Spinnova - Suomalainen ihmekuitu

Itseä Spinnovassa huolettaa oman pääoman ja kassan riittävyys. Rahavirta kääntyy positiiviseksi yhtiön mukaan vuoden 2026 kulmilla, mutta tätä ennen pitäisi investoida isosti kalliisiin tehtaisiin ja tehdä isosti tappiota ennen kassavirran kääntymistä positiiviseksi. Yhtiö tulee tarvitsemaan matkan varrella joko omistajilta lisää rahaa, pääomalainan tai jonkun rahoittamaan tehtaitaan. Kenties viimeinen vaihtoehto on näistä todennäköisin tai jonkin sortin pääomalaina partneri Suzanolta.

15 tykkäystä

Onko yhtiö itse sanonut näin suoraan? Vai päätteletkö tämän jostain yhtiön lausunnoista esim. tulevien investointitarpeiden suhteen?

2 tykkäystä

Yhtiön verkkosivuja tutkimalla selviää, että tavoitteena 4-6 vuoden aikana tuottaa positiivista liikevoittoa, mutta kassavirtahan voi olla negatiivinen pitkäänkin sillä investoinnit yhteisyrityksiin aktivoidaan taseeseen. En ainakaan heti usko kenenkään ulkopuolisen toimijan ostavan Spinnovan teknologiaa, joten pidän hyvin todennäkösenä näitä yhteisyritysvirittelyitä jatkossakin.

6 tykkäystä

Komiaa!

Nyt jäädään odottamaan Spinnovan ilmoitusta tuotannon käynnistymisestä.

Rakennustyöt on valmiit! :partying_face:

51 tykkäystä

Hiukan aikaa menee vielä tuotannon käynnistymiseen. Prosessipuolella on vielä tekemistä aikalailla ennen kuin raaka-ainetta virtaa Spinnovan puolelle.

13 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

Keskisuomalaisessa maksumuurin takana: Spinnovan kehräämö saatetaan rakentaa Muuramen Eteläportin sijasta muualle Eurooppaan – päätös asiasta tehdään loppuvuoden aikana | Keski-Suomi | Keskisuomalainen

Kehräämö saatetaan rakenttaa muualle Eurooppaan. Sen oli tarkoitus valmistua keväällä 2023.

13 tykkäystä

onko hyviä arvauksia tai tietoa, mikä tässä mahdollisessa käänteessä on kyse, eikös rakentaminen ole jo alkanut

https://www.rakennuslehti.fi/2022/03/spinnovan-kehraamon-rakentaminen-alkaa-kesakuussa/

3 tykkäystä

Hankesuunitelmatasolla oli. Ei rakenteilla.

4 tykkäystä

maaliskuussa 2022 sanottiin, että rakentaminen alkaa kesäkuussa 2022,

jopa näin pontevasti "Tehdas rakentuu nyt aikataulussaan, ja kehräämöhanke on täysillä käynnissä ennen kuin muste paperissa on ehtinyt kunnolla kuivua”

mitä tapahtui?

14 tykkäystä

Ei tunnu järkevältä eriyttää kehräämöä muusta toiminnasta, jos tulisi samalle alueelle muun toiminnan kanssa niin olisi helpompaa todentaa miten tuote toimii kehräämössä. Nyt menetetään aikaa tuon tiedon saamiseen kun muuten muutoksia prosessiin voitaisiin tehdä tuntien sisällä. Nyt puhutaan helpostikin yli viikon reagointi ajoista.

Omaan korvaan tämä kuulostaa kyllä erikoiselta jos ei tule samalle tontille.

19 tykkäystä

Kehräämöhankkeesta olisi hyvä saada tietoa yhtiöltä itseltään, siinä määrin kuin sitä on mahdollista avata @VirvaV , tällaiset poikkeamat aiemmista suunnitelmista laittavat kuitenkin sijoittajat varpailleen, semminkin kun kyse on herkässä vaiheessa olevasta, pitkälle tulevaisuuden tuottoihin perustuvasta sijoituskeissistä.

Ollaanko muuten foorumilaiset siitä yhtä mieltä, että yhtiön rahavarat ovat n.1,85 e/osake viimeisimmän puolivuotiskatsauksen lukujen perusteella!? Sinänsä tällä ei suurta merkitystä ole, koska rahaa palaa jatkuvasti investointeihin ja juokseviin kuluihin.

Disclaimerina vielä, että omistan kohtuullisen määrän Spinnovan osakkeita, koska pidän tätä ehkä kaikkein mielenkiintoisimpana yhtiönä viime vuonna listautuneista. Yhteistyökumppaneiden lista(Adidas, Marimekko jne) tuo myös hiukan lihaa luiden päälle ja uskoa siihen, että Spinnovan tuotteelle on kysyntää, kunhan päästään kunnolla teolliseen tuotantoon.

34 tykkäystä

Olisiko niin, että yhtiö on tullut järkiinsä ja ajattelee jo seuraavan huomattavasti suuremman kuitujalostustehtaan rakentamispaikkaa maailmalle. Ja tämän viereen ko. “kehräämö”. Jyväskylän tehdas on kuitenkin vielä ‘pieni’.
Huomioitava myös asiakas- ja raaka-ainelogistiikka.

7 tykkäystä

Itsellä on rahavaroiksi laskuissa merkitty 101501000€/51367445=~1,98€/osake. Otin tuon euromäärän suoraan rahoituslaskelman kohdasta “Cash and cash equivalents in the balance sheet”. Onko meikäläinen oikonut jotenkin? :smiley:

Oma näkökulmani on tuossa kehräämön sijoituksessa se, että kehräämö olisi hyvä sijoittaa tuohon koetuotantolaitoksen kylkeen. Seuraava tehdas on toivottavasti jo kunnon suuri tuotantolaitos, jossa ei niinkään testata ja tutkita, vaan pelkästään tuotetaan valmista kuitua. Tutkimuksen voisi keskittää hyvin Jyväskylään, jossa tuo 50t kapasitetti riittää varmasti tuottamaan tarpeeksi testikuitua. Tästä toki olisi mukava kuulla myös yritykseltä itseltään missä mennään ja millaisia perusteita heillä on suunnittelussaan. Ymmärrettävää, ettei Spinnova välttämättä ole vielä tiedottanut asiasta, jos päätöksiä ei ole tehty, mutta pidän tärkeänä läpinäkyvyyden kannalta myös sitä, että negatiivisistakin uutisista tiedotetaan tarvittaessa nopeasti.

8 tykkäystä

Voiko olla, että huomattavasti nousseella sähkönhinnalla on tässä jotain tekemistä?

1 tykkäys

Hei! Spinnova tiedottaa kehräämöhankkeesta sitten kun suunnitelmat tarkentuvat ja asiasta on tehty päätös. Kuten toimitusjohtajamme kommentoi asiaa Keskisuomalaisen jutussa, päätöksiä kehräämöön liittyen odotetaan loppuvuodelle.

24 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju (Osa 2)

SPINNOVA® on valittu TIME Best Inventions of 2022 -listalle

TIME Best Inventions -listalle valitaan vuoden edistyksellisimpiä tuotteita ja palveluita, joiden odotetaan muuttavan arkeamme merkittävällä tavalla. SPINNOVA® on valittu näiden käänteentekevien keksintöjen listalle vuonna 2022.

SPINNOVA® on nimetty TIME Best Inventions of 2022 -listalle tyylikategoriassa. Jokavuotinen lista nostaa esiin uraauurtavat keksinnöt, joiden odotetaan muuttavan ihmisten elämää ja koko maailmaa entistä paremmaksi. Tänä vuonna Style-kategoriassa menestyi useampi ratkaisu vastuullisemman muodin edistämiseksi. Listalle nousi SPINNOVA®-kuidun lisäksi mm. Evrnun NuCycl-kuitu, sekä ThredUP-yhtiön tekoälyyn pohjautuva second hand –muodin hakutyökalu.

Sataprosenttisesti uudistuvista raaka-aineista valmistettu SPINNOVA®-tekstiilikuitu on valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja, sen tuotanto kuluttaa 99 prosenttia vähemmän vettä ja sen valmistuksesta syntyy 72 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä tavanomaiseen puuvillaan verrattuna.

”Olemme todella innoissamme tästä tunnustuksesta. Uskomme, että maailmaa muutetaan jatkuvalla innovaatiotyöllä, ja meille on kunnia saada tunnustus pyrkimyksillemme muuttaa tekstiiliteollisuuden raaka-ainepohjaa kestävämmäksi”, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja Kim Poulsen.

TIME huomioi listallaan tuotteita ja palveluita, jotka ratkaisevat luovalla tavalla merkittäviä ongelmia ja jotka muuttavat ajatteluamme siitä, mikä on mahdollista ja ratkaistavissa. Aiemmin palkittujen yhtiöiden joukossa ovat mm. Dyson, Sony, sekä Allbirds. Listan laatimiseksi TIME arvioi kilpailijoita useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien innovaation omaperäisyys, tehokkuus, kunnianhimo ja vaikuttavuus. Arvioinnin tuloksena syntyi lista 200 uraauurtavasta keksinnöstä eri aloilta.

TIME Best Inventions of 2022 -lista: time.com/best-inventions-2022

Lisätiedot:

Kim Poulsen, toimitusjohtaja, comms@spinnova.com

82 tykkäystä

Selittäneeköhän tämä myös kurssin pomppaamisen?

Vai onko mennyt jotain muuta uutisointia ohi?

Itse näen tässä pontentiaalia ihan älyttömästi, vaikka oma positio rajusti punaisella onkin.

4 tykkäystä

Lisäsin tänään omaa positiota Spinnovassa. Olisi varmaan pitänyt jo aiemmin, mutta tuskin tässä myöhässä ollaan. Scope firmalla ja itselläni on tämän osakkeen kanssa vähintään viiden vuoden päässä, mutta mielestäni tämä rullaa nyt niin hyvin että syytä on lisätä.

EU:n uusi asetus, joka kieltää pakkotyöllä tuotettujen tuotteiden tuonnin EU:n alueelle, osunee erityisesti muotialaan ja Kiinaan. Koska asetus koskee koko arvoketju, on siis ihan sama onko pakkotyötä puuvillan keräyksessä vai paitojen ompelussa. Näen, että suomalainen raaka-aine kankaisiin on kilpailuetu ja että tälle tuotteelle on ottajia.

26 tykkäystä