Spinnova - Suomalainen ihmekuitu

Mihinköhän tämä viime aikojen kurssinousu perustuu, kun uuden tehtaan ylösajosta ei ole merkkejä eikä muitakaan uusia uutisia ole tullut?

8 tykkäystä

Sentimentti nimenomaan. Eikös huiput olleet jotain 17€, joten eipä tällä kurssinousulla paljon pääse holdari juhlimaan. Koko ajan markkina miettii minkä verran Spinnova pystyy tulevaisuudessa tuottamaan arvoa ja muutama kiinnostunut isompi ostaja voi nostaa kurssia kymmeniä prosenteja.

Spinnova on ainoa firma, jonka pidin salkussa 2021 Ipo-buumissa, koska mielestäni tässä on kyseessä tuote, joka aidosti voi breikata. Mielellään kyllä näkisin, että joku yhtiöstä aktivoituisi tällä palstalla. Siellä ei ihan taideta ymmärtää, missä ja miten nykypäivänä pitää viestintää olla.

18 tykkäystä

Luultavasti Teknologiateollisuuden työriitelyihin liittyvät ylityökiellot pitävät parkkipaikat viikonloppuna tyhjinä. Työtä luultavasti vielä olisi, jos olisi tekijöitä.

3 tykkäystä

Miten Teknologiateollisuus vaikuttaa tähän:
“Teknologiateollisuuden jäsenet ovat työnantajayrityksiä, jotka toimivat joko kone- ja metallituoteteollisuudessa, elektroniikka- ja sähköteollisuudessa, tietotekniikka-alalla, suunnittelu- ja konsultointialalla tai metallien jalostusalalla.”

Tilannetiedote olisi kyllä paikallaan. Viime vuoden loppuun piti olla valmista ja siitä ainakin päivitys avaisi tilannetta. (Toimitusjohtajan katsaus - Spinnovagroup “Tänä vuonna pääpainopisteemme on ollut ensimmäisen kaupallisen tehtaan rakentaminen Woodspinille (Spinnovan ja Suzanon tasaosuuksin omistama yhteisyritys). Rakentaminen ja teknologiatoimitukset ovat molemmat aikataulussa ja tehtaan odotetaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä.”)
Luulisi, että koska viestinnän mukaan ollaan aikataulussa eikä muuta ole kerrottu, niin viime vuoden lopulle siitä olisi voinut tiedotteen verran mainita.

Käsittääkseni siellä ei vielä olla kuin arkisin töissä. 37 työaika muotoon siirrytään vasta kun aletaan kunnolla koekäyttämään ja ajamaan tuotetta.

Koneet käyntiin reilun viikon kuluttua,
ellei mitään käpyjä ilmaannu.
Näin kertoi kahvinporot aamulla kupissa.

14 tykkäystä

Kahvinporojen mukaan pitäisi koneiden pyörähtää käyntiin tulevalla viikolla…. Eihän asiasta ole mitään näköhavaintoa🤔

1 tykkäys

Sijoittajasivuilta huomasin, että hiljainen kausi menossa kuun loppuun asti:

7 tykkäystä

No siis tässähän on klassinen skenaario kyseessä. Firma, joka on vähän liian pieni, listautuu ja jossain se sitten näkyy.

Samaan syssyyn on käynyt vielä niin, että IR vastaavan jäädessä vanhenpainvapaalle (jossa ei siis mitään pahaa, päinvastoin) on yrityksen jo muutenkin pienet resurssit jouduttu käyttämään vielä sijaisen rekryyn. En tiedä onko sijaisen kanssa miten kommunikoitu asioissa, tai onko prioriteettina pitää yhteyttä Suzanoon tai muihin isoihin omistajiin, mutta olisihan se ollut iso plussa, jos täälläkin olisi edes kerran jotain kommentoitu.

Toivon todella, että Virva saa asiat kuntoon sijoittajaviestinnän puolella ja uskonkin, että hänen palatessa vapailta homma taas nytkähtää eteenpäin.

Lisää tullaan aikaisintaan kuulemaan tuossa tilinpäätöksen yhteydessä ja toivon, ettei mitään suuria negatiivisia ylläreitä sieltä paljastu.

Edit: Alkaa tämäkin ketju mennä kanssa vähän saman asian jankkaamiseksi. Yhtiöketjun voisi pitää siistinä, eikä se tarvitse joka viikottaista ihmettelyä firman tiedotuslinjasta. Tämänkin viestin voi poistaa, jos joku sen asiakseen kokee, sillä eihän tässäkään mitään uutta tietoa tullut.

25 tykkäystä

Tilinpäätös lähenee, ilmoittautumisen vaatii Webcastiin: Kutsu Spinnovan 2022 tilinpäätösinfoon 28.2.2023 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

5 tykkäystä

Eihän kenelläkään ole Jyväskylän suunnalta silminnäkijähavaintoja tehdashöyryistä, jotka tulisivat mahdollisesti toimivasta tehtaasta🤔?

3 tykkäystä

“että hiljainen kausi menossa kuun loppuun asti”

jossakin luki

“Jos jokin hiljaisen jakson aikainen tapahtuma (kuten merkittävä liiketoimintatapahtuma) vaatii välitöntä julkistamista, yhtiö julkistaa tiedon viipymättä sisäpiiritiedon julkistamisvelvollisuutta koskevien säännösten ja menettelytapojen mukaisesti ja voi tiedon julkistamisen jälkeen kommentoida kyseistä tapahtumaa.”

onko niin, ettei mitään merkittävää ole tapahtunut?

2 tykkäystä

Ei mikään uutinen, mutta hienoa, että PUSU ja Spinnova-yhteistyössä tehty suksimalli saivat eilen Kymppiuutisissa ansaitsemaansa näkyvyyttä. Suomalaiset puulasketteluvälineet niittävät mainetta maailmalla - MTVuutiset.fi

35 tykkäystä

Onko vielä tullut tarkennusta siitä, mitä vedenkestävää liimaa Spinnova käyttää mikrofibrillien sitomiseksi yhtenäiseksi kuiduksi, kun vety-sidokset ovat vesiliukoisia?

2 tykkäystä

ehkä näin

“polysaccharide additives, such as alginate, may act as a binder(s) in the fibrous monofilament structure. Alginate may cause crosslinking, which may have effect on binding of fibers of the fibrous monofilament. Alginate matrix may crosslink around the fibers and enclose the fibers.”

US 20190301053

4 tykkäystä

https://www.patentguru.com/assignee/spinnova-oy?page=4

Onpa muuten komea lista patentteja Spinnovalla @usa

5 tykkäystä

näitä kyseisiä tehdashöyryjä itsekin olen koittanut kylästä metsästää mutta eipä näy savua, ei tehdasta eikä edes vilskettä parkkipaikalla… :woozy_face:

2 tykkäystä

Patentit ovat varsin vaikuttavia ja kattavan monipuolisia. Näyttävät suojaavan hyvin, mutta toisaalta kertovat melko paljon teknologiasta sellaiselle, joka haluaa kopioida ilmaiseksi (Kiina, Intia tms.)

Tunnen hieman eri teknologiatoimittajia (konventionaaliset komponentit) Woodspinin tehtaalle ja he ovat jo tehneet toimituksensa ja käyttöönottoon liittyvät testaukset, ja saaneet jopa maksunsa. Kommentit näyttäisivät olevan siihen suuntaan, ettei tehdas ole ihan heti, ainakaan 28.2. mennessä starttaamassa, vaan odottaa jotain. Ehkä OL3:n sähköntuotannon aloitusta :thinking: !?

4 tykkäystä

Huhu kertoo, että vielä nyt on ainakin 30 ukkoa yhdessä vuorossa asennustöissä…

6 tykkäystä

Työvoiman kuormitukseen perustuva johtopäätös on, että käyttöönotto jatkuu vasta viikolla 10…

Kysymyksiäni 28.2. toimitusjohtajalle:

Paljonko Woodspin:n tehtaan on suunniteltu tuottavan katkokuitua vuodessa?
Mikä on Spinnovan kuidun suunniteltu tonnihinta?
Onko valitulla teknologialla kykyä lisätä tuotantotehokkuutta?

6 tykkäystä