarkotiuskin: eivät iske meihin itseemme, kun öljyä virtaa maailmalle, mutta Venäjän talous on pahassa vajeessa ja pian sitä rahaa sitten printataan ja siitä se sitten lähteekin.

8 tykkäystä